Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27285 times
- Been thanked: 27852 times
- Status: Online
Re: Bosna Šapatom Pade
Malo je falilo. Banja Luka pred oslobodjenjem bila.
I ne bismo imali temu Bosna sapatom pade i slicne..
I ne bismo imali temu Bosna sapatom pade i slicne..
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 58028 times
- Been thanked: 10428 times
- Status: Offline
Ali bosanski pravolavci vole hrvatske pravoslavce koji su naselili PC ko bajro mater. Isto ko da o njima misle da su hrvati, sto liNora Ibsenova wrote: 11 Feb 2026, 12:18Tako jednostavna logika, a tako malo ljudi je ima.baton wrote: 10 Feb 2026, 12:27
U Bosni i Hercegovini su svi Bosanci(Bošnjaci).
Srbi i Hrvati su samo uvezeni izrazi za jedan dio
naroda koji su izmanipulisani od susjednih država
oko BiH.Samo ljudi koji su se doselili u BiH iz
Hrvatske i Srbije mogu biti Srbi i Hrvati u BiH.
Medjutim Bošnjacima(muslimanima) ne smeta što isti sebi nadijevaju imena drugih naroda demokratija...
Sve je to u redu dok se ne ugrožavaju drugi narodi i gradjani BiH a i sama država BiH.
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- ironman
- sirius

inteligentno..
A onda na to dodas kad onaj dodje i rece,cuvajte brlog..i sve dodje na svoje..
dream of spring...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2976 times
- Been thanked: 5241 times
Pa koga to moze genocidas voljet, aj Bgt.ElTriconi wrote: 11 Feb 2026, 12:52Ali bosanski pravolavci vole hrvatske pravoslavce koji su naselili PC ko bajro mater. Isto ko da o njima misle da su hrvati, sto li![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4577 times
- Been thanked: 3599 times
Danas nam je i Petrisch reko da smo debili za koje država nije. Puko mu filim 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14751 times
- Been thanked: 25179 times
Nemas ti danas puno drzava da su normalne, razumne, ljudi zive sretni i neoptereceni, ponasaju se normalno
Sav koncept drzave je sveden da upres u nacionalizam, sovinizam, nadjes sebi nekog enemija i jebes mu mater, borbas se kofol
A mi to ne znamo, a mozda je i bolje sto ne znamo
Ko zna sta vrijeme nosi
Ovo je svakako sve propalo i zakurac, mozda ce sutra ispasti neki koncept bolikurca drzavnog uredjrnja u kojem cemo mi zablistat
Sav koncept drzave je sveden da upres u nacionalizam, sovinizam, nadjes sebi nekog enemija i jebes mu mater, borbas se kofol
Ko zna sta vrijeme nosi
Ovo je svakako sve propalo i zakurac, mozda ce sutra ispasti neki koncept bolikurca drzavnog uredjrnja u kojem cemo mi zablistat
Dozvolite da se obratimo
- Greengo
- Sitna buranija

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 43 times
Nisu problem Bosnjaci, Srbi, Hrvati, bilo ih je i prije, problem su ekskluzivne teritorije.
Stvaranjem jednog entiteta nazvanog po jednom narodu sruseno je ono ni Srpska, ni Hrvatska, ni Muslimanska, ono na sta se oba secesionizma tako rado pozivaju, samo sto ta krilatica za njih ima drugo znacenje.
Kako god, ova dva secesionizma imaju jasan program i to jasno artikulisu prema svijetu. Bosnjaci sa druge strane nemaju nikakav (realan) plan.
Ja sam Bosnjak a ne znam sta mi hocemo? Kako bi to trebalo izgledati?
Jedini od kojeg sam cuo da je indirektno poentirao neki cilj, komentarisuci mirovne sporazume i za kojim zali, je Miro Lazovic. Ovo sve drugo se svodi na ublehe o gradjanskoj, ko' neka imaginarna Narnija.
Stvaranjem jednog entiteta nazvanog po jednom narodu sruseno je ono ni Srpska, ni Hrvatska, ni Muslimanska, ono na sta se oba secesionizma tako rado pozivaju, samo sto ta krilatica za njih ima drugo znacenje.
Kako god, ova dva secesionizma imaju jasan program i to jasno artikulisu prema svijetu. Bosnjaci sa druge strane nemaju nikakav (realan) plan.
Ja sam Bosnjak a ne znam sta mi hocemo? Kako bi to trebalo izgledati?
Jedini od kojeg sam cuo da je indirektno poentirao neki cilj, komentarisuci mirovne sporazume i za kojim zali, je Miro Lazovic. Ovo sve drugo se svodi na ublehe o gradjanskoj, ko' neka imaginarna Narnija.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A treba sebi dati i malo kredita
U okolnostima kakve jesu, gdje si okruzen totalnim lunaticima, mislim na ideologiju ne na obican svijet, strpan u neki hrkljus od sistema, nit si drzava nit protektorat, a sve si pomalo, gdje moras sa najvecim ludacims nesto dogovoriti, istim onima koje je samo sirova sila natjerala da ne prave masovne grobnice a mentalno se nisu pomjerili mrve od toga,
Mi smo jos i zlatni, Bogami
Sam, potrosice se i taj sabur jednom, nemre to vjecno.
U okolnostima kakve jesu, gdje si okruzen totalnim lunaticima, mislim na ideologiju ne na obican svijet, strpan u neki hrkljus od sistema, nit si drzava nit protektorat, a sve si pomalo, gdje moras sa najvecim ludacims nesto dogovoriti, istim onima koje je samo sirova sila natjerala da ne prave masovne grobnice a mentalno se nisu pomjerili mrve od toga,
Mi smo jos i zlatni, Bogami
Sam, potrosice se i taj sabur jednom, nemre to vjecno.
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius

A mi to kao projekt nikad nismo imali.Fuddo wrote: 11 Feb 2026, 17:48 Nemas ti danas puno drzava da su normalne, razumne, ljudi zive sretni i neoptereceni, ponasaju se normalno
Ko zna sta vrijeme nosi
Ovo je svakako sve propalo i zakurac, mozda ce sutra ispasti neki koncept bolikurca drzavnog uredjrnja u kojem cemo mi zablistat![]()
Sta imamo a to znam sigurno.Nakupljenog bijesa ..a sve okrecemo to na nesto drugo.
Ko god misli da se mi ovdje a mislim na nas Bosnjake plasimo sukoba il sranja i zato insistiramo na Drzavi il da smo dobri sa zapadom..pa taj nema pojma ko smo mi i od ceg smo napravljeni. Jarane ja po sebi mogu govorit il po svojima i po onim sto s njima jedem i pijem..niko nikad od njih ne zeli belaj ni za sebe ni za djecu svoju u rovovima da gleda opet..al ono sta znam je da ako nesto bude to ce bit ono zadnje.
Il cemo opstat il cemo nestat,vise produzetaka nece bit ni sa cetnicim ni sa ustasama a ni medju sobom.
dream of spring...
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1391 times
- Been thanked: 4605 times
Bošnjaci su krivi za sve. Krivi su što postoje. Kad ne bi bilo njih, ne bi bilo Srba ni Hrvata.
By Masamune.
By Masamune.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
- Greengo
- Sitna buranija

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 43 times
Po meni imaju neke stvari koje bi se trebale forsirati, ako nista za vanjsku upotrebu.
Uciti od Covica, kako uctivo kaze, mi smo za simetricno uredjenje i tri nivoa vlasti a sta ce taj srednji nivo biti kao nije vazno, a svi znamo da bi radje entitet nego kanton, prvo jer je drazi, drugo misle da je lakse slomiti Bosnjake nego Srbe.
Nase treba mozda biti da shvatamo potrebu za decentralizacijom ali da podjele na troje ne moze biti ni u kojem obliku, da su Bosnjaci svaki takav ugovor odbili, prvo onaj Kutiljerov a onda i Oven-Stoltenbergov, da nemamo nista protiv tri nivoa vlasti pa neka bude opstinski - kantonalni - drzavni kako je predvidjao Vens-Ovenov plan, kad vec Hrvatima nema veze koji ce biti taj srednji nivo,.
Na kraju mozda najvaznije, dva kantona koji su u Vasingtonskom bili kljuc mira, HNK i SBK, se ne smiju prekrajati.
To bi po meni bila realna prica da se iz defanzive i nekog ko se samo zali bez da zna sta bi htio predje na konkretnu agendu i nekog ko nudi rjesenje. Danas nerealno zbog stava ovih iz entiteta ali ponavljati kao papagaj svoje.
Uciti od Covica, kako uctivo kaze, mi smo za simetricno uredjenje i tri nivoa vlasti a sta ce taj srednji nivo biti kao nije vazno, a svi znamo da bi radje entitet nego kanton, prvo jer je drazi, drugo misle da je lakse slomiti Bosnjake nego Srbe.
Nase treba mozda biti da shvatamo potrebu za decentralizacijom ali da podjele na troje ne moze biti ni u kojem obliku, da su Bosnjaci svaki takav ugovor odbili, prvo onaj Kutiljerov a onda i Oven-Stoltenbergov, da nemamo nista protiv tri nivoa vlasti pa neka bude opstinski - kantonalni - drzavni kako je predvidjao Vens-Ovenov plan, kad vec Hrvatima nema veze koji ce biti taj srednji nivo,.
Na kraju mozda najvaznije, dva kantona koji su u Vasingtonskom bili kljuc mira, HNK i SBK, se ne smiju prekrajati.
To bi po meni bila realna prica da se iz defanzive i nekog ko se samo zali bez da zna sta bi htio predje na konkretnu agendu i nekog ko nudi rjesenje. Danas nerealno zbog stava ovih iz entiteta ali ponavljati kao papagaj svoje.
- ironman
- sirius

