A sta je uradio?Laser wrote: 12 Feb 2026, 17:07Naše su ruže počele pupati kad je organizovan Dejton, procvjetale su kad ste na tenkovima dovezli Dodika u vladu RS, a tek nenadjebivi AMERIČKI ambasador Marfi...Fuddo wrote: 12 Feb 2026, 16:56
A vec jeste, u drugu galaksiju.
Zato vam tamo i cvetaju ruze u vase preduzece
Doduse, i mi smo ukurcu
Ihaaaaj, šta je taj uradio, teško sa se može popravit za 20 godina.![]()
Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23399 times
- Been thanked: 21446 times
Pa bome kad pogledam Bošnjake u RS-u kad imaju priliku da potegnu zaštitu vitalnog nacionalnog interesa skupe 4 glasa od 5 potrebnih, a peti od kojeg se to očekivalo da podrži bio je suzdržan i to SDA čovjek Dževad Mahmutović. Naravno, SDA namiguje Dodiku za buduću koaliciju. Bolje niste ni zaslužili.Laser wrote: 11 Feb 2026, 18:29 Bošnjaci su krivi za sve. Krivi su što postoje. Kad ne bi bilo njih, ne bi bilo Srba ni Hrvata.
By Masamune.![]()
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1388 times
- Been thanked: 4605 times
Ovaj post, otprilike niđe veze sa mojim postom. Nešto se gubiš u posljesnje vrijeme, šta ti se dešaJe?Masamune wrote: 12 Feb 2026, 18:44Pa bome kad pogledam Bošnjake u RS-u kad imaju priliku da potegnu zaštitu vitalnog nacionalnog interesa skupe 4 glasa od 5 potrebnih, a peti od kojeg se to očekivalo da podrži bio je suzdržan i to SDA čovjek Dževad Mahmutović. Naravno, SDA namiguje Dodiku za buduću koaliciju. Bolje niste ni zaslužili.Laser wrote: 11 Feb 2026, 18:29 Bošnjaci su krivi za sve. Krivi su što postoje. Kad ne bi bilo njih, ne bi bilo Srba ni Hrvata.
By Masamune.![]()
Objasni nam zašto je i kako je postojanje Srba i Hrvata u BiH uslovljeno postojanjem Bošnjaka?
Kad Bošnjaci ne bi bili Bošnjaci, onda Srbi i Hrvati ne bi bili ono što jesu? A ovako, oni su u inat Bošnjacima ono što sad jesu?
De živ ti nama bio, da se još malo ismijem.
Šta bi bilo kad bi bilo?
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2894 times
- Been thanked: 1324 times
Neka Rusije, od nje cemo kupovati jeftine energente a njima nasu tehnologiju i drugo sto vole sa ''zapada'' a toga ima.ironman wrote: 12 Feb 2026, 16:18 U jednom se slazem
Kad bi se nekako rusija mogla odmaknut od Europe za par svjetlosnih godina negdje u pravcu proxima centauri.
Definitivno bi zivot na planeti Zemlji bio kudikamo ljepsi.
Neka Kine, i od nje cemo kupovati sto nam odgovara a njima za uzvrat i reciprocno prodati robe.
Mi se trebamo odmaknuti od ove lude americke administracije ma sta kostalo. Ona ce nas prodati ako se opustimo da nece trepnuti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Nije uslovljeno u smislu postojanja, već je afirmacija po sadašnjem ustavu. Nije kritika u opredjeljenju i pravu na tome, već je kritika na to što se odlučilo da se ide u istom smjeru kao i destruktivni faktori ove države stavljajući okove na normalnu državu kroz etno-nacionalizam i konstitutivnost.Laser wrote: 12 Feb 2026, 21:08Ovaj post, otprilike niđe veze sa mojim postom. Nešto se gubiš u posljesnje vrijeme, šta ti se dešaJe?Masamune wrote: 12 Feb 2026, 18:44
Pa bome kad pogledam Bošnjake u RS-u kad imaju priliku da potegnu zaštitu vitalnog nacionalnog interesa skupe 4 glasa od 5 potrebnih, a peti od kojeg se to očekivalo da podrži bio je suzdržan i to SDA čovjek Dževad Mahmutović. Naravno, SDA namiguje Dodiku za buduću koaliciju. Bolje niste ni zaslužili.
Objasni nam zašto je i kako je postojanje Srba i Hrvata u BiH uslovljeno postojanjem Bošnjaka?![]()
Kad Bošnjaci ne bi bili Bošnjaci, onda Srbi i Hrvati ne bi bili ono što jesu? A ovako, oni su u inat Bošnjacima ono što sad jesu?
De živ ti nama bio, da se još malo ismijem.![]()
Šta bi bilo kad bi bilo?
Ako je priča da se moralo pristati prije 30 godina nije se aktivno i nakon toga moralo nastaviti u sve intenzivnijim etničkim podjelama do te mjere da je bilo kakva građanska BiH danas misaona imenica. Da, i bošnjačka elita je tu žestoko zasrala. Nije samo i isključivo do četnika i ustaša.
A to ko vas vodi vidiš po tom vitalnom nacionalnom interesu. Manje više pitanje vašeg opstanka ste dali u ruke ratnim profiterima, preletačima i izdajicama koji sjede i dogovaraju odluke sa katilima iz druga dva naroda i još se vrlo često tražu opravdanja za njihove postupke. Takvima odgovara kontitutivnost jer su se dočepali poluga moći i bogatstva, a na svako remećenje toga odgovor je najčešće napad na Bošnjake.
Da ne govorim o raznim lažnim diplomama i svemu ostalom da su ti ljudi i nestručni i nesposobni. Sve ovo se odnosi i na Trojku i na SDA. I sadašnju i svaku bivšu vlast.
Istovremeno ljudi bježe iz ove države sve više i više jer im je puna kapa svega. Pa i ovog gore.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Haj biži u qurac sa svojim blentavim teorijama i neostvarivim željama.Masamune wrote: 12 Feb 2026, 22:34Nije uslovljeno u smislu postojanja, već je afirmacija po sadašnjem ustavu. Nije kritika u opredjeljenju i pravu na tome, već je kritika na to što se odlučilo da se ide u istom smjeru kao i destruktivni faktori ove države stavljajući okove na normalnu državu kroz etno-nacionalizam i konstitutivnost.Laser wrote: 12 Feb 2026, 21:08
Ovaj post, otprilike niđe veze sa mojim postom. Nešto se gubiš u posljesnje vrijeme, šta ti se dešaJe?
Objasni nam zašto je i kako je postojanje Srba i Hrvata u BiH uslovljeno postojanjem Bošnjaka?![]()
De živ ti nama bio, da se još malo ismijem.![]()
Šta bi bilo kad bi bilo?
Ako je priča da se moralo pristati prije 30 godina nije se aktivno i nakon toga moralo nastaviti u sve intenzivnijim etničkim podjelama do te mjere da je bilo kakva građanska BiH danas misaona imenica. Da, i bošnjačka elita je tu žestoko zasrala. Nije samo i isključivo do četnika i ustaša.
A to ko vas vodi vidiš po tom vitalnom nacionalnom interesu. Manje više pitanje vašeg opstanka ste dali u ruke ratnim profiterima, preletačima i izdajicama koji sjede i dogovaraju odluke sa katilima iz druga dva naroda i još se vrlo često tražu opravdanja za njihove postupke. Takvima odgovara kontitutivnost jer su se dočepali poluga moći i bogatstva, a na svako remećenje toga odgovor je najčešće napad na Bošnjake.
Da ne govorim o raznim lažnim diplomama i svemu ostalom da su ti ljudi i nestručni i nesposobni. Sve ovo se odnosi i na Trojku i na SDA. I sadašnju i svaku bivšu vlast.
Istovremeno ljudi bježe iz ove države sve više i više jer im je puna kapa svega. Pa i ovog gore.
Ti si mi jedno hiljaditi pametnjaković koji bi pričao o konstitutivnosti, da je moglo bez toga, da je zlo da je bla bla bla.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4576 times
- Been thanked: 3592 times
Iz Dijaspore iz prve ruke: - puca nam polako film kad vidimo kako se “probosančerosi” više politički i medijski prepucavaju izmedjuse negoli protiv rasističko-uzp bloka. Ako to ne regulišete, odrećemo vas se 
Il ste idioti il patrioti. Nema treće opcije.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Pa vama je samo to i ostalo da vidite. Isto kad bi to tako bilo jednostavno ili ste idioti ili patrioti.
Nemate vi u dijaspori uopste dodira sa nesposobnim i nestrucnim ljudima u BiH koji bi lafo da te vode u necemu. Vi ste distancirani od njih.
Nemate vi u dijaspori uopste dodira sa nesposobnim i nestrucnim ljudima u BiH koji bi lafo da te vode u necemu. Vi ste distancirani od njih.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27233 times
- Been thanked: 27805 times
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa zamjenikom državnog sekretara SAD-a Christopherom Landauom u State Departmentu (Washington,DC) koji je na početku susreta uputio izraze saučešća povodom tragične nesreće koja se dogodila u Sarajevu.
Ključne teme razgovora bile su aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, jačanje ekonomske saradnje i energetske sigurnosti.
Iz Komšićevog kabineta je saopšteno da je tokom sastanka Landau jasno istakao da su jako nezadovoljni onim što Milorad Dodik radi, te naglasio da on sigurno nema podršku nikoga iz američke administracije u tome.
"Dodikovo djelovanje narušava političku stabilnost i buduće planove, kao i ekonomske projekte za koje je američka strana pokazala snažan interes i spremnost za saradnju", navedeno je u Komšićevom saopštenju.
Govoreći o ugovoru RS-a s kanadskom lobističkom kućom i o tački iz tog ugovora, kojom se traži da oni zagovaraju i potpomažu lobiranje za nezavisnost RS-a, istaknuto je da to direktno potkopava Dejtonski sporazum, mir i stabilnost Bosne i Hercegovine.
Predsjedavajući Komšić informisao je zamjenika državnog sekretara da je ministar vanjskih poslova naše zemlje uputio pismo državnom sekretaru Marku Rubiju, kao i svim članicama Vijeća sigurnosti UN-a, upozoravajući na posljedice odredbe ugovora o lobiranju koje se tiču ultimativnog krajnjeg cilja, nezavisnosti RS-a od BiH.
Predsjedavajući Komšić je spomenuo i nedavne izjave Milorada Dodika, koje je okarakterisao kao šovinističke i islamofobične.
Sagovornici su naglasili da stabilnost, ekonomski razvoj i realizacija infrastrukturnih projekata predstavljaju ključ dugoročnog napretka Bosne i Hercegovine, te da upravo ekonomija i progres stvaraju pozitivno političko i društveno okruženje. U tom kontekstu, potvrđena je jasna poruka o nastavku snažnog angažmana Sjedinjenih Američkih Država prema Bosni i Hercegovini.
Predsjedavajući Komšić izrazio je snažnu podršku projektu Južne interkonekcije, naglašavajući značaj sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, kao i potrebu da se što prije krene u njegovu realizaciju u interesu energetske sigurnosti i ekonomskog razvoja zemlje.
Na kraju, zaključeno je da nastavak saradnje na projektima koji doprinose ekonomskom napretku predstavlja važan temelj stabilnosti i prosperiteta Bosne i Hercegovine.
dream of spring...
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Zar ne vidiš da uzp nije problem.Melek wrote: 13 Feb 2026, 05:29 Iz Dijaspore iz prve ruke: - puca nam polako film kad vidimo kako se “probosančerosi” više politički i medijski prepucavaju izmedjuse negoli protiv rasističko-uzp bloka. Ako to ne regulišete, odrećemo vas se
Problem su Bošnjaci, kao i uvijek. Problem je što postoje onakvi kakvi su.
Tu je Masamune i ekipa iz njegovog miljea da nam objasni kako se trebamo izjašnjavati, pa i osjećati.
Oni smatraju da bismo se trebali izjasnit kao Bosanci, pa bi Srbi i Hrvati odmah sutra uradili isto. Tako bi nam svima, preko noći, procvjetale ruže.
Ali, pošto mi nečemo, neće ni oni, pa smo krivi.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
x puta rečeno da me boli k kako se vi izjašnjavate. Problem je što zajedno sa Srbima i Hrvatima jebete mene i ostale poput mene sa odlukama koje donosite kojima mi ne možemo ni prismrditi jer smo niko i ništa u ovoj državi.
