Iran

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 295 times
Been thanked: 194 times
Status: Offline

Re: Iran

Post by rocko » 06 Mar 2026, 02:39

Lavlje_srce wrote: 06 Mar 2026, 02:26
rocko wrote: 06 Mar 2026, 00:39

Nevozem ti ja trambajn nisam ti ja opsmenit zaoto

A ja mislio vi liberalni likovi ste otvoreni I volite sve ljude ispade ne volite nas nepismene? Zasto ? Zar I mi nismo insani , pa I mi krvarimo kada se posjecemo, I mi smo crveni ispod nase nepismene koze.
I mi liberalni imamo granice. Ne volimo neljude koji slave kad se ubije 160 djevojčica.

Priznaj da si brat cionist sa lokalnih prostora, možda ti halali Maja.
SA lokalnih prostora jesam, cionista nisam , NE zivim lokalno .

Gdje Sam ja to navodno "slavio" ubistvo djece? Citiraj mi taj post?

Zaboli me ko CE mi sta halalit. Da SE pridrzava pravila pola Foruma bi bilo davno banovano Samo za uvrede upucene Meni.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 03:03

Ponavljam daj post u kojem ja slavim ubistvo dijece?

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4259 times
Been thanked: 3172 times

Post by Lavlje_srce » 06 Mar 2026, 03:05

rocko wrote: 06 Mar 2026, 02:39 SA lokalnih prostora jesam, cionista nisam , NE zivim lokalno .

Zaboli me ko CE mi sta halalit. Da SE pridrzava pravila pola Foruma bi bilo davno banovano Samo za uvrede upucene Meni.
Greškom sam ti lajkala post.

A zašto krijes odakle si? Čega se plašiš?

Cak ni ti (usprkos onom sto je vecini ocigledno) nećeš direktno slaviti taj zločin, ali zato slavis indirektno od prvog trenutka tog masakra. Za tvoju informaciju, u pitanju je osnovna škola.

'New York Times: Amerika odgovorna za napad na osnovnu školu u Minabu, Hormozgan - Iran

Američki list New York Times u istraživačkom izvještaju navodi da je Amerika odgovorna za krvavi napad na osnovnu školu za djevojčice u Minabu, Hormozgan, u kojem je poginulo preko 170 iranskih učenica.

Izvještaj navodi da je napad izveden iz jedne od američkih vojnih baza u zemljama Perzijskog zaljeva.'

Pola foruma ne može biti u krivu.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 03:20

Lavlje_srce wrote: 06 Mar 2026, 03:05
rocko wrote: 06 Mar 2026, 02:39 SA lokalnih prostora jesam, cionista nisam , NE zivim lokalno .

Cak ni ti (usprkos onom sto je vecini ocigledno) nećeš direktno slaviti taj zločin, ali zato slavis indirektno od prvog trenutka tog masakra. Za tvoju informaciju, u pitanju je osnovna škola.

'New York Times: Amerika odgovorna za napad na osnovnu školu u Minabu, Hormozgan - Iran

Američki list New York Times u istraživačkom izvještaju navodi da je Amerika odgovorna za krvavi napad na osnovnu školu za djevojčice u Minabu, Hormozgan, u kojem je poginulo preko 170 iranskih učenica.

Izvještaj navodi da je napad izveden iz jedne od američkih vojnih baza u zemljama Perzijskog zaljeva.'

Nisi lajkala , nego si prijavljivala post,

Cuj krijem reako Sam ti nisam iz Zivinica Niti iz Zavidovica, zna SE odakle Sam ja , Bos. Pos. I'ma nesto sto SE zove online security , ljudi Puno postavljaju o SEBI, mene stvarno Niko NE zanima, ti mozes biit iz Berlina Ili Busovace ja niti to znam Niti me to intresuje. Nije da na forumu trazim ljubav

Znaci NEMA Posta u kojem ja slavim zlocin, I'ma Samo subjektivna interpretacija Boga pitaj kojeg mog Posta, krunski dokaz mozda Moja izjava da sam ja pomocnik nosioca mikrofona Velikackog Trumpa?

Svako ko je na forumu duze od par sedmica I pise na temu Amerika, Donald Trump, Zna da ja Imam isti stav zadnjih 7 godina drugo je sto ljudi misle da su liberalni dok God sugovornik SE slaze SA njima, maska liberalnosti spadne a lice mrznje ispliva na povrsinu cim sugovornik SE drzne da iznese drukcije misljenje

Imati drugacije misljenje je uredu Ali vrijedjati nekoga na licnoj osnovi zato sto I'ma drugacije misljenje je definicija mentalne bolesti , posebno sto 95% tih sto vrijedjaju nisu u USA bili ni ko turisti Al eto oni SE brinu za prava LGBT, immigranta I sl.

Znas li ti kolko puta su ljudi zapeli Meni za familiju ? Ja Jos Nikom nisam reako da mu j.... mater za svih ovih 7 godina na forumu.
I onda SE pitas sto Sam privatan na forumu?

I'ma ljudi koji mene znaju decenijama I zajebaju SE Ali nikada nisu sebi dozvolii da mi skrpe ista osim Melanije Ili su rekli da CE me prijaviti hanumi za postove na forumu,

Mozes serbez I ovaj post prijavit

Usput budi receno

I am an American Soldier.

I am a warrior and a member of a team.

I serve the people of the United States, and live the Army Values.

I will always place the mission first.

I will never accept defeat.

I will never quit.

I will never leave a fallen comrade.

I am disciplined, physically and mentally tough, trained and proficient in my warrior tasks and drills.

I always maintain my arms, my equipment and myself.

I am an expert and I am a professional.

I stand ready to deploy, engage, and destroy, the enemies of the United States of America in close combat.

I am a guardian of freedom and the American way of life.

Last edited by rocko on 06 Mar 2026, 08:16, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 03:36

Lavlje_srce wrote: 06 Mar 2026, 03:05

I da nije ponjava od Posta,

Svako Zna da ja nesto nemam Puno ljubavi za komsije, susjede toleriram Al bar Sam iskren SA samim sobom I ostalim

Ovdje Sve kvaziliberali brinu SE za prava I dobrobit svakog na dunjaluku a nisu pokucali komsiji/susjedu na vrata upitali ih Kako su zadnjih 25 godina, umre komsija /susjed za vijenac ispred MZ nece da daju pola marke , hajde ja bih razumio da su to moje komisije sto PO nama I susjedima raspalise iz svih oruzja I orudja mada da budem iskren mi smo I do '92 zivjeli jedni pored drugih iskreno receno oni nisu pravili nesto Kuce u nasim mahalam, Niko I'm nije htjeo prodat plac pa makar I duple pare nudili Niti su oni prodavali placeve nama I susjedima u mahalama u kojim su oni zivjeli.
Al kad vidis nekog Matu ili Marka koji je ostao u nekoj carsiji u Federaciji I on I djeca mu I onda kao on kriv za zlocine nekih SA kojima on nije otisao kad su drugi odlazili , to je vrhunac kvaziliberalnosti I licjemjerja
Last edited by rocko on 06 Mar 2026, 04:42, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 04:37

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 05:21

Opet clanci prevedeni preko Google

NY TImes
Analysis Suggests School Was Hit Amid U.S. Strikes on Iranian Naval Base

The Feb. 28 school strike in Minab, which killed dozens, including children, appears to have been part of an attack on an adjacent naval base in southern Iran,

The Feb. 28 strike that hit an elementary school in the southern Iranian town of Minab is the deadliest known episode of civilian casualties since the United States and Israel attacked Iran — and no side has yet taken responsibility.

But a body of evidence assembled by The New York Times — including newly released satellite imagery, social media posts and verified videos — indicates the school building was severely damaged by a precision strike that occurred at the same time as attacks on an adjacent naval base operated by the Islamic Revolutionary Guards Corps.

And official statements that U.S. forces were attacking naval targets near the Strait of Hormuz, where the I.R.G.C. base is located, suggest they were most likely to have carried out the strike.

The White House referred The Times to remarks by the press secretary, Karoline Leavitt, at a news conference on Wednesday. When asked if the United States had conducted the airstrike on the school, she responded, “Not that we know of,” adding that “the Department of War is investigating this matter.”
The strikes were first reported on social media shortly after 11:30 a.m. local time. An analysis of those posts — as well as bystander photos and videos captured within an hour of the strikes — helps corroborate that the school was hit at the same time as the naval base. One video, pinpointed by geolocation experts, showed several large plumes of smoke billowing from the area of the base and the school.
Another video was filmed by a motorist passing the entrance of the Revolutionary Guards base. The video showed the Revolutionary Guards’ insignia on two entrances to the compound and signs for a naval medical command.

Dark plumes of smoke were rising from where military buildings had been hit, the Times analysis found.
Prevod Niko nije preuzeo odgovornost istraga traje, Izraelci kazu mi nismo operisali u tom podruciju Amerikanci kazu mi smo gadjali pomorsku bazu koja je u blizini Hormuza, sto ukazuje da su americke snage najvjerovatnije izvirsile bombardovanje.

Skola je bila pored pomorske baze I pogodjena je u isto vrijeme kad I baza

Kad su pitali Levitt on je rekla da nezna da je pogodjena skola .

Na snimcima I geolokacijama SE vidi SE crnci dim iz skole I objekata vojne baze sve je u krugu od 50-100 metara, takodje na snimcima posmatraca/prolaznika vidi SE znak mornaricke baze na dva ulaza I znak mornaricke zdravstvene komande.

ovo to je prevod NY Times clanka u kratkim crtama, tragedija u kojoj je poginulo 175 ljudi u skoli Ali skola nije bila meta. nije opravdanje I za tvoju informaciju kad SE zavrsi istraga najvjerovatnije Neko CE otici u zatvor Ili onaj Koji je bombardovao Ili onaj koje je birao mete Ili onaj Koji je skupio obavjestajne podatke I napravio target file. A mozda sva trojica.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4259 times
Been thanked: 3172 times

Post by Lavlje_srce » 06 Mar 2026, 05:54

rocko wrote: 06 Mar 2026, 03:20 I am an American Soldier.

I will never quit.

I am disciplined, physically and mentally tough, trained and proficient in my warrior tasks and drills.

I stand ready to deploy, engage, and destroy, the enemies of the United States of America in close combat.

So you are an American soldier. Thanks for letting us know.

What are you doing on a Bosnian forum btw? Is that part of your duties?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 06:26

Lavlje_srce wrote: 06 Mar 2026, 05:54
rocko wrote: 06 Mar 2026, 03:20 I am an American Soldier.

I will never quit.

So you are an American soldier. Thanks for letting us know.

What are you doing on a Bosnian forum btw? Is that part of your duties?
U mirovini.
Po zadatku od Velikackog Trumpa moram sve clanove prevesti u MAGA clanstvo. :D.

Nista novo opet poznato vecini clanova foruma

Sto kaze Fuddo j... ti to sace Rocko kad sam.ja bio u Fallujah sedmicama borbe prsa u prsa ili njegova omiljena ti ograjiso mutece one MRE po Afghanistanu

Nes vjerovati cak je I moj cin poznat na forumu.
Ja Sam ured 5 godina branio BiH prvo ko dragovoljac na Papuku
Pa onda od Posavine do centralne Bosne I dalje.
Tako da zato visim na forumu drzave koju Sam odbranio I ostavio u amanet novim generacijama da je sacuvaju

A onda dolazi US Military I USU

Ja I prva dama Melanija smo dokaz kako daleko imigrant moze dogurati u USA ona sa svojim nekadasnjim engleskim jezikom a ja nepismenjak iz kasabe
Last edited by rocko on 06 Mar 2026, 08:18, edited 1 time in total.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3950 times
Been thanked: 1613 times

Post by Quds » 06 Mar 2026, 06:52

rocko wrote: 05 Mar 2026, 21:06
Lavlje_srce wrote: 05 Mar 2026, 20:30

Riječ "velikacki" ne postoji u bosanskom jeziku. Zanima me odakle je osoba koja podržava one koji su u prvom danu napada ubili 160 djevojčica. Djece.

Da je to uradio Iran, već bi bio sravnjen sa zemljom. Fuj.
Velikacki Trump .
Da li se to desilo ili je to propaganda?
U mom selu mi recemo uniso Velikacki tenjak ozdoleka anamo goreka
Prevod usao Vel-iki tenk odozdo I ide Prema gore
Apsolutno niko ne sumnja da su te curice ubijene. Nemoj tako, to je uvreda za sve te nevine žrtve, djecu, njihove roditelje koji su ih ispratili na drugi svijet.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 06:58

Quds wrote: 06 Mar 2026, 06:52
rocko wrote: 05 Mar 2026, 21:06

Velikacki Trump .
Da li se to desilo ili je to propaganda?
U mom selu mi recemo uniso Velikacki tenjak ozdoleka anamo goreka
Prevod usao Vel-iki tenk odozdo I ide Prema gore
Apsolutno niko ne sumnja da su te curice ubijene. Nemoj tako, to je uvreda za sve te nevine žrtve, djecu, njihove roditelje koji su ih ispratili na drugi svijet.
Ja poslije naso clanak I stvarno Neko dobro omanuo dodo skolu koja je kraj pomorske baze u target package I poginu 175 nevinih ljudi sto dijece sto prosvjetnig osoblja.
Al do tad ja nisam spomenuo tu rahmetli dijecu nego osoba koja valjda Tek postala svijesna da ja postojim na forumu izvukla zakljucak kako sam.ja cionsta koji pravda pokolj dijece I osoblja u skoli.
Ja veze nisam imao ni da se to desilo

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 06 Mar 2026, 07:02

rocko wrote: 06 Mar 2026, 06:58
Quds wrote: 06 Mar 2026, 06:52

Ja poslije naso clanak I stvarno Neko dobro omanuo dodo skolu koja je kraj pomorske baze u target package I poginu 175 nevinih ljudi sto dijece sto prosvjetnig osoblja.
Al do tad ja nisam spomenuo tu rahmetli dijecu nego osoba koja valjda Tek postala svijesna da ja postojim na forumu izvukla zakljucak kako sam.ja cionsta koji pravda pokoj dijece I osoblja u skoli.
OK, nisam gledao datum posta. Međutim, baza je bila oko 600 metara od škole. Ispade da su Iranci sa inferiornijom tehnologijom precizniji. Nije to kolateralna šteta, to je gađano namjerno. Jer, pogođena je ista zgrada dva puta.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 07:06

Quds wrote: 06 Mar 2026, 07:02
rocko wrote: 06 Mar 2026, 06:58
Al do tad ja nisam spomenuo tu rahmetli dijecu nego osoba koja valjda Tek postala svijesna da ja postojim na forumu izvukla zakljucak kako sam.ja cionsta koji pravda pokoj dijece I osoblja u skoli.
OK, nisam gledao datum posta. Međutim, baza je bila oko 600 metara od škole. Ispade da su Iranci sa inferiornijom tehnologijom precizniji. Nije to kolateralna šteta, to je gađano namjerno. Jer, pogođena je ista zgrada dva puta.
Kazem ti Neko dodao zgradu skole u target package a Ako je u target package onda .
Target package prave obavjestajci I analyst
Neko bio lijen I sada ce kad se zavrsi istraga otici u Fort Leavenworth

Usput nisu ba ni Iranci najprecizniji

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 06 Mar 2026, 07:09

rocko wrote: 06 Mar 2026, 07:06
Quds wrote: 06 Mar 2026, 07:02

Kazem ti Neko dodao zgradu skole u target package a Ako je u target package onda .

Znam ko određuje mete. Sad, je li u pitanju greška ili naredba da se i ona uključi, vjerovatno nikada nećemo saznati. A, neko bi trebao da bude strijeljan za to, u najmanju ruku.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 07:17

Quds wrote: 06 Mar 2026, 07:09
rocko wrote: 06 Mar 2026, 07:06

Znam ko određuje mete. Sad, je li u pitanju greška ili naredba da se i ona uključi, vjerovatno nikada nećemo saznati. A, neko bi trebao da bude strijeljan za to, u najmanju ruku.
Kakva ba naredba pa nismo mi demoni drugo to je kontraproduktivno.
Lijenost Neko izvadio target package od prije 2016, jer je do 2016 ta zgrada bila dio baze , 2016 je izgradjen zid oko te zgrade I onda je pretvoreno u skolu.
Vjeruj mi streljanje je bolja sudbina nego 20-40 godina u Leavenworth USDB

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 06 Mar 2026, 07:25

rocko wrote: 06 Mar 2026, 07:17
Quds wrote: 06 Mar 2026, 07:09

Lijenost Neko izvadio target package od prije 2016, jer je do 2016 ta zgrada bila dio baze , 2016 je izgradjen zid oko te zgrade I onda je pretvoreno u skolu.
A ja koji klinac postajemo nego demoni? Tako bi i Obama razvaljivao dženaze i svadbe, i bude ''oops''. Koji moj je trebalo uopšte napadati Iran? Nisu čak ni pokušali naći lažne razloge kao u slučaju Iraka. Mali Markan govori jedno, Trump treće, a Whiskey Pete, kao i uvijek, priča a ništa ne govori. Komandiri govore vojnicima (na više mjesta, tako da se ne može reći nekoj budali to palo na pamet) da je ovo Mesijanijska misija i da je Trump poslan od Isusa pred Armagedon...pa jebote.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27032 times
Been thanked: 27612 times

Post by ironman » 06 Mar 2026, 07:32

dream of spring...

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1081 times

Post by baton » 06 Mar 2026, 07:35

Sad će Izrael i SAD reći dosta rata hoćemo mir...
Ono kao kad siluju neku žensku više puta i sad joj hoće da pomognu da je izliječe i njenoj familiji govore eto vidite mi joj pomažemo.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 392 times

Post by harlekin » 06 Mar 2026, 07:54

rocko wrote: 06 Mar 2026, 03:03 Ponavljam daj post u kojem ja slavim ubistvo dijece?
Normalno da slavis,veličat Pavelića znaci velicat zlocine ustaša,nacista i ostalih jer su ista ekipa,velicat predsjednika amerike znaci velicat zlocine i agresije izraela i amerike jer su ista ekipa.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 06 Mar 2026, 07:57

Quds wrote: 06 Mar 2026, 07:25
rocko wrote: 06 Mar 2026, 07:17

A ja koji klinac postajemo nego demoni? Tako bi i Obama razvaljivao dženaze i svadbe, i bude ''oops''. Koji moj je trebalo uopšte napadati Iran? Nisu čak ni pokušali naći lažne razloge kao u slučaju Iraka. Mali Markan govori jedno, Trump treće, a Whiskey Pete, kao i uvijek, priča a ništa ne govori. Komandiri govore vojnicima (na više mjesta, tako da se ne može reći nekoj budali to palo na pamet) da je ovo Mesijanijska misija i da je Trump poslan od Isusa pred Armagedon...pa jebote.
Nemoj Tako o Obami, optuzice te "upuceni" formumasi da SI rasista, MAGA a mozda I chetnik .

Pazi Obama je zvanicno zavezao ruke vojsci a onda sto bi bile hirurski precizne akcije prebacio na dron ratovanja , hellfire opali I razvali citav komsiluk Al pred kamerama on Dobro izgleda. Obama nasao nacin da ubije US drzavljane osobu koja je sirila propagandu Al nije uzela pusku u ruku a onda njegovog 14 godisnjeg sina I 16 godisnjeg bratica dok su sjedili u kaficu . Sam fakt da je to ucinio je zlocin, a Sve ostalo ratni zlocin .

Sjecas li SE Iraka, Afghanistana tu SE na pocetku cak I prvih mjeseci PO ulasku maksimalno pazilo da NE opalis metak u Zid civilnog objekata vojna infrastruktura sravnjena SA zemljom.

Tako ti je I u Iranu, ideja je da SE pokaze da ovo nije rat protiv Iranaca nego protiv Iranskog rukovodstvo. Zato Sam 99.99% siguran da je ovo lijenost nekog analiticara.

Razlog je jednostavan Iran nemoze imati nuklearke I rakete koje mogu dobaciti do USA. Bar posteno SE kaze zasto SE ide u rat a ne Colin Powell mase solunarom od njegovog sporeta na drva I govori u UN ovo je dokaz da imaju WMD u Iraku.

Evo ja cu Sam sebe citirati:

" Ovo je laz Velikackog Trumpa je poslao Dragi Allah da Nas povede u Malhama Al-Kubra

Jevreji imaju jedan zadatak da drze svijetla upaljena da Isa sin Mejreme Zna naci put kuci

Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Vjerovjesnici su braća po inočama, majke su im različite a vjera im je jedna. Ja sam najpreči Isau sinu Merjeminu, jer između njega i mene nije bilo vjerovjesnika. A on će ponovo doći, pa kada ga vidite, prepoznat ćete ga, to je čovjek srednjeg rasta, bijel i crven, na njemu dvodijelno odijelo svijetložute boje, kao da mu je kosa mokra, iako ga nije dotakla voda. Slomit će krst, ubiti svinju i dokinuti džizju. Pozivat će ljude u islam, a Allah će u njegovom dobu ukinuti sve vjere osim islama, i Allah će u njegovom dobu uništiti Dedždžala. Na zemlji će nastupiti sigurnost i spokoj da će lavovi i deve zajedno živjeti i jesti jedni kraj drugih, i tigrovi sa kravama, i vukovi sa sitnom stokom, a djeca će se igrati sa zmijama, i one im ništa neće nauditi. Živjet će četrdeset godina, pa kada preseli na ahiret, muslimani će mu klanjati dženazu.“

"Natanjahu je tu da drzi upaljena svijetla kada SE Isa s.v. vrati a Velikacki Trump Nas vodi u finalnu bitku, onda CE da SE nebo otvori I na zlatnom cilimu kojeg nose 4 krilata lava u zubima on CE da sleti i da SE pridruzi u Al-Malḥamat Al-Kubra."
Last edited by rocko on 06 Mar 2026, 08:20, edited 2 times in total.

Post Reply

Return to “Svijet”