Rodjo, a sto sam dvi hurme?
Jel to neki magic broj za nesta?

Rodjo, a sto sam dvi hurme?
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Jedna hurma hanumi, jedna meni. To je magija.

Pajest, sad ima smisla
Ma eto, Poslanik je prekidao post sa hurmom i čašom vode, pa bi i mi trebali tako.

Ja ne volim hurmeLavlje_srce wrote: 24 Feb 2026, 19:00 Zamisli kakav je mumin, ni to ne zna.
Cijeli dunjaluk prekida post hurnom i vodom, a on pita sto niste natrpali. Hurma je pravo slatka Fuddo.![]()

Ne bas celi. Supom je mozda i bolje.Lavlje_srce wrote: 24 Feb 2026, 19:00 Zamisli kakav je mumin, ni to ne zna.
Cijeli dunjaluk prekida post hurnom i vodom, a on pita sto niste natrpali. Hurma je pravo slatka Fuddo.![]()

Ali hurma jako brzo digne secer - sto nije dobro jer onda i pada naglo (to ja kazem kao diabeticar, jednom u zivotu probala, pozlilo mi koliko je slatko)Lavlje_srce wrote: 24 Feb 2026, 19:41 Pojesti jednu hurmu nije "udariti po slatkom". Šećer u krvi padne tokom posta pa hurma i voda itekako imaju smisla.

Ne možeš porediti sebe i milione koji nemaju diabetes i poste minimum 12 sati (nekad bude i do 17). Da ljudima ne odgovara, ne bi masovno hurmom prekidali post.Morgen wrote: 24 Feb 2026, 19:46Ali hurma jako brzo digne secer - sto nije dobro jer onda i pada naglo (to ja kazem kao diabeticar, jednom u zivotu probala, pozlilo mi koliko je slatko)Lavlje_srce wrote: 24 Feb 2026, 19:41 Pojesti jednu hurmu nije "udariti po slatkom". Šećer u krvi padne tokom posta pa hurma i voda itekako imaju smisla.

Šampinjoni sa kojekakvim dodacima.

Trebas malo i nutele namazatLavlje_srce wrote: 24 Feb 2026, 19:55 Ja pojedem pola hurme kad prekidam post. Pola pojedem kasnije. Fkt je slatka. Nikakav "udar" ne osjetim.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest