Velika razlika u godinama

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20244 times
Status: Offline

Pravi razlog zbog kojeg muškarci ostavljaju svoje supruge zbog mlađih žena

Post by Maja » 18 Oct 2025, 00:14

Image

Iako su izgled i seks dva razloga zašto muškarci "padaju" na mlađe žene, oni nisu pravi razlog zašto napuštaju suprugu i porodicu koju vole. Njih ne pokreću taština niti požuda, već strah od starosti.

Istraživanja pokazuju da muškarci koji traže mnogo mlađe partnerice zapravo ne žele avanturu, već "potvrdu" da su oni još uvijek poželjni. Oni nisu željni nečeg novog nego bježe od starenja i odgovornosti.

Mlađe žene ih čine da se osjećaju bitnijim - gledaju ih s divljenjem. Muškarce u srednjim godinama to može oboriti s nogu. Međutim, ubrzo nastaju problemi, navodi Daily Mail.

Počinju porediti njihovu mladost i lakoću života sa svojim borama, letargijom i osjećajem nelagode u svijetu koji im se sa starenjem čini sve više nepoznato.

Ubrzo shvataju i da su napustili ono najvrednije - svoju porodicu. Psiholozi navode još nekoliko razloga zbog čega veze između mlađih žena i starijih muškaraca rijetko kad uspiju:

U različitim su životnim fazama

Ona planira svoju budućnost; on se prisjeća svoje prošlosti. Svaka životna faza nosi određene izazove i nagrade. Ako oboje dajete prioritet različitim stvarima, veza će teško opstati.

Postoje generacijske razlike

Čak i desetogodišnja razlika u godinama može predstavljati problem. Vjerovatno nećete imati mnogo toga zajedničkog kada je riječ o stvarima koji volite, što dovodi do narušenog odnosa.

Neuravnotežena moć ne prija nijednoj strani

Stariji partner je često finansijski stabilniji s više životnog i karijernog iskustva. On se osjeća kao učitelj, a njihova partnerica kao učenica. U početku to može djelovati kao prednost, ali nije dugotrajno.

Zdravstvene brige

Čak i ako stariji partner izgleda sjajno i osjeća se mlado, starenje neizbježno dolazi s nekim zdravstvenim problemima. Naravno, i to se može odraziti na vezu.

Društvena stigma

Ako vaša porodica i prijatelji ne odobravaju to što ste zajedno, počinjete osjećati pritisak koji može uništiti i najbolju vezu. Ukoliko je razlika u godinama očigledna, većina ljudi će vas zagledati i komentarisati. To će na kraju dovesti do toga da sumnjate u vašu vezu.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23507 times
Been thanked: 21540 times

Re: Pravi razlog zbog kojeg muškarci ostavljaju svoje supruge zbog mlađih žena

Post by Masamune » 18 Oct 2025, 00:31

Ovo kao da je pisala neka žena koja ne razumije muški svijet.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2977 times
Been thanked: 24657 times

Post by HAVANA » 18 Oct 2025, 08:13

Pa iz nekih primjera oko mene sto znam,ima ovde istine.To je u pocetku interesantno.Vazda se sjetim jarana,sjedimo u sauni,ljulja se…Kaze jebo mater kud se razvedoh,na isto sad dodje al s onom opusteniji bio,mlado ba ovo,pupa hava mozak… :valja Reko izdrzi :tjesi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4597 times
Been thanked: 3615 times

Post by Melek » 18 Oct 2025, 08:14

Onaj koji s kruhom umače, s kitom ne umače :djed
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 18 Oct 2025, 08:24

Ne lazi :auf

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41969 times
Been thanked: 28802 times

Post by Rum » 18 Oct 2025, 08:53

Gdje su puteri
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 18 Oct 2025, 14:38

Masamune wrote: 18 Oct 2025, 00:31 Ovo kao da je pisala neka žena koja ne razumije muški svijet.
Ili muškarac koji pravda zašto je ostavio ženu zbog mlađe :oo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26528 times
Been thanked: 6950 times

Post by Veca » 18 Oct 2025, 22:53

neki dan ja bila na kontroli kod kardiologa i sjedim u cekaonici, kad udje neki deda :D malo pomalo, mi u pricu, stariji je on od mene fajn, ali mi smo se tako nekako nasli, i u jednom trenutku puknemo od smijeha, ono u glas, grohotom :D. kad cujem i one sestre se pocese smijati, a u ordinaciji je mukla tisina......i mene prozovu, i kad sam bila gotova, ja njega , kroz ono staklo, samo pozdravim dizuci ruku............poslije, kad sam dosla kuci, bilo mi zao sto nismo izmijenili brojeve tel. :ha cicica je bio, bas fajn :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7459 times

Post by Matan » 18 Oct 2025, 22:56

Veca wrote: 18 Oct 2025, 22:53 neki dan ja bila na kontroli kod kardiologa i sjedim u cekaonici, kad udje neki deda :D malo pomalo, mi u pricu, stariji je on od mene fajn, ali mi smo se tako nekako nasli, i u jednom trenutku puknemo od smijeha, ono u glas, grohotom :D. kad cujem i one sestre se pocese smijati, a u ordinaciji je mukla tisina......i mene prozovu, i kad sam bila gotova, ja njega , kroz ono staklo, samo pozdravim dizuci ruku............poslije, kad sam dosla kuci, bilo mi zao sto nismo izmijenili brojeve tel. :ha cicica je bio, bas fajn :D
Ti za njega puter bila.. :D.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26528 times
Been thanked: 6950 times

Post by Veca » 18 Oct 2025, 23:33

:D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10302 times
Been thanked: 12179 times

Re: Velika razlika u godinama

Post by Krokodil Behko » 01 Dec 2025, 10:07

NATALIJA SE UDALA ZA 20 GODINA MLAĐEG PRINCA: Rodila blizance u 52. godini pa je doživjela užas (VIDEO)

Natalija Vedenina prvi put je privukla pažnju javnosti tek s 50 godina, no njena životna historija tada je tek počela poprimati oblik romana. U tom razdoblju udala se za nigerijskog princa, muškarca koji je bio dvadeset godina mlađi od nje.

Uskoro su dobili dva prekrasna sina – blizance koje je Natalija rodila sa 52 godine, čime je njena priča postala još neobičnija. Sudbina je, međutim, bila surova. Nedugo nakon rođenja djece, njen suprug iznenada je preminuo, ostavivši Nataliju samu s novorođenim blizancima, prenosi Dnevno.hr.

Unatoč tragediji, nije tražila nasljedstvo njegove porodice; preuzela je svu odgovornost i hrabro zakoračila u novu životnu fazu kao samohrana majka. Nije izgubila vjeru u ljubav, već je nastavila tražiti partnera putem internetskih stranica za upoznavanje, posebno stranih i egzotičnih udvarača.

Veza sa 27-godišnjim Rusom i ljubomora

Iako je pažnju muškaraca i dalje privlačila, njeni su se novi odnosi prirodno raspadali. Jedan od udvarača bio je mlađi brat njenog pokojnog supruga, a drugi ganski policajac po imenu Orlando, s razlikom od trideset godina između njih.

Ubrzo je upoznala 27-godišnjeg Rusa u kojem je vidjela novu priliku za porodičnu sreću. Toliko ga je zavoljela da je odlučila pokušati vantjelesnu oplodnju u 54. godini, no liječenje nije urodilo plodom.

Uz to, njemu je smetalo što Natalija održava kontakte s bivšim prijateljima iz Afrike, a ljubomora i nesigurnost doveli su do prekida njihove veze.

Unatoč svim teškim iskustvima i raskidima, Natalija nije klonula. Njena priča podsjeća da ljubav dolazi u najneočekivanijim oblicima i da godine, prepreke i predrasude ne mogu zaustaviti osobu koja vjeruje u sreću.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2988 times
Been thanked: 5261 times

Post by Nora Ibsenova » 01 Dec 2025, 10:13

A sta je s nama odraslim sa 15 godina starijom bracom, koji se u potpunosti identificiramo sa starijim generacijama jer su nas braca vukla svuda sa sobom i u sve ukljucivala? :D.

Imala sam 15 godina lad me brat odveo na nastup Tiesta, lijepa vremena. Danas maloljetnicima ne daju ni u kaficima gdje se pusi da sjede.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58324 times
Been thanked: 10465 times

Post by ElTriconi » 01 Dec 2025, 17:38

I ti crnci potrase starije zene, ne gledaju ni godine nit ista 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20244 times

Post by Maja » 15 Mar 2026, 20:36

b_260315091.webp
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4154 times
Been thanked: 1732 times

Post by Quds » 16 Mar 2026, 01:49

Iako su izgled i seks dva razloga zašto muškarci "padaju" na mlađe žene, oni nisu pravi razlog...
Jesu. Ne komplikujte džaba. :123

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 32299 times
Been thanked: 30178 times

Post by Morgen » 16 Mar 2026, 01:51

Kompleksi

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 16 Mar 2026, 06:40

Maja wrote: 15 Mar 2026, 20:36b_260315091.webp
Treba samo pit i drogirat se.Kome ja trcim po traci.Frajer ima 200 godina a plese ima trebu i ceslja se redovno.

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”