Iran
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2973 times
- Been thanked: 2527 times
- Status: Offline
Re: Iran
Dzaba tebi za koga ti navijas dok je guza na zapadu 
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2862 times
- Been thanked: 9073 times
Da dodamDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 13:47 Cinjenica je da Trump ima sve manju podršku.
Sve više zemalja porucuje "to nije naš rat".
Osim toga, na Trumpov poziv za upomoc, NIKO nije poslo svoj bilo kakav brod da se oslobadja Hormus.
Svi bi se oni prikljucili i pomogli Americi da znaju kako ce to biti uspješno.
Jedini i iskljucivi razlog što se ne zalijecu da pomognu je sto Iran uzvraca i što se svi brinu za vlastitu guzicu.
Da ne bude kako su oni neko cvijece a Trump pokvarenjak. Sve je to u par deka.
I ako se završi ova agresija neuspješno, kako sada izgleda, svi ce kriviti Trumpa što je izgubio a ne što je napao.. nešto slicno kao u Srbiji sa Milosevicem. Nije on loš što je bio zlocinac, loš je što je izgubio.
- Duminjo
- Urednik foruma

Pa svi smo mi tu, u odnosu na ova dešavanja, na zapadu. Nema to plaho veze gdje sam samo ja.
A hiljade je Bosanaca i Bošnjaka koji su protiv Mula, hrvata, srba, evropljana..
To sada i ne pije neke vode, gdje je ko u Evropi.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23532 times
- Been thanked: 21549 times
Kad je Evropa u pitanju migranti su je naselili u ogromnom broju. Ako i oni krenu imaće problem u svojoj avliji, a time bi također potencijalno dobili još više problema u budućnosti.
Kod Amerike to još uvijek nije u toj mjeri, tako da se oni još uvijek mogu kockati.
Kod Amerike to još uvijek nije u toj mjeri, tako da se oni još uvijek mogu kockati.
- Duminjo
- Urednik foruma

Zanimljive su i izbjeglice.
Ili se o njima ne prica ili nema izbjeglica iz Irana. Dok iz okolnjh drzava, pojedinih koje godinama nisu u ratu, hrle ljudi da dodju do zapada, Irance ne vidimo po granicama i u kolonama.
Ukrajinci, iz svih dijelova ukrajine, napustili su svoju zemlju haman ko je mogo.
Gdje su iranske izbjeglice?
Izgleda više ce zidova napustiti Izrael nego Iranaca Iran.
Zidova je u Izraelu 4-5 miliona, Iranaca u Iranu preko 90.
Ili se o njima ne prica ili nema izbjeglica iz Irana. Dok iz okolnjh drzava, pojedinih koje godinama nisu u ratu, hrle ljudi da dodju do zapada, Irance ne vidimo po granicama i u kolonama.
Ukrajinci, iz svih dijelova ukrajine, napustili su svoju zemlju haman ko je mogo.
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1426 times
- Been thanked: 1759 times
IRGC: Svi koji podržavaju "USS Džerald R. Ford" su legitimne mete
Korpus garde islamske revolucije (IRGC) izdao je upozorenje da se svi logistički i servisni centri koji podržavaju američki nosač aviona USS Džerald R. Ford u Crvenom moru sada smatraju legitimnim metama jer se brod sklonio u saudijsku luku Džeda
Pogled Joca Vujičića
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 972 times
- Been thanked: 1463 times
Bit ce i Iranaca, budi siguran u to, vec su na putu ka Turskoj, samo sto je Iran ko pola Evrope velik i u planincugama ko Mordor, nije narodu tek tako domac se sigurnih granicaDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 14:29 Zanimljive su i izbjeglice.
Prije 2 dana clanak kaze oko 3 miliona ljudi je unutar Irana raseljeno vec sad u 2 sedmice rata, tj da je oko milion domacinstava vec unisteno
https://fortune.com/2026/03/14/iranian- ... pe-turkey/
https://www.unhcr.org/news/press-releas ... ntensifies
E sad Iračana po svijetu ko migranata ima oko 370 hiljada, Sirijaca ima oko 800 hiljada - podaci iz 2024. Ako je njih tako "malo" iz "malih" drzava, zamisli koji ce smak svijeta da Iranci prirede u EU
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14783 times
- Been thanked: 25262 times
Otislo je ovo predaleko, svijetom upravljaju totalni manijaci, tesko da sve ne prodje bez katastrofe biblijskih proporcija.
Mi smo ga svi popusili, komentarisali, ne komentarisali…
Pisajga
Mi smo ga svi popusili, komentarisali, ne komentarisali…
Pisajga
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27460 times
- Been thanked: 28095 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pedantni strucnjaci su izracunali da smo svaki dan na Iran bacili deset novih bolnica, opremljenih svim mogucim i nemogucim cudima.
Narod hoda okolo, pola ih nema ni doktora ni zdravstvenog, a on mi vice sta ce ti to, to je socijalizam. Jos te ubijedi da je patriota, nadje masu da mu vice jeste takoje, bravo, svaka cast, ziiviooooo…
I stas ti tu, suti, skloni se, besmisleno je…
Narod hoda okolo, pola ih nema ni doktora ni zdravstvenog, a on mi vice sta ce ti to, to je socijalizam. Jos te ubijedi da je patriota, nadje masu da mu vice jeste takoje, bravo, svaka cast, ziiviooooo…
I stas ti tu, suti, skloni se, besmisleno je…
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius

Ako je upola budala ko rocko ta MAGA tamo..dobro gradjanski rat nije davno izbio..
Nego eto sto i ti kazes nirmalan insan se skloni u stranu...al do kad.
Kad budala svijet zapali bice kasno..
Nego eto sto i ti kazes nirmalan insan se skloni u stranu...al do kad.
Kad budala svijet zapali bice kasno..
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Duminjo
- Urednik foruma

Unutar Irana je jedno, vani je drugo.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 16:59Bit ce i Iranaca, budi siguran u to, vec su na putu ka Turskoj, samo sto je Iran ko pola Evrope velik i u planincugama ko Mordor, nije narodu tek tako domac se sigurnih granicaDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 14:29 Zanimljive su i izbjeglice.
Prije 2 dana clanak kaze oko 3 miliona ljudi je unutar Irana raseljeno vec sad u 2 sedmice rata, tj da je oko milion domacinstava vec unisteno
E sad Iračana po svijetu ko migranata ima oko 370 hiljada, Sirijaca ima oko 800 hiljada - podaci iz 2024. Ako je njih tako "malo" iz "malih" drzava, zamisli koji ce smak svijeta da Iranci prirede u EU
Mora se unutra negdje pomjeriti ako mu je kuca porušena. Hoce li ostati unutra pa se nekad vratiti svojoj kuci ili ce pokušati van granice ne znamo.
Samo mi se cini da su ostali nekako bili puno brzi.
Eto vidjecemo i to
- ironman
- sirius

- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4604 times
- Been thanked: 3620 times
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1404 times
- Been thanked: 4642 times
- Duminjo
- Urednik foruma

- tuzlak1212
- Inventar foruma

pa ima i toga, u vecoj drzavi odmah vece sanse da se negdje ukopas, zasadis sta, iskopas bunar i šućuraš dok ne prodje... nije toliko alarm da se bjezi napolje ko u ovim manjim drzavamaDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 18:18Unutar Irana je jedno, vani je drugo.tuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 16:59
Bit ce i Iranaca, budi siguran u to, vec su na putu ka Turskoj, samo sto je Iran ko pola Evrope velik i u planincugama ko Mordor, nije narodu tek tako domac se sigurnih granica
Mora se unutra negdje pomjeriti ako mu je kuca porušena. Hoce li ostati unutra pa se nekad vratiti svojoj kuci ili ce pokušati van granice ne znamo.
Eto vidjecemo i to
ne bi ni Sirijci i Iracani tek tako isli da su imali komfor ko u Iranu, na kraju krajeva napisao sam gore koliko im je mala dijaspora, i dalje su oni dominantno ostali u svojim drzavama ruku na srce
Izrael su supci posebne vrste, da se ne izrazama na 27. noc drugacije sta su, koji najvise rat prizivaju a najmanje licno ratuju
Ovako zvuci njihova vojska kad god udare na egal, ima raznih snimaka i iz Gaze kako se tresu od straha, ovo je protiv hesbolaha nekad prije 2020 zaboravio sma
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1746 times
- Been thanked: 3322 times
evo i ovaj je pukotuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 19:14pa ima i toga, u vecoj drzavi odmah vece sanse da se negdje ukopas, zasadis sta, iskopas bunar i šućuraš dok ne prodje... nije toliko alarm da se bjezi napolje ko u ovim manjim drzavamaDuminjo wrote: 16 Mar 2026, 18:18
Unutar Irana je jedno, vani je drugo.
Eto vidjecemo i to
ne bi ni Sirijci i Iracani tek tako isli da su imali komfor ko u Iranu, na kraju krajeva napisao sam gore koliko im je mala dijaspora, i dalje su oni dominantno ostali u svojim drzavama ruku na srce
Izrael su supci posebne vrste, da se ne izrazama na 27. noc drugacije sta su, koji najvise rat prizivaju a najmanje licno ratuju
Ovako zvuci njihova vojska kad god udare na egal, ima raznih snimaka i iz Gaze kako se tresu od straha, ovo je protiv hesbolaha nekad prije 2020 zaboravio sma
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- tuzlak1212
- Inventar foruma

da ih ako Bog da sto vise ovako pisa u gace i tuce zeneMutevelija wrote: 16 Mar 2026, 19:18evo i ovaj je pukotuzlak1212 wrote: 16 Mar 2026, 19:14
pa ima i toga, u vecoj drzavi odmah vece sanse da se negdje ukopas, zasadis sta, iskopas bunar i šućuraš dok ne prodje... nije toliko alarm da se bjezi napolje ko u ovim manjim drzavama
amin