Internalizirana Islamofobija
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
Re: Internalizirana Islamofobija
tumburex... i ti si bezveze
lijecis sebe preko nje...
tacno trazis ciljano ???? da se "sakrijes..."
Ona je u pravu... i nema sta "uvalit"...
sa tobom je druga prica... pun si uvaljotki
lijecis sebe preko nje...
tacno trazis ciljano ???? da se "sakrijes..."
Ona je u pravu... i nema sta "uvalit"...
sa tobom je druga prica... pun si uvaljotki
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

Djesi ba tumburex... jesi li ti mene skonto.... ?
ili ces da nastavim dalje.... sa tvojim uvaljotkama ?
( bas mi neko treba da ovi drugi nauce nesto.... ti si odlican za to )
ili ces da nastavim dalje.... sa tvojim uvaljotkama ?
( bas mi neko treba da ovi drugi nauce nesto.... ti si odlican za to )
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

Sad citam sta je ovaj "zagor" postavio....
i vidim logo islamske zajednice... i kako to sve...
valjda svako ima svoje razloge.... ???
ali ovo da islamska zajednica nije sklonila sa svoje stranice
tako da haj svi vozdra... sto se mene tice... ovo je kraj moje price
i vidim logo islamske zajednice... i kako to sve...
valjda svako ima svoje razloge.... ???
ali ovo da islamska zajednica nije sklonila sa svoje stranice
tako da haj svi vozdra... sto se mene tice... ovo je kraj moje price
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23507 times
- Been thanked: 21540 times
To je jedna od vjerskih obaveza muslimana da pozivaju druge da prihvate Islam, ali bez prisile koja je strogo zabranjena.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:11 Zašto ljudi islamske veroispovesti imaju toliku potrebu da nagovaraju nas ostale da prihvatimo Islam?
Sam musliman bi svojim postupcima i dobrim ahlakom trebao privlačiti druge prije svega.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 493 times
- Been thanked: 1506 times
Uz svo dužno poštovanje tebe nemože niko nagovoriti na nešto što sama ne želiš, jel tako?Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:11 Zašto ljudi islamske veroispovesti imaju toliku potrebu da nagovaraju nas ostale da prihvatimo Islam?
Sve religije svijeta propagiraju svoje principe i vrijednosti, šta misliš s kojim ciljem?
Kao što reče Masamune .... pozivati druge da prihvate islam je čisto na dobrovoljnoj bazi, a prisila je najstrožije zabranjena ....
Prema tome nema šta da se bojiš, ako ti je volja da prihvatiš srcem ti prihvatiš, a ako nije odslušaš, zahvališ se i ti svojim putem dalje ....
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Bojana
- Sitna buranija

- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 150 times
Razumem ali mislim da ako ja već nekoliko puta kažem da ne želim i to svi znaju, nema smisla nagovarati me i dalje.edo_79 wrote: 24 Feb 2026, 12:28Uz svo dužno poštovanje tebe nemože niko nagovoriti na nešto što sama ne želiš, jel tako?Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:11 Zašto ljudi islamske veroispovesti imaju toliku potrebu da nagovaraju nas ostale da prihvatimo Islam?
Sve religije svijeta propagiraju svoje principe i vrijednosti, šta misliš s kojim ciljem?
Kao što reče Masamune .... pozivati druge da prihvate islam je čisto na dobrovoljnoj bazi, a prisila je najstrožije zabranjena ....
Prema tome nema šta da se bojiš, ako ti je volja da prihvatiš srcem ti prihvatiš, a ako nije odslušaš, zahvališ se i ti svojim putem dalje ....
- Bojana
- Sitna buranija

