Radovan Karadžić
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora
Pedeset ni ovakvih ni dozivotnih presuda ne moze da bude dovoljno za ono sto je uradio.
Nemam obicaj da kunem ljude, ali sam bio u iskusenju kada sam ovo procitao.
Nemam obicaj ni da mastam o necijem dozivotnom mucenju, ali bio sam u iskusenju da I to pozelim Karadzicu.
Bez mucenja prije toga, ali mu zelim da crkne u najgorim mukama.
Nemam obicaj da kunem ljude, ali sam bio u iskusenju kada sam ovo procitao.
Nemam obicaj ni da mastam o necijem dozivotnom mucenju, ali bio sam u iskusenju da I to pozelim Karadzicu.
Bez mucenja prije toga, ali mu zelim da crkne u najgorim mukama.
Last edited by Socrates on 24 Mar 2016, 21:26, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Socrates, netko tko poslije takvog pocinjenog zla i patnje ljudima ostane normalan psihicki - znaci da nema savjest...
Moze njega safatati neka bolescura tipa karcinom...al to je opet preblaga kazna jerbo od nje pate sve vise i oni koji nisu pusaci...
Nema dovoljne kazne.....mozda je najbolje reko onaj greenov momak na fb....
Takve nema smisla ni kletiti....nema kletve za takve...
Moze njega safatati neka bolescura tipa karcinom...al to je opet preblaga kazna jerbo od nje pate sve vise i oni koji nisu pusaci...
Nema dovoljne kazne.....mozda je najbolje reko onaj greenov momak na fb....
Takve nema smisla ni kletiti....nema kletve za takve...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1632 times
- Been thanked: 3039 times
Možete vi ubiti Karadžića i Šešalja kao i Biljanu ali ne možete ubiti njihovu ideologiju.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Nemam rijeci - nista nije ni bilo za ocekivati... Koliko god da je dobio nije cijena onolikog broja žrtava...
.
Naravno, da je narod kako treba , takve indivudue ne bi imale shanse.

Mutevelija wrote:Možete vi ubiti Karadžića i Šešalja kao i Biljanu ali ne možete ubiti njihovu ideologiju.

- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Nisam oduševljena jer smo znali da će biti osuđen, ali godine i (ne)dokazani zločini su me rastužili.
Maalo je dobio, maaalo.
A šta Srbi misle, šta pišu ama to me apsolutno ne zanima.
Maalo je dobio, maaalo.
A šta Srbi misle, šta pišu ama to me apsolutno ne zanima.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9557 times
- Been thanked: 11293 times
Sreća pa će biti i drugostepeni postupak, pošto u prvostepenom postupku nije bilo dokaza iz Tomašice, jer nije bila otkopana. Ima nade da će biti osuđen i za genocid u krajiškim opštinama.
Ne znam tocno o kojem teritoriju je rijec...dans rekose da je 120 000 Hrvata protjerano a vrlo malo ih se vratilo..

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9557 times
- Been thanked: 11293 times
Više od 120.000. Uvijek se pominje cifra od oko 200.000 Hrvata iz RS.
Mozda se presuda preinaci u dozivotnu...sumnjam...REMB wrote:Samo dozovotna robija je imala smisla.
Cak i da se to dogodi, zalosno je sto se mora opet cekati...neizvjesnost je gadna...
Mislim da nikome od nas nije najteze sto nam metko ucinio zlo vec upravo spoznaja da on to ne priznaje...

Baš to...ionako je svaka kazna njemu samo simbolika, no sad ružno izgleda, da je svo počinjeno zlo vrijedno 40 godina zatvora?!!REMB wrote:Samo dozovotna robija je imala smisla.
I tu uopće nije bitno, hoće li on sutra odapeti.
Da je dobio doživotnu- to je maksimalno i nemaš prigovora.
Osuđen je za 10 od 11 točaka optužnice....u žalbenom postupku nadam se i toj 11. točki da se potvrdi. I ustrajati na doživotnoj.
Biti će zanimljivo pročitati cijeli tekst presude.
Možda malo naivno razmišljam ( za to političko pravo sigurno ) ali ako je rukovodstvo osuđeno za genocid i zločin...da ne idem u detalje udruženog zločinaćkog pothvata....kakva bi trebala biti sudbina njihove tvorevine?? ( predviđam i Mladiću sličan epilog suđenja)
Danas baš slušam ljude nakon presude....nema zadovoljstva....samo je praznina.
Habibti, ya nour el - ain... 

- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Fikret Hodžić o Radovanu Karadžiću: Što nas ima mašala, a ti prijetio da nas neće biti

