Abaz je budala.HAVANA wrote: 08 Apr 2026, 22:49 Maja abaza nafatala,usuko se jadan sav.De mu bar ustipke napravi.Screenshot_20260408_224804_Facebook.jpg
Pošto moler kod vas? Omladina neće da kreči
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1413 times
- Been thanked: 4689 times
- Status: Offline
Re: Pošto moler kod vas? Omladina neće da kreči
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2992 times
- Been thanked: 24755 times
Nemoj biti kao abaz.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 58920 times
- Been thanked: 10554 times
Mozda se zaljubio, pa ja
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3001 times
- Been thanked: 1367 times
Dzaba.Maja wrote: 08 Apr 2026, 11:33 80 km dnevni s kuhinjom i hodnik. Ja dam 100. Njegov jupol, zastitni najlon i traka
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

HAVANA druze, ti iskocio iz tih europskih tokova.
Ljudi prodaju kucu i kupe drugu, na prvoj imaju zaradu 100k eura i ima mogucnost ili uloziti ili platiti 50+% porez.
Mnogi se odlucuju taj winst uloziti.
Izbacuju se nove kuhinje i stavljaju druge, renoviraju se kupatila, podovi a bojanje zidova im dodje usput.
Mladji sin, kupio kucu i renovirao je ono top. PVC podovi, nova kuhinja, zidovi ko staklo, stolarija ma ko nova...
Proda je nakon godinu dana(razvod). Zarade 120k. Novi kupac samo prosetao po kuci, vidio raspored i odmah pristao.
Vec zove majstore da renovira kucu. ja nisam mogao vjerovati ali ima veliku zaradu na prosloj kuci i ovdje zeli prosiriti kupatilo, ukinuti jednu sobu...bla, bla...Ja nisam mogao vjerovati sta tipradi jer je kuca za pozeljet.
Pratim kuce ovdje, covjek je renovirao prije 2-3 g. i sada je prodaje. Ovaj novi vec stavlja tablu da ce je renovirati.
Pa sta je vise hebete nije mi jasno ali sve je u winstu(dobiti)...
...tako da tvoj jaran nije u toj situaciji.
p.s. znas da se ovamo drvena stolarija farba svakih 4-5g. Tu smo stotine hiljada uzeli. Samo ides sa kuce na kucu. Ne mozes stici.
Sada je posla manje jer je konkurencija veca(Poljaci, Turci, Holandjani pa i Sirijci).
Sat molera 40-50 eura.
- HAVANA
- Penzioner

Lako je za to.Haj to objasni nekom ko zivi od plate il penzije.Ma nebitno al sega pravo.Cuj 6000 eura krecenje.A inace ide to polako i ovde.Meni sinoc posla predracun za vodu i kanalizaciju na kuci 23000km.Materijala 10800km.
Radi.Uzece on al bogme uzecu i ja.I to je taj krug.Vrlo brzo nece se moc kupiti m2 dobro uradjenog stana ni za 5,6,7000 km a i vise u centralnim zonama.Jednostavno nemoguce.Plus sto sve vise ljudi nece nista sami da rade,hoce sve na gotovo uradjeno,rijeseno i staticki i dizajnerski i kvalitetno i lijepo.Nece rukava zavrnut,nece da se sekira...E pa plati onom ko hoce. 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23666 times
- Been thanked: 21638 times
Da mi je samo znati ko uzima stanove šakom i kapom po takvim cijenama osim nekih krimosa, narkodilera, političara, onih prokletih koji se ne znaju zaustaviti na par stanova koje izdaju stan na dan dva i samo uzimaju još više itd.
Može mi bilo koja građevinska firma i slični trubiti kako su te cijene realne. Za mene koji imam iznadprosječnu platu to neće nikad biti realna cijena po kvadratu. Pravdanje tolikih cijena kvadrata mi jednostavno vrijeđa inteligenciju kad to slušam ili čitam.
Može mi bilo koja građevinska firma i slični trubiti kako su te cijene realne. Za mene koji imam iznadprosječnu platu to neće nikad biti realna cijena po kvadratu. Pravdanje tolikih cijena kvadrata mi jednostavno vrijeđa inteligenciju kad to slušam ili čitam.
