Iran

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 3330 times
Status: Offline

Re: Iran

Post by Mutevelija » 08 Apr 2026, 20:12

Krokodil Behko wrote: 08 Apr 2026, 19:03
Mutevelija wrote: 08 Apr 2026, 18:59 Mogu tako sto će Mosad ubaciti ljude u proteste, nema interneta u Iranu a protesti u Šri Lanci počeli zbog interneta završili sa ženskim predsjednikom..ne podržavam proteste jer nikad ne znaš na šta mogu oni izaći.
Krenu kao za jednu stvar a pretvore se u drugu.

Pa šta je razlog, ko je počeo i zbog čega?
Jel ta žena kriva?
Dobro pitanje eh tako je počela Islamska revolucija nije ona počela što je narod se jednog dana probudio i odlučio da zaklanja, i eto.
Nego je počela zbog opresije od Šaha nad vlastitim narodu, svi su podrzali Ajatollaha tad od ljevičara je imao veliku podršku kao i komunsta koji su protiv burzoazije , i kasnije ajatollah reko, elhamdulilah sto ste se digli proriv nepravde, ali sad ćemo malo promijniti tok protesta koji ste vi naumili i napraviti ćemo ga onako kako mi zelimo, i posta iran Islamska republika.

TO i jest moja poenta , krene protest kao jedno a zavrsi kao drugo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 08 Apr 2026, 20:20

Melek wrote: 08 Apr 2026, 19:03
Mutevelija wrote: 08 Apr 2026, 18:59 Mogu tako sto će Mosad ubaciti ljude u proteste, nema interneta u Iranu a protesti u Šri Lanci počeli zbog interneta završili sa ženskim predsjednikom..ne podržavam proteste jer nikad ne znaš na šta mogu oni izaći.
Krenu kao za jednu stvar a pretvore se u drugu.
Mossad jedino što će uspjeti je navući gnijev Iranaca na ćifutsku majmunjinu koja će da prhne ko onomad peta kolona izsarajva :kafa
Nije iskljucivo da nece pokusati, i otkud pucnjava na izraelsku ambasadu u Turskoj juče.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1413 times
Been thanked: 4690 times

Post by Laser » 08 Apr 2026, 20:59

Krokodil Behko wrote: 08 Apr 2026, 18:55 Ne vidim kako i na koji način, Amerika ovo može pretvoriti u pobjedu.
Osim ako je sve s figom u džepu, nadaju se neopreznosti protivnika, a oni bi se bolje rasšporedili u međuvremenu.
Sa Trampove strane sigurno nije figa u džepu, on želi ovo završit po svaku cijenu, ali ne može. On ne kontroliše ništa, ufaćen je za jaja.

Zato što Izrael ne želi. :D.

Tramp je u poziciji da ne može ama baš ništa ni Iranu ni Izraelu, pogotovo Izraelu. Natanjahu će nastavit razarat Liban, Iranci to sigurno neće mirno posmatrat, sigurno neće izdat Libance i tako izgubit svako povjerenje koje tamo uživaju.

Rat se uskoro nastavlja, još većom žestinom.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 987 times
Been thanked: 1492 times

Post by tuzlak1212 » 08 Apr 2026, 21:23

Krokodil Behko wrote: 08 Apr 2026, 18:55 Ne vidim kako i na koji način, Amerika ovo može pretvoriti u pobjedu.
Osim ako je sve s figom u džepu, nadaju se neopreznosti protivnika, a oni bi se bolje rasšporedili u međuvremenu.
Mogu pustit Arape niz vodu, nek Iran polupa sve Arapsko kao utjesnu nagradu dok Ameri nastavljaju trat po svemu
Vec se tamo dehumaniziraju Iranci, Trump govori da su Iranci zivotinje i nije ratni zlocin satrat sve redom na mrtvo ime
Jedino kako ce Ameri kompenzirat sve vecu trgovu izvan petroldolara, tamo masa svijeta ima plasticne poslove na konto te svijetske trgovine, ne mozemo ni zamislit koja je to sila kredita, nekretnina i pokrenutih lokalnih privreda na konto petroldolara

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3026 times
Been thanked: 5354 times

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2026, 21:30

Melek wrote: 08 Apr 2026, 18:45 Sad kad se Iranci pregrupišu za te dvi hefte, neće im pera moći odbit :D.
Ne vjerujem da ce Ameri i cifuti uopste ispostovat te 2 sedmice
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 08 Apr 2026, 21:57

Nora Ibsenova wrote: 08 Apr 2026, 21:30
Melek wrote: 08 Apr 2026, 18:45 Sad kad se Iranci pregrupišu za te dvi hefte, neće im pera moći odbit :D.
pa vec je pukla tikva
eno deru po Teheranu, Iran opet zatvorio Hormuz

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2026, 22:12

tuzlak1212 wrote: 08 Apr 2026, 21:57

pa vec je pukla tikva
eno deru po Teheranu, Iran opet zatvorio Hormuz

I et, kako ikad vise uzet njihovu rijec ili dogovor za ozbiljno
Mada je to davno bilo jasno
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2026, 22:13

U drugim vijestima
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 08 Apr 2026, 22:16

Nora Ibsenova wrote: 08 Apr 2026, 22:13 U drugim vijestima
ma ja opljackaj kupce dionica kojima decenijama promovises slobodnu trgovinu
ne samo od sad da ce se dolar manje koristit, nego ce se manje kupovat americke dionice, barem ako ljudi imaju sta u glavi

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2026, 22:27

tuzlak1212 wrote: 08 Apr 2026, 22:16
Nora Ibsenova wrote: 08 Apr 2026, 22:13 U drugim vijestima
ma ja opljackaj kupce dionica kojima decenijama promovises slobodnu trgovinu
ne samo od sad da ce se dolar manje koristit, nego ce se manje kupovat americke dionice, barem ako ljudi imaju sta u glavi
Uvijek u svemu, prati tok para

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 08 Apr 2026, 22:46

Tramp bi rado sve ispoštovao, evo na pregovore će poslati potpredsjednika Vancea, a ne onu dvojicu izraelskih agenata, gospodina zeta i onog drugog, zaboravio sam mu ime. :D.

Vance pripada tzv. krščanskoj struji koja se protivi ovom ratu, a trampov zet i druga ekipa su cionisti, oni su svakako za produžetak rata. Dalje ratovanje će pokopati Trampovu političku karijeru, to je sigurno. On mora što prije povratiti povjerenje MAGA glasača koje je bitno poljuljano. On je toliki narcis i ego manijak da će sigurno pustiti Natanjahua niz vodu, samo da spasi svoju administraciju. Još uvijek može, još uvijek ima dovoljno glupavih MAGA debila kod kojih lahko može popravit rejting okončanjem rata.

Mislim da će pritisnut Izrael i da će sukobi u Libanu utihnuti. Zato i samo zato što bi dalje ratovanje bio politički kraj cijele administracije u kojoj ima mnogo ljudi koji ne žele biti saslušavani, ne žele svjedočit, ne žele pokretanje istraga, žele se izvući iz govana u koja ih je uvalio Natanjahu i Mosad.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2026, 23:47

Laser wrote: 08 Apr 2026, 22:46

Tramp bi rado sve ispoštovao, evo na pregovore će poslati potpredsjednika Vancea, a ne onu dvojicu izraelskih agenata, gospodina zeta i onog drugog, zaboravio sam mu ime. :D.

Vance pripada tzv. krščanskoj struji koja se protivi ovom ratu, a trampov zet i druga ekipa su cionisti, oni su svakako za produžetak rata. Dalje ratovanje će pokopati Trampovu političku karijeru, to je sigurno. On mora što prije povratiti povjerenje MAGA glasača koje je bitno poljuljano. On je toliki narcis i ego manijak da će sigurno pustiti Natanjahua niz vodu, samo da spasi svoju administraciju. Još uvijek može, još uvijek ima dovoljno glupavih MAGA debila kod kojih lahko može popravit rejting okončanjem rata.

Mislim da će pritisnut Izrael i da će sukobi u Libanu utihnuti. Zato i samo zato što bi dalje ratovanje bio politički kraj cijele administracije u kojoj ima mnogo ljudi koji ne žele biti saslušavani, ne žele svjedočit, ne žele pokretanje istraga, žele se izvući iz govana u koja ih je uvalio Natanjahu i Mosad.
Koji Vance? Isti onaj što je netom nakon prekida vatre izjavio da Liban nije uključen u dogovor.
Kamala, sa druge strane novčića, Irancima poručuje da je ključno da ne uzvrate ako Izrael napadne u toku primirja.

Nema, ali nema struje na vlasti u USA koja ne podržava Izrael u određenoj količini (a skoro svi do kraja) javno ili tajno niti je bilo Američkog predsjednika koji bi im se snažno usprostavio još od ubistva Kennedya. Da, neki javno kritikuju, neki daju podršku sa rezervom i ograničenjima, ali kad dođe stani-pani ... ili će prešutno dozvolit ono što Izrael hoće, ili ih više neće bit. Američki predstavnici vlasti koji su protiv Izraela su glasni i javni samo dok su "bezazleni", dok njihova laprdanja ne utiču ni na šta niti otkrivaju nešto značajno. Trump je jednom opozvan (iako ne povučen) iz ureda, zar nije razlog za opoziv to što je predsjednik mimo kongresa dozvolio da ga druga država uvuče u rat sa zemljom koju godinama izbjegavaju napast. Niko se ni ne počeša.

Narcis i ego manijak jest, ali da ima moć pustit Satanjahua i Shitzrael niz vodu, nema. I poslije Trumpa će bit neka druga, za cioniste korisna marioneta aka Trump.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 09 Apr 2026, 00:09

Ok Noro, onda je to politička smrt Trampove administracije. Ako hitno ne prekine rat, ne može se nikako opravdati svojoj MAGA bazi. :cudi

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 09 Apr 2026, 00:10

Isječak sa sajta za jevrejsku zajednicu gdje se oni okupljaju da se educiraju, nađu posao, stan, planere za vjenčanja, sve ..
Commentary: While rabbinic sources place the splitting of the sea at midnight, Donald Trump’s ultimatum to open the Strait of Hormuz—or incur his wrath—expires at 8:00 PM EST on Shvii shel Pesach.

By Amit Segal

Standing on the edge of the Red Sea, the Egyptian army approaching, the Bible records that many of the Israelites wanted to turn back.

According to rabbinic sources, one leader of the tribes, Nachshon ben Aminadav, stepped forward, throwing himself into the water, at which point the sea miraculously split. This is the miracle Jews will celebrate tonight on the seventh night of Passover.

While rabbinic sources place the historical event at midnight, this year’s point of no return will occur at 3:00 AM in Israel, when Donald Trump’s ultimatum to open the Strait of Hormuz—or incur his wrath—expires.
"Nekome" je ovdje u igri puno više od nafte i dolara, ma kako to nama bilo nevjerovatno

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 09 Apr 2026, 00:17

Laser wrote: 09 Apr 2026, 00:09 Ok Noro, onda je to politička smrt Trampove administracije. Ako hitno ne prekine rat, ne može se nikako opravdati svojoj MAGA bazi. :cudi
Ma Tramp je meni (a trebao bi i tebi biti) u ovoj priči sasvim nebitan. Čovjek je skontao da se može enormno obogatit i pritom steći imunitet pred zakonom tako što će bit predsjednik, a posto je predsjednik tako što je obećao poslušnost gazdi i poljubio Rimski zid. Kad se kandidovao niko živ na planeti zemlji nije mislio da će ga Amer izabrat za predsjednika. Al' prosječan Amer nema pojma da on ništa ne bira. Nema on pojma da ga od drugog svjetskog rata KGBovci targetirano zaglupljuju, da mu Mossad oblikuje mišljenje, da su mu čak i emocije proizvod manipulacije.

Mene ne zanima smrt Trampove administracije, mene zanima smrt Izraela.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 09 Apr 2026, 00:42

Da, neki javno kritikuju, neki daju podršku sa rezervom i ograničenjima, ali kad dođe stani-pani ... ili će prešutno dozvolit ono što Izrael hoće, ili ih više neće bit. Američki predstavnici vlasti koji su protiv Izraela su glasni i javni samo dok su "bezazleni", dok njihova laprdanja ne utiču ni na šta niti otkrivaju nešto značajno.
Evo stava trenutno "vrhovnog" rabina u NY po temu Mamdanija prije izbora:

​My experience with such people — although I have never personally met the person in question — has convinced me that politicians are generally motivated more by expediency than by conviction. In other words, their public pronouncements on various issues do not stem from categorical principles or religious imperatives. Hence, most, if not all, are subject to change in their positions, depending on time, place, and other factors.

I believe, therefore, that the proper approach to such persons by Jewish leaders should not be rigid. As a rule, it does no good to engage in a cold war, which may often turn into a hot war; nor does it serve any useful purpose to brand one as an “enemy” or an “antisemite,” however tempting it is to do so, even if that person vehemently denies it. It can only be counterproductive. On the contrary, ways and means should be found to persuade such a person to take a favorable stance, at least publicly. We haven’t too many friends, and attaching labels, etc., will not gain us any.”

Nakon izbora:

Image

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Apr 2026, 18:22

This is on next level
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Apr 2026, 18:34

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 10 Apr 2026, 10:39

Gini Amere noli mas kurac

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27707 times
Been thanked: 28511 times

Post by ironman » 10 Apr 2026, 10:46

Kakav razvoj price..i stalno mi i Brexit u glavi..ybn britanci koji su mozda znali za epstejna pa se na vrijeme izvukli iz EU..
Gledaj sad kako narandzasto krme pokusava izvuc trupe iz Europe..pod sloganom America first..
A zapravo pravi teren da sutra moze stat na stranu cionista ako se Turska moradne sukobit sa cionizmom u Siriji npr..
Kakve se igre igraju?
Najjednostavnije je objasnjenje da je krme ucijenjeno epstejnom i da htio ne htio mora slusat cioniste i radit u njihovu korist..nije da i prethodnici nisu radili u njihovu korist ali ovo sto narandza radi je vise nivoa iznad ili ispod kako se vec gleda na stvar..
Zapaliti planetu..amortizirati ruski fasizam u Ukrajini..napraviti od Ukrajine agenta tame jer realno kakav izbor imaju ukrajinci..
I onda da se napravi puni krug dodjemo do nas.U BiH.
Kakav mi izbor imamo u ovom preslagivanju...samo se sjetim sebe i kako sam od prvog dana izbora narandze govorio i prostacio ovim pizdama koje su velicale Trumpa..koji su govorili svejedno je jer je Obama il Bush spizdio Irak il Afganistan..
Jel sad vidimo koliko je svejedno?
I sad bih trebo socno opsovat al u duhu toga da su i paraziti mozda korisni za nesto necu..jer haman da se svaciji glas jednako broji :D.
dream of spring...

Post Reply

Return to “Svijet”