Moj utisak je da muslimanski svet može da ima više uspeha u izgradnji pozitivne slike o sebi ako proba da se uklopi u društva gde nije dominantan i da se ne nameće nikome, nego ako na bilo koji način pokušava da sebe ili svoju religiju i običaje propagira kao bolje od ostalih. Jednostavno, neke ljude to iritira.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Onda jednostavno ignorišeš i ende ... to barem ne košta ništa ... množiš s nulom i to je toBojana wrote: 24 Feb 2026, 12:37Razumem ali mislim da ako ja već nekoliko puta kažem da ne želim i to svi znaju, nema smisla nagovarati me i dalje.edo_79 wrote: 24 Feb 2026, 12:28
Uz svo dužno poštovanje tebe nemože niko nagovoriti na nešto što sama ne želiš, jel tako?
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Pravi istinski vjernik nikome neće nametati sebe, niti vjeru samu po sebi jer nema potrebe, on će živjeti po vjerskim principima, praktikovati svoju vjeru, a kao što i sama znaš sve što je dobro, pozitivno, korisno itd itd, se da primjetiti bez da nekoga gnjaviš, smaraš i ispireš mu mozak stalno jednom te istom šupljom pričom (čitaj ovo je moje mišljenje i neko moje rezonovanje).Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:43 Moj utisak je da muslimanski svet može da ima više uspeha u izgradnji pozitivne slike o sebi ako proba da se uklopi u društva gde nije dominantan i da se ne nameće nikome, nego ako na bilo koji način pokušava da sebe ili svoju religiju i običaje propagira kao bolje od ostalih. Jednostavno, neke ljude to iritira.
A opet imaš sa druge strane ekstreme, koji po svaku cijenu se trude da ti utuve u glavu nešto, za šta oni misle da ti to želiš, iako to tebe iritira.
Nadam se da si shvatila šta sam ti htio reći
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Bome, krupno je to čuti od Srpkinje kad se uzme u obzir koliko se nametalo pravoslavlje devedesetih po Balkanu, a ono najgore su načini na kojeg su ga nametali i izgradili na krvlju. Čak i meni koji nisam Bošnjak i nisam religiozan.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:43 Moj utisak je da muslimanski svet može da ima više uspeha u izgradnji pozitivne slike o sebi ako proba da se uklopi u društva gde nije dominantan i da se ne nameće nikome, nego ako na bilo koji način pokušava da sebe ili svoju religiju i običaje propagira kao bolje od ostalih. Jednostavno, neke ljude to iritira.
Izvini, ali ovo je malo licemjerno...
- Bojana
- Sitna buranija

Ja nisam nikome ništa nametala niti sam bila rođena u to vreme. Uostalom, ja živim sa muslimanima i govorim iz najbolje namere.Masamune wrote: 24 Feb 2026, 12:53Bome, krupno je to čuti od Srpkinje kad se uzme u obzir koliko se nametalo pravoslavlje devedesetih po Balkanu, a ono najgore su načini na kojeg su ga nametali i izgradili na krvlju. Čak i meni koji nisam Bošnjak i nisam religiozan.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:43 Moj utisak je da muslimanski svet može da ima više uspeha u izgradnji pozitivne slike o sebi ako proba da se uklopi u društva gde nije dominantan i da se ne nameće nikome, nego ako na bilo koji način pokušava da sebe ili svoju religiju i običaje propagira kao bolje od ostalih. Jednostavno, neke ljude to iritira.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Baš iz tog razloga bi se trebala distancirati od takvog komentarisanja, jer će Srbi svaki put dobiti takav odgovor u slučaju da na takav način nešto pišu o Islamu.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:56Ja nisam nikome ništa nametala niti sam bila rođena u to vreme. Uostalom, ja živim sa muslimanima i govorim iz najbolje namere.Masamune wrote: 24 Feb 2026, 12:53
Bome, krupno je to čuti od Srpkinje kad se uzme u obzir koliko se nametalo pravoslavlje devedesetih po Balkanu, a ono najgore su načini na kojeg su ga nametali i izgradili na krvlju. Čak i meni koji nisam Bošnjak i nisam religiozan.
Jbg, krivi su tvoji i oni su ti adresa zašto je to tako.
- Bojana
- Sitna buranija