- HAVANA
- Penzioner

A inace o malim platama u bih.Skoro 4 mjeseca mi radi 7 ljudi.Ne smijem stati ni sa jednim dijelom posla da mi ne odu.Zovu ih na sve strane.Svaki dan kesa hrane,pica,dvojici i telefon kupio,pazi ih ko malo vode na dlanu.Samo da ne odu.Prevoz,hrana...Onaj sto samo dodaje i mijesa,nista ne zna radit izadje 2500kk mjesecno.Majstori i do 4000km.Poslovodja boga pitaj.Sto ja mogu ugrubo izracunat ostalo mu je minimalno 25000 za 4 mjeseca.A plus i ja svasta odradim.A pravo sam dobro prosao.Cudo napravio za 4 mjeseca.Neki drugi ne bi za godinu ovo uradili.Apaurini se doruckuju.Ja.Oni sudzuke.E sad zamisli nekoga ko pojma nema sta bi ga kostalo i koliko bi trajalo.Uglavnom ako vam radi 7 ljudi racunaj dnevno minimalno 1000km za ruke.I to ne efektivno po radu neke stvari racunati,po m2 npr.2 dana mi iznose 400m2 rigipsa,300m2 izolacije,80m2 osb ploca itd Znaci 2000km me kosta iznosenje materijala koji kosta 4700km.Samo iznosenje.Pa tek onda postavljanje gruba pa fina.I kaze recimo 25km po m2 ruke za rigips.Jes al u qrcu.Nidje veze racunica.Jes kad bi s neba pao u prostoriju.Zbog ovih stvari ce m2 u centru bit 10000km.Nevjerovatno veliki troskovi.Mogo sam 3 nove kuce na livadi napravit za cijenu renoviranja kuce u centru grada.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10411 times
- Been thanked: 12287 times
Niko ne govori, pošto je moleraj s lijepljenjem mreža, ako ima pukotina.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Vidi druže... razumijem tvoju situaciju. Ti gledaš isključivo iz te perspektive.HAVANA wrote: 09 Apr 2026, 07:37 A inace o malim platama u bih.Skoro 4 mjeseca mi radi 7 ljudi.Ne smijem stati ni sa jednim dijelom posla da mi ne odu.Zovu ih na sve strane.Svaki dan kesa hrane,pica,dvojici i telefon kupio,pazi ih ko malo vode na dlanu.Samo da ne odu.Prevoz,hrana...Onaj sto samo dodaje i mijesa,nista ne zna radit izadje 2500kk mjesecno.Majstori i do 4000km.Poslovodja boga pitaj.Sto ja mogu ugrubo izracunat ostalo mu je minimalno 25000 za 4 mjeseca.A plus i ja svasta odradim.A pravo sam dobro prosao.Cudo napravio za 4 mjeseca.Neki drugi ne bi za godinu ovo uradili.Apaurini se doruckuju.Ja.Oni sudzuke.E sad zamisli nekoga ko pojma nema sta bi ga kostalo i koliko bi trajalo.Uglavnom ako vam radi 7 ljudi racunaj dnevno minimalno 1000km za ruke.I to ne efektivno po radu neke stvari racunati,po m2 npr.2 dana mi iznose 400m2 rigipsa,300m2 izolacije,80m2 osb ploca itd Znaci 2000km me kosta iznosenje materijala koji kosta 4700km.Samo iznosenje.Pa tek onda postavljanje gruba pa fina.I kaze recimo 25km po m2 ruke za rigips.Jes al u qrcu.Nidje veze racunica.Jes kad bi s neba pao u prostoriju.Zbog ovih stvari ce m2 u centru bit 10000km.Nevjerovatno veliki troskovi.Mogo sam 3 nove kuce na livadi napravit za cijenu renoviranja kuce u centru grada.
Ja govorim o opštem dobru. Evo gledam stanove npr. u Tuzli kvadrat ide i do 5000 KM. Pa bolan problem da to banci vrati ima i bračni par kad su oboje doktori i to bez djece, a da ne govorim o onima sa manjim primanjima ili sa porodicama sa djecom. To nije normalno ma šta da mi vlasnici građevinskih firmi govore o cijenama. Ovo je neprihvatljivo. Da imamo normalnu državu do sad bi se to debelo ispitalo, jer neko nekog ovdje dobro jebe da oprostiš.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4636 times
- Been thanked: 3666 times
Golden Abaz.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- HAVANA
- Penzioner

Znam i razumijem ali niko nas ne pita, nit ce pitat ,nit mi sta tu mozemo.Ne pita ni onog u berlinu,minhenu,amsterdamu,splitu...Za platu moze kupit cetvrtinu m2.Snalazi se kako znas i to je tako.Masamune wrote: 09 Apr 2026, 08:38Vidi druže... razumijem tvoju situaciju. Ti gledaš isključivo iz te perspektive.HAVANA wrote: 09 Apr 2026, 07:37 A inace o malim platama u bih.Skoro 4 mjeseca mi radi 7 ljudi.Ne smijem stati ni sa jednim dijelom posla da mi ne odu.Zovu ih na sve strane.Svaki dan kesa hrane,pica,dvojici i telefon kupio,pazi ih ko malo vode na dlanu.Samo da ne odu.Prevoz,hrana...Onaj sto samo dodaje i mijesa,nista ne zna radit izadje 2500kk mjesecno.Majstori i do 4000km.Poslovodja boga pitaj.Sto ja mogu ugrubo izracunat ostalo mu je minimalno 25000 za 4 mjeseca.A plus i ja svasta odradim.A pravo sam dobro prosao.Cudo napravio za 4 mjeseca.Neki drugi ne bi za godinu ovo uradili.Apaurini se doruckuju.Ja.Oni sudzuke.E sad zamisli nekoga ko pojma nema sta bi ga kostalo i koliko bi trajalo.Uglavnom ako vam radi 7 ljudi racunaj dnevno minimalno 1000km za ruke.I to ne efektivno po radu neke stvari racunati,po m2 npr.2 dana mi iznose 400m2 rigipsa,300m2 izolacije,80m2 osb ploca itd Znaci 2000km me kosta iznosenje materijala koji kosta 4700km.Samo iznosenje.Pa tek onda postavljanje gruba pa fina.I kaze recimo 25km po m2 ruke za rigips.Jes al u qrcu.Nidje veze racunica.Jes kad bi s neba pao u prostoriju.Zbog ovih stvari ce m2 u centru bit 10000km.Nevjerovatno veliki troskovi.Mogo sam 3 nove kuce na livadi napravit za cijenu renoviranja kuce u centru grada.
Ja govorim o opštem dobru. Evo gledam stanove npr. u Tuzli kvadrat ide i do 5000 KM. Pa bolan problem da to banci vrati ima i bračni par kad su oboje doktori i to bez djece, a da ne govorim o onima sa manjim primanjima ili sa porodicama sa djecom. To nije normalno ma šta da mi vlasnici građevinskih firmi govore o cijenama. Ovo je neprihvatljivo. Da imamo normalnu državu do sad bi se to debelo ispitalo, jer neko nekog ovdje dobro jebe da oprostiš.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 494 times
- Been thanked: 1508 times
Drug moj, ja sam 2015 uzeo stan sebi, 47 kvadrata po 900 maraka, na platu od skoro pa hiljadu .... kad se kućiš moraš stegnuti kaiš ... ali evo sad kako su cijene pobudaludile mogu uzeti pare na pare, i još koju milju prebacit .... što se tiče krečenja, sve sam sebi radim, jer smo to i kući radili babo rahmetile, brat i ja .... nije to sveto pismo samo što su ljudi danas postali gospoda .... pa buraz ako nećeš sam sebi krečit jbg, stisni zube i plati ...Masamune wrote: 09 Apr 2026, 08:38Vidi druže... razumijem tvoju situaciju. Ti gledaš isključivo iz te perspektive.HAVANA wrote: 09 Apr 2026, 07:37 A inace o malim platama u bih.Skoro 4 mjeseca mi radi 7 ljudi.Ne smijem stati ni sa jednim dijelom posla da mi ne odu.Zovu ih na sve strane.Svaki dan kesa hrane,pica,dvojici i telefon kupio,pazi ih ko malo vode na dlanu.Samo da ne odu.Prevoz,hrana...Onaj sto samo dodaje i mijesa,nista ne zna radit izadje 2500kk mjesecno.Majstori i do 4000km.Poslovodja boga pitaj.Sto ja mogu ugrubo izracunat ostalo mu je minimalno 25000 za 4 mjeseca.A plus i ja svasta odradim.A pravo sam dobro prosao.Cudo napravio za 4 mjeseca.Neki drugi ne bi za godinu ovo uradili.Apaurini se doruckuju.Ja.Oni sudzuke.E sad zamisli nekoga ko pojma nema sta bi ga kostalo i koliko bi trajalo.Uglavnom ako vam radi 7 ljudi racunaj dnevno minimalno 1000km za ruke.I to ne efektivno po radu neke stvari racunati,po m2 npr.2 dana mi iznose 400m2 rigipsa,300m2 izolacije,80m2 osb ploca itd Znaci 2000km me kosta iznosenje materijala koji kosta 4700km.Samo iznosenje.Pa tek onda postavljanje gruba pa fina.I kaze recimo 25km po m2 ruke za rigips.Jes al u qrcu.Nidje veze racunica.Jes kad bi s neba pao u prostoriju.Zbog ovih stvari ce m2 u centru bit 10000km.Nevjerovatno veliki troskovi.Mogo sam 3 nove kuce na livadi napravit za cijenu renoviranja kuce u centru grada.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Slažem se, ali nije Edo ovako nikad bilo. Kupovna moć zadnjih godina ni blizu ne prati rast cijena nekretnina.edo_79 wrote: 09 Apr 2026, 10:12Drug moj, ja sam 2015 uzeo stan sebi, 47 kvadrata po 900 maraka, na platu od skoro pa hiljadu .... kad se kućiš moraš stegnuti kaiš ... ali evo sad kako su cijene pobudaludile mogu uzeti pare na pare, i još koju milju prebacit .... što se tiče krečenja, sve sam sebi radim, jer smo to i kući radili babo rahmetile, brat i ja .... nije to sveto pismo samo što su ljudi danas postali gospoda .... pa buraz ako nećeš sam sebi krečit jbg, stisni zube i plati ...Masamune wrote: 09 Apr 2026, 08:38
Vidi druže... razumijem tvoju situaciju. Ti gledaš isključivo iz te perspektive.
