Iran

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 296 times
Been thanked: 197 times
Status: Offline

Re: Iran

Post by rocko » 05 Mar 2026, 10:18

ironman wrote: 05 Mar 2026, 10:01
Quds wrote: 05 Mar 2026, 09:25

Pa dobro, sad što ne živi u Americi, nema pravo reći šta misli o svemu što se događa ovamo? Pogotovo, ako uzmemo u obzir , da sve što se događa ovamo, itekako će uticati na druga mjesta u svijetu. Jebiga, Dejtonski Sporazum nam je Amerika uvalila, te tako imamo ustav i državu kao nigdje na svijetu.
Pusti glupu kuju nek laje..ono kad si glup na vise kontinenata..interkontinentalno glup :D.
Znam nije ti lako, godine idu ni kuceta ni maceta, promasen zivot, ostao ti Jos internet da lijecis frustracije situacijom u "tvojoj" Americi a valja SE probuditi ujutro I suociti SE SA istinom da su svi vozovi prosli, pa lakse je onda brinuti o necemu nad cim nemas kontrole jer tamo Neko drugi je krivi za cijenu pive u Austin TX nego razmisljati STA za 10-15 godina kad budes djuturm kome Niko nece otvoriti vrata .

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27464 times
Been thanked: 28102 times

Post by ironman » 05 Mar 2026, 10:21

Rocketman.
Ispaljuje glupost interkontinentalno :D.
dream of spring...

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 10:22

pizarro wrote: 05 Mar 2026, 10:04 to je znaci definicija demokratije

"Former" znaci bivsi to znaci bio Marinac nije SADA a mi neznamo Kako je on napustio Marince I da li je on stvarno bio Marinac.
Drugo mi nismo Demokratija nego Republika, trece on iznosi svoje misljenje Nikoga nije ovlastio da on pravi apsolutne izjave Kako Niko nece da SE bori. Cetrvrto imaju pravila , vikanje iz publike SE smatra ometanjem rada I takvi SE odstrane, Ako nece izaci kada ih fino upitaju onda silom.

Ovi isti zandari su kukali 6 Januara to je ta Capitol Police
Last edited by rocko on 05 Mar 2026, 10:26, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 10:25

ironman wrote: 05 Mar 2026, 10:21 Rocketman.
Ispaljuje glupost interkontinentalno :D.
Dzaba ti bolan reako Sam ti Meni je tebe I takvih ko ti zao , 45-55 godina u guzici sprdjeno u havu.

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 7404 times
Been thanked: 8844 times
Status: Online

Post by pizarro » 05 Mar 2026, 10:26

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27464 times
Been thanked: 28102 times

Post by ironman » 05 Mar 2026, 10:27

dream of spring...

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 10:29

pizarro wrote: 05 Mar 2026, 10:26
I sad je pokupio felony za opiranje hapsenju Ono kad su Pali CE biti napad na policajca I Tako CE na odmor u Club Fed. mada on izgleda nije dobar u glavi Tako da mozda ode u VA na pshijatriju na pola godine -godinu Ako NE federalna optuznica, Federalni sud, dobije par godina u federalnom zatvoru.

pizarro
sportski urednik
sportski urednik

Post by pizarro » 05 Mar 2026, 10:35

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 10:47

pizarro wrote: 05 Mar 2026, 10:35
Vidis da mu nije Dobro, Treba mu pomoci nemozemo ga izlijeciti Al bar mozemo ga ustabiit terapijom,

pizarro
sportski urednik
sportski urednik

Post by pizarro » 05 Mar 2026, 11:04

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2883 times
Been thanked: 9078 times

Post by Duminjo » 05 Mar 2026, 11:16

Zidovi se raduju na ulicama i zahvaljuju iranskom narodu na oslobadjanju od cionista :D.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 11:32

pizarro
sportski urednik
sportski urednik

Post by pizarro » 05 Mar 2026, 11:40

:haha :haha :haha :haha :haha

Image

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 05 Mar 2026, 11:41

harlekin wrote: 05 Mar 2026, 08:01
Duminjo wrote: 04 Mar 2026, 16:13

Kako misliš "nakon Irana"? :valja

Ja bih se i dalje kladio na persijance. Ništa ovo nije gotovo 😎

Edit:
Cilj agresije je smjena na celu Irana i uspostavljanje vlasti koja ce dozvoliti Amerima ulazak naftnih kompanija u Iran i samim ti obustava sirovina prema Kini.

