Da li je današnja islamska religija judeo-hadiska i suprotna Kur'anu?
-
Tamburex
- Sitna buranija

- Been thanked: 21 times
- Status: Offline
Lavlje srce, je li ovo Woodlstock 69 ili?
KNJIGA BROJEVA, STARI ZAVJET
Mojsije se razljuti na zapovjednike vojske, tisućnike i satnike, koji se bijahu vratili s toga bojnog pohoda. 15 Reče im: »Što! Na životu ste ostavili sve ženskinje! 16 A baš su žene, po nagovoru Bileamovu, zavele Izraelce da u Peorovu slučaju istupe protiv Jahve. Tako dođe pomor na Jahvinu zajednicu. 17 Stoga svu mušku djecu pobijte! A ubijte i svaku ženu koja je poznala muškarca! 18 A sve mlade djevojke koje nisu poznale muškarca ostavite na životu za se.
“Ako u ratu zarobiš žene od svojih neprijatelja i poželiš neku od njih za ženu, dovedi je u svoju kuću.
Neka tuguje o svom ocu i majci mjesec dana. Poslije toga možeš biti s njom i ona će ti biti žena.
Ne smiješ je prodati niti se prema njoj ophoditi kao s robinjom; poštuj je kao ženu.
Ako ti ne bude draga, otpusti je slobodno; ne smiješ je prodati niti je ponižavati, jer si je oslobodio.”
SAHIH HADISI O DOZVOLJENOSTI EJEKULACIJE U SILOVANE ŽENE, SADISTIČKOM MUČENJU KRIMINALACA ITD.
“Ušao sam u džamiju i vidio Ebu Sa'ida el-Hudrija, pa sam sjeo pored njega i upitao ga o ʿazlu (tj. prekinutom snošaju).
Ebu Sa'id je rekao:
‘Izašli smo sa Allahovim Poslanikom u vojni pohod protiv plemena Benu el-Mustalik. Zarobili smo neke žene među arapskim zarobljenicima. Poželjeli smo žene, jer nam je teško padala uzdržanost, pa smo htjeli praktikovati ʿazl (povlačenje prije ejakulacije).
Kada smo to namjeravali učiniti, rekli smo:
“Kako da praktikujemo ʿazl prije nego što pitamo Allahovog Poslanika, a on je među nama?”
Pa smo ga pitali o tome, a on je rekao:
“Bolje vam je da to ne činite, jer ako je neka duša predodređena da postoji (do Sudnjeg dana), ona će sigurno postojati.”’”
“Ušao sam u džamiju i vidio Ebu Sa'ida el-Hudrija pa sam sjeo pored njega i upitao ga o ʿazlu (izvlačenju penisa tokom spolnog odnosa prije ejakulacije).
Ebu Sa'id je rekao:
‘Izašli smo sa Allahovim Poslanikom u pohod na Benu el-Mustalik i zarobili neke žene među arapskim zarobljenicima.
Poželjeli smo žene, jer nam je teško padala uzdržanost, i htjeli smo praktikovati ʿazl.
Rekli smo: “Da li da to činimo dok je Allahov Poslanik među nama prije nego što ga pitamo o tome?”
Pa smo ga pitali o tome.
On je rekao:
‘Nema vam smetnje ako to ne činite (tj. ako ne praktikujete povlačenje), jer je Allah već odredio svaku osobu koja će biti stvorena do Sudnjeg dana.’”
Abu Sa'id el-Hudri (radijallahu anhu) je rekao:
“Na dan Bitke kod Autasa zarobili smo neke žene koje su imale muževe. Ashabi su osjećali nelagodu da imaju bilo kakav spolni odnos s njima.
Tada je Allah, Uzvišeni, objavio ajet:
‘I udate žene su vam zabranjene, osim onih koje posjedujete.’” (Kur'an 4:24)
Anas je rekao da su neki ljudi iz plemena ʿUkl, koji su došli Allahovom Poslaniku i prihvatili islam, smatrali da je Medina nezdrav grad za njih. Allahov Poslanik im je tada naredio da ođu do kamila sadake i piju njihovu urin i mlijeko. Oni su to učinili i zbog toga su se oporavili.
Nakon toga su napustili islam (apostazirali), ubili pastire i odveli kamile.
Allahov Poslanik je tada poslao ljude da ih proganjaju. Kada su ih doveli, naređeno je da im se odsijeku ruke i noge i da im se izbodu oči, i oni su ostavljeni da umru bez kauteriziranja da bi se zaustavilo krvarenje.
U jednoj verziji hadisa kaže se da su im klinovi zabijeni u oči. U drugoj verziji stoji da je naredio da se klinovi ugriju, da im se očiju tim ugrijanim klinovima iskopaju, a zatim su bačeni na haru (vrući kameniti teren). Iako su molili za vodu, ostavljeni su da umru bez da im se voda dade.
Mojsije se razljuti na zapovjednike vojske, tisućnike i satnike, koji se bijahu vratili s toga bojnog pohoda. 15 Reče im: »Što! Na životu ste ostavili sve ženskinje! 16 A baš su žene, po nagovoru Bileamovu, zavele Izraelce da u Peorovu slučaju istupe protiv Jahve. Tako dođe pomor na Jahvinu zajednicu. 17 Stoga svu mušku djecu pobijte! A ubijte i svaku ženu koja je poznala muškarca! 18 A sve mlade djevojke koje nisu poznale muškarca ostavite na životu za se.
“Ako u ratu zarobiš žene od svojih neprijatelja i poželiš neku od njih za ženu, dovedi je u svoju kuću.
Neka tuguje o svom ocu i majci mjesec dana. Poslije toga možeš biti s njom i ona će ti biti žena.
Ne smiješ je prodati niti se prema njoj ophoditi kao s robinjom; poštuj je kao ženu.
Ako ti ne bude draga, otpusti je slobodno; ne smiješ je prodati niti je ponižavati, jer si je oslobodio.”
SAHIH HADISI O DOZVOLJENOSTI EJEKULACIJE U SILOVANE ŽENE, SADISTIČKOM MUČENJU KRIMINALACA ITD.
“Ušao sam u džamiju i vidio Ebu Sa'ida el-Hudrija, pa sam sjeo pored njega i upitao ga o ʿazlu (tj. prekinutom snošaju).
Ebu Sa'id je rekao:
‘Izašli smo sa Allahovim Poslanikom u vojni pohod protiv plemena Benu el-Mustalik. Zarobili smo neke žene među arapskim zarobljenicima. Poželjeli smo žene, jer nam je teško padala uzdržanost, pa smo htjeli praktikovati ʿazl (povlačenje prije ejakulacije).
“Kako da praktikujemo ʿazl prije nego što pitamo Allahovog Poslanika, a on je među nama?”
“Bolje vam je da to ne činite, jer ako je neka duša predodređena da postoji (do Sudnjeg dana), ona će sigurno postojati.”’”
“Ušao sam u džamiju i vidio Ebu Sa'ida el-Hudrija pa sam sjeo pored njega i upitao ga o ʿazlu (izvlačenju penisa tokom spolnog odnosa prije ejakulacije).
Ebu Sa'id je rekao:
‘Izašli smo sa Allahovim Poslanikom u pohod na Benu el-Mustalik i zarobili neke žene među arapskim zarobljenicima.
Poželjeli smo žene, jer nam je teško padala uzdržanost, i htjeli smo praktikovati ʿazl.
Rekli smo: “Da li da to činimo dok je Allahov Poslanik među nama prije nego što ga pitamo o tome?”
Pa smo ga pitali o tome.
On je rekao:
‘Nema vam smetnje ako to ne činite (tj. ako ne praktikujete povlačenje), jer je Allah već odredio svaku osobu koja će biti stvorena do Sudnjeg dana.’”
Abu Sa'id el-Hudri (radijallahu anhu) je rekao:
“Na dan Bitke kod Autasa zarobili smo neke žene koje su imale muževe. Ashabi su osjećali nelagodu da imaju bilo kakav spolni odnos s njima.
Anas je rekao da su neki ljudi iz plemena ʿUkl, koji su došli Allahovom Poslaniku i prihvatili islam, smatrali da je Medina nezdrav grad za njih. Allahov Poslanik im je tada naredio da ođu do kamila sadake i piju njihovu urin i mlijeko. Oni su to učinili i zbog toga su se oporavili.
Allahov Poslanik je tada poslao ljude da ih proganjaju. Kada su ih doveli, naređeno je da im se odsijeku ruke i noge i da im se izbodu oči, i oni su ostavljeni da umru bez kauteriziranja da bi se zaustavilo krvarenje.
U jednoj verziji hadisa kaže se da su im klinovi zabijeni u oči. U drugoj verziji stoji da je naredio da se klinovi ugriju, da im se očiju tim ugrijanim klinovima iskopaju, a zatim su bačeni na haru (vrući kameniti teren). Iako su molili za vodu, ostavljeni su da umru bez da im se voda dade.
-
Tamburex
- Sitna buranija

Re: Da li je današnja islamska religija judeo-hadiska i suprotna Kur'anu?
Pravi mutavelijski post, jer nisi razumio da se u temi radi o tome da su tzv. "sahih hadisi" fabrikacije suprotne Kur'anu i inspirisane talmudskim učenjem kojeg često i plagiraju.Mutevelija wrote: 08 Mar 2026, 00:55 Tamburex je lik koji će reći da je Muhammed a s prepisao židovsku Aliyu -to je kad se presele iz jednog mjesta u drugo zbog vjere a pozivajući se na Abrahama kad je iselilo, reći će da je preselio zato što je vjerovatno to pročitao u Tori od Jevreja ili načuo, pa je mislio eh sad ćemo i mi muslimani tako ko Jevreji napraviti sebi Hidžru, a stvarni razlog je bio što mu je život bio ugrožen
I reći će jest tačno Muhammed a.s je bio tim inspiriran i to je uradio tako i u Medini je bilo nešto Jevreja kad je preselio uradio hidžru sa ashabima
I eto muslimani su kopirali Jevreje zato što od svoje hidžre obilježavaju računanje vremena.
Moje mišljenje je da se da je sa njim uzaludno se raspravljati, i sjetim se one Dove Muhammeda as.s , i sad mi je jasnija " Sacuvaj me Gospodaru od znanja koje ne koristi"
Upravo ta cjepidlačko-pravnička beskrajna preseravanja i prodavanja pameti oko banalnih i trivijalnih stvari na kojima su zasnovani talmudski judaizam i hadiski islam su nešto suprotno stvarnoj Muhamedovoj poruci i na šta je direktno kao na zabludu i nevjerstvo upozorio u Kur'anu.
Upravo te stvari tipa sa koliko kamenčića čistiti dupe, mora li biti paran ili neparan broj, može li se koristi kost umjesto kamenčiča, da li se može koristiti kamenčić za čišćenje čmara kojeg je neko već koristi u tu svrhu, da li vodu piti stojeći ili sjedeći, da li pišati stojeći ili sjedeći, kolika treba biti dužina stidnih dlačica, kakve boje i kroja ti treba biti odjeća, koliko duge nogavice, koliki raspon nogu u namazu, šta izgovarati ako te svrbi dupe, šta piše u suprotstavljenim traktatima različitih pravnih škola o uticaju vaginalnih vjetrova sa ritualnu čistoću žene...su stvari koje je Muhamed došao dokinuti i predstavljaju "znanje od kog nema koristi" iz tvoje dove.
I upravo takvo učenje je u praksi najcrnje imitiranje i doslovno idolizovanje Muhameda, umjesto razumijevanja i primjene njegove sasvim suprotne poruke.
Ali je iskrivljena islamska religija upravo te trivijalne, banalne i robotizujuće-zaglupljujujće stvari učinila glavnim znanjem čija ja upotreba najpotrebnija.
Zato muslimanski svijet danas i jeste tu gdje jeste, jer takva religija nije pogodna stvaranju duševnih i samopromišljajućih ljudi, nego slijepih sljedbenika vjere predaka prepune pravnih ritualističkih cjepidlačenja kao njene suštine.
Zbog toga je vrhunski alim sa milionima sljedbenika po internetu Pezić koji pravi traktate o vaginalnim vjetrovima, a "murted" je dr Šukrija Ramić koji kaže "ljudi, ne može ovo ovako, slagali su na našeg poslanika da je pedofil, da je koljač, silovatelj, zločinac, nepravedan, otimač tuđeg...ima li koga da bi branio njegovu čast od tih falsifikatora i otimača?"
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1753 times
- Been thanked: 3330 times
Znaš li definiciju Sunneta?Tamburex wrote: 08 Mar 2026, 10:45Pravi mutavelijski post, jer nisi razumio da se u temi radi o tome da su tzv. "sahih hadisi" fabrikacije suprotne Kur'anu i inspirisane talmudskim učenjem kojeg često i plagiraju.Mutevelija wrote: 08 Mar 2026, 00:55 Tamburex je lik koji će reći da je Muhammed a s prepisao židovsku Aliyu -to je kad se presele iz jednog mjesta u drugo zbog vjere a pozivajući se na Abrahama kad je iselilo, reći će da je preselio zato što je vjerovatno to pročitao u Tori od Jevreja ili načuo, pa je mislio eh sad ćemo i mi muslimani tako ko Jevreji napraviti sebi Hidžru, a stvarni razlog je bio što mu je život bio ugrožen
I reći će jest tačno Muhammed a.s je bio tim inspiriran i to je uradio tako i u Medini je bilo nešto Jevreja kad je preselio uradio hidžru sa ashabima
I eto muslimani su kopirali Jevreje zato što od svoje hidžre obilježavaju računanje vremena.
Moje mišljenje je da se da je sa njim uzaludno se raspravljati, i sjetim se one Dove Muhammeda as.s , i sad mi je jasnija " Sacuvaj me Gospodaru od znanja koje ne koristi"
Upravo ta cjepidlačko-pravnička beskrajna preseravanja i prodavanja pameti oko banalnih i trivijalnih stvari na kojima su zasnovani talmudski judaizam i hadiski islam su nešto suprotno stvarnoj Muhamedovoj poruci i na šta je direktno kao na zabludu i nevjerstvo upozorio u Kur'anu.
Upravo te stvari tipa sa koliko kamenčića čistiti dupe, mora li biti paran ili neparan broj, može li se koristi kost umjesto kamenčiča, da li se može koristiti kamenčić za čišćenje čmara kojeg je neko već koristi u tu svrhu, da li vodu piti stojeći ili sjedeći, da li pišati stojeći ili sjedeći, kolika treba biti dužina stidnih dlačica, kakve boje i kroja ti treba biti odjeća, koliko duge nogavice, koliki raspon nogu u namazu, šta izgovarati ako te svrbi dupe, šta piše u suprotstavljenim traktatima različitih pravnih škola o uticaju vaginalnih vjetrova sa ritualnu čistoću žene...su stvari koje je Muhamed došao dokinuti i predstavljaju "znanje od kog nema koristi" iz tvoje dove.
I upravo takvo učenje je u praksi najcrnje imitiranje i doslovno idolizovanje Muhameda, umjesto razumijevanja i primjene njegove sasvim suprotne poruke.
Ali je iskrivljena islamska religija upravo te trivijalne, banalne i robotizujuće-zaglupljujujće stvari učinila glavnim znanjem čija ja upotreba najpotrebnija.
Zato muslimanski svijet danas i jeste tu gdje jeste, jer takva religija nije pogodna stvaranju duševnih i samopromišljajućih ljudi, nego slijepih sljedbenika vjere predaka prepune pravnih ritualističkih cjepidlačenja kao njene suštine.
Zbog toga je vrhunski alim sa milionima sljedbenika po internetu Pezić koji pravi traktate o vaginalnim vjetrovima, a "murted" je dr Šukrija Ramić koji kaže "ljudi, ne može ovo ovako, slagali su na našeg poslanika da je pedofil, da je koljač, silovatelj, zločinac, nepravedan, otimač tuđeg...ima li koga da bi branio njegovu čast od tih falsifikatora i otimača?"
I znaš li definiciju Farza?
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
-
Tamburex
- Sitna buranija

