ISIL
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3918 times
- Been thanked: 2950 times
- Status: Offline
Re: ISIL
ima...Salahuddin wrote:Svi ovi krcanski i ini ostali objekti, vjerske manjine itd su prezivjele i dolazak islama, halifa, sultana itd. Znaci, svi poglavari islamske drzave u ovom ili onom obliku nikada nisu nasli za shodno da ruse crkve, trijebe vjerske i etnicke manjine, i sada su ovi, kao bolji tumaci islama od Muhameda, poceli da ruse i ubijaju, a sve kao za islam. Je li ima jos bilo ko da zaista vjeruje da ovo ima ista sa islamom?
SAD,F....GB....D.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Normalan nema....Salahuddin wrote:Svi ovi krcanski i ini ostali objekti, vjerske manjine itd su prezivjele i dolazak islama, halifa, sultana itd. Znaci, svi poglavari islamske drzave u ovom ili onom obliku nikada nisu nasli za shodno da ruse crkve, trijebe vjerske i etnicke manjine, i sada su ovi, kao bolji tumaci islama od Muhameda, poceli da ruse i ubijaju, a sve kao za islam. Je li ima jos bilo ko da zaista vjeruje da ovo ima ista sa islamom?
ali ima ih koji vole to vjerovati!
ima ih, kojima koristi, da se tako vjeruje!
Ima ih koji, će sve napraviti, da se sve više u to vjeruje!
Habibti, ya nour el - ain... 
Imam jaSalahuddin wrote:Svi ovi krcanski i ini ostali objekti, vjerske manjine itd su prezivjele i dolazak islama, halifa, sultana itd. Znaci, svi poglavari islamske drzave u ovom ili onom obliku nikada nisu nasli za shodno da ruse crkve, trijebe vjerske i etnicke manjine, i sada su ovi, kao bolji tumaci islama od Muhameda, poceli da ruse i ubijaju, a sve kao za islam. Je li ima jos bilo ko da zaista vjeruje da ovo ima ista sa islamom?
Samo ćorav može tvrditi da nema nikakve veze sa islamom ALI ovo moje mišljenje ne znači da je islam takav, da ne može biti ljepši, bolji niti tvrdim da su muslimani takvi niti svrstavam sve muslimane isti koš niti da većina muslimana podržava ovo.
Oprostite, ali glupost je reći da ovo što se dole dešava nema nikakve veze sa islamom.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Idi dole pa im objasni..
Ti nisi kompetentan da pričaš o tome jer nisi objektivan ni zehru.. Ne sjećam se da je ikad musliman ili islam bio za nešto kriv po tvom.. Meni to nema nikakvog smisla.
Ti nisi kompetentan da pričaš o tome jer nisi objektivan ni zehru.. Ne sjećam se da je ikad musliman ili islam bio za nešto kriv po tvom.. Meni to nema nikakvog smisla.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 372 times
ev nakog duzeg razmisljanja i vaganja odlucih se i ja oglasit na ovu temu 
vako ja volim pobune ustanke dizanje protiv bilo kog bilo cega jer je to dobro,rusit vlade i vladajuce je nest najbolje sta narod moze i treba,ne ko mi pickice samo trabunjat bezveze,e sad ovi dole cojki se bore kao u ime alaha i za islam,to je cisto ok,da napadaju i pobiju amere u njihovim bazama po muslimanskim zemljama ili zidove da bi ih kaznili za sve sto su uradili i rade,to bi bilo nest za postovanje,medjutim ovi tikvani veze s vezom nemaju da im jbm tetku u pupak,zakolje stara coeka i on fol borac na alahovom putu,i tko se ne slaze snjim on je onda nevjernik i odpadnik,sto znaci bilo sta raspravljat ili pricat snjima ili takvima je cista glupost,zbrisat ih s lica zemlje,nebitno ciji su igraci i ciju igru igraju,cisto su zlo,zlo treba iskorijenit
vako ja volim pobune ustanke dizanje protiv bilo kog bilo cega jer je to dobro,rusit vlade i vladajuce je nest najbolje sta narod moze i treba,ne ko mi pickice samo trabunjat bezveze,e sad ovi dole cojki se bore kao u ime alaha i za islam,to je cisto ok,da napadaju i pobiju amere u njihovim bazama po muslimanskim zemljama ili zidove da bi ih kaznili za sve sto su uradili i rade,to bi bilo nest za postovanje,medjutim ovi tikvani veze s vezom nemaju da im jbm tetku u pupak,zakolje stara coeka i on fol borac na alahovom putu,i tko se ne slaze snjim on je onda nevjernik i odpadnik,sto znaci bilo sta raspravljat ili pricat snjima ili takvima je cista glupost,zbrisat ih s lica zemlje,nebitno ciji su igraci i ciju igru igraju,cisto su zlo,zlo treba iskorijenit

Slovenija se uključuje u borbu protiv ISIS-a
Piše: Hina
Foto: Hina
SLOVENSKA vlada u odlučila je poslati instruktore i oružje iračkim Kurdima, u sklopu napora međunarodne koalicije protiv Islamske države (IS), potvrdila je nakon sjednice vlade ministrica obrane Andreja Katič.
"U borbi protiv IS-a Slovenija će sudjelovati s najviše 15 vojnih instruktora i donirati opremu i oružje u vrijednosti 250.000 eura", rekla je Katič.
Prvih šest instruktora i oružje trebali bi u centar kurdskih boraca pešmerga u Erbilu stići u drugoj polovici ove godine, dodala je.
Slovenija će im donirati oružje i opremu koju slovenska vojska ne koristi, ali je u uporabnom stanju, a vrijednost doniranog oružja i opreme procjenjuje se na 250.000 eura.
Riječ je o streljivu, automatskim puškama, minobacačima i drugoj opremi, uglavnom kineske proizvodnje, koja je pronađena na mariborskom aerodromu 1993.
Radilo se o oružju koje su neke muslimanske organizacije kupile za bošnjačku vojsku u BiH, a bila je u Sloveniji blokirana zbog promijenjenih političkih i ratnih okolnosti, ali i političkih prijepora u Sloveniji.
Slovenski mediji navode da stručnjaci za sigurnost ne smatraju da će uključivanje Slovenije u koaliciju protiv IS-a bitno povećati sigurnosne rizike, a neki smatraju da će ta članica EU-a i NATO-a tako dokazati da nije samo korisnik usluga obrambeno-političkih saveza, nego da tim naporima i pridonosi.
Prijedlog vlade o pomoći borcima protiv IS-a u utorak je na zatvorenoj sjednici podupro parlament.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9843 times
- Been thanked: 11601 times
- Status: Online
Da, promijenjene okolnosti, jer 1993. Janezi su vjerovatno mislili, da će BiH nestati i da će sve to nesmetano zadržati, skupa sa onih par helikoptera, također nama poslatih. Nadam se da su im se srušili, negdje na sred nekog grada i da je bilo puno mrtvih janezaRiječ je o streljivu, automatskim puškama, minobacačima i drugoj opremi, uglavnom kineske proizvodnje, koja je pronađena na mariborskom aerodromu 1993.
Radilo se o oružju koje su neke muslimanske organizacije kupile za bošnjačku vojsku u BiH, a bila je u Sloveniji blokirana zbog promijenjenih političkih i ratnih okolnosti, ali i političkih prijepora u Sloveniji.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3918 times
- Been thanked: 2950 times
Tog oruzija i danas je vlasnik BH.Krokodil Behko wrote:Da, promijenjene okolnosti, jer 1993. Janezi su vjerovatno mislili, da će BiH nestati i da će sve to nesmetano zadržati, skupa sa onih par helikoptera, također nama poslatih. Nadam se da su im se srušili, negdje na sred nekog grada i da je bilo puno mrtvih janezaRiječ je o streljivu, automatskim puškama, minobacačima i drugoj opremi, uglavnom kineske proizvodnje, koja je pronađena na mariborskom aerodromu 1993.
To sto rade je cista kradja i kriminal sto je protuzakonito po svim,a pogotovu NATO standardima.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Nije to bilo posrijedi....nego su tu bile muljaže sa oružjem (ne samo za BIH) pa je mnogo toga ostalo zaplijenjeno, kako navode- na mariborskom aerodromu.Krokodil Behko wrote:Da, promijenjene okolnosti, jer 1993. Janezi su vjerovatno mislili, da će BiH nestati i da će sve to nesmetano zadržati, skupa sa onih par helikoptera, također nama poslatih. Nadam se da su im se srušili, negdje na sred nekog grada i da je bilo puno mrtvih janezaRiječ je o streljivu, automatskim puškama, minobacačima i drugoj opremi, uglavnom kineske proizvodnje, koja je pronađena na mariborskom aerodromu 1993.
Sami vrh tadašnje slo politike je bio tu upetljan ( janez janša)...ostali su i hrvatima dužni silne količine oružja ... šupci, što reći
Bošnjaci mrze Židove.
Bošnjaci su muslimani.
Zašto onda nikad nisu napali Izrael?
Bošnjaci su muslimani.
Zašto onda nikad nisu napali Izrael?
