Epstein files

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 4629 times
Status: Offline

Re: Epstein files

Post by Laser » 12 Feb 2026, 21:24

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 21:14
Laser wrote: 12 Feb 2026, 21:11 A jest se Kontrica zadala, svaka čast, iskopaj nam koliko god možeš. :ok
Ne mogu si pomoci, obozavam pratiti takva desavanja iako je sad morbidna i teska tema... nadam se da si ozbiljan jer hocu. :D.
Ozbiljan sam Boga mi.

Nego, na temu, jesi li se zapitala kako je moguće da je toliki broj ljudi godinama učestvovao u tim ogavnim činovima, širok krug ljudi je znao, samo FBI (ni)je znao?

Na najogavniji način su iskorištavane mlade Amerikanke, a FBI ni da prstom mrdne, a ne može biti da ta agencija nije znala šta se radi od maloljetnih citizenki.

A onda se dogodilo nešto što nikad nećemo saznat, pa su stvari samo DJELIMIČNO objavljene.

Ako je FBI hladno posmatrao takva zlodjela nad mladim ljudskim bićima, vrlo često američkim građankama, onda nemamo ideju šta je ta agencija još prešučivala ili čak zataškavala.

Po meni, ovdje nije samo Epstein zločinac, ne samo republikanci, ne samo demokrati, ovdje je zločinac država Amerika.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41968 times
Been thanked: 28800 times

Post by Rum » 12 Feb 2026, 21:25

Kad to nije bila zlocinac
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 8269 times
Been thanked: 7357 times

Post by uvijek_kontra » 12 Feb 2026, 22:15

Laser wrote: 12 Feb 2026, 21:24
Ozbiljan sam Boga mi.

Nego, na temu, jesi li se zapitala kako je moguće da je toliki broj ljudi godinama učestvovao u tim ogavnim činovima, širok krug ljudi je znao, samo FBI (ni)je znao?

Na najogavniji način su iskorištavane mlade Amerikanke, a FBI ni da prstom mrdne, a ne može biti da ta agencija nije znala šta se radi od maloljetnih citizenki.

A onda se dogodilo nešto što nikad nećemo saznat, pa su stvari samo DJELIMIČNO objavljene.

Ako je FBI hladno posmatrao takva zlodjela nad mladim ljudskim bićima, vrlo često američkim građankama, onda nemamo ideju šta je ta agencija još prešučivala ili čak zataškavala.

Po meni, ovdje nije samo Epstein zločinac, ne samo republikanci, ne samo demokrati, ovdje je zločinac država Amerika.
Slazem se da je ovdje mnogo otvorenih pitanja. A ovooo me citavo vrijeme najvise zanima. :D.
Sta se desilo ili "ko" se desio jer je NEMOGUCE da se ovo krilo od takvih sluzbi. Nemoguce da nisu znali. To se uvuklo u sve pore gdje je moglo pa ko god bi trebao da reaguje u jednom momentu, pretpostavljam da je u tim fajlovima.

I absolutno to nije prica o jednom covjeku, nego o mrezi mocnih ljudi, uticaju i ociglednim sistemskim propustima koji su smjesni u jednu ruku. Tesko je povjerovati da se takve stvari desavaju godinama, a da “niko nista ne zna”. Nije nesposobnost u pitanju vec prije politicki pritisak (kao i sad sto vidimo) i stitenje raznih mocnika. Pa susjed ne izadje iz kuce 14 dana, zove se odma policija, a ne da ovakvo nesto neko ne bi vidio, prijavio, nesto rekao..

Samo ja ne bih rekla da je *drzava Amerika* glavni zlocinac jer su tu razlicite institucije i ljudi koji su ipak istrajali da se istina (bar ovoliko) otkrije, iako je ocigledno da je mnogo vise onih sto su zataskivali a i onih sto su zakazali. Da li je to bilo namjerno ili ne, ko zna. Vjerujem da je mnogo tih ljudi u tim fajlovima, a od takvog lako dobijes sto god zelis.

Sad je jasno i zasto ICE i takva brutalna diverzija.

Samo da nece dokumenti nestati pod cudnim okolnostima. I to me ne bi iznenadilo.