Sve dok su Iranski resursi pod kontrolom Iranaca i dok isti odlaze prema Kini, Iran se odbranio, bez obzira ko bio na vlasti.
Kladio ne kladio sanse su im ispod nule,prejaki su ovi predstavnici civilizovanog svijeta.
Kina ima priliku nategnuti amere u Iranu kao sto su oni ruse u Ukrajini,al fali im muda,tako da Iranci su definitivno pusiona.
Ja se i dalje kladim na Irance. Flotu su im udaljili, sve bitnije baze po zaljevskim zemljama unistili ili onesposobili, sve skoro veze prekinuli, stabovi, Luke i aerodromi Gore. Arapima uništavaju one fabrike za desalinisaciju, ili kako se to vec zove, vode.. jutros/sinoc su došli do aerodroma u Azerbejdzanu kojeg zidovi koriste za polijetanje. Sve što je u kontaktu sa Izraelakom i americkom vojskom udaraju i ne jebu zivu silu. Neko bi reko ludost, poludili.. ja bih reko da odlicno znaju šta rade.

Hezbollah ih je navuko da udju u Libiju i tu ce zidovi popusiti. Hezbollah ih gadja i nateze iz planina i pustinja sa juga Libije a zidovi po obicaju bombarduju naselja i gradove.
Vijesti opcenito iz izraela su toliko oskudne i toliko se kriju da bi obican covjek pomislio kako se tamo nista ne dešava.

Ovo što je oku vidljivo i sto izgleda katastrofalno za Iran je šminka na površini. Sve i malo vrijedno što Iran ima je duboko pod zemljom. Skoro sve rakte, dronovi i proizvodnja istih se radi u tunelima kilometrima dubokim i povezanim ispod pustinja i planina.
Znaju to na zapadu i to je razloga zbog cega pokusavaju godinama iznutra da skinu rezim preko placenika i izdajnika jer nema nikakve sanse da to ovako ucine.
Ubit mogu jednog vodju, petog, desetog, opet dodje novi. I nikad oni ne mogu shvatiti sta je irancima dzihad i kako oni idu sa ponosom da pogidnu, da šehide.. Oni ubijanje nekoga istaknutog Iranca predstavljaju kao udarac na Iran a irancima je to kao tebi i meni dosuti vodu za brisace u Auto. Mozda je nama ta voda i trošak a njima ljudi stoje u redovima i jedva cekaju da dodju na red.

Jedini ali bas jedini nacin da Iran vojno padne jeste da ameri i zidovi bace 3 do 5 atomskih i da sve poravnaju.

Kinezi i natezu Amere. Skoro sve sto Iranci pogadjaju ide preko kinekskih i ruskih satelita. Ništa skoro zapadnjaci ne mogu omesti ili preusmjeriti 🙈

A još se ni Huti nisu zvanicno umiješali. Ovo Iran igra na rezervi 🫣

Edit:
Dok zapadnjaci gadjaju skole i to predstavljaju kao uništavanje rezima, rezim je ovo raspodijelio po skoro cijeloj zemlji. A zemlja im je ko 4 Njemacke ili ko 3 francuske.

