Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
zloćko_tokmak wrote:šteta za Juventus i Mandžukića,prokockati vodstvo od 2:0
koliko vidim da su primili gol u zadnjem napadu,sad volim što su mi zatamnili HTV2...bolje da to nisam gledao...
Da znaš da su pederi, s tim zatamnjivanjem.
I ja sam lovio na Areni, na ovoj NetTv, od telekoma, a ponekad i štopa, ebat je.
O utakmici, pobijedio je bolji, budimo realni.
Istina, mrzim Bayern, zbog Borussie, ali talijanski fudbal mi je tradicionalno najdosadniji.
Juventus je zabio sva 4 gola, ne znam ni sam kako. Bayern oscilira, a oni su to iskoristili.
Ništa, Barca je veliki favorit. Bayern sa ovolikim oscilacijama, nema šanse.
greeneyes wrote:Jednostavno je bilo tesko izvodivo da Juve citavu tekmu odigra onako, pogotovo ne nakon mnogo boljeg Baye u nastavku. Bukvalno su nakon 70-tih minuta pali.
ali unatoč svemu....samo ona zadnja lopta ( kasnije se vidjelo fkt zadnji napad) trebalo je nabiti u stilu Ramosa, a ne dribling između dvojice u iznošenju lopte ispred 16erca
ali lako je sad pametovat....jbga....šteta.....iako je juve veliko ime, ovo bi im s obzirom na sve okolnosti i situaciju, bio podvig....
Ebiga, nekad su ljudi previše samouvjereni. Takvo iznošenje lopti već godinama gledam prateći Barcu, a i večeras je Bayo isto iznosio loptu. Par puta sam pomislio-evo ga, sad će pogriješiti. Ali i Juve je bukvalno poveo zahvaljujući greškama defanzivaca Bayerna. Ja otkad pratim ovog Alabu ne pamtim da je odigrao ovako loše, pogotovo prvo poluvrijeme. I općenito su mnogo griješili u zadnjem dijelu svoje polovice.
A i Juve je možda mogao više da nisu igrali cattenaccio nakon vodstva i da Morata nije izašao ranije no što bi trebao. Jer teško je, koliko god bili jaki, izdržati tolike napade Bayerna, bez da ti njima zadaješ kontra udarce. Bukvalno ih pustiš da te opkole i nastojiš ko Muhamed Ali izbjegavati pogubne udarce.
koliko vidim da su primili gol u zadnjem napadu,sad volim što su mi zatamnili HTV2...bolje da to nisam gledao...
I ja sam lovio na Areni, na ovoj NetTv, od telekoma, a ponekad i štopa, ebat je.
ovo je prvi put u ovoj sezoni LP da zatamne HTV2...
a moćni OBN prenosio Barca-Arsenal
baš sam jučer pročitao da će valjda uvesti ArenuSport u ponudu Telemacha...da mi je i to vidjeti
što se tiče tekme,nisam vjerovao da bilo koja ekipa može Talijanima dati 2 gola dok se ovi brane...
Takodjer sam sumnjao da neko može zabiti dva gola talijanima kad se prihvate svog cattenaccia, al' kad ti protivnik šutira gotov' trideset puta u i okolo gola bome se zapitaš.
baš sam jučer pročitao da će valjda uvesti ArenuSport u ponudu Telemacha...da mi je i to vidjeti
što se tiče tekme,nisam vjerovao da bilo koja ekipa može Talijanima dati 2 gola dok se ovi brane...
Odlična Arena. Ne znam za tebe, ali evo ja za 1 KM mjesečno, imam ovu online kablovsku od BH telecoma i sve te Arenine kanale. Možda ima tako nešto i kod Eroneta. Imam na Tv i taj Telemach.
Odlična Arena. Ne znam za tebe, ali evo ja za 1 KM mjesečno, imam ovu online kablovsku od BH telecoma i sve te Arenine kanale. Možda ima tako nešto i kod Eroneta. Imam na Tv i taj Telemach.
Eronetova se zove Home TV koji ima u ponudi razne AreneSport ,ali ne znam točno koje jer imaju valjda hrvatska,srbijanska,bh Arena i imaju po više kanala...ja se u tome izgubim da ti pravo kažem...
nisam htio namjerno prelaziti kod lihvara na Home tv,nego čekam da dođu i na Telemach...jer su mi dovoljni SportKlub sportski kanali koje imam...
zloćko_tokmak wrote:
Eronetova se zove Home TV koji ima u ponudi razne AreneSport ,ali ne znam točno koje jer imaju valjda hrvatska,srbijanska,bh Arena i imaju po više kanala...ja se u tome izgubim da ti pravo kažem...
nisam htio namjerno prelaziti kod lihvara na Home tv,nego čekam da dođu i na Telemach...jer su mi dovoljni SportKlub sportski kanali koje imam...
Izgleda da si u pravu, lihvari su.
Kod Eroneta, ako hoćeš gledati njihovu TV na netu, moraš im plaćati i za onu na TV.
Spektakl na Allianz Areni: Juventus imao sve u svojim rukama, ali Bayern ide dalje nakon produžetaka
Piše: O. T./Klix.ba
Bayern Minhen je posljednji učesnik četvrtfinala Lige prvaka. Bavarci su na svojoj Allianz Areni u dramatičnoj uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka nakon produžetaka uspjeli srušiti Juventus (4:2), te sa ukupnih 6:4 proći dalje.
Juventus je igrao bez povrijeđenih Dybale, Marchisija i Chiellinija, te nedovoljno oporavljenog Mandžukića koji je ostao na klupi. Massimiliano Allegri je poslao tim u postavi 4-5-1 sa dva čvrsta bloka ispred Buffona i čekao šansu na drugom kraju terena. A šansa je stigla veoma brzo. U petoj minuti nakon loše reakcije Alabe, pa onda i Neuera, lopta dolazi do Pogbe i ovaj pogađa za 1:0.
Bayern je uzvratio onim čime uvijek raspolaže - posjedom. Ali, pravih šansi nije bilo. "Šarmiranje" oko šesnaesterca s nadom da će se otvoriti rupa u odbrani Italijana nije donijelo ništa. Zapravo, donijelo je još jedan gol Stare dame nakon što su Bavarci izgubili loptu na oko 22 metra od Juventusovog gola, poslije čega je uslijedio fenomenalni sprint Morate koji je pretrčao oko 60 metara, predriblao tri-četiri igrača, uposlio Cuadrada koji pogađa za 2:0 u 28. minuti.
Povratak Bayerna u igru mogao se desiti u 42. minuti kada Buffon odlično brani udarac Mullera iz kaznenog prostora, ali samo dvije minute kasnije sve je moglo biti gotovo kada je Neuer čudesno obranio udarac Cuadrada.
Drugo poluvrijeme donijelo je novu dominaciju Bayerna koji je do 70. minute skupio 70% posjeda lopte, ali tri udarca u okvir gola u tih 25 minuta igre drugog dijela imao je Juventus. Bayern? Nijedan. Međutim, nakon što je Lewandowski u 74. minuti pogodio za 2:1 i vratio Bayern na gol do rezultata koji utakmicu vodi u produžetke, situacija na terenu se rasplamsala.
Bayern je nastavio dominitrati i vidjeli smo nekoliko opasnih situacija u kojima je izostajao šut bavarskog tima. I upravo u momentima kada su sekunde dijelile Juventus od četvrtfinala, Bayern je izjednačio. Evra je presjekao pas igrača Bayerna, ali i odmah izgubio loptu na nekih 25 metara od svog gola što je kasnije rezultiralo golom Mullera nakon ubačaja Comana u 91. minuti.
Na otvaranju produžetka, tačnije u 93. minuti, Juventus je nakon prelijepe akcije po desnoj strani imao odličnu priliku da preko Lichsteintera postigne gol, ali je Neuer odbranio udarac Švicarca. Potom je uslijedila dominacija Bayerna koju smo gledali tokom cijelog meča. Ipak, na gol se čekalo do drugog produžetka kada je Muller u 108. minuti asisitrao za rezervistu Thiaga Alcantaru koji pogađa za 3:2.
Bayern je iskoristio šok gostiju i još jednim pogotkom riješio sve dileme putnika u četvrtfinale. Strijelac je bio posuđeni igrač Juventusa u redovima Bayerna Kingsley Coman u 110. minuti kada je uspješno završio kontru domaćeg tima. Istina, Juventus je u 116. minuti imao kolosalnu šansu da se vrati u meč. Prvo je Neuer sjajno odbranio udarac Mandžukića sa svega četiri metra, a onda je odbijenu loštu sa manje od sedam metara Sturaro poslao preko gola Bavaraca.
Bayern se ovom pobjedom pridružio Real Madridu, Manchester Cityju, Atletico Madridu, Barceloni, Paris Saint-Germainu, Wolfsburgu i Benfici u četvrtfinalu Lige prvaka.
Morace malo pamet u ruke (il glavu),
inace ne znam sta ocekuju od nastavka u LP.
Realno gledano ovo danas je bilo - magla.
Ni duha ni sluha o Bayernu kakvog znamo
(pustimo sad zadnjih 10 min i nastavak)
Daj Boze da sve ide po planu (mom )
i dobiju moju Barcu. Al rekoh, prvo da se uozbilje malo u Münchenu i ostave politiku kluba odgovornima. Tek onda ce to bit super duper utakmica.
P.S. Poslije izlazka Morata, izgubili su svaku sansu za gol/pobjedu. Mandzo spava, sta je s njim?
Jedva cekam.
Barca ili Bayern.
Pa nek bolji pobjedi.
PSG ne jer mi je Zlatan postao totalno
antipatican svojim egom i ponasanjem.
Trebalo bi da je izvlačenje parova danas, za oba takmičenja,.
Jo, barca-Real, ili Barca-Bayern, ili Real-Bayern, sve tri kombinacije, garantuju high level rivalstva
Da onako lupim kako bi parovi mogli izgledati. Pošto sam loš prognozer vjerovatno ću sve fulati, ali neJma veze. Volio bih da gledamo dvoboje koje nismo gledali x puta unazad par godina.
Barca-Benfica(više želja )
Atletiko Madrid-Real Madrid
PSG-Bayern
Wolfsburg-City
Niđe veze izbor. Real tradicionalno dobija lakog protivnika, Barca teškog. Plus su mi dosadili ovi dvoboji s Atletikom.
Bayern isto prošao sam tako. PSG-City bi mogla biti zanimljiva tekma. Znači imamo dva dobra para.
Niđe veze izbor. Real tradicionalno dobija lakog protivnika, Barca teškog. Plus su mi dosadili ovi dvoboji s Atletikom.
Bayern isto prošao sam tako. PSG-City bi mogla biti zanimljiva tekma. Znači imamo dva dobra para.
Barca izvukla najtežeg, za njih, moguceg protivnika. Lakše bi prošli Real i Bayern nego Simeonea.
Bavarci I Real lako prolaze. Zlatan ce potopiti City.
Ma Atletiko je nagazna mina za svaki tim u LP. Teško bi s njima i Real i Bayo. Barca je u posljednjim medjusobnim duelima nadmoćna, bez daljnjeg, al' je Atletiko ipak posebno opasan u LP. No ipak vjerujem da Barca prolazi, jer je MSN trio nezaustavljiv čak i protiv ovako tvrde ekipe, dok je Atletiko slabiji nego prethodnh godina kad je u pitanju ofanziva, te se dosta muče postići gol. Uglavnom čeka nas dobra tekma, bar kad je u pitanju neizvjesnost.
Simeoneu zapravo Enrique uopće ne leži. Nema još pobjede protiv njega. Zadnjih 6 tekmi-6 pobjeda Barce. Jer se teško braniti kad imaš takvu navalu protv sebe.