E svasta..
To je ona afera rakete za nekog treceg mscini..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ama nije ti on naš. On je ubačeni polupismeni elemenat. Ne padajte na te fazone jbgQuds wrote: 08 Mar 2026, 11:11Usput, jutros neko napaljen anti-islamskom retorikom je sa pelet ili paintball gađao naše ljude i auta pred Bošnjačkim Islamskim Centrom ovdje u Phoenix-u. Ovolika mržnja je nezapamćena u Americi. Bijeli kršćanski rasisti protiv svih drugih. Pitanje je samo kad će i pravo oružje da se počne koristiti. Tako da, roćko moj, koliko god ti volio njih, ti da budeš u džamiji kada ova stoka dođe, ti ba nisi njihov. I nikada nećeš biti, taman da si dobio medalju časti.

Pa nije pomogao juce u NYC provokator napravi preda mamdanijevom kucom demonstratracije protiv Islama u NYC I onda Ibro o Emir odluce da bace ied srecom pa nije eksplodirala. Bukvalno dokazali tvrdnje ovog provokatora.Quds wrote: 08 Mar 2026, 11:11Usput, jutros neko napaljen anti-islamskom retorikom je sa pelet ili paintball gađao naše ljude i auta pred Bošnjačkim Islamskim Centrom ovdje u Phoenix-u. Ovolika mržnja je nezapamćena u Americi. Bijeli kršćanski rasisti protiv svih drugih. Pitanje je samo kad će i pravo oružje da se počne koristiti. Tako da, roćko moj, koliko god ti volio njih, ti da budeš u džamiji kada ova stoka dođe, ti ba nisi njihov. I nikada nećeš biti, taman da si dobio medalju časti.

Racinerije su komplikovane za unistiti PO dizajnu .Duminjo wrote: 08 Mar 2026, 10:58Sto se tice nafte, japan je izgleda najvise ovisan o ovome prolazu.rocko wrote: 08 Mar 2026, 02:32
bitno je da Kini ne dolazil NAFTA a ni ugalj iz Irana, Eno 7 Dana nisu usli u Tajwanski zracni prostor a do prije sedmicu svaki Dan PO 5-10 puta uletali Ono vjezba za invaziju.
Ali ne radi se samo o nafti nego o citavom lancu. To sam pokušo reci.
I ne radi se samo o ovome prolazu, opcenito Americi i Izraelu vrijeme nije prijatelj. Iranci idu na otezanje, razvlacenje i pad globalne ekonomije.
Kome taj pad ekonomije odgovara? Kini i Rusiji.
Zašto Amerikanci gadjaju iranski naftovod ako zele promijeniti rezim i postaviti svoje ljudi koji ce taj naftovod predati Amerikancima?
Jel ovaj napad na iransku rafineriju pokazatelj da je Trump skonto kako nece oteti iransku naftu tj nece smijeniti rezim?

Proocitao sam ja par puta njegova pisanja, sam iskače bez da ga ko šta pita, mislim iskače mi na feedu algoritam ga stavlja.Tokmak wrote: 08 Mar 2026, 17:50 Čitajte Ivana Pernara na fb.
Koliko ja ulovim, on je jedini koji daje realni opis trenutnog stanja na terenu.![]()

I??Mutevelija wrote: 08 Mar 2026, 19:51Proocitao sam ja par puta njegova pisanja, sam iskače bez da ga ko šta pita, mislim iskače mi na feedu algoritam ga stavlja.Tokmak wrote: 08 Mar 2026, 17:50 Čitajte Ivana Pernara na fb.
Koliko ja ulovim, on je jedini koji daje realni opis trenutnog stanja na terenu.![]()

Kina najvise uvozi iz Irana.rocko wrote: 08 Mar 2026, 18:28Racinerije su komplikovane za unistiti PO dizajnu .Duminjo wrote: 08 Mar 2026, 10:58
Sto se tice nafte, japan je izgleda najvise ovisan o ovome prolazu.
Ali ne radi se samo o nafti nego o citavom lancu. To sam pokušo reci.
I ne radi se samo o ovome prolazu, opcenito Americi i Izraelu vrijeme nije prijatelj. Iranci idu na otezanje, razvlacenje i pad globalne ekonomije.
Kome taj pad ekonomije odgovara? Kini i Rusiji.
Zašto Amerikanci gadjaju iranski naftovod ako zele promijeniti rezim i postaviti svoje ljudi koji ce taj naftovod predati Amerikancima?
Jel ovaj napad na iransku rafineriju pokazatelj da je Trump skonto kako nece oteti iransku naftu tj nece smijeniti rezim?
premier Irana se obratio sa izvinjenjem.komsiluku.
Kina je najveci uvoznik njihove nafte I uglja ( za termielektrane)

