uvijek_kontra wrote: 17 Feb 2026, 22:49
ina wrote: 17 Feb 2026, 11:44
Sinoć primjer prema Njemačkoj, dok je Georgia prošla bolje. Tako mi se učinilo jer sam odgledala samo nekoliko zadnjih prezentacija.. uključujući spomenute.
A ja sam bas od Fabienne i Nikite ocekivala zlato, iako sam navijala za Japance. Njemci su previse isli na sigurno, previse obicni, zaostali su u free skate i mislim da je bio to najveci razlog za gubitak zlata/srebra. Mislim da je bilo oko 20 bodova razlike sa Japancima.
Bili su klasicno dobri, ali samo to.
Jos onda njegova reakcija na dodjeljeno mjesto..

Ne volim prepotentne ljude. Zato sam navijala za Japance i radovala se Gruziji. Ovi mladi, prvi put tu, a Japanac preplako od zavrsetka njihovog nastupa do zadnje minute.
Njemačka je pobijedila u kratkom programu pa je moguće da je u prvi mah bilo razočaranja jer nisu zadržali poziciju u slobodnom.. gdje su Japanci bili fantastični.
Nikita ima tu neku hladnoću i ruske škole (a poznato je koliko su rusi bili dobri u ovom sportu) ali lično ipak nisam vidjela, ili primijetila u direktnom prenosu, da se to pretvorilo u negativno ili nesportsko ponašanje..
Ima li gdje video?
A i Gruzijski par je bio dobar na kraju, nema dileme, nego samo onako razmatram "cjelokupnosti"
I slažem se za Japan. I meni su općenito između prvih favorita u klizanju, još od početka olimpijade.
I jesi li gledala sinoć? Kaori je poznata po tome što je postala prva žena

u posljednjih 56 godina koja je osvojila tri uzastopne titule svjetske prvakinje.
Svijest ima sidrište.