Citav zivot slusamo kako su Mule glupe 🙈

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 11:48

Quds wrote: 05 Mar 2026, 09:25
rocko wrote: 05 Mar 2026, 09:11

Ponavljam ti nisam Demokrata pedofilja I genocid je njihov business

Vazda ti taj kurac u ustima, slobodom jelde ti shvatas da to mene nece uvrijediti Niti napraviti glupim? Al sta ocekivati od osobe koja prica iz Bosne o" svojoj' Americi :plavi

To je za dobrog psihijatra. ti shvatas da je to mentalno oboljenje ? Meni je tebe zao, u normalnim drzavama Ako nista sud takve posalju u bolnicu da im pomognu.
Pa dobro, sad što ne živi u Americi, nema pravo reći šta misli o svemu što se događa ovamo? Pogotovo, ako uzmemo u obzir , da sve što se događa ovamo, itekako će uticati na druga mjesta u svijetu. Jebiga, Dejtonski Sporazum nam je Amerika uvalila, te tako imamo ustav i državu kao nigdje na svijetu.
NEMA I'ma Bosnu punu problema tu neka SE fokusira.

Drugo oni ti je mrtav hladan napisao u mojoj Americi , to ti je totalni razlaz SA realnoscu , covjek Koji nije u USA dosao ni ko turist izjavljuje "Moja Amerika"

Nije ti ona uvalila mogli smo I drugacije, Potpisnici su u ledini. Dejton je napravljen za Clintona, Jos ga Niko nije ugrozio.

Kao sto prije napisah za ovih 7 godina Jos Niko nije bio ustanju da mi navede 3 primjera gdje je Velikaci Trump naudio/nanio zlo Bosni Ili Bosnjacima?
Razumijem biti zrtva medijske propagande Al Treba SE pribrati Malo. Jel ja ovdje tvrdim da ja znam sta je bolje za Irance. neznam I zaboli me lagano za njima, Al kad dodje izmedju Irana I US Military Zna SE na cijoj Sam ja strani , US Military , Jel rat opravdan Ili nije to Meni u ovom trenutku nista neznaci Sve sto me intresuje je pobjeda sa sto manje US Military gubitaka.

Na kraju krajeva I'ma kultura pricanja o tudjoj zemlji Ono uzima sebi za pravo da vrijedja legalno izabranog Predsjednika druge drzave, vrijedja vise od polovine stanovnistva , razumijem da je potrosio zivot niusta I da je realnost teska Al ima ustanova u Bosni I za taj problem , NE boli svaka bolest.

ZAmisli da ja pocnem to nije moj iran , onaj glupak, oni glupaci STA bi ti mislo o Meni, a pazi ja uzima Iran ko primijer STA bi bilo da je NPR. Bosna uzeta ko primijer??

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 05 Mar 2026, 11:53

I od kud jebeni horoz u pozadini 😂

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 11:53

Duminjo wrote: 05 Mar 2026, 11:41
harlekin wrote: 05 Mar 2026, 08:01
Kladio ne kladio sanse su im ispod nule,prejaki su ovi predstavnici civilizovanog svijeta.
Kina ima priliku nategnuti amere u Iranu kao sto su oni ruse u Ukrajini,al fali im muda,tako da Iranci su definitivno pusiona.
Ja se i dalje kladim na Irance. Flotu su im udaljili, sve bitnije baze po zaljevskim zemljama unistili ili onesposobili, sve skoro veze prekinuli, stabovi, Luke i aerodromi Gore. Arapima uništavaju one fabrike za desalinisaciju, ili kako se to vec zove, vode.. jutros/sinoc su došli do aerodroma u Azerbejdzanu kojeg zidovi koriste za polijetanje. Sve što je u kontaktu sa Izraelakom i americkom vojskom udaraju i ne jebu zivu silu. Neko bi reko ludost, poludili.. ja bih reko da odlicno znaju šta rade.

Hezbollah ih je navuko da udju u Libiju i tu ce zidovi popusiti. Hezbollah ih gadja i nateze iz planina i pustinja sa juga Libije a zidovi po obicaju bombarduju naselja i gradove.
Vijesti opcenito iz izraela su toliko oskudne i toliko se kriju da bi obican covjek pomislio kako se tamo nista ne dešava.

Ovo što je oku vidljivo i sto izgleda katastrofalno za Iran je šminka na površini. Sve i malo vrijedno što Iran ima je duboko pod zemljom. Skoro sve rakte, dronovi i proizvodnja istih se radi u tunelima kilometrima dubokim i povezanim ispod pustinja i planina.
Znaju to na zapadu i to je razloga zbog cega pokusavaju godinama iznutra da skinu rezim preko placenika i izdajnika jer nema nikakve sanse da to ovako ucine.
Ubit mogu jednog vodju, petog, desetog, opet dodje novi. I nikad oni ne mogu shvatiti sta je irancima dzihad i kako oni idu sa ponosom da pogidnu, da šehide.. Oni ubijanje nekoga istaknutog Iranca predstavljaju kao udarac na Iran a irancima je to kao tebi i meni dosuti vodu za brisace u Auto. Mozda je nama ta voda i trošak a njima ljudi stoje u redovima i jedva cekaju da dodju na red.

Jedini ali bas jedini nacin da Iran vojno padne jeste da ameri i zidovi bace 3 do 5 atomskih i da sve poravnaju.

Kinezi i natezu Amere. Skoro sve sto Iranci pogadjaju ide preko kinekskih i ruskih satelita. Ništa skoro zapadnjaci ne mogu omesti ili preusmjeriti 🙈

A još se ni Huti nisu zvanicno umiješali. Ovo Iran igra na rezervi 🫣

Edit:
Dok zapadnjaci gadjaju skole i to predstavljaju kao uništavanje rezima, rezim je ovo raspodijelio po skoro cijeloj zemlji. A zemlja im je ko 4 Njemacke ili ko 3 francuske.

Citav zivot slusamo kako su Mule glupe 🙈
Znaci nista opet Bez zlih rusa, znaci danas rusi valjaju. :D.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23544 times
Been thanked: 21553 times

Post by Masamune » 05 Mar 2026, 11:54

Matan wrote: 04 Mar 2026, 20:18
Masamune wrote: 04 Mar 2026, 19:48
Ni blizu. Terorizam se ciljano pripisuje svemu što ima veze sa Islamom unazad 30 godina i to baš perfidno.

Fašizam je ideologija čiji su modusi operandi dobro utemeljeni.
Nekad je bio Gavrilo terorist, pa Crvene bigade, pa IRA, ..
pa Bruno Busic itd...
nisu imali veze sa Islamom..
previse ste otisli sa tim Islamom..
Islam je samo religija, a teroristi su ljudi iz razliciti drzava, znaci ili su Iranci ili nisu..
ili su Baski ili nisu..
kad naucite da je religija jedno, a terorizam drugo, onda ce biti lakse..
nisamja izvikivao Alahu Ekber, poslije ubadanja nozem nekoga, pa da me vezete za Islamski terorizam..
kad ja uzvikenm, Faljen Isus, pa zbodem nekoga onda sam i ja katolicki terorist..
valjda..sta mislite..
To prvo što si naveo na to sam i mislio. Termin terorizam je nekad bio širi pojam, ali unazad 20-30 godina je uglavnom rezervisan za Islam i muslimane i to ciljano.

Nemamo mi šta da naučimo. Ljudi imaju svoje oči, mozak... vide licemjerje sa svih strana. Ti što uzvikuju Allahu Ekber pa se raznose u tržnim centrima i slično njihova radikalizacija je krenula onog momenta kad se zapad počeo baviti Bliskim Istokom i kad su se počeli miješati vojno i na svaki drugi način.

Dakle, koliko god htio progurati priče o radikalima sa istoka nikad se zapad neće oprati od toga da su ih prvenstveno oni stvorili.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Mar 2026, 11:55

Duminjo wrote: 05 Mar 2026, 11:53 I od kud jebeni horoz u pozadini 😂

snimano iz West Bank

Duminjo
Urednik foruma