Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Srbija

Post by SPINERKA »

Nole imas rakiju od mene -nasmijao si me do suza. :pivo
Image
mehaning
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mehaning »

SPINERKA wrote:Nole imas rakiju od mene -nasmijao si me do suza. :pivo
Nemoj, molim te... :grana

Očajno slabo podnosi alkohol... :stop
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times

Post by Julia-Klara »

Vama je ukinuta sloboda medija pocetkom 90ih, zato i niste znali sta se desava po BiH.
Ili je ipak neki drugi razlog? Niste zeljeli znati?
Za neka desavanja ste culi prije par godina.
Toliko o slobodi medija :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Pivo mogu još i da podnesem:D.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Julia-Klara wrote:Vama je ukinuta sloboda medija pocetkom 90ih, zato i niste znali sta se desava po BiH.
Ili je ipak neki drugi razlog? Niste zeljeli znati?
Za neka desavanja ste culi prije par godina.
Toliko o slobodi medija :kafa
Nisam ti ja devedestih puno bio u Srbiji.. ... Nisam neki ratnik pa koji moj sam nogao raditi u Srbiji
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SPINERKA wrote:Nole imas rakiju od mene -nasmijao si me do suza. :pivo
:pusa
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

;) :(

Image
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:123
-- :jok nisam ja .

:sok Pa ko nas POBI ?
Image
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Blogdan: Usta puna zemlje

Eee Srbi moji, udaviste se tim srbovanjem. Puna vam usta zemlje, jebiga čega drugog kad hrane nemamo. Lepih reči još manje. Tako je to sa siromašnim društvima, kad nemaš nečim ličnim da se hvališ onda se hvališ eto sticajem okolnosti. A to je da si Srbin. Ili tuđim uspesima. Recimo Đokovićevim.

Nema ničeg lošeg u tome biti Srbin, ali takođe nema bilo čega spektakularnog. Ponekad mi deluje da većina Srba to doživljava kao titulu, kao neku genetsku predispoziciju za posebnost. Zapravo se radi samo o jednoj stvari, a to je nepoznavanje drugih kultura, drugih nacija i drugih društava. Kroz to shvatamo koliko smo svi posebni kao ljudi, a ne kao Srbi.

Svojatamo Teslu, kunemo se u Đokovića, a svi znamo da za njihove uspehe nije zaslužna Srbija. Da nisu otišli iz nje, nikad ništa ne bi uradili. Novak danas plaća porez Monte Karlu, a kompanija Tesla se nalazi u SAD-u, gle čuda, baš tamo gde je NAŠ Tesla uz NJIHOVU pomoć dosegao maksimum kao naučnik.

Kad se budete ostavili lovačkih priča o nepostojećem zlatnom escajgu na dvoru Nemanjića, kad budete shvatili da su devet Jugovića sa sve Bogdanom, Milanom Kosančićem i Ivanom Toplicom izmišljeni likovi koji nikada nisu postojali a da su Marku Kraljeviću i Milošu Obiliću pripisane stvari koje nikad nisu uradili a vi ih upravo zbog toga veličate, možda prestanemo našu istoriju da sagledavamo kroz epove i počnemo da je razumemo kroz činjenice. Kad vam neko bude rekao da se kralj Milutin oženio sa šestogodišnjom Simonidom kada je on imao 44 godine, i da ga je Srpska Pravoslavna Crkva, iako je bio pedofil, proglasila za sveca, možda prestanete da lajete gluposti i promislite pre nego što zinete.

Da bi neko bio nosilac titule SrbIN mora da bude belac, pravoslavac, heteroseksualac, mora da bude čistokrvan, pedigriran, sa jasnim poreklom deset kolena unazad i da se preziva na „ić“. Ako je musliman onda je balija (regija Bosne) ili Turčin (regija Sandžaka), ako je Hrvat, katolik onda je ustaša (sve zapadno od Drine). Svi oni nisu Srbi dok ne donesu nekakvu medalju sa takmičenja, pobedu sa Eurosonga ili nagradu sa Kanskog festivala pod zastavom Srbije. Tada zaboravljate i da su iz Novog Pazara, i da su lezbijke, i da se ne prezivaju na „ić“. Tada ih tapšete po ramenu, jurite malo njihove zvezdane prašine a jedino što tad zaslužujete jeste šlajmaru među obrve.

