Sabura Salahudine.. upravo praviš generalizaciju najgore vrste i optužuješ, zamisli to, nekog ko nije prihvatio tuđe stavove za neimanje svog stava dok se istovremeno gađate ajetima, hadisima svako malo.Salahuddin wrote:Koliko je ovo pateticno samo! Pa yebo te drzava, imateli vi iko svoj stav a ne onaj koji iznosi ovaj "najpametniji od pametnih"?phenom wrote:Biba wrote:Eno znanstvenici radili istrazivanje..phenom wrote:Ja sam oduvijek govorio da samo glupe i nemoćne osobe vjeruju u boga jer im je mozak ispran
Tvrde da su ateisti slicniji puno psihopatima a religiozni ljudi gluplji ...
E da, istrazivanje su procodili u 8 grupa...na zamisli samo uzorku od petstotinjak ljudi..
O ebem te znanosti pametna i sveobuhbatna i sistematska
Osjecaj moralne superiornosti - religija i ateizam
Re: Osjecaj moralne superiornosti - religija i ateizam
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
- Status: Offline
Lebowski, djes
jesam li ti nedostajala. 
Ne zaboravi da sam uvijek uz tebe.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Evo mog covjeka ahhahaLebowski wrote:Sabura Salahudine.. upravo praviš generalizaciju najgore vrste i optužuješ, zamisli to, nekog ko nije prihvatio tuđe stavove za neimanje svog stava dok se istovremeno gađate ajetima, hadisima svako malo.Salahuddin wrote:Koliko je ovo pateticno samo! Pa yebo te drzava, imateli vi iko svoj stav a ne onaj koji iznosi ovaj "najpametniji od pametnih"?phenom wrote:Biba wrote: Eno znanstvenici radili istrazivanje..
E da, istrazivanje su procodili u 8 grupa...na zamisli samo uzorku od petstotinjak ljudi..
A ja? Ja ću stajati sa strane i voleti te VIŠE OD SVIH!!!
Ti si malo zalutala, ovo nije tema o nedostajanju...Heidi wrote:Lebowski, djesjesam li ti nedostajala.
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Salahuddin wrote:Sabura Salahudine.. upravo praviš generalizaciju najgore vrste i optužuješ, zamisli to, nekog ko nije prihvatio tuđe stavove za neimanje svog stava dok se istovremeno gađate ajetima, hadisima svako malo.Lebowski wrote:Koliko je ovo pateticno samo! Pa yebo te drzava, imateli vi iko svoj stav a ne onaj koji iznosi ovaj "najpametniji od pametnih"?phenom wrote:Biba wrote: Eno znanstvenici radili istrazivanje..
Sto se trzas toliko, bolan? Kao da sam ti u dirnuo bozanstvo? Vise si ti hadisa i ajeta iznio nego bilo ko drugi ovdje, i to uvijek u svrhu generalizacije ili necega goreg od toga. I onda dodjes iza coska gdje si cucao i meni solis pamet? I dalje tvrdim, da vecina vas koji za sebe tvrdite da ste ateisti, razmislja tudjim glavama. Znaci, nemate sta vjernicima predbacivati jer i sami se oslonjate na necije misljenje. Ali neka vas...samo nemojte krecati kako vas ugrozavamo jer je zaista situacija najcesce obrnuta.[/quote]
Englez mi rece neki dan --vjernik se nada da ima Boga a ateista zna da ga nema.
Tvrdim da većina vas koji tvrdite da ste vjernici ste ustvari lažovi, prevaranti, zločesti
nesposobni razmišljat il tuđom il svojom glavom i potencijalni teroristi...
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
A ko ide na test inteligencije u Mensi? Sin kad je išao, tamo negde pred kraj faksa sam ga pitao koji će mu to. On mi reče samo zbog budućeg zaposlenja da priloži uz diplomu. I on je u onoj grupi najinteligentnijih po Mensi mislim 2% svetske populacije. Nikad više nije ni bio u Mensi niti bi i tad išao već je razmišljao da će mu to omogućiti lakše zaposlenje. A koliko njih nikada nije ni otišlo u Mensu?Biba wrote:Decki, ja mislim da ste svakako culi za Mensu.....
E da, vjernici se ne isprdavaju ni s kim tak ko vi ...pravi vjernici mislim a ne deklarirani...
BravoSPINERKA wrote:![]()
....a dokazSPINERKA wrote:![]()
Vjernici o dokazima....Biba wrote:....a dokazSPINERKA wrote:![]()
Dokazati da nešto ne postoji, a ne vidi se nigdje i nikad...
http://www.novizivot.net/2015/08/19/od- ... o-krscani/
Mehaning, evo ti odakle mi podatak.
Mozda ni to tebi nije dokaz...
E da, a od 16 najinteligentnijih na svijetu dvojica su Hrvati....inace jedan moj dobar prijatelj
E da, a od 16 najinteligentnijih na svijetu dvojica su Hrvati....inace jedan moj dobar prijatelj
Na brzinu možeš nači 100 ljudi, koji vjeruju u mir i ljubav, pa ništa od toga u reali...Biba wrote:http://www.novizivot.net/2015/08/19/od- ... o-krscani/
Ali ipak hvala. Dobro si me nasmijala, a baš mi je trebalo to...
Čovjek ni sam sebi ne može sto posto vjerovati da želi mir i ljubav...jer da to baš žarko želimo, bili bismo sveci...a ne zahebanti...mehaning wrote:Na brzinu možeš nači 100 ljudi, koji vjeruju u mir i ljubav, pa ništa od toga u reali...Biba wrote:http://www.novizivot.net/2015/08/19/od- ... o-krscani/
E da, a od 16 najinteligentnijih na svijetu dvojica su Hrvati....inace jedan moj dobar prijatelj![]()
Ali ipak hvala. Dobro si me nasmijala, a baš mi je trebalo to...
E da, matere mi ja mislim da je jedan od 16 najinteligentnijih Bosanaca tu na forumu...i moj je je poznanik, da ne kazem bas prijatelj
Kolko sam ja bila na raznim mjestima u virtuali, ne sretoh takvog...svi oni su bili maciji kasalj i niskoristi
Najiskreniji covjek svaki dan nesto slazeLebowski wrote:Tvrdim da većina vas koji tvrdite da ste vjernici ste ustvari lažovi, prevaranti, zločesti
Ebga ponekad varamo i sami sebe a kamo li druge
Tuđom glavom ne mozemo ipak razmisljati...jedino ak mam ju neko u buducnosti nasadi ma nasa ramena
...a svojom razmisljamo, doduse kako ko...
I ti si cesto neki sav negativan a Salahuddin pozitiva ....kulturan i dobronamjerski coek
pitanje za vjernike, jel van ikad dosadi vjerovat, jeste li ikad poželili znat?
sittin' on the dock of the bay...
Svaki vjernik je prosao bar kratkotrajnu fazu sumnje....kolumbo wrote:pitanje za vjernike, jel van ikad dosadi vjerovat, jeste li ikad poželili znat?
Kad znas da te netko voli kao Bog..pa kako ce ti to dosaditi...
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5155 times
- Been thanked: 7248 times
- Status: Offline
Niko mi ne moze biti moralno superioran samo zato sto
je religiozan ili nije. Moral je satkan od principa koji mogu biti cak i isti
i jednim i drugima. Mogu nam biti vazni i pozitivni bez obzira na vjerovanje.
je religiozan ili nije. Moral je satkan od principa koji mogu biti cak i isti
i jednim i drugima. Mogu nam biti vazni i pozitivni bez obzira na vjerovanje.
Svijest ima sidrište.
sad kad si spomenila ljubav i boga...Biba wrote:
Svaki vjernik je prosao bar kratkotrajnu fazu sumnje....
Kad znas da te netko voli kao Bog..pa kako ce ti to dosaditi...
sićan se bila je to priprema za prvu svetu pričest (3.raz.o.š.) i imali smo ispit iz vjeronauka, pitanje je bilo koga najviše volimo, i onda je tribalo zaokružit majku, kućnog ljubimca, boga, brata ili sestru, ...i velika većina nas je zaokružila - majku. i naravno, dobili smo lošu ocjenu
bilo je i par onih koji su odmah zaokružili boga, sad nisan siguran jel in tad već mozak bio ispran ili su već tako mali bili toliko promućurni te su kužili trik pitanje i kako ugodit svećenikovim očima za bolju ocjenu. a mi većina smo morali pisat popravni ispit i tek na popravnom smo dobili peticu...
eto, poanta je u tome da san majčinu ljubav itekako osjeća, a božja je izgleda dar pojedincima
i dok se u religijama sve bazira na vjerovanju znanost dostavlja dokaze - crno na biloSalahuddin wrote: Svako zeli znati. I nije da vjernik ne zna. Zna da nikada nece znati, nasuprot sto uvijek moze vjerovati. Ni ateisti ne znaju. I oni samo misle da znaju. Ko je u pravu...pa nece tako dugo proci nikome od nas da to i saznamo, je'l...
a današnja saznanja ne ukazuju na postojanje boga, već bi na vjestima zvonilo na sva vrata...osima ako nema kakvih novosti u trenutku dok ovo tipkam