Amerikanci nisu ni svjesni koliko duboko ovo sve ide i kakav oni problem ustvari imaju, mimo zrtava i grozodejstva opisanim u tim fajlovima, a njima je i dalje bitno da brane Trumpa i migranti raus. :lupa
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 🪷

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 4629 times

Post by Laser » 12 Feb 2026, 22:27

Kad kažem da je kriva država amerika, onda mislim na FBI. Ta agencija štiti Ameriku od svih dešavanja na njenom tlu. Neko je morao znati da su ta tako dobro organizovana dešavanja uperene direktno protiv amerike, NE PROTIV POJEDINACA.

Država amerika to "nije prepoznala" i nije se zaštitila.

Kako je moguće da je cijelo vrijeme vladala tzv "omerta"? Pokušaj zamisliti kolike napore treba uložiti državni organ FBI da se sve to dugo vremena krije.

FBI je saučesnik i to cijelo vrijeme i to dok su se mijenjale razne administracije. Nije to sve trajalo tri mjeseca, nego mnogo duže.

Koliko god to ružno zvučalo, čestitam mosadu na savršeno izvedenoj obavještajnoj akciji, čestitam mosadu na tako dubokom prodoru u sami centar amerike. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 296 times
Been thanked: 196 times

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:00

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 13:39 Jedan od svjedoka koji nikad nije bio priveden da da iskaz. U kratkim crtama, vozio je Trumpa i cuo razgovor izmedju njega i Epsteina. Pricali su o jednoj djevojci koja je bila silovana i to na takav gnusan nacin da je ovaj htio zaustavit automobil i obracunat se s Trumpom. Tu istu djevojku nasli su kasnije sa "otvorenom" glavom i policajci rekli da nema sanse da je bio suicid.
To je budalastin nije to svjedok nego zvali broj na Koji anaonimno mozes prijaviti bilo STA, a taj poziv je dosao negdje pred Izbore 2020 drugo vozio Trumpa poslije tom taksisti pricali policajci, nije to ba Bosna pa zandara vise SA taksistima I uz burek prepricavaju STA SE desava.

Sve optuzbe su tog tipa anonimni poziv na telefon ( nisu anonimni jer oni vidie ko je zvao I u vecini slucajeva pozivi su dosli od ljudi sa ozbiljnim zdravstvenim problemam I godinama staza PO bolnicama tipa Jagomir)

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:02

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 10:23 Ako treba prijevod, napisacu.
Elon se cudi i osudjuje, a svasta je radio s njim.
Normalno kada ga je Veliki Trump osmeko muriji I kumovo njegovoj propasti.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13768 times
Been thanked: 15040 times

Post by immuno » 12 Feb 2026, 23:05

Kao ti :cudi

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:08

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 10:23 Ako treba prijevod, napisacu.
Elon se cudi i osudjuje, a svasta je radio s njim.
Sto te je Epstin vise mrzio to si bolji insan, sto te vise voli to si vece smece.

Larry Summers da SE podsjetimo ko je to smece I kojoj partiji pripada I kolko visoke funkciju je taj drzao

In 1993, Summers was appointed Under Secretary for International Affairs of the United States Department of the Treasury under President Bill Clinton's administration. In 1995, he was promoted to Deputy Secretary of the Treasury under his long-time political mentor Robert Rubin. In 1999, he succeeded Rubin as Secretary of the Treasury. While working for the Clinton administration, Summers played a leading role in the American response to the 1994 economic crisis in Mexico, the 1997 Asian financial crisis, and the 1998 Russian financial crisis. He was also influential in the Harvard Institute for International Development and American-advised privatization of the economies of the post-Soviet states, and in the deregulation of the U.S. financial system, including the repeal of the Glass–Steagall Act.

Following the end of Clinton's term, Summers served as the 27th president of Harvard University from 2001 to 2006. Summers resigned as Harvard's president in the wake of a no-confidence vote by Harvard faculty, which resulted in large part from Summers's conflict with Cornel West, financial conflict of interest questions regarding his relationship with Andrei Shleifer, and a 2005 speech in which he offered three reasons for the under-representation of women in science and engineering, including the possibility that there exists a "different availability of aptitude at the high end", in addition to patterns of discrimination and socialization.

After his departure from Harvard, Summers worked as a managing partner at the hedge fund D. E. Shaw & Co. Summers rejoined public service during the Obama administration, serving as the director of the White House United States National Economic Council for President Barack Obama from January 2009 until November 2010, where he emerged as a key economic decision-maker in the Obama administration's response to the Great Recession.

To jeste on pokvario za vrijeme Clintona pa ga Barak doveo da popravi sto je pokvario .

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:09

immuno wrote: 12 Feb 2026, 23:05Kao ti :cudi
Znam tesko je kad ti otkriju da je Veliki Trump taj Koji je osmeko zandarim u Floridi Epsitina.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:11

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 10:33 Tokom saslušanja pred Odborom za pravosuđe Predstavničkog doma SAD-a, gdje je državna tužiteljica (Attorney General) Pam Bondi svjedočila o dokumentima vezanim za Jeffreyja Epsteina:

Ključni dio razmjene između Teda Lieua i Pam Bondi

Pitanje Teda Lieua:
Lieu je pitao da li su bile prisutne maloljetne djevojke na zabavama kojima je prisustvovao Donald Trump zajedno s Jeffreyjem Epsteinom.

Odgovor Pam Bondi:
Bondi je odgovorila da „ne postoje dokazi da je Donald Trump počinio krivično djelo.“

(Znaci bile su.)

Lieujeva reakcija:
Lieu je potom rekao da vjeruje da je Bondi dala netačnu izjavu pod zakletvom i rekao:
„Vjerujem da ste upravo lagali pod zakletvom i sve je to snimljeno.“

Bondina reakcija:
Bondi je oštro reagovala rekavši:
„Nemojte me nikada optuživati za zločin!“

Hoce li je kazniti, ili nece, ostaje da vidimo. :oo Ovo je i za aretacije, ali ko mene pita.
Nije protivzakonito biti na zabavi SA maloljetnicama. da je to krivicno dijelo trebalo bi 100 Golih Otoka . Sex SA maloljetnicama je krivicno dijelo.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:13

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 13:00 Nastavljamo.. :hihi

“Ti propali gubitnički advokate!” Pam Bondi baca LJUTITI napad bijesa nakon što je predstavnik Jerry Nadler suočio s njom zbog puštanja Epsteinovih pomagača na slobodu!

Glavna tužiteljica Pam Bondi pozvana je jutros pred Odbor za pravosuđe Doma predstavnika da odgovara za orkestriranje prikrivanja Epsteinovih dokumenata i zaštitu moćnih pedofila čiji su identiteti skriveni u njima… i kada je suočena s činjenicama, eksplodirala je u otvoreno Trumpovskom ispadu krivice.

Nadler je odmah prešao na stvar i jasno dao do znanja da neće trpjeti njeno izbjegavanje odgovora.

NADLER: “Koliko Epsteinovih saučesnika ste optužili? Koliko počinitelja uopće istražujete?”

BONDI: Prvo ste to pokazali. Smatram da je—

NADLER: Koliko ste ih optužili?

BONDI: ljutito Izvinite! Odgovorit ću na pitanje.

NADLER: Odgovorite na moje pitanje.

BONDI: Ne, odgovorit ću na pitanje onako kako ja želim odgovoriti.

NADLER: Ne, odgovorit ćete na pitanje onako kako sam ga ja postavio.

BONDI: Predsjedavajući Jordane, neću spuštati nivo sa ovim ljudima, ali ću odgovoriti na pitanje.

NADLER: Koliko ste ih optužili?

BONDI: Mislim da je vrlo zanimljivo. Mislim da je vrlo zanimljivo da on priča o tome da su ih optužili— Predsjednik je rekao da su ga optužili dva puta—

JAMIE RASKIN, UMJEŠAVAJUĆI SE: Gospodine predsjedavajući, molim vas, zaustavite sat i vratite mu vrijeme.

BONDI: Oh, u redu. Evo nas s ovom teatarskom predstavom!

RASKIN: Možete je pustiti da odugovlaci cijeli dan, ali ne na našem satu. Ne na našem vremenu. I rekao sam vam to, glavna tužiteljice, prije nego što ste počeli.

BONDI: NE GOVORITE MI NIŠTA, TI PROPALI, GUBITNIČKI—ni čak ni advokate.

NADLER: U redu. Moje vrijeme. Odgovor na moje pitanje, koliko Epsteinovih saučesnika je optužila, je nula.