Vrlo često se pitam kada će u Srbiji biti bolje. Vrlo verovatno onda kada informacija da si Srbin po prioritetu postane sekundarni podatak, a primaran da si Dobar Čovek. Kad budete shvatili da i ateista i musliman i peder i Jevrejin i lezbijka mogu da budu Srbi, i da Srbin može da bude i musliman i peder i Jevrejin i lezbijka. Kad budete shvatili da Sunce dobre ljude greje gde god da su jer je svako nebo njihovo, a da to sunce srBskog neba ni vama ne sija, već se samo onako zubato upinje, e tad će nam biti bolje. I otvorite svoja srca i svoje umove, krilatite svoje znanje, svoju ljubav i razumevanje, jer kako davno rekoše pametni ljudi „ptice odgajane u kavezu misle da je letenje bolest“.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

JK ja kritikujem vlast u Srbiji konstantno...mog premijera oslovljavam Gebels, predsednik mi je grobar...ne velučam ih kao ni Slobu ni Djinđića....apsolutno imamo jako puno gtešaka i nismo ni malo politički obrazovani...e sad tradiciju i istoriju imamo...to tvoje da nije postojao Jug Bogdan ili ubistvo Muata od strane Miloša...veze nemaš nećemo sad o istoriji...Srbin sam i navijam za uspešne Srbe i ponosan sam na njih , a isto tako se stidim mnogih Srba...
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

nikad cuo za blog "Blogdan"?
Ovo nisam pisala ja, Nole
Samo prenosim necije pisanje

http://blogdan.rs/
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Julia-Klara wrote:nikad cuo za blog "Blogdan"?
Ovo nisam pisala ja, Nole
Samo prenosim necije pisanje

http://blogdan.rs/
Ne pratim srske portale....previše su obojeni ( stranački) a to mmi se gadi. I nerealni često..jbg
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Poruka Zapadu iz Rusije: Ostavite više Srbiju na miru, nisu samo Srbi krivi!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je, povodom presude lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, da Haški tribunal nastavlja da stvara mit o srpskom narodu kao jedinom odgovornom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.
U saopštenju MSP se navodi i da se nisu obistinila očekivanja Rusije da Tribunal bude institut pravde, prenosi Tas.

– Rusija podržava MKSJ stvoren 1993. godine i otvoreno je govorila da Tribunal ne treba da postane mesto za obračunavanje ili instrument osvete, već da bude pravi institut pravde koja bi dovela do pobede pravde i zdravog razuma – navedeno je u saopštenju uz konstataciju da se „ta očekivanja nisu obistinila“.

Rusko ministarstvo navelo je da čak ni sudije Tribunala ne skrivaju da sud koristi sumnjive metode u svom radu.

– Treba imati u vidu da MKSJ, ad hok, ili provizorna institucija, deluje već više od 20 godina i da je potrošio milijarde za rad.

U saopštenju ruskog MSP se ocenjuje da bi bilo bolje da je novac utrošen u mirovni proces u zemljama bivše Jugoslavije.

– Tribunal je ignorisao rokove koje je postavio Savet bezbednosti UN za njegov rad i težak je teret na plećima svetske zajednice – zaključuje rusko Ministarstvo.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:jutarnja

:D. -Ti bas 'oces da te napijem.
Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SPINERKA wrote::jutarnja

:D. -Ti bas 'oces da te napijem.
šta sam ja krov što je rusko ministarstvo spoljnih poslova izdalo takvo saopštenje? :cudi
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:D.

Gdje ga nadje ?
Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SPINERKA wrote::D.

Gdje ga nadje ?
u Kuriru :D
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:D.
Kurir vam dostavlja vijesti. :zubi
Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

ujutru je najbolje kurir otvoriti na srednjoj strani i na predzadnjoj uvek ima fotka neke tete :plavi
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Nole wrote:
ujutru je najbolje kurir otvoriti na srednjoj strani i na predzadnjoj uvek ima fotka neke tete :plavi
:123
Bas mi nisi jasan --pored ovolike tehnologije -ti crtice gledas :hihi
Image
Post Reply

Return to “EX YU”