Osnovno svojstvo hadiskog malware-a kojim si programiran je da sva anti-virusna djelovanja usmjerena protiv njega detektuje kao virus.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Znaš li odgovor ?Tamburex wrote: 08 Mar 2026, 11:00Osnovno svojstvo hadiskog malware-a kojim si programiran je da sva anti-virusna djelovanja usmjerena protiv njega detektuje kao virus.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
-
Tamburex
- Sitna buranija

Sunnet je otprilike način, stil, običaj.
Farz je obaveza.
-
Tamburex
- Sitna buranija

U ortodoksnoj i ultra-ordotokosnoj praksi judaizma (jevreji koji drže do svog talmudskog "sunneta") mohel (sveštenik-berberin) nakon obrezivanja kožice oralno isisava krv sa obrezanog penisa djeteta, što u nekim slučajevima izaziva zarazu herpesom i smrt djeteta.Remzudin wrote: 08 Mar 2026, 12:37 Sunnet je Sunnet svugde isti,tu nema nikakvog stila kad se rize koza od kite.
https://abcnews.com/Health/baby-dies-he ... d=15888618
- Mutevelija
- Selonačelnik

Nije baš tako.
Sunnet je sve ono što je Muhammed a.s radio , preporučio da se radi ,ili prešutio.
Ako ne postupno po sunneta nemamo grijeha, a ako postupamo imamo dobro djelo.
Farz je stroga obaveza , za neizvršavanje farzova muslimani su grešni.
Osim ako ih ne izvršavaju zbog opravdanog razloga što slijedi u Suri Bekare 286
https://www.tefsir.ba/ajet/4744
Tvoj navod je bio netačan u onom boldanom tekstu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
-
Tamburex
- Sitna buranija

Odgovaraš iz malware-a koji anti-virusno djelovanje deklariše kao malwareMutevelija wrote: 08 Mar 2026, 13:34
Nije baš tako.
Sunnet je sve ono što je Muhammed a.s radio , preporučio da se radi ,ili prešutio.
Ako ne postupno po sunneta nemamo grijeha, a ako postupamo imamo dobro djelo.
Farz je stroga obaveza , za neizvršavanje farzova muslimani su grešni.
Tvoj navod je bio netačan u mom boldanom tekstu.
U Kur'anu se ne spominje Muhamedov sunnet, nego samo Allahov.
Kur'an upozorava na to da ne treba vjerovati u drugi hadis mimo Kur'ana i tvrdi da je uputa jasna u kojoj ništa nije izostavljeno. Baš nedavno gledam video kako sunit tvrdi da je Kur'an nepotpun i nedovoljan bez hadisa, jer u Kur'anu ne piše kako očistiti čmar.
Kur'an ima suptilnu i duboko duhovnu poruku. Ali, razumijevajući da većina ljudi ostaje na vanjskim značenjima, ni u tom slučaju nije toliko problem idolizovanje i slijepo imitiranje Muhameda kao navodno "slijeđenje sunneta". Nego je problem sadržaj tog "sunneta" koji je često protivan Kur'anu, pun međusobnih kontradikcija, a navodno "objava". Sam Kur'an kaže da objava od Allaha ne sadrži kontradikcije. To su Talmudom inspirisane fabrikacije kanonizovane 250-300 godina poslije Muhamedove smrti koje Muhamed nije verifikovao. Standard jednog prenosioca u generaciji je protivan zdravom razumu i Kur'anu. To je i u postupanju u dobroj vjeri klasična igra gluhih telefona, čak i da isključimo svjesne fabrikacije sačinjavane iz bezbroj razloga (lični interesi vladara, krvavo zaraćenih sekti punih "dobrih ashaba", pravnika, arapska maštovitost i sklonost mitovima i veličanju, iskopleksiranost muslimana time što Muhamed nije imao čuda, pribjegavanje judaisitčkom "sunnetu" kao gotovom proizvodu i lažno pripisivanje Muhamedu radi pogrešnog shvatanja da je vrlina i suština vjere pravničko-cjepidlačko programiranje najbanalnijih stvari, a protiv čega je Muhamed upozorio u Kur'anu).
Nije sunet ono što su fabrikatori nazvali sunetom. A ti vjeruješ da jeste. Ne slijediš niti KUr'an niti Muhameda, nego njih.
Muhamedov sunnet je da je bio u dalaletu, zabludi, gafletu, nije znao za iman ni kitab. Znači, slijedio je dogmu svojih kurejšijskih idolopoklonika. On je objavu "dobio" tek kad se odrekao vjere predaka koju je slijepo slijedio. To je njegov sunnet. Kao i Ibrahimov, kao i Isusov.
"Sunet" kojeg slijediš Muhameda predstavlja kao "čistog" cio život, spašenog politeističkih zabluda, meleci mu čistili prsa, napravili ga maltene robotm itd. Klasično idoloklonstvo. A Kur'anski Muhamed bio "u dalaletu".
A tvoj sunnet je slijepo slijeđenje vjere predaka. Osim toga, postoji li razlika u dogmatskom hadiskokm korpusu ISIL-a i tvom? Smatraš li da je Muhamed opisan u "sahih" hadisima zaista postojao? Vadio oči, otimao, silovao, klao? Ili smatraš da je to neko slagao na plemenitog poslanika poslanog kao milost svjetovima?
- Mutevelija
- Selonačelnik

Morat ćeš se malo bolje potruditi da trolaš.
Već sam ti dao primjer o farzu i naveo ajet koji se odnosi na farz.
Eh sad na taj ajet dolazi i nadovezuje se hadis. I priča o događaju kad je ajet objavljen
Ako se hadis ne podudara sa ajetom, taj se hadis odbacuje.
Muhammed a.s kao i Ibrahim a.s su bili hanif, to znači čisti, ne mora Poslanik dobiti odmah objavu da znači da se ne slaže sa idolopoklonicima.
Gaflet je nemar, a on nije bio nemaran , jer da je bio nemaran pridružio bi se idolopoklonicima , a ne bi se osamostaljivao.
To je bio i razlog za osamu i odlazak u pećinu Hira.
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Ja Sin.
2. Tako Mi Kur’ana mudrog,
3. ti si, uistinu, poslanik,
4. na Pravome putu,
5. po objavi Silnoga i Samilosnoga,
6. da opominješ narod čiji preci nisu bili opominjani, pa je ravnodušan!
Ravnodušan ili nemaran tj gafilun što se u suri Yasin spominje.
Već sam ti dao primjer o farzu i naveo ajet koji se odnosi na farz.
Eh sad na taj ajet dolazi i nadovezuje se hadis. I priča o događaju kad je ajet objavljen
Ako se hadis ne podudara sa ajetom, taj se hadis odbacuje.
Muhammed a.s kao i Ibrahim a.s su bili hanif, to znači čisti, ne mora Poslanik dobiti odmah objavu da znači da se ne slaže sa idolopoklonicima.
Gaflet je nemar, a on nije bio nemaran , jer da je bio nemaran pridružio bi se idolopoklonicima , a ne bi se osamostaljivao.
To je bio i razlog za osamu i odlazak u pećinu Hira.
1. Ja Sin.
4. na Pravome putu,
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
-
Tamburex
- Sitna buranija

Je li koza pojela list Kur'ana, je li današnji Kur'an nekompletan, jesu li u vrijeme Muhamedove smrti zapisani sadržaj Kur'ana bio kamenovanje preljubnika i podajanje pet ili deset puta od strane ženske osobe muškarca koji joj nije mahrem, kako bi joj postojao mahrem?
Je li Qarawi pred smrt rekao da je kamenovanje judaistička praksa koja nije od islama?
Hanif ne znači "čist", to znači neko ko odstupa od većine, od kolektivnih ideologija i dogmi, samopromišljaujući čovjek, prouči malo značenje.
Kažeš da Muhamed nije bio u gafletu, a Kur'an kaže da jeste.
Klasična judeo-hadiska religija, hadisi iznad Kur'ana o tome i jeste ova tema
Je li Qarawi pred smrt rekao da je kamenovanje judaistička praksa koja nije od islama?
Hanif ne znači "čist", to znači neko ko odstupa od većine, od kolektivnih ideologija i dogmi, samopromišljaujući čovjek, prouči malo značenje.
Kažeš da Muhamed nije bio u gafletu, a Kur'an kaže da jeste.
Klasična judeo-hadiska religija, hadisi iznad Kur'ana o tome i jeste ova tema
-
Tamburex
- Sitna buranija

Prouči ti malo Kur'an, ne znaš ni šta piše u njemu.
Na tebe se odnosi ajeti o onima "muslimanima" koji će zapostaviti i zaboraviti Kur'an.

Na tebe se odnosi ajeti o onima "muslimanima" koji će zapostaviti i zaboraviti Kur'an.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ako hoćeš da vodimo ozbiljnu raspravu iznesi citate a ja ću se potruditi ako budem imao vremena i volje da ti odgovorim
Hadisi kao i Sira -biografija Muhammeda a.s mogu biti apokrifni i oni se zovu daif, kad im je lanac prenosica slab i kad odudaraju od Kurana.
Hadisi kao i Sira -biografija Muhammeda a.s mogu biti apokrifni i oni se zovu daif, kad im je lanac prenosica slab i kad odudaraju od Kurana.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 297 times
- Been thanked: 562 times
Pa,...dobro - ( da mi izvine ovaj Narod ovde )Tamburex wrote: 08 Mar 2026, 12:45U ortodoksnoj i ultra-ordotokosnoj praksi judaizma (jevreji koji drže do svog talmudskog "sunneta") mohel (sveštenik-berberin) nakon obrezivanja kožice oralno isisava krv sa obrezanog penisa djeteta, što u nekim slučajevima izaziva zarazu herpesom i smrt djeteta.Remzudin wrote: 08 Mar 2026, 12:37 Sunnet je Sunnet svugde isti,tu nema nikakvog stila kad se rize koza od kite.
https://abcnews.com/Health/baby-dies-he ... d=15888618
nemoj te djeci pusiti kitu,pa ce ostati zivi.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4372 times
- Been thanked: 3246 times
Re: Lavlje srce, je li ovo Woodlstock 69 ili?
Približavamo se zadnjoj trećini Ramazana i tvoja mržnja gubi kontrolu.Tamburex wrote: 08 Mar 2026, 10:29 SAHIH HADISI O DOZVOLJENOSTI EJEKULACIJE U SILOVANE ŽENE, SADISTIČKOM MUČENJU KRIMINALACA ITD.
Ebu Sa'id je rekao:
Ubacila sam iznadcitirano u tražilicu i dobila - Jevandjelje po Mateju.
I na iznadcitirano je rezultat bio isti - Jevandjelje po Mateju.“Ušao sam u džamiju i vidio Ebu Sa'ida el-Hudrija pa sam sjeo pored njega i upitao ga o ʿazlu (izvlačenju penisa tokom spolnog odnosa prije ejakulacije).
Ebu Sa'id je rekao:
Pa smo ga pitali o tome.
On je rekao:
Najčesce ucim iz The Clear Quran-a.Abu Sa'id el-Hudri (radijallahu anhu) je rekao:
Dati ajet ide ovako: "Also (forbidden are) married women, except (female) captives in your possession. This is God's commandment to you. Lawful to you are all beyond these - as long as you seek them with your wealth in a legal marriage, not in fornication. Give those you bave consummated marriage with their due dowries. It is permissible to be mutually gracious regarding the set dowry. Surely, God is All-Knowing, All-Wise".
Tefsir datog ajeta ide ovako: Surah An-Nisa (4:24) states that married women are prohibited for marriage, except for those whom you possess as captives. It emphasizes that lawful relationships should be pursued through legal marriage, not through unlawful sexual conduct, and that dowries must be given to those you marry.
Ovo pak tražilica uopće ne prepoznaje.Anas je rekao da su neki ljudi iz plemena ʿUkl, koji su došli Allahovom Poslaniku i prihvatili islam, smatrali da je Medina nezdrav grad za njih. Allahov Poslanik im je tada naredio da ođu do kamila sadake i piju njihovu urin i mlijeko. Oni su to učinili i zbog toga su se oporavili.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
-
Tamburex
- Sitna buranija

Mutevelija wrote: 08 Mar 2026, 13:55
12:3 Mi ti kazujemo najljepše kazivanje (time) što ti objavljujemo ovaj Kur'an, iako si prije njega sigurno bio jedan od onih koji su u gafletu (od gafila).
Druškane, ti si ovdje iznio trvrdnju suprotnu Kur'anu, direktno si slagao na Allaha. Vidi šta Allah kaže o vama:
Surah Az-Zumar 39:32
“Pa ko je nepravedniji od onoga koji o Allahu iznosi laž i poriče istinu kada mu dođe? Zar u Džehennemu neće biti boravište za nevjernike?”
“Pa ima li većeg nasilnika od onoga koji o Allahu iznosi laži ili poriče Njegove ajete? Doista, zločinci neće uspjeti.”
Tako je, znači mekanski idolopoklonici su opisani kao gafili, oni koji nisu bili opominjani, tj. nisu imali "nebesku knjigu", a tako je opisan i Muhamed u Kur'anu, kao gafil, koji "nije znao za iman niti kitab". Pored toga opisan je još gore, kao neko ko je bio u dalaletu-zabludi.Mutevelija wrote: 08 Mar 2026, 13:55
1. Ja Sin.
4. na Pravome putu,
Znači, kur'anski Muhamed je obični zabludjeli čovjek koji je nešto skontao nakon što se u osami odvojio od dogmatske religije svog okruženja.
Međutim, hadiski Muhamed je opisan kao supermen, koji je valjda cio život bio "čist", kojem su meleki dvaput čistili srce radi preventivne zaštite od zablude itd. Ergo, hadisi su izmislili Muhameda koji je suprotnost kur'anskom, te koji još, za razliku od kur'anskog, čini čuda kao Mojsije ili Isus, iako je poenta Kur'ana da je Muhamedovo jedino čudo-sam Kur'an.
Zato Kur'an i kur'anski Muhamed idu na jednu stranu, a judeo-hadiska fabrikovana religija na drugu.
-
Tamburex
- Sitna buranija

A nije valjda da na prvu ne znaš da li su hadisi čiji sam sadržaj opisao sahih ili daif, nisi čuo za njih?Mutevelija wrote: 08 Mar 2026, 14:05 Ako hoćeš da vodimo ozbiljnu raspravu iznesi citate a ja ću se potruditi ako budem imao vremena i volje da ti odgovorim
Btw., preskočio si cijelu temu, svi ti i još mnogi drugi hadisi suprotni Kur'anu, jedni drugima i ljudskosti i zdravom razumu su na ovoj temi citirani, u pravilu uz dogmatsku oznaku njihove vjerodostojnosti. Skoro svi su sahih, možda sam ih par naveo da su hasen.
Pa bujrum da vodimo ozbiljnu raspravu, pođi od početka teme, ali ne znam koliko ozbiljnu raspravu mogu očekivati od nekog ko ne zna ni šta piše u Kur'anu i ko Allaha utjeruje u laž.
-
Tamburex
- Sitna buranija