Fikret Hodžić, novinar i voditelj Hayat TV-a, preživio je golgotu Srebrenice sa majkom i desetomjesečnim bratom. Kada je napuštao svoj rodni grad ostavio je oca Ibrahima, čije posmrtne ostatke još uvijek nije uspio pronaći.
Moj uspjeh je moja osveta, a moja osveta je moja knjiga, dio je iz knjige “I ja sam iz Srebrenice”, knjige koja je na spisku onih koje morate pročitati. A evo šta je napisao na društvenoj mreži Facebook o današnjoj presudi ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.
Sve prođe, prije ili kasnije… Prođe tako, Radovane, i tvoje vrijeme. Dok čekaš da ti iskapaju posljedni dani i minute života, shvataš da je cijeli tvoj život farsa, laž i zabluda. Želio si tako mnogo, a dobio tako malo.
Boli, siguran sam. Nije lako gledati kako uplakane majke imaju osmjeh. Bolno je znati da je Banja Luka u Bosni, a još teže podnijeti saznanje da Srebrenica živi!
Boli i činjenica da od Australije do Amerike mnogi Bosanci i Hercegovci čekaju da vide tvoje bolno lice. Što nas ima mašala, a ti prijetio da nas neće biti.
Ubija saznanje da Džeko zabija golove, Mirza koševe, a da Danis pravi filmove. Adnan šamara, a Hifa i Bingo hara. Merlin i dalje pjeva, a sve su življa bosanska sela.
Vjerujem da boli, Radovane. Toliko radosti u tvom imenu, a toliko tuge u tebi.
Zaboravih kazati, i ja sam iz Srebrenice, i želim ti što duži život!

Fikret Hodžić, novinar i voditelj Hayat TV-a, preživio je golgotu Srebrenice sa majkom i desetomjesečnim bratom. Kada je napuštao svoj rodni grad ostavio je oca Ibrahima, čije posmrtne ostatke još uvijek nije uspio pronaći.
Moj uspjeh je moja osveta, a moja osveta je moja knjiga, dio je iz knjige “I ja sam iz Srebrenice”, knjige koja je na spisku onih koje morate pročitati. A evo šta je napisao na društvenoj mreži Facebook o današnjoj presudi ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.
Sve prođe, prije ili kasnije… Prođe tako, Radovane, i tvoje vrijeme. Dok čekaš da ti iskapaju posljedni dani i minute života, shvataš da je cijeli tvoj život farsa, laž i zabluda. Želio si tako mnogo, a dobio tako malo.
Boli, siguran sam. Nije lako gledati kako uplakane majke imaju osmjeh. Bolno je znati da je Banja Luka u Bosni, a još teže podnijeti saznanje da Srebrenica živi!
Boli i činjenica da od Australije do Amerike mnogi Bosanci i Hercegovci čekaju da vide tvoje bolno lice. Što nas ima mašala, a ti prijetio da nas neće biti.
Ubija saznanje da Džeko zabija golove, Mirza koševe, a da Danis pravi filmove. Adnan šamara, a Hifa i Bingo hara. Merlin i dalje pjeva, a sve su življa bosanska sela.
Vjerujem da boli, Radovane. Toliko radosti u tvom imenu, a toliko tuge u tebi.
Zaboravih kazati, i ja sam iz Srebrenice, i želim ti što duži život!
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Re: Presuda Radovanu Karadžiću
Pa evo da ti probam objasniti. Da su ga kojim slucajem Bosanci mlatnuli i nesto ko fol sudili, ne bi to imalo ovu jacinu koju ima presuda medjunarodnog suda. Istina, ja sam ocekivao i nadao se dozivotnoj, cisto da mu pozelim dug zivot. Druga stvar, cetnicka gamad bi govorila da su ga osudile Balije i Poturice, sto im nista u zivotu ne znaci, jer oni ne priznaju Teheranski sud. Dobro ne priznaju ni ovaj, ali to je njihov problem.SPINERKA wrote:Mirelam wrote:Nema tu sta da se vjeruje i cudi.KOS je njega dobro cuvao i stitio a onda u pogodnom momentu prodao. Na koji nacin je Bosna mogla da ga privede? Neka,bolje je ovako.
![]()
-Haj , ne da mi se pisati...........................................
Uglavnom maloprije gledam vijesti, jel', tamo gdje ih vec gledam, i govori se o srpskom ratnom zlocincu, pod cijom komandom je pobijeno skoro 9000 ljudi u Srebrenici , 10000 ljudi u Sarajevu za vrijeme opsade, da ne sirim dalje. Obicnim ljudima ostaje u sjecanju da je "Srpski kasapin" kako ga nazvase u mom selu, napravio najveci zlocin poslije II svjetskog rata. To ostaje u uhu.
Dobiti politicke poene nije bilo ni za ocekivati.
A ako cemo koristiti matematiku kako vec mnogi potenciraju , samo za Srebrenicu , ni dva dana robije po glavi. Malo je, malo , ali za ovakvu zivotinju i njegovu bratiju ni nema dovoljne kazne.Smrtna je preblaga ali njom se rijesi sve u sekundi i nakon toga prelazi u mit i legendu, dok ovako ima drugu dimenziju.
Koji je to mentalni sklop, da on ne da ne priznaje....nego u obrani iznosii tezu da je trebao primiti nagradu međunarodne zajednice, jer je spriječio mnogo krvoprolićaBiba wrote:Mozda se presuda preinaci u dozivotnu...sumnjam...REMB wrote:Samo dozovotna robija je imala smisla.
Cak i da se to dogodi, zalosno je sto se mora opet cekati...neizvjesnost je gadna...
Mislim da nikome od nas nije najteze sto nam metko ucinio zlo vec upravo spoznaja da on to ne priznaje...

Habibti, ya nour el - ain... 

- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Hebo majku, pa kako ovi monstrumi spavaju sa saznanjem šta su ljudi pobili i šta su djece ostavili bez roditelja, odraslih bez partnera, očeva, majki.
Samo sabura
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Ne znam stvarno šta vam je čovjek toliko skrivio.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
: