Ja ne bih se nikad vratila tamo da zivim, tacno da tu rat izbije ne bi ondje otisla. I ne tolko zbog nemastije, kolko zbog te lobotomije.Krokodil Behko wrote:Žao mi je Arhangel
Ako će biti utješno, nije ni kod nas ništa bolje.
Žao mi je jer Makedonija, (kako mi se čini) ima to sunce kao svoj glavni resurs, odnosno ima tu neku perspektivu u poljoprivredi i prehrani, a ništa se ne dešava, kako vidim. Upoznao sam dosta Makedonaca i svi su vrijedni ljudi i sigurno zaslužuju bolje.
Kad je prvi slucaj na SJO izaso takozvani Titanik kad su optuzeni ministarka za unutrasnje poslove i ministar za transport, ustavni sud je donio odluku da ih predsjednik drzave moze pomilovat i da uopste ne odu ni u pritvor zbog izborne kradje. Na snimcima se jasno cuju kad se dogovaruja kako Mile je govorio da ce u vrece da ulazi dje su izborni papiri, i kako ce svi ovi iz Pustec poslusno i ponizno nazivajuci ih covecinja po dvoje za ruku da idu da glasaju. Pa ljudi su ih sretali u centru Skoplja za vrijeme izbora kad je trebao Skopski Centar da padne, t,j kad su stanovnici opstine Centar glasali da se promjeni prosli gradonacelnik u cije je doba realiziran projekat Skoplje 2014 preko kojeg su se zaduzili isplacajuci sve te kicerajske spomenike, pa su ponistali 3-4 puta te izbore u Centar svaki put kad ne bi njihov gradonacenik pobjedio. Novinari sretali one grevove iz Pustec izgubljeni u svemiru nit znaju da beknu na Makedonski nit znaju dje su, pa su ljudima koji zive u soliteri kvarili liftove ne bi li stariji ljudi izlazili na glasanje, kad ima opozicija miting u Skoplje obavezno stane ih policija na putu i posalje ih na tehnicki pregled, ili ih bezveze zadrzava da ljudi nemogu doc. Ili da je protest neki u pitanje nebitno... Potom mjeru polne organe ciji je veci na TV kod koga je vise ljudi doslo na skupu. Kad ljudi protestuju obavezno vladajuca stranka posalje svoja horda po direktiva na kontraprotest i tako ruse svaki pokusaj za slobodna misao u tu zemlju, i ono malo sto progresivno i sa svojom glavom razmilja razgneve ga da digne ruke od svega, da preda za Bugarski pasos i da se izgubi zauvjek iz taj komad zemlje...
Kad je SJO optuzilo ono dvoje za izborne kradje, odmah su se dvije vladajuce stranke vmro dpmne i koaliciona albanska dui dogovorili, i uvjek kad se nesto tako veliko desi, izniknu medjuetnicke tenzije, imeno postavili neki spomenik albanska zastava samo da bi se paznja iz realnih problema odvukla na drugu stranu. Pa sad ovi hoce da postave 50 metara krst. Merenje ciji je veci pa eto... I tako do nedogled... I ono sto se u maju u Kumanovo desilo desilo se da bi se paznja odvukla iz sve ono sto se desavalo. Tad je trebao biti veliki protest, neposredno prije protesta desilo se Kumanovo, a i tada su bili najveci aferi iz snimke pusteni u javnost...
Mnogo je depresivno. Nemogu da vam opisem kakva je to letargija medju ljudima. Kakva je to nesreca. Ja kad podjem tamo nemogu da izdrzim ni 5 dana u onu atmosferu. Kad hodas kroz grad, vidis nesrecni ljudi, nesrecni likovi... Utuceni...