Emocionalni naboj i popovanje sa lažne moralne visine se u forumskim raspravama ne smatraju argumentom, nego njegovim odsustvomLavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
Približavamo se zadnjoj trećini Ramazana i tvoja mržnja gubi kontrolu.
Logičnije je bi bilo da je izbacilo Talmud ili ToruLavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
I na iznadcitirano je rezultat bio isti - Jevandjelje po Mateju.
Pa eto, ako si kur'anija koji ne priznaje sahih hadise, svađaj se sa Mutevelijom, tuzlakom, Qudsom, ne znam šta si za mene zakačila.Lavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
Najčesce ucim iz The Clear Quran-a.
Dati ajet ide ovako: "Also (forbidden are) married women, except (female) captives in your possession. This is God's commandment to you. Lawful to you are all beyond these - as long as you seek them with your wealth in a legal marriage, not in fornication. Give those you bave consummated marriage with their due dowries. It is permissible to be mutually gracious regarding the set dowry. Surely, God is All-Knowing, All-Wise".
Tefsir datog ajeta ide ovako: Surah An-Nisa (4:24) states that married women are prohibited for marriage, except for those whom you possess as captives. It emphasizes that lawful relationships should be pursued through legal marriage, not through unlawful sexual conduct, and that dowries must be given to those you marry.
Svi ovi citati sahih hadisa su direktan chatgpt prevod sahih hadisa sa stranice sunnah.com. Npr. https://sunnah.com/muslim:1456d https://sunnah.com/bukhari:4138 https://sunnah.com/mishkat:3539Lavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
Ovo pak tražilica uopće ne prepoznaje.Ja zaista ne znam koji je tacno tvoj problem, ali je ogroman.
![]()
Ne znam je li gore što ne znaš šta je sadržaj dogme religije čiji si navodni sljedbenik ili što ne znaš guglati. Ili što se ponosiš tim neznanjem i nesposobnošću i koristiš ih kao podlogu za popovanje sa lažne moralne visine.
Vrati se ti svome woodstock islamu, nezgrčenoj snazi čiste Ljubavi, nisu ozbiljne rasprave za tebe.

- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4372 times
- Been thanked: 3246 times
Nigdje nisam tvrdila da sam ekspert za hadise.Tamburex wrote: 08 Mar 2026, 23:04Emocionalni naboj i popovanje sa lažne moralne visine se u forumskim raspravama ne smatraju argumentom, nego njegovim odsustvomLavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
Približavamo se zadnjoj trećini Ramazana i tvoja mržnja gubi kontrolu.
Logičnije je bi bilo da je izbacilo Talmud ili ToruLavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
I na iznadcitirano je rezultat bio isti - Jevandjelje po Mateju.
Pa eto, ako si kur'anija koji ne priznaje sahih hadise, svađaj se sa Mutevelijom, tuzlakom, Qudsom, ne znam šta si za mene zakačila.Lavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
Najčesce ucim iz The Clear Quran-a.
Svi ovi citati sahih hadisa su direktan chatgpt prevod sahih hadisa sa stranice sunnah.com. Npr. https://sunnah.com/muslim:1456d https://sunnah.com/bukhari:4138 https://sunnah.com/mishkat:3539Lavlje_srce wrote: 08 Mar 2026, 20:59
Ovo pak tražilica uopće ne prepoznaje.Ja zaista ne znam koji je tacno tvoj problem, ali je ogroman.
![]()
Ne znam je li gore što ne znaš šta je sadržaj dogme religije čiji si navodni sljedbenik ili što ne znaš guglati. Ili što se ponosiš tim neznanjem i nesposobnošću i koristiš ih kao podlogu za popovanje sa lažne moralne visine.
Vrati se ti svome woodstock islamu, nezgrčenoj snazi čiste Ljubavi, nisu ozbiljne rasprave za tebe.
![]()
A sta ces; ko traži ljubav, nađe Ljubav. Ko traži mržnju, postaje poput tebe. Nikad se ne bi mijenjala s tobom i tvojim inflatiranim (a ipak preplašenim, zgrčenim) egom.
Napokon sam te se riješila nadam se.
Memento Mori
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.