uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2026, 13:00
Nastavljamo..
“Ti propali gubitnički advokate!” Pam Bondi baca LJUTITI napad bijesa nakon što je predstavnik Jerry Nadler suočio s njom zbog puštanja Epsteinovih pomagača na slobodu!
Glavna tužiteljica Pam Bondi pozvana je jutros pred Odbor za pravosuđe Doma predstavnika da odgovara za orkestriranje prikrivanja Epsteinovih dokumenata i zaštitu moćnih pedofila čiji su identiteti skriveni u njima… i kada je suočena s činjenicama, eksplodirala je u otvoreno Trumpovskom ispadu krivice.
Nadler je odmah prešao na stvar i jasno dao do znanja da neće trpjeti njeno izbjegavanje odgovora.
NADLER: “Koliko Epsteinovih saučesnika ste optužili? Koliko počinitelja uopće istražujete?”
BONDI: Prvo ste to pokazali. Smatram da je—
NADLER: Koliko ste ih optužili?
BONDI: ljutito Izvinite! Odgovorit ću na pitanje.
NADLER: Odgovorite na moje pitanje.
BONDI: Ne, odgovorit ću na pitanje onako kako ja želim odgovoriti.
NADLER: Ne, odgovorit ćete na pitanje onako kako sam ga ja postavio.
BONDI: Predsjedavajući Jordane, neću spuštati nivo sa ovim ljudima, ali ću odgovoriti na pitanje.
NADLER: Koliko ste ih optužili?
BONDI: Mislim da je vrlo zanimljivo. Mislim da je vrlo zanimljivo da on priča o tome da su ih optužili— Predsjednik je rekao da su ga optužili dva puta—
JAMIE RASKIN, UMJEŠAVAJUĆI SE: Gospodine predsjedavajući, molim vas, zaustavite sat i vratite mu vrijeme.
BONDI: Oh, u redu. Evo nas s ovom teatarskom predstavom!
RASKIN: Možete je pustiti da odugovlaci cijeli dan, ali ne na našem satu. Ne na našem vremenu. I rekao sam vam to, glavna tužiteljice, prije nego što ste počeli.
BONDI: NE GOVORITE MI NIŠTA, TI PROPALI, GUBITNIČKI—ni čak ni advokate.
NADLER: U redu. Moje vrijeme. Odgovor na moje pitanje, koliko Epsteinovih saučesnika je optužila, je nula.
Bondi i ostatak Trumpovog tima nemaju objašnjenje ni opravdanje za ono što su učinili i što i dalje rade u korist moćnih pedofila — tako da im ostaje samo blefiranje, zastrašivanje i ispadi bijesa.
Kakva sramotna predstava od strane najvišeg državnog službenika za provedbu zakona. Mora biti smijenjena što je prije moguće i dovedena pred pravdu — zajedno sa svakim pedofilom kojeg štiti.