Iran

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2831 times
Been thanked: 8941 times
Status: Online

Re: Iran

Post by Duminjo » 07 Mar 2026, 01:30

:D.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 07 Mar 2026, 01:32

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 295 times
Been thanked: 194 times
Status: Offline

Post by rocko » 07 Mar 2026, 02:26

Quds wrote: 07 Mar 2026, 01:29
rocko wrote: 06 Mar 2026, 07:57

Nemoj Tako o Obami, optuzice te "upuceni" formumasi da SI rasista, MAGA a mozda I chetnik .

Pazi Obama je zvanicno zavezao ruke vojsci a onda sto bi bile hirurski precizne akcije prebacio na dron ratovanja , hellfire opali I razvali citav komsiluk Al pred kamerama on Dobro izgleda. Obama nasao nacin da ubije US drzavljane osobu koja je sirila propagandu Al nije uzela pusku u ruku a onda njegovog 14 godisnjeg sina I 16 godisnjeg bratica dok su sjedili u kaficu . Sam fakt da je to ucinio je zlocin, a Sve ostalo ratni zlocin .

Sjecas li SE Iraka, Afghanistana tu SE na pocetku cak I prvih mjeseci PO ulasku maksimalno pazilo da NE opalis metak u Zid civilnog objekata vojna infrastruktura sravnjena SA zemljom.

Tako ti je I u Iranu, ideja je da SE pokaze da ovo nije rat protiv Iranaca nego protiv Iranskog rukovodstvo. Zato Sam 99.99% siguran da je ovo lijenost nekog analiticara.

Razlog je jednostavan Iran nemoze imati nuklearke I rakete koje mogu dobaciti do USA. Bar posteno SE kaze zasto SE ide u rat a ne Colin Powell mase solunarom od njegovog sporeta na drva I govori u UN ovo je dokaz da imaju WMD u Iraku.

Evo ja cu Sam sebe citirati:

" Ovo je laz Velikackog Trumpa je poslao Dragi Allah da Nas povede u Malhama Al-Kubra

Jevreji imaju jedan zadatak da drze svijetla upaljena da Isa sin Mejreme Zna naci put kuci

Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Vjerovjesnici su braća po inočama, majke su im različite a vjera im je jedna. Ja sam najpreči Isau sinu Merjeminu, jer između njega i mene nije bilo vjerovjesnika. A on će ponovo doći, pa kada ga vidite, prepoznat ćete ga, to je čovjek srednjeg rasta, bijel i crven, na njemu dvodijelno odijelo svijetložute boje, kao da mu je kosa mokra, iako ga nije dotakla voda. Slomit će krst, ubiti svinju i dokinuti džizju. Pozivat će ljude u islam, a Allah će u njegovom dobu ukinuti sve vjere osim islama, i Allah će u njegovom dobu uništiti Dedždžala. Na zemlji će nastupiti sigurnost i spokoj da će lavovi i deve zajedno živjeti i jesti jedni kraj drugih, i tigrovi sa kravama, i vukovi sa sitnom stokom, a djeca će se igrati sa zmijama, i one im ništa neće nauditi. Živjet će četrdeset godina, pa kada preseli na ahiret, muslimani će mu klanjati dženazu.“

"Natanjahu je tu da drzi upaljena svijetla kada SE Isa s.v. vrati a Velikacki Trump Nas vodi u finalnu bitku, onda CE da SE nebo otvori I na zlatnom cilimu kojeg nose 4 krilata lava u zubima on CE da sleti i da SE pridruzi u Al-Malḥamat Al-Kubra."
Boli me briga šta će neko misliti o tome šta kažem o Obami. Jedan od najsmrtonosnijih predsjednika za muslimanski svijet (nakon Busha). A, u Iraku je stradalo skoro milion ljudi, toliko o pažnji prema civilima. Vjeruj mi, znam ja ono o čemu se pomalo pisalo, pa još malo više od toga. U Iraku smo donekle pazili da regularna vojska ostane ''čista'', dok su plaćenici bukvalno činili ratne zločine, da bi se došlo do nekih ciljeva i informacija.

Hadisi su mi poznati. Ne trebaš mi govoriti ko su Cionisti. Međutim, ako nećeš da priznaš sam sebi, da smo u ovaj rat ušli upravo zbog njih, ja onda nemam šta da ti kažem. Kakve nuklearke i interkontinentalne rakete (koje ionako bez nuklearnih bojevih glava ne bi značile ništa). Khamenei, slagao se ja sa njim ili ne u bilo čemu, je donio fetvu protiv pravljenja nuklearnog oružja. I sve to, nije bilo dovoljno da se ko bekani zaletimo za Izraelom u ovom napadu. Iranci bez problema nam uništiše radare i raketne sisteme vrijedne milijarde dolara, zato što se nismo baš nešto ni napeli da branimo zemlje u regionu, ali smo se angažovali 10000% da branimo Izrael.

Mani ba roćko... zasrali smo. Opet.
Kao sto napisah na pocetku u Prva 3 mjeseca,

Nemoguce ,hoces da kazes iranci Koji su 10 ispod stepeni PO razvoju od Rusa ( ovi salju ljude u svemir ) mogu ostetit Sisteme a eto oni rusi to NEMA sanse to urade sisitemima dostavljenim Ukrajini?

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 07 Mar 2026, 02:41

Duminjo wrote: 06 Mar 2026, 12:09
Nora Ibsenova wrote: 06 Mar 2026, 11:40

Napravili su bas sranje. Pokusali su protestima iznutra uzdrmat Iran, ali ovim napadima su napravili kontra efekt. Plus, sto Iranski narod, vecinski sijje, vjeruje u "mucenistvo". Khameini se svjesno zrtvovao zarad viseg cilja. Za 50-100 godina njegovo zrtvovanje ce u Iranskom narodu bit haman izjednaceno sa stradanjem Huseina na Karbali.

Udarili su na zemlju ciji narod najduze kontinuirano postoji na svijetu, dvije drzave koje zajedno ne postoje vise od 400 godina. Zajebali su se dobro, potcjenili su Iran misleci da su Iranci sto i Afganistanci, Iracani, a ni tamo se nisu dobro proveli, nego su dobili po labrnji.

Pokusava se sakrit, ali Iran ih je razbuco na proste faktore.
Protesti iznutra nisu gotovi. Radi se još više sada na tome i radi se na vecem levelu.
Iran ni u miru ne kontroliše citavu svoju teritoriju. Granice sa Irakom i sa Pakistanom su uvijek nestanilne. I jedni i drugi teze ka nekim autonomijama i odvajanjima. Sreca po Iran što to na sjeveru nije u interesu Turske a na jugu nije u interesu Pakistana.
U ovim dijelovima zemlje ima najviše Kurda, pa turskih nekih Azerbejdzanaca (zato onaj napad na Azerbejdzan i to je izgleda Izrael odradio da uvuce kolegu Ilieva) i milion nekih drugih koji svi hoce svoje nešto.
Pokusace se u te, i sve druge manje dijelove koje Iran nema pod kontrolom, ubaciti stoeviše oruzja, agenata, placenika i svakakve marve da se dizu ustanci.

I onda, kada se i ako se pola drzave zapali tako iznutra, idu opet protesti koje Iranci u ovakvom scenariju ne bi mogli iskontrolirati.

Problem Amerikanaca i Izraela je vrijeme. Morali bi to sve jako brzo izorganizovati i pokrenuti.

Jedan dio tog plana je bio i zavaditi sve susjede sa Iranom i zbog toga ovoliki broj Falsch Flag napada na susjede. Cilj je na stol staviti dokaz citavom bliskom istoku i svijetu kako je Iran opasan za citavu regiju i sa tim dokazom Arape pokrenuti da otvoreno podrze eventualno zbacivanje rezima i tako ga laše skinuti sa gore navedenim planom i unutrašnjim neredima.
Samo ima jedan "problemcic". Iranci, sigurno sa informacijama koje im pruzaju u najvecoj mjeri Kinezi, a vjerujem i Turci, su dokazali vecini napadnutih susjeda da se iza muckih napada nalazi Izrael :D.

Ove stvari se slabo navode u javnosti jer nisu mnogo zanimljivije kao ubijanja, rakete i rušenja. Medjutim, ovaj dio cilja sa laznim napadima, koji je haman propalo, je dobar šamar i sjeb za cioniste. Oni su racunali da ce citava regiji biti njihov saveznik, racunali su na vece nemire u samom Iranu i racunali su da je to dole sve kozojeb do kozojeba. A izgleda sa nisu baš svi naš toliki kozojebi.

Vidjecemo sta ce se dalje dešavati na sjeveru i jugu Irana gdje ce cionisti pokušati naoruzati sve do zuba i iz ta dva pravca pokušati uci dublje u Iran.

Reci bolan slobodno da im obavjestajne podatke doturaju smotani rusi, kakvi kinezi kakvi turci

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 07 Mar 2026, 02:45

Melek wrote: 06 Mar 2026, 19:13
tuzlak1212 wrote: 06 Mar 2026, 19:07 jel ovaj Iranski rezim podrzao klanja Assadova po Siriji, pretvaranje ljudi u hranu za ribice, ziva zakopavanja, zatvore ko tvrdjave itd itd
(kazem rezim a ne iranski narod)
A jesmo vam tad hebali mater sa tim iznenadnim doplivom iranskog oružja :ok
A ti sve to vidio , htjedoh reci procitao u Ljijanu onako u hajmu u Swedskoj,

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 07 Mar 2026, 02:51

Lavlje_srce wrote: 06 Mar 2026, 21:21
rocko wrote: 06 Mar 2026, 06:58
Ja poslije naso clanak I stvarno Neko dobro omanuo dodo skolu koja je kraj pomorske baze u target package I poginu 175 nevinih ljudi sto dijece sto prosvjetnig osoblja.
Al do tad ja nisam spomenuo tu rahmetli dijecu nego osoba koja valjda Tek postala svijesna da ja postojim na forumu izvukla zakljucak kako sam.ja cionsta koji pravda pokolj dijece I osoblja u skoli.
Ja veze nisam imao ni da se to desilo
Svaka kognitivno sposobna osoba na svijetu je znala za ovaj masakr, ali ti koji danima bespomucno trolas ovu temu - nisi Je li te imalo sramota, ili bolje pitanje - znaš li sta je to sramota? Ne trebaš odgovarati meni, pokušaj odgovoriti sebi.

Naravno da cu pomisliti da si cionist, jer je valjda samo njima svejedno za pobijenu djecu. Ni normalnim Amerikancima nije svejedno.

Ovo je moje zadnje obraćanje tebi, replika nije potrebna.
Duminjo wrote: 06 Mar 2026, 11:18 Rocko, Harlekin i Lavlje o svemu osim o Iranu.

Ljudi udju na temu da vide sta ima, sta se dešava u Iranu a vi ko djeca.
Ah, ta tvoja dugogodišnja ljubav prema meni ne može da se još jednom ne iskaze. Zamisli da ovo piše neka tebi draga forumasica, pa se upitaj zbog čega sam ja ulazila na temu? Pa ulazila sam (danima) da procitam informacije, a čitala sam trolanje bez glave i repa, bez ikakvog smisla i poente. Ti si prije par dana postavio screenshot na kom te Trol citirao 6 (ili koliko vec) puta, i pitao si ga je li normalan, a sad mene stavljas u isti kos s njim. Znam, ljubav.

For your info, do ovog posta sam na temi napisala 5-6 postova, a Trol jedno 55. Da si ga na vrijeme zaustavio, ne bi morao još jednom javno ispoljiti ljubav prema meni.

Ali ne brini, mene si maknuo s teme. Svakako postoji vise nego dovoljno izvora informacija na kojim čitajući vijesti ne moram kidati živce i svjedociti odumiranju sivih stanica, zbog citanja perpetualnih nebuloza.
Laser wrote: 06 Mar 2026, 20:44

Neuki mladiću

Ti spadaš u onu sortu yebenih muslimana koji trenutno mole boga na slijedeći način:

Otprilike, pomozi ih Bože dok umjesto svih nas podmeću leđa, pa kad uspiju u svojoj borbi, ti ih Bože uništi da se mi yebeni muslimani možemo slobodno kurčit kako smo i navikli. :D.

E pa, ne ide to tako, nećeš iranskim qurcem gloginje mlatiti. Ako želiš porazit ili ukrotit cioniste i krstaše, onda valja ginut i proljevat krv. Koliko krvi, pa do koljena, reklo bi se. Nema ukroćivanja Izraela prije nego izgine mnogo hiljada masnih Arapa i prije ngo li svrgnu svoje yebene režime.

Iranci su prolili mnogo krvi, prolivaju je i sada i prolivat će je dokle god to treba. Odatle, moj respekt Irancima, ma koliko se sa njima ne slagao sa x y drugih pitanja. Sva druga pitanja su marginalna u trenutku dok se oni bore protiv židovskih i evangelističkih cionista i Hegsetovih krstaša koji sada povlače zakletvu američkom ustavu, a zaklinju se Isusu i njegovom pomazaniku Trampu koji je odaslan da započne armagedon.

Deus vult, kažu Hegsetovi krstaši, ko se ne pokrsti yebat ćemo mu majku, pa bio ona musliman, židov ili ateista, boli nas qurac, ili se zakuni Isusu ili ćemo te zatamanit.

Stvari su ogoljene do kostiju. Nema ništa bez proljevanja krvi do koljena, ništa bez neviđenog nasilja, tome sam svjedočio '92, ali ti mi ne vjeruješ.
Tako je nažalost. Ptice na granama znaju da je Iran dio plana još od prije 25 godina, s tim sto kasne 20 godina pa je Iran imao priliku da se pripremi. Ali da neko vidi Palestinu, Irak, Libiju, Afganistan i Siriju, pa nakon svega toga napise kako su sije i cionisti isti, je prosto nevjerovatno.

Mnogi kažu da je 3-ci svjetski rat planiran i treba biti izmedju muslimana i Jevreja/kršćana. Nikom se ne piše dobro, kako god okrenes.
Ja znam tebi je Iran glavna preokupacija Al Meni nije, ja vise vremena posvetim drugim stvarima,

Duminjo I ja nekad pretvorimo ovo u dijalog.

Rekao Sam ti da ja nevozem trambajn

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 07 Mar 2026, 02:59

Duminjo wrote: 06 Mar 2026, 22:37 Cinjenica je jedna.
Da nedo bog krene cetnik ili ustaša, bošnjo bi gledo u NATO ko u boga i dok bi zapadnjaci donosili razne rezolucije jedini koji bi, cak i uvoj situaciji, makar 100 dronova poslo je upravo ova vlada Irana.

Iz Emirata bi dobili hurme a od brke selame iz ujedinjenih nacija dok crta karte entiteta.
Jedina sreca cetnici nemaju JNA a I majcica je u govnima ( potencijalno CE da Imaju ponovnu posjetu od US Military) a ustasama fali streljiva, jedina I'm opcija da kupe od Igman Konjica streljiva pa da krenu

A kod Nas NEMA vojnog roka 20 godina, to je 20 generacija koje nemaju osnovne vojacke vjestine, o FMUP vec sve receno I demonstrirano ( od onakve Vikiceve jedince koja je neke 1982 iz prirucnika svijetski I JNA pravila masine od ljudi do ovih " najboljih" sto nas izbrukase u Dubaiu

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 07 Mar 2026, 03:01

Oni Rusi sto su nedavno i bratu u Siriji dostavili podatke pa ovaj moro pobjec'?

Hajd dobro 😁

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 07 Mar 2026, 03:13

Duminjo wrote: 07 Mar 2026, 03:01 Oni Rusi sto su nedavno i bratu u Siriji dostavili podatke pa ovaj moro pobjec'?