Bondi i ostatak Trumpovog tima nemaju objašnjenje ni opravdanje za ono što su učinili i što i dalje rade u korist moćnih pedofila — tako da im ostaje samo blefiranje, zastrašivanje i ispadi bijesa.

Kakva sramotna predstava od strane najvišeg državnog službenika za provedbu zakona. Mora biti smijenjena što je prije moguće i dovedena pred pravdu — zajedno sa svakim pedofilom kojeg štiti.

Znaju oni da nekoga optuzis moras imati dokaze , za SADA NEMA dokaza jer sve je kaze Ona kaze On, to je kaze svjedokinja da je Neko silovo, ovaj kaze jok ja mozda Neko drugi.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:15

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 14:58 "Nek svaka zrtva koju je BONDI odbila da primi na razgovor digne ruku."

Ne znam sta cekaju vise, pozatvarat sve.
To nije njen posao da uzima izjave od njih, to rade FBI Agenti on su istrazitelji , to ko da hoces da pricas SA Ramom Isakom da on istrazi licno ko ti je ostetio auto na prakingu.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13768 times
Been thanked: 15040 times

Post by immuno » 12 Feb 2026, 23:16

rocko wrote: 12 Feb 2026, 23:09
immuno wrote: 12 Feb 2026, 23:05Kao ti :cudi
Znam tesko je kad ti otkriju da je Veliki Trump taj Koji je osmeko zandarim u Floridi Epsitina.
:plavi :plavi. :noga

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:16

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 19:22 Mislim da je odsvirala svoje.
Imali gdje taj uradak? da ima Epsitn bi bio slobodan a demokrate bi to iscurile u javnosti.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:24

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 21:14

Ne mogu si pomoci, obozavam pratiti takva desavanja iako je sad morbidna i teska tema... nadam se da si ozbiljan jer hocu. :D.
Ozbiljan sam Boga mi.

Pa govori ti je Veliki Trump ko su , nije da SE nije znalo nego SE podvodilo uz saradjnju SA medijima kao CNN da su to teorija zavjera

Pizzagate,

Mel Gibson je otvoreno govorio ( da nije bio poznat kao sto jeste sigurno bi imao nesrecu , Al je morao poceti snimati Sam svoje filmove jer je bio nepozeljan u Hollywood , J
Jm Caviezel Sound of Freedom u kinima pustan suzavac, klima gasena, Ili pojacavana do max. struja SE iskljucivala u pola filma jer baziran na istinitim dogdjaima o Tim Ballard Agentu ICE Koji je radio na razbijanje sex trafficking maloljetnika Cudno Kako je Neko nastojao da SE taj film nepogleda neke tamo 2023 .
Last edited by rocko on 12 Feb 2026, 23:29, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:28

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 22:15
Ozbiljan sam Boga mi.

Slazem se da je ovdje mnogo otvorenih pitanja. A ovooo me citavo vrijeme najvise zanima. :D.
Sta se desilo ili "ko" se desio jer je NEMOGUCE da se ovo krilo od takvih sluzbi. Nemoguce da nisu znali. To se uvuklo u sve pore gdje je moglo pa ko god bi trebao da reaguje u jednom momentu, pretpostavljam da je u tim fajlovima.

I absolutno to nije prica o jednom covjeku, nego o mrezi mocnih ljudi, uticaju i ociglednim sistemskim propustima koji su smjesni u jednu ruku. Tesko je povjerovati da se takve stvari desavaju godinama, a da “niko nista ne zna”. Nije nesposobnost u pitanju vec prije politicki pritisak (kao i sad sto vidimo) i stitenje raznih mocnika. Pa susjed ne izadje iz kuce 14 dana, zove se odma policija, a ne da ovakvo nesto neko ne bi vidio, prijavio, nesto rekao..

Samo ja ne bih rekla da je *drzava Amerika* glavni zlocinac jer su tu razlicite institucije i ljudi koji su ipak istrajali da se istina (bar ovoliko) otkrije, iako je ocigledno da je mnogo vise onih sto su zataskivali a i onih sto su zakazali. Da li je to bilo namjerno ili ne, ko zna. Vjerujem da je mnogo tih ljudi u tim fajlovima, a od takvog lako dobijes sto god zelis.

Samo da nece dokumenti nestati pod cudnim okolnostima. I to me ne bi iznenadilo.

Amerikanci nisu ni svjesni koliko duboko ovo sve ide i kakav oni problem ustvari imaju, mimo zrtava i grozodejstva opisanim u tim fajlovima, a njima je i dalje bitno da brane Trumpa i migranti raus. :lupa
Uh sto oni brinu o susjedu.

Ice radi svoj posao diverzija je od strane rukovodstvo Minnesota jer kad sve ovo stane valjda odgovorati za kradju 9 milijardi dollara.

ma imale obavjestajne Sluzbe podatke I koristili ih Ako zatreba "zavrnuti ruku"

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Feb 2026, 23:34

uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 22:15
Ozbiljan sam Boga mi.

Na temu ICE

Image

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27425 times
Been thanked: 28072 times

Post by ironman » 13 Feb 2026, 07:50

MAGA logika :D.
Drzavni sluzbenik koji je radio svoj posao pod administracijom Obame i isti taj drzavni sluzbenik kad je dobio fasiste za sefove.
Samo glupa MAGA stoka ne vidi razliku.
Ne vidi jer je zaglupljena..da pod fasistickom administracijom taj isti drzavni sluzbenik krsi Ustav te ubija gradjane SAD.
Glupa MAGA to ne vidi jer glupa MAGA podrzava fasistickopedofilske nakaze.
A koji su razlozi glupoj MAGA-i da to radi?
Pa isplivace i to nekad.
dream of spring...

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 13 Feb 2026, 08:21

rocko wrote: 12 Feb 2026, 23:00
To je budalastin nije to svjedok nego zvali broj na Koji anaonimno mozes prijaviti bilo STA, a taj poziv je dosao negdje pred Izbore 2020 drugo vozio Trumpa poslije tom taksisti pricali policajci, nije to ba Bosna pa zandara vise SA taksistima I uz burek prepricavaju STA SE desava.

Sve optuzbe su tog tipa anonimni poziv na telefon ( nisu anonimni jer oni vidie ko je zvao I u vecini slucajeva pozivi su dosli od ljudi sa ozbiljnim zdravstvenim problemam I godinama staza PO bolnicama tipa Jagomir)
A da ti malo od*ebes od Bosne jer ste ocigledno vi u vecim govnima nego citava Evropa?

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 13 Feb 2026, 08:34

rocko wrote: 12 Feb 2026, 23:11
Nije protivzakonito biti na zabavi SA maloljetnicama. da je to krivicno dijelo trebalo bi 100 Golih Otoka . Sex SA maloljetnicama je krivicno dijelo.
Procitaj jos jednom saslusanje i probaj sad sa razumjevanjem. Gledaj pitanja pa onda njene odgovore, i ako imas kapaciteta probaj procitati i nesto izmedju redova.

Svjestan li si ti sta pises?? Ljudi od 50, 60 pa i vise godina na zabavi sa maloljetnicama? To je tebi normalno? Pricamo o 12, 13 godisnjakinjama. Sta mislis da su radili na tim zabavama, jel? Vezli goblene? Isti si ti kao i svi oni, zato ih i branis toliko i sa svakom svojom izjavom to potvrdjujes.

I po tvojoj logiki, sve dok nema seksa, tebi je ok sta su radili s tim djevojcicama? Znas li da je krivicno djelo i nezeljeni seksualni komentar/prijedlog? Uporno pozivanje za seks poslije odbijanja? Milovanje, hvatanje, trazenje seksualnih odnosa u zamjenu za posao i sve ostalo sto narusava dostojanstvo jedne osobe. Cak i da te neko blokira u prolazu uz seksualne sugestije. Sve je to krivicno djelo.

A tvoj veliki Trump je itekako u građanskom postupku proglasen odgovornim i morao je platit odstetu tad E. Jean Carroll.
2023. godine, porota u Njujorku utvrdila je da je Trump odgovoran za seksualni napad i klevetu (nije presuđeno silovanje prema tadašnjoj pravnoj definiciji u državi New York).
Hoces li i sad reci pa nije je silovao? Jer ako napises to, zavrsili smo svaku komunikaciju i prestani da me citiras.

Post Reply

Return to “Svijet”