Jonas wrote:Krokodil Behko wrote:Jonas, od mene imaš 120 KM, za tu centralnu, poštarina o tvom trošku

Ne mogu, prije 6,5 god. racunar sam platio 1.500 €. E sad, mislim da mi se vise isplati zamjeniti neki dio ili dograditi po potrebi (polovne ili nove dijelove). Sad cu kupiti dvije nove plocice (45 €) i imati 8GB RAM memorije. I naravno, nadam se da cu jos koji mjesec ili cak godinu biti zadovoljan.
Racunar sam kupio sa sustavom Windows XP, a medjuvremenu sam instalirao Windows 8.1, a kasnije i Windows 10. Sve besprijekorno radi, rijecima laika.
Mozda jos jednu stvar mogu zamjeniti, naime graficku kao sto kaze Mutevelija (Moja je prije jedan mjesec "crkla", pa sam kupio istu, polovnu za 25 €, nisam se sjetio nabaviti neku bolju). Graficka: Nvida Quadro FX1700, 512 MB GDDR2. Koju mi mozete preporuciti?
Dovoljno. Ja ako želim provjeriti savremenost nekog kompjutera, npr laptopa, izguglam specs, negdje na nekom CNET-u i provjerim koji je OS kod njega home, odnosno koji mu je OS ugrađen kad je proizveden. Ispod windows 7 (i to za naše BH prilike) sve je krš.
Vjeruj, jesenas sam uzeo laptop Compaq CQ 58 (home OS windows 8) i toliko je bio loš da sam ga se morao riješiti. Sve pet ali procesor NULA. Da ne guglam, neki je AMD nešto E1 1400 čini mi se.
To znači da čak i nov računar, proizveden ne prije 2013. može biti loš.
Rekao ti je čovjek gore, da ti se ne isplati tako mijenjati bolan

Nema veze koliko si ga platio, nego koliko on sad vrijedi. Ne može ti sad vrijediti kao prije 6 godina

Eno moje centralne, s običnim procesorom od 3+ ghz, koštala polovna oko 180 maraka prije 3 godine, a sad jedva da išta vrijedi.
Ne može ni da se mijenja sve to tako, pošto treba gledati tu neku kompatibilnost hardware-a.
Konkretno, dobar ti je procesor i imaš poprilično tog RAM-a ( 6 GB) i to bi bilo sve što vrijedi.
Eh da, ne vrijedi ni taj RAM toliko, jer ako je ploča DDR2, onda su takvi i RAM-ovi, a to je prevaziđeno
Ja sam tebi dao realnu cijenu - 60 eura, bgm ne vrijedi više

Ne možeš kuovati grafičku, da bude savremena, koja vrijedi više nego sve ostalo zajedno

Tako ti je sad kod mene. Imam SSD koji vrijedi više nego cijeli laptop, odnosno, vrijedi 1 KM po svakom gigabajtu, a ima ih 240, s tim da sam ja to dobio na poklon, otkud mi pare da kupim. Ili je bar jesenas toliko vrijedio.