Hajd dobro 😁
Pobjego njima SA avionma zlata.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23312 times
Been thanked: 21356 times

Post by Masamune » 07 Mar 2026, 06:54

tuzlak1212 wrote: 06 Mar 2026, 19:07 jel ovaj Iranski rezim podrzao klanja Assadova po Siriji, pretvaranje ljudi u hranu za ribice, ziva zakopavanja, zatvore ko tvrdjave itd itd
Palestina je podržavala Miloševića pa svejedno naš svijet ne gleda ravnodušno na ono što im se dešavalo i dešava dan danas.
Zato što znaju u kakvoj se situaciji nalaze decenijama. Kad je Iran u pitanju imaš moralnu obavezu prema njima s obzirom da je Iran nama najviše pomogao devedesetih bez obzira što su šije. Ne treba po pitanju Irana uglavnom sve spuštati na religijsko pitanje, a to ti je donekle odgovor i na nekoliko drugih postova.
I dobro ti je Laser reko.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4564 times
Been thanked: 3559 times

Post by Melek » 07 Mar 2026, 08:34

rocko wrote: 07 Mar 2026, 02:59
Da nedo bog krene cetnik ili ustaša, bošnjo bi gledo u NATO ko u boga i dok bi zapadnjaci donosili razne rezolucije jedini koji bi, cak i uvoj situaciji, makar 100 dronova poslo je upravo ova vlada Irana.

Iz Emirata bi dobili hurme a od brke selame iz ujedinjenih nacija dok crta karte entiteta.
Jedina sreca cetnici nemaju JNA a I majcica je u govnima ( potencijalno CE da Imaju ponovnu posjetu od US Military) a ustasama fali streljiva, jedina I'm opcija da kupe od Igman Konjica streljiva pa da krenu

A kod Nas NEMA vojnog roka 20 godina, to je 20 generacija koje nemaju osnovne vojacke vjestine, o FMUP vec sve receno I demonstrirano ( od onakve Vikiceve jedince koja je neke 1982 iz prirucnika svijetski I JNA pravila masine od ljudi do ovih " najboljih" sto nas izbrukase u Dubaiu
Ne treba nama vojnička vještina da se nosimo sa tim levatinama, pa to je barem već opštedokazano. Samo pokoji metak :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 932 times
Been thanked: 1410 times

Post by tuzlak1212 » 07 Mar 2026, 09:58

Masamune wrote: 07 Mar 2026, 06:54
Palestina je podržavala Miloševića pa svejedno naš svijet ne gleda ravnodušno na ono što im se dešavalo i dešava dan danas.
Zato što znaju u kakvoj se situaciji nalaze decenijama. Kad je Iran u pitanju imaš moralnu obavezu prema njima s obzirom da je Iran nama najviše pomogao devedesetih bez obzira što su šije. Ne treba po pitanju Irana uglavnom sve spuštati na religijsko pitanje, a to ti je donekle odgovor i na nekoliko drugih postova.
I dobro ti je Laser reko.
Nidje veze, nije Palestina vojno snadbjevala Milosevica i branila ga ni sekunde protiv Nato udara
Potpuno losa poredjenja, bolje da to nisi ni napisao
I ja pricam o moralnoj obavezi prema Iranu, samo sto je kicma morala i religija

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 932 times
Been thanked: 1410 times

Post by tuzlak1212 » 07 Mar 2026, 11:24

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 07 Mar 2026, 11:50

tuzlak1212 wrote: 07 Mar 2026, 11:24

Hajd da vidimo sta ce bit'

Ovo su Iranci objavili kada su ga zatvorili :D.
IMG_20260307_114836.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1414 times
Been thanked: 1746 times

Post by Sioux » 07 Mar 2026, 11:52

Pogled Joca Vujičića

Greengo
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 17 times
Been thanked: 42 times

Post by Greengo » 07 Mar 2026, 12:30

100% bi tako bilo.

Oni koji su nam pomogli su bili u prvu ruku Iran uz blagoslov tadasnje americke administracije i Pakistan cijim je crvenim strijelama spaseno Sarajevo.

Sreca u nesreci je da se nas rat ne vodi u danasnje vrijeme.

Post Reply

Return to “Svijet”