Gospodo to ste vi svi skupa napravili da bude tako. Nisu ovakvi poput mene. Nek nas je i 5%, ali ono što mi želimo je pravi put za građansku BiH. Sve ostalo su krnja rješenja ako se uopšte mogu zvati rješenjima.
Toliko o ovome jer mi se više stvarno ne da. Razilazimo se po pitanju uređenja BiH i to je to.
Još će ispasti da Bošnjacima želim da nestanu i da vas pobiju. Ne nedostaje mnogo da to ode u ovu priču.
Gospodo to ste vi svi skupa napravili da bude tako. Nisu ovakvi poput mene. Nek nas je i 5%, ali ono što mi želimo je pravi put za građansku BiH. Sve ostalo su krnja rješenja ako se uopšte mogu zvati rješenjima.
Toliko o ovome jer mi se više stvarno ne da. Razilazimo se po pitanju uređenja BiH i to je to.
Još će ispasti da Bošnjacima želim da nestanu i da vas pobiju. Ne nedostaje mnogo da to ode u ovu priču.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Haman se Stranka za BiH počela raspadati. Prvo Tuzla i okolina sad i Mostar.
Izgleda Efendić jednostavno ne zna voditi stranku. U Čavaliću je izgubio jednog od najaktivnijih zastupnika u Parlamentu.
Osilio se Sema samo gura svoje, a realno sve što zna raditi su parkovi i parkinzi.
Izgleda Efendić jednostavno ne zna voditi stranku. U Čavaliću je izgubio jednog od najaktivnijih zastupnika u Parlamentu.
Osilio se Sema samo gura svoje, a realno sve što zna raditi su parkovi i parkinzi.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Ne mi, no su komunjare tako odlučili i zapečatili stvari zauvijek kazavši 1943 da Bosna nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska.Masamune wrote: 13 Feb 2026, 10:30 x puta rečeno da me boli k kako se vi izjašnjavate. Problem je što zajedno sa Srbima i Hrvatima jebete mene i ostale poput mene sa odlukama koje donosite kojima mi ne možemo ni prismrditi jer smo niko i ništa u ovoj državi.
Nisu kazali da je bosanska, nisu te ni oni spomenuli.
Muslimani su se spominjali samo kad su bili pozivi na borbu protiv fašista, spomenuti su kad je kazano čija je Bosna, ali u Jajcu 1943 nisu dobili svoju buktinju, jer nisu smatrani narodom. Tu su prednjačili Moša Pijade, Aleksandar Rankovič, Sreten Žujović i druga bratija iz Srbije, a ni Hebrangu iz Hrvatske nije bilo mrsko reći da nismo narod.
Pa tako, nismo dobili buktinju u grbu Jugoslavije, dobili su je Srbi, Hrvati, Slovenci, Makedonci, Crnogorci. Muslimanima qurac, oni su neopredijeljeni.
Šta znači "neopredijeljeni"?
To znači kako im se daje vremena da odluče jesu li Srbi i Hrvati. Godinama kasnije, nakon nekoliko popisa stanovništva, svi su skontali da se nećemo opredijeliti, ne želimo se izjasniti kao Srbi ili Hrvati, zato što to nismo, pa su nam na prečac dali nakaradno ime narodu koje je glasilo "Musliman". Sa velikim slovom M.
A sve do 1878 smo bili Bošnjaci, svi odreda, svi oni koje je Austrija zatekla u Bosni, a bogme i u Hercegovini. Od dolaska Austrije, postadosmo Mohamedaner, Catolic i Ortodox, da bi nemalo kasnije Catolic i postali Hrvati, a Ortodox postali Srbi.
Dolazi Kraljevina Jugoslavija i imenuje nas kao Muhamedance, da bi nas komunisti poništili i kazali da nismo narod nego smo vjerska grupa.
Tek 1971 po prvi put smo se službeno mogli izjasniti kao Muslimani, dakle kao zaseban narod. A onda smo 1993 godine odlučili da si vratimo svoje staro ime BOŠNJAK. Onako kako smo se oduvijek zvali.
Od 1878 pa do 1993 smo čekali priliku da učinimo tako yebeno mali korak, da vratimo ime koje nam je oduvijek pripadalo. Kad izračunaš, to ti dođe 115 godina.
Zašto nam je trebalo toliko vremena, pa zato što Srbi i Hrvati to nikada nisu dozvoljavali, kako u Kraljevini, tako i u Brozovoj Jugoslaviji. Iskoristili smo priliku 1993, kad nismo nikoga morali pitati kako se zovemo, pa smo tako odlučili.
U dejtonskom mirovnom sporazumu smo zapisani kao Bošnjaci i tu je stvljena tačka.
Ovo ti je brzinski presjek događanja, bez ulaženja u mnogobrojne detalje.
Zato, ne seruckaj, ne pravi nikoga budalom, obrati se Beogradu i Zagrebu za sve nejasnoće oko toga zašto imamo tu yebenu konstitutivnu ublehu.
Laser, sincerely.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
E jesi mi se nagovorio 
Kao sto rekoh necu dalje. Postujem razmjenu stavova iako su totalno razliciti po nekim pitanjima.
Kao sto rekoh necu dalje. Postujem razmjenu stavova iako su totalno razliciti po nekim pitanjima.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Uvijek sam tu da te poučim onome što nisi znao i da te podsjetim na ono što ne želiš znati.Masamune wrote: 13 Feb 2026, 14:06 E jesi mi se nagovorio
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27233 times
- Been thanked: 27805 times
I tako.
Zeljko Komsic staje na liniju odbrane BiH i Bosnjaka.
Onomad kad je napustio intervju srbijanske tv jer su negirali genocid.
Sad..pa u razgovoru sa americkom administracijom..i rijecima da laktaski osudjenik laze u svemu sto je rekao tokom posjete SAD.
Naravno da su ameri koliko god MAGA administracija glupa bila,znali da ovaj presudjeni lazov iz laktasa pokusava jahati na krilima islamofobije.
I tu se javlja potreba za objasnjenjem onima koji se vazda pitaju sta je to toliko bitno 2:1.
Bitno je.
Jer na svaku laz o tome da su u BiH krscani ugrozeni od muslimana mogao se pojaviti na tv predsjednik hdz i jasno i glasno reci NE..
To nije istina...i time pokazati da 2:1 u korist BiH moze bit i sa drugim igracima na terenu.
Ovako. Hinjska cutnja. Mozda i nada da se usicari na toj lazi..
Kamo srece da se glasacko tijelo ono patriotsko ono kojemu je BiH i otac i mati trzne iz stanja boli u predjelu medjunozja ..
Jer karte su podijeljene.
Tacno se zna sve.
Sad..pa u razgovoru sa americkom administracijom..i rijecima da laktaski osudjenik laze u svemu sto je rekao tokom posjete SAD.
Naravno da su ameri koliko god MAGA administracija glupa bila,znali da ovaj presudjeni lazov iz laktasa pokusava jahati na krilima islamofobije.
I tu se javlja potreba za objasnjenjem onima koji se vazda pitaju sta je to toliko bitno 2:1.
Bitno je.
Jer na svaku laz o tome da su u BiH krscani ugrozeni od muslimana mogao se pojaviti na tv predsjednik hdz i jasno i glasno reci NE..
To nije istina...i time pokazati da 2:1 u korist BiH moze bit i sa drugim igracima na terenu.
Kamo srece da se glasacko tijelo ono patriotsko ono kojemu je BiH i otac i mati trzne iz stanja boli u predjelu medjunozja ..
Tacno se zna sve.
dream of spring...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Dodik je očigledno onom desničarskom smeću u Americi (i bitnom i nebitnom) nešto dobro obećao da bi tek tako mogao da laje.
Vjerovatno je litij u igri.
Vjerovatno je litij u igri.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 26421 times
- Been thanked: 6931 times
ironman wrote: 13 Feb 2026, 15:30 I tako.
Bitno je.
Tacno se zna sve.
sto se mene tice nek' sjedi na tom mjestu dozivitno, k'o Tito onomad.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14743 times
- Been thanked: 25160 times
Bitno je da vi domicilni imate dodira,Masamune wrote: 13 Feb 2026, 06:37 Pa vama je samo to i ostalo da vidite. Isto kad bi to tako bilo jednostavno ili ste idioti ili patrioti.
Bosnjaci afirmisu Hrvate u Bosni, kolorizovano
Dozvolite da se obratimo