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
A ti kao možeš biti objektivan? Na početku ove diskusije si podržavao ISIL.Salahuddin wrote:Kako mislis da nisam objektivan? O kome smo to jos pricali osim o ovim majmunima? Ali de, neka si ti kompetentan. Eto, pricaj sam sa sobom. Trebao sam da ih podrzavam da bih bio objektivan i kompetentan? A mogao si i ti skoknuti dole, pa da im ti izneses svoje misljenje. Sto bih ja isao. Ja sam rekao kako dole treba otici. Ali ni to ti ne odgovora, zaista si covjek kome se nikako ne moze ugoditi.Lebowski wrote:Idi dole pa im objasni..
. . . . . . . . .
- drugrankovic
- Inventar foruma

Socrates wrote:A ti kao možeš biti objektivan? Na početku ove diskusije si podržavao ISIL.Salahuddin wrote:Kako mislis da nisam objektivan? O kome smo to jos pricali osim o ovim majmunima? Ali de, neka si ti kompetentan. Eto, pricaj sam sa sobom. Trebao sam da ih podrzavam da bih bio objektivan i kompetentan? A mogao si i ti skoknuti dole, pa da im ti izneses svoje misljenje. Sto bih ja isao. Ja sam rekao kako dole treba otici. Ali ni to ti ne odgovora, zaista si covjek kome se nikako ne moze ugoditi.Lebowski wrote:Idi dole pa im objasni..
On konkretno nikada ne podrzava isil, drugo je gledanje situacije koja je napravila isil, kako je do toga doslo, gde postoje i druge zrtve osim evropskih, ne pravde sa izraelom i sto sta...
tu si pogresio i to dobro
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

ISIL – ubojica muslimana
Piše: Goran Vojković
Foto: Index, FAH
SASVIM je normalno i ljudski da vam nesreća u vašem susjedstvu ili vlastitoj zemlji budi više zanimanja od nesreće u nekoj nepoznatoj, dalekoj zemlji. Također, ne treba se nitko stidjeti jer više pažnje posvećuje terorističkom napadu u Parizu ili Briselu nego nekom ne baš poznatom azijskom gradu.
Ljudi su emotivna stvorenja, a teroristički napadi na gradove koji su simboli ove civilizacije poput Pariza ili su gradovi gdje mnogi od nas i nama poznatih poslovno putuju poput Brisela – stvaraju u nama drugačiju reakciju nego teroristički napadi na gradove gdje je ljudska nesreća ipak nešto udaljenija. Uostalom, neke scene, tipa Pariza u proljeće s Eiffelovim tornjem u pozadini toliko su uključene u svijest da svako diranje te idilične slike u nama budi nemir na samu vijest da se nešto tamo ružnog događa.
No, naravno, ljudski je i natjerati sebe da promotrimo i nesreću dalje od svog praga, da ljude i bliske i daleke smatramo jednakima i da sebe ponekad opomenemo kako treba pročitati nešto i o onoj nesreći u dalekom, nepoznatom gradu. Treba se podsjetiti kako treba žaliti i tamošnje žrtve, a i pomoći koliko se i kako može, od slanja humanitarne pomoći nadalje.
No, ukoliko želimo uistinu analizirati neko društveno stanje, pokret ili uzroke ratnog sukoba, treba uzeti cjelinu. Treba se izdići iz naslova koji prenose samo ono blisko i čitljivo, treba umjesto riječi i debelih novinskih slova naslova uzeti brojeve. A onda brojevima, hladne glave, bez predrasuda, pogledati što se uistinu događa. A događaju se, osim rata i teroristički bombaški napadi koji ne štede nikoga – gdje gine i civil i dijete i musliman i kršćanin i židov.
Vjerujte manje naslovnicama, a više brojevima
Kada se brojevi poslože – u terorističkim napadima ISIL-a muslimani ginu u većem broju nego kršćani.
Nećemo ni spominjati poginule i ranjene na fronti (gdje su muslimani u najvećem broju borci protiv ISIL-a), već evo upravo na grafikonu imamo zemlje, datume i brojeve poginulih od terorističkih napada. Većina bombaških napada je u zemljama gdje su muslimani većina, pa evo u Jemenu, koji također trpi teške terorističke napade muslimani su većina od 99% stanovništva! Bomba u Jemenu na tržnici ili sličnom mjestu – od 100 ljudi ubit će 99 muslimana.
Dakle, u pitanju nije nikakav međureligijski rat – već rat terorista, ISIL-a, zločinačke državne tvorevine vehabijskih pobunjenika na području Iraka i Sirije protiv ostatka čovječanstva, neovisno o vjeri. Oni se bore protiv svih koji ne poštuju njihovu verziju Islama, dakle prvo protiv ostatka muslimana, jer su im ti fizički najbliži, pa onda i protiv ostalih.
Vjerujete manje naslovnicama i više brojevima – borba protiv ISIL-a nije borba vjera, ni borba država, već borba protiv države i režima zla.