Ratne fotografije
Moderator: Krokodil Behko
Re: Ratne fotografije Šukrije Džidžovića:
Samo , taj Edin se postaro u pm, ja mislio čojk preko 60 a ono jedva da 50
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 17 times
- Status: Offline
Daco znas li ovog dzidzija?
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8919 times
- Been thanked: 21141 times
Meni slike i nisu nešto. Možda je glupo reći ali rat bi trebao biti velika inspiracija za fotografe. Ovako su mi dobre prva i ova razrušena učionica. Ali eto, za nas koji smo preživjeli rat, posebno za Sarajlije, slike imaju vrijednost.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 48 times
ukratko, ne kao umjetnička, nego dokumentarna.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
dacina_curica
Luna. wrote:Daco znas li ovog dzidzija?
Znam ga preko jednog udruzenja samo.
- Maja
- Administrator

Pa dobro dokumentarna fotografija. To jeste. Ali on je bio fotograf, imao je radnju, izrađivao slike (ako sam dobro skužila). I ne mislim naravno na kvalitet u smislu da su mutne (to niđe veze) nego da nisu baš maštovite, ne prikazuju ono pravo ratno stanje, a još je kao išao po linijama i slikao.
Ali može biti da je za klix birao ove s poznatim ličnostima.
Ali može biti da je za klix birao ove s poznatim ličnostima.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
de dacina provjeri preko udruženja imal' kakvih kvalitetnijih fotografija 
:
- Maja
- Administrator

- Maja
- Administrator

- Bla
- i dva polipa

- Mood:
pa nije trebalo biti ni na čiji račun, više kao najjednostavniji način za doći do informacije jesul' i ostale na ovaj fazonMaja wrote:Je li to nešto na moj račun
ili ima kvalitetnijih ali je, kao što nico reče izabrao one koje nisu nešto ali imaju poznate face.
Jesam li se izvadio?
Jesam li?
:
- Maja
- Administrator

Mislim da sam to ja napisalaBla wrote:pa nije trebalo biti ni na čiji račun, više kao najjednostavniji način za doći do informacije jesul' i ostale na ovaj fazonMaja wrote:Je li to nešto na moj račun
ili ima kvalitetnijih ali je, kao što nico reče izabrao one koje nisu nešto ali imaju poznate face.
Jesam li se izvadio?
Jesam li?
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 17 times
pa fotke nisu nesto, gledano umjetnickim okom.. ali ja mislim da je to tako kod nas i bilo prije rata. malo je bilo kreativnih fotografa, ovo ostalo je uglavnom bilo, uzme aparat u ruke, skljoca i misli to je sva mudrost...
nije bilo interneta pa da je moglo bit nekih poredjenja... nisu do nas dopirale toliko kvalitetne fotografije.. nesto malo po novinama..
inace mi se cini da je prije, bar kod nas, jako malo paznje poklanjano fotografiji...
tek poslije rata smo shvatili pravu vrijednost
nije bilo interneta pa da je moglo bit nekih poredjenja... nisu do nas dopirale toliko kvalitetne fotografije.. nesto malo po novinama..
inace mi se cini da je prije, bar kod nas, jako malo paznje poklanjano fotografiji...
tek poslije rata smo shvatili pravu vrijednost
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
dacina_curica
Naravno.Luna. wrote: tek poslije rata smo shvatili pravu vrijednost
Ne znam kako je kod vas bilo ali kod nas je to prvo sto je otislo iz kuca - slike i bilo sta sto je ukazivalo da je neko drugi nekada postojao u tim kucama....
Re: Ratne fotografije
Promašio sam temu al šta ću.
Život u Americi, misli u Bosni
Erol Hafizbegović: “Moja ratna priča”
Erol Hafizbegović, koji je početkom rata u BiH bio 16-godišnji tinejdžer još duboko u sebi nosi sve strahote rata – granatiranja, ranjavanja, smrt, glad, žeđ, smrtovnice poznanika, prijatelja…
U povodu obilježavanja 2. maja zvanične opsade Sarajeva danas je 38-godišnji Erol koji živi u američkom Orlandu posredstvom Youtube-a poslao ratne snimke života civila u jezivim ratnim uslovima. U snimku koji je naslovio “Moja ratna priča” dječarac nije zaboravio ni činjenice koje možda ne pamte ni oni koji bi o tome trebali i više brinuti. Grad nije imao struje ni tekuće vode 1.425 dana opsade, a na Sarajevo je prosječno dnevno padalo 329 granata.
Zanimljivo je da je ovaj hrabri dječak baterije za kameru punio iz policijskog agregata uz svesrdnu pomoć komšije. Ipak, i danas se sjeća da su se u toku rata komšijski, prijateljski i onako, općenito družili i pjevali.
- Valjda je to ratna psihologija preživljavanja – i danas misli Erol Hafizbegović koji je svoju ratnu priču htio podijeliti sa svojim sugrađanima. Da se jednostavno nikad ne zaboravi.
[ytube][/ytube]
Život u Americi, misli u Bosni
Erol Hafizbegović: “Moja ratna priča”
Erol Hafizbegović, koji je početkom rata u BiH bio 16-godišnji tinejdžer još duboko u sebi nosi sve strahote rata – granatiranja, ranjavanja, smrt, glad, žeđ, smrtovnice poznanika, prijatelja…
U povodu obilježavanja 2. maja zvanične opsade Sarajeva danas je 38-godišnji Erol koji živi u američkom Orlandu posredstvom Youtube-a poslao ratne snimke života civila u jezivim ratnim uslovima. U snimku koji je naslovio “Moja ratna priča” dječarac nije zaboravio ni činjenice koje možda ne pamte ni oni koji bi o tome trebali i više brinuti. Grad nije imao struje ni tekuće vode 1.425 dana opsade, a na Sarajevo je prosječno dnevno padalo 329 granata.
Zanimljivo je da je ovaj hrabri dječak baterije za kameru punio iz policijskog agregata uz svesrdnu pomoć komšije. Ipak, i danas se sjeća da su se u toku rata komšijski, prijateljski i onako, općenito družili i pjevali.
- Valjda je to ratna psihologija preživljavanja – i danas misli Erol Hafizbegović koji je svoju ratnu priču htio podijeliti sa svojim sugrađanima. Da se jednostavno nikad ne zaboravi.
[ytube][/ytube]
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3990 times
- Been thanked: 3003 times
Sta su pisale novine,onih godina, ...ono sto mnogi nisu imali priliku procitati...vidjeti,,...
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1338279
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1338279
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Mojih fotografija iz rata je više bilo u dijaspori nego kod mene samoga . Često se upitam ko se to kitio perijem mene i mojjih suboraca . Nebitno bilo smo momci sa "postera" usljed potrebe . 
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Maja
- Administrator

Ratna bolnica, Mostar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.