Kome li je viko? Curi nekoj garant?
Pa što ne kupi oblatnu?
Moderator: VIP

Kome li je viko? Curi nekoj garant?

Dumke voli komplikovat

Štae to

Ma od kud ti toDuminjo wrote: 21 Mar 2026, 16:23Hoce od ovih praškastih da se stomak napuše i narasteZanki wrote: 21 Mar 2026, 16:16
Napišem ogroman post i izbaci me
Al se vrnila i kopirala
E voila![]()
Ma kakvi, ujutro jedino crna ko njegova duša
Što bi se reklo![]()
A onda kad je najkritičnije nesica pojaka
I vako kad mie dosadno uzmem iz aparata
Ili ove mučkam, al velim ti nisan je dugo pila.
A sve mi dosadile
Jedino je turska crna zakon![]()
![]()

Malo mi je sumnjiva ova kašika brašna al nea veze. Stavicu kad ti kazes.Shadow wrote: 21 Mar 2026, 16:06Kokos, cokolada, mlijeko, jaje, kasika brasna, puter i sve to na laganoj vatri. Jaje posljednje i skidas kad zagusti. Ohladis i mazi. Koliko se sjecam da sam tako pravila.Duminjo wrote: 21 Mar 2026, 15:53
Ništa nisam zaboravio. Sve sam obišo i kupio.
Sad valja naci na Google kako se oblande prave.
Prošli put sam nešto bio zajebo

Koliko se sjecam ide kasika brasna, ali ostale mjere ne znam, solja secera, solja kokosa. Ali zahebi mjere ja to nikad po mjerama ne radim.Duminjo wrote: 22 Mar 2026, 00:58Malo mi je sumnjiva ova kašika brašna al nea veze. Stavicu kad ti kazes.Shadow wrote: 21 Mar 2026, 16:06
Kokos, cokolada, mlijeko, jaje, kasika brasna, puter i sve to na laganoj vatri. Jaje posljednje i skidas kad zagusti. Ohladis i mazi. Koliko se sjecam da sam tako pravila.
Metno sam 250 g Butter,
270 g cokolade
Pola litra mlijeka
4 jajeta cu staviti, mala neka jaja.
Secera, kokosa i još jednog zajebanog cokoladnog dodatka

Duminjo wrote: 22 Mar 2026, 00:58Malo mi je sumnjiva ova kašika brašna al nea veze. Stavicu kad ti kazes.Shadow wrote: 21 Mar 2026, 16:06
Kokos, cokolada, mlijeko, jaje, kasika brasna, puter i sve to na laganoj vatri. Jaje posljednje i skidas kad zagusti. Ohladis i mazi. Koliko se sjecam da sam tako pravila.
Metno sam 250 g Butter,
270 g cokolade
Pola litra mlijeka
4 jajeta cu staviti, mala neka jaja.
Secera, kokosa i još jednog zajebanog cokoladnog dodatka
Users browsing this forum: Firlefanz and 4 guests