LOL Ja govorim o ličnim iskustvima, ne u ime svih Srba ili ne znam koga.Masamune wrote: 24 Feb 2026, 12:58Baš iz tog razloga bi se trebala distancirati od takvog komentarisanja, jer će Srbi svaki put dobiti takav odgovor u slučaju da na takav način nešto pišu o Islamu.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 12:56
Ja nisam nikome ništa nametala niti sam bila rođena u to vreme. Uostalom, ja živim sa muslimanima i govorim iz najbolje namere.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Da ti nacrtam - nemaš kredit ni da kao individualna osoba spočitavaš muslimanima neka nametanja kad se uzme u obzir koliko je tvoj narod nametovao svoje istim tim muslimanima kroz razne postupke.
Taj argument da se lično ograđuješ od njih, pa kao da na osnovu toga misliš da možeš ulaziti u tu priču - to je priča za malu djecu.
Taj argument da se lično ograđuješ od njih, pa kao da na osnovu toga misliš da možeš ulaziti u tu priču - to je priča za malu djecu.
- Bojana
- Sitna buranija

Nisi Bošnjak ali jesi tvrdoglavMasamune wrote: 24 Feb 2026, 13:07 Da ti nacrtam - nemaš kredit ni da kao individualna osoba spočitavaš muslimanima neka nametanja kad se uzme u obzir koliko je tvoj narod nametovao svoje istim tim muslimanima kroz razne postupke.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4371 times
- Been thanked: 3241 times
Pa ti je jos smijesno. Zamisli sad da su muslimani uradili ono sto su uradili Srbi na teritoriji ex-yu 90-tih, pa ti nakon 30 godina dođu pametovati o tvojoj vjeri.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 13:01LOL Ja govorim o ličnim iskustvima, ne u ime svih Srba ili ne znam koga.Masamune wrote: 24 Feb 2026, 12:58
Baš iz tog razloga bi se trebala distancirati od takvog komentarisanja, jer će Srbi svaki put dobiti takav odgovor u slučaju da na takav način nešto pišu o Islamu.
Ne da ih ne bi saslušala, nego bi ih najgrublje odbila. Sasvim je nebitno sto je osoba koja ti je došla pametovati, rođena nakon svega.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Bojana
- Sitna buranija

Ok izvinjavam se i povlačim se iz diskusije.Lavlje_srce wrote: 24 Feb 2026, 13:12Pa ti je jos smijesno. Zamisli sad da su muslimani uradili ono sto su uradili Srbi na teritoriji ex-yu 90-tih, pa ti nakon 30 godina dođu pametovati o tvojoj vjeri.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 13:01
LOL Ja govorim o ličnim iskustvima, ne u ime svih Srba ili ne znam koga.
Ne da ih ne bi saslušala, nego bi ih najgrublje odbila. Sasvim je nebitno sto je osoba koja ti je došla pametovati, rođena nakon svega.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ponosna bosanska glava jbgBojana wrote: 24 Feb 2026, 13:11Nisi Bošnjak ali jesi tvrdoglavMasamune wrote: 24 Feb 2026, 13:07 Da ti nacrtam - nemaš kredit ni da kao individualna osoba spočitavaš muslimanima neka nametanja kad se uzme u obzir koliko je tvoj narod nametovao svoje istim tim muslimanima kroz razne postupke.
Taj argument da se lično ograđuješ od njih, pa kao da na osnovu toga misliš da možeš ulaziti u tu priču - to je priča za malu djecu.![]()
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4371 times
- Been thanked: 3241 times
Samo ti piši, tema je svakako otišla u pogrešnom pravcu, ali budi i ti spremna na kritike.Bojana wrote: 24 Feb 2026, 13:14Ok izvinjavam se i povlačim se iz diskusije.Lavlje_srce wrote: 24 Feb 2026, 13:12
Pa ti je jos smijesno. Zamisli sad da su muslimani uradili ono sto su uradili Srbi na teritoriji ex-yu 90-tih, pa ti nakon 30 godina dođu pametovati o tvojoj vjeri.
Tvoja situacija je specifična i to znaš i sama; dečko (ili muž) ti je iz Sandžaka u kom žive Bošnjaci muslimani koji su u Srbiji nacionalna manjina. Iz tog proizlaze različite nesigurnosti, pa te zato nagovaraju da prihvatiš Islam.
Sumnjam da bilo ko nagovara Srpkinje u Sarajevu da promijene vjeru.
Memento Mori
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.