Kupio sam i ja stan u tom periodu od 63 kvadrata. Sad da nemam krova nad glavom i kad bih ga morao uzeti bolje bi bilo da me odmah ukopaju.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 494 times
- Been thanked: 1508 times
Vidi nije ni meni jasno otkud odjednom ovoliki bum sa cijenama .... ali hajmo realno .... i nama dvojici je bio bum kad smo kupovali svoje za plate koje smo tada imali jebaji ga .... Ja sad da nemam krov nad glavom, radije bih išao pod kiriju nego da kupujem stan, jer bi to bilo ravno samoubistvu ... zamisli ti da u Maglaju .... MAGLAJU .... cijena kvadrata stana ide od 2000 - 3500 maraka .... znači stan od 100 kvadrata 200 - 350 milja maraka, plus troškovi koji idu uz to sve ....Masamune wrote: 09 Apr 2026, 10:19
Slažem se, ali nije Edo ovako nikad bilo. Kupovna moć zadnjih godina ni blizu ne prati rast cijena nekretnina.
Kupio sam i ja stan u tom periodu od 63 kvadrata. Sad da nemam krova nad glavom i kad bih ga morao uzeti bolje bi bilo da me odmah ukopaju.
A što se tiče kupovne moći ... kupovna moć ne prati rast cijena zadnjih 20 godina ... danas ako hoćeš kupit sebi malo kvalitetnije gaće moraš se u kredit uvalit, ha ya
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Uzimaju doktori, notari, advokati, politicari, ucesnici u projektu(ucestvuje sa materijalima a investitor mu da 2,3 stana), dijaspora...i najmanje krimosi(u zadnje vrijeme).Masamune wrote: 09 Apr 2026, 07:32 Da mi je samo znati ko uzima stanove šakom i kapom po takvim cijenama osim nekih krimosa, narkodilera, političara, onih prokletih koji se ne znaju zaustaviti na par stanova koje izdaju stan na dan dva i samo uzimaju još više itd.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Trziste.Masamune wrote: 09 Apr 2026, 10:19Slažem se, ali nije Edo ovako nikad bilo. Kupovna moć zadnjih godina ni blizu ne prati rast cijena nekretnina.edo_79 wrote: 09 Apr 2026, 10:12
Drug moj, ja sam 2015 uzeo stan sebi, 47 kvadrata po 900 maraka, na platu od skoro pa hiljadu .... kad se kućiš moraš stegnuti kaiš ... ali evo sad kako su cijene pobudaludile mogu uzeti pare na pare, i još koju milju prebacit .... što se tiče krečenja, sve sam sebi radim, jer smo to i kući radili babo rahmetile, brat i ja .... nije to sveto pismo samo što su ljudi danas postali gospoda .... pa buraz ako nećeš sam sebi krečit jbg, stisni zube i plati ...
Sjecas se da je Melain bio 1600KM/m2 a sada Higijena 5.000KM/m2 i gledas u groblje.
Tu se nista ne moze.
Sta je zanimljivo, svi zele grad a niko nece na periferiju.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3025 times
- Been thanked: 5353 times
Ne možeš ni na periferiju.amidza idriz wrote: 09 Apr 2026, 23:03Trziste.Masamune wrote: 09 Apr 2026, 10:19
Slažem se, ali nije Edo ovako nikad bilo. Kupovna moć zadnjih godina ni blizu ne prati rast cijena nekretnina.
Sjecas se da je Melain bio 1600KM/m2 a sada Higijena 5.000KM/m2 i gledas u groblje.
Tu se nista ne moze.
Sta je zanimljivo, svi zele grad a niko nece na periferiju.
Evo ja bih rado, ali moraš ili žrtvovat nešto veliko, ili imati pola miliona - milion da kupiš finu kuću na finom zemljištu i da je renoviraš.
Ne moraš ti dalje čitat, ali dosta pratim kuće pa sam obišla svašta.
Evo šta sam ja gledala od "periferije":
Zabrđe imaš više opcija da biraš. Ili da sa tarase mirišeš raspadanje gradskog smeća na deponiji, ili da si u naselju sa bratom Momčila Krajišnika, ili možda da kupiš zgradu Momčila, ili da trackaš u ribarskim čizmama oko kuće.
Osjek - lijepo naselje u ravnici i odmah do Sa, ali jako puno smeća. Sve kuće po realnim cijenama su u brdu, pa je tako onda bolje bit na Sokolju. Sve u ravnici, i što iole vrijedi, je prenapuhano za dobrih 100k ako ne i više. Naleti kućica roh-bau, preslatka, cijena realna da kuća ima papire, ali kuća nema nikakve papire, samo je parcela u katastru. Čovjek bi i to proguto, ali dođeš dole i vidiš da je kuća preko puta gigantske romske kuće koja je u njihovom vlasništvu i dvorište je puno, ali nema jednog cm da nema smeća.
Doglodi - možeš z-ab-o-r-a-v-i-t-i ako nisi spreman da platiš i da masno preplatiš. Isto tako Otes, Azići.
Ahatovići - samo je osnovna škola u ravnici i sve ostalo je brdo. Kad kupuješ kuću obavezno kupuješ po finoj cijeni i kvadrate brda kroz koje se ne može pješke ići.
Rječica - to je selo. To jest blizu Sa ali čim skreneš kod Robota u Rajlovcu (gdje su cijene kuća iz 80-tih kao da se nalaze na Grbavici) to je jedan polu-gradski polu-seoski put oko kojeg su gusto naštrikane kuće jer sve iznad puta je brdo, a sve ispod puta je rijeka koja nikad ne znaš kad će te poplavit.
Vlakovo je neko polu naselje gdje je najbliža osnovna škola ili u Hadžićima, ili u Dobroševićima. Nijedna kuća nije realne cijene, jer ili si pored saobraćaja Mostarskog raskršća ili opet u brdu u nekoj "zatvorenoj parceli" sa 5 ili više kuća koje su bile pravljene za Arape ali ih oni nisu kupili. I opet Romi i smeće.
Hrasnica zbog nadolazeće tramvajske pruge isto ako si milioner može, a Kovačići gdje su nešto niže cijene u odnosu na Hrasnicu kuća na kuću na kuću. Bila je jedna kuća završena samo do prvog sprata normalne cijene ali na parceli na koju ne možeš ući autom nit postoji način uopšte da napraviš garažu ili bilo šta zbog pozicije. Zato se i prodaje sto godina.
Miševići, preskupo brdo gdje s pola strane brda cesta je još uvijek u fazi kao kad naselje tek nastaje i sad će im trebati 15 godina da se izbore sa opštinskom vlasti da dobiju asfalt, a s druge strane brda žive neki čudni milioneri, ogromna zdanja dignutih kamenih ograda i kovanih kapija na električni pogon. A na vrh brda je autobuska stanica. Za minibus.
Bojnik ili si pored ceste ili u brdu, škola ne znam gdje je.
Hadžići su jeftiniji od Sarajeva ali ako opet agencije pušu cijene, a dooooosta ljudi preko njih prodaje jer ili su vani, ili im je to neka ostavština, pa se niko ne bakće. Realna cijena može, ali si na Igmanu. A vala, ne ide mi se u Hadžiće da bi živjela u stanu.
Idemo dalje, ali ja počinjem snažno zagovarat Brezu
Možda starci uopšte nisu bili ludi što su gradili spratove sa "sinove"
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3025 times
- Been thanked: 5353 times
Inače, kuća preko puta kuće Momčila K. Još je njegova na ravnici, a ova na brdu i gledaju jedna na drugu

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Sta ce ti ova kada je odmah moras prefarbati.