Ja Sam svoj , ljudino PA ti vise pises o meni nego o svim drugim temama zajednoMelek wrote: 08 Mar 2026, 14:18Ama nije ti on naš. On je ubačeni polupismeni elemenat. Ne padajte na te fazone jbgQuds wrote: 08 Mar 2026, 11:11
Usput, jutros neko napaljen anti-islamskom retorikom je sa pelet ili paintball gađao naše ljude i auta pred Bošnjačkim Islamskim Centrom ovdje u Phoenix-u. Ovolika mržnja je nezapamćena u Americi. Bijeli kršćanski rasisti protiv svih drugih. Pitanje je samo kad će i pravo oružje da se počne koristiti. Tako da, roćko moj, koliko god ti volio njih, ti da budeš u džamiji kada ova stoka dođe, ti ba nisi njihov. I nikada nećeš biti, taman da si dobio medalju časti.![]()

Iskreno 8 Mart pa Sam se raskuho hanumi da Iftari .nisam Puno pratio vijestiDuminjo wrote: 08 Mar 2026, 23:15Kina najvise uvozi iz Irana.rocko wrote: 08 Mar 2026, 18:28
Racinerije su komplikovane za unistiti PO dizajnu .
premier Irana se obratio sa izvinjenjem.komsiluku.
Kina je najveci uvoznik njihove nafte I uglja ( za termielektrane)
Japan najvise dobiva kroz moreuz, cini mi se oko 75%
Zuti najebali.
Nego, jel ga Trump otvorio danas?
Nisam pratio nista

Govorim o Ivanu Pernaru . Ima dosta kritika i sprdnji sa njim u komentarima.Tokmak wrote: 08 Mar 2026, 21:56I??Mutevelija wrote: 08 Mar 2026, 19:51
Proocitao sam ja par puta njegova pisanja, sam iskače bez da ga ko šta pita, mislim iskače mi na feedu algoritam ga stavlja.

Mislis kako vec 4 godine cekamo propast Rusije, na osnovu izvjedtaja zapadnih medija?Duminjo wrote: 08 Mar 2026, 14:17 Jedan od razloga zašto zapadni mediji, pogotovo drzavni koje uglavnom kontrolišu vlade tih drzava, daju sliku ove agresije na Iran iskljucivo iz ugla Amerike i Izraela je da se stvori slika u javnosti kako je rezim u Iranu skoro pao, evo još malo i gotovo. Obzirom da je masa svjesna kako ovo sve košta, kako ce opet inflacija cvjetati, takvim izvještavanjem se ta masa smirije i ubjedjuje kako je ovo malo i trenutno poskupljenje i kako ce to vec sutra sve proci i kako ce sve biti jeftinije nego što je bilo i prije pocetka ove agresije.
Jer, ukoloko bi ta masa koja upija informacije iz americkih i izraelskih izvora, promuckala glavom, otrijeznila se i pocela slusati vijesti iz još nekih drugih izvora, skontali bi vrlo brzo da ce inflacija samo rasti i da ce obicnom covjeku uskoro mnoge stvari, koje su jucer bile svakodnevnjca, postati luksuz.
Samim tim takvim shvatanjem i razmisljanjem, mnoge vlade Evrope i svijeta bi bile pod udarom te mase, vrlo moguce da bi se protiv nekih organizovali i manji ili veci protesti i neke od tih bi sugorno pale.
Trenutna politika vecina svjetskih a pogotovo evropskih vlada radi po principu "drzi vodu dok majstori ne odu". Nemaju pojma i nikakve predstave nemaju sta ce se dešavati narednih mjeseci. Nemaju nikakav plan A, B, C ili neki dalji. Trenutno su ušuškani i samo cekaju.
Mislim da su danas pokrajinski izbori u njemackoj pokrajini Baden-Württemberg. Baš me zanima kako ce kancelarov CDU proci.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests