Ma Zidan je najbolji.
Pošto moler kod vas? Omladina neće da kreči
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23666 times
- Been thanked: 21641 times
- Status: Offline
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14857 times
- Been thanked: 10388 times
Re: Pošto moler kod vas? Omladina neće da kreči
Kad se vratim u Brcko. A tad se vec necu moci penjati u potkrovlje, pa ako ne ugradim lift, onda cu preselit sprat nize, u sestrinu sobu
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1415 times
- Been thanked: 4694 times
Ti očito poznaješ neke klošare.panter7 wrote: 10 Apr 2026, 02:37ma nece ova omladine 'kile', sve da im je guzovace preko amazonaamidza idriz wrote: 10 Apr 2026, 01:00 Imam kucu u lijepom gradu na Uni. Prvi red do samog centra.
Komforna na sprat za jednu viseclanu porodicu(4 s.sobe) sa lokalom ispred kuce.
Sutra da je prodajem ne bih mogao za te pare kupiti stan od 100m2.
Zasto mnogi ili svi zele u stan a nece kucu?![]()
Bogami, oko mene je većinom vrijedna i pametna omladina, znaju dobro računat, znaju istraživat, poredit, analizirat. Ne znaju zidat i malterisat, zašto bi to znali.
Ako očekuješ da budu Alije Sirotanovići, zayebo si se, ta priča odavno ne pije vode.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2992 times
- Been thanked: 24755 times
Ja se vec vozam izvuko ga neki dan.Julia-Klara wrote: 10 Apr 2026, 17:53Kad se vratim u Brcko. A tad se vec necu moci penjati u potkrovlje, pa ako ne ugradim lift, onda cu preselit sprat nize, u sestrinu sobu![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3011 times
- Been thanked: 1370 times
Nora Ibsenova wrote: 10 Apr 2026, 16:41To se ne isplati prodat. Sredit i na booking. Nadjes nekog da ti "vodi" kuću i platiš po odsjedanju da primi goste, očisti iza njih, dokupi inventar.amidza idriz wrote: 10 Apr 2026, 01:00 Imam kucu u lijepom gradu na Uni. Prvi red do samog centra.
Komforna na sprat za jednu viseclanu porodicu(4 s.sobe) sa lokalom ispred kuce.
Sutra da je prodajem ne bih mogao za te pare kupiti stan od 100m2.
Zasto mnogi ili svi zele u stan a nece kucu?
Dobra ideja na koju sam vec pomisljao ali uvijek ono ''tudja svraba ne cese''.
Vjeruj da su pare tu jer znam da ljudi sobe iznajmljuju pa imaju posla.
Ima garsonjera iza kuce(u sklopu kuce) i nudio sam rodici da zivi tu i da se brine o kuci i gostima ali jok, bolje je biti cistacica u Njemackoj nego domacica u toj kuci za finu platu.
Imam