- Fuddo
- Maliciozni seronja

Kako je taj frajer postao medijski mogul i milijarder, meni je misterija.
I ti nasi su bili haze budale
Dodje ti lik sa dvi kese u rukama, ucitelj
I ti u njega ulozis da ti pravi medije i pickematerine
Tako i onaj fejs parmak
Na kraju ti ga sloze do balcaka
Pajebemte imas li ti kakve obavjestajce, spijune, ista…?
Vec, ko god se pomoli, aha, selamalejc, dobar je ovaj.
Neshvatljivo
I ti nasi su bili haze budale
Dodje ti lik sa dvi kese u rukama, ucitelj
I ti u njega ulozis da ti pravi medije i pickematerine
Tako i onaj fejs parmak
Na kraju ti ga sloze do balcaka
Pajebemte imas li ti kakve obavjestajce, spijune, ista…?
Vec, ko god se pomoli, aha, selamalejc, dobar je ovaj.
Neshvatljivo
Dozvolite da se obratimo
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2959 times
- Been thanked: 2492 times
Neka se EU sad sama izbori za mir u svjetu ,ne treba EU ni Rusija ni Amerika jer su to upravo dva najveca zanovjetala U kuhanju ratnih kasa ,e kad bi se vec vise odmakli od EU prodisali bi .amidza idriz wrote: 06 Feb 2026, 22:44Neka nam je Bog na pomoci.Calla wrote: 06 Feb 2026, 12:06 Izgleda da sam ja jedina koja vjeruje da ce EU opstat u ovoj svjetskoj rasprodaji .
Ova americka administracija sve radi da napusti EU i NATO i da nas prepusti na iskusenje Rusije.
Nije sve tako jednostavno jer je ekonomija a i odbrana toliko uvezana da je nemoguce sve to presjeci preko noci a kada svane, nadati se novoj americkoj administraciji.
Trump nas ucjenjuje da kupujemo vise njihovog oruzja inace ce on izaci iz NATO. Bujrum. Imate dovoljno neprijatelja pa vam treba jos i EU.
Neka sada krene Amerika u neki rat, nece vise biti kao ranije, cijela EU ga slijedi pa Kanada, Australija...nego ce sami sa Izraelom to odradjivati.
Ludnica neka. Ko prezivi pricat ce.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- ironman
- sirius

U jednom se slazem 
Kad bi se nekako rusija mogla odmaknut od Europe za par svjetlosnih godina negdje u pravcu proxima centauri.
Definitivno bi zivot na planeti Zemlji bio kudikamo ljepsi.
Kad bi se nekako rusija mogla odmaknut od Europe za par svjetlosnih godina negdje u pravcu proxima centauri.
dream of spring...
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
U jednom se slazemironman wrote: 12 Feb 2026, 16:18 U jednom se slazem
Kad bi se nekako amerika mogla odmaknut od Europe za par svjetlosnih godina negdje u pravcu proxima centauri.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A vec jeste, u drugu galaksiju.Laser wrote: 12 Feb 2026, 16:48U jednom se slazemironman wrote: 12 Feb 2026, 16:18 U jednom se slazem
Kad bi se nekako amerika mogla odmaknut od Europe za par svjetlosnih godina negdje u pravcu proxima centauri.
Definitivno bi zivot na planeti Zemlji bio kudikamo ljepsi.![]()
Zato vam tamo i cvetaju ruze u vase preduzece
Doduse, i mi smo ukurcu
Dozvolite da se obratimo
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Naše su ruže počele pupati kad je organizovan Dejton, procvjetale su kad ste na tenkovima dovezli Dodika u vladu RS, a tek nenadjebivi AMERIČKI ambasador Marfi...Fuddo wrote: 12 Feb 2026, 16:56A vec jeste, u drugu galaksiju.Laser wrote: 12 Feb 2026, 16:48
U jednom se slazem
Definitivno bi zivot na planeti Zemlji bio kudikamo ljepsi.![]()
Doduse, i mi smo ukurcu
Ihaaaaj, šta je taj uradio, teško sa se može popravit za 20 godina.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Misio sam na Evropu, in generalLaser wrote: 12 Feb 2026, 17:07Naše su ruže počele pupati kad je organizovan Dejton, procvjetale su kad ste na tenkovima dovezli Dodika u vladu RS, a tek nenadjebivi AMERIČKI ambasador Marfi...Fuddo wrote: 12 Feb 2026, 16:56
A vec jeste, u drugu galaksiju.
Doduse, i mi smo ukurcu
Ihaaaaj, šta je taj uradio, teško sa se može popravit za 20 godina.![]()
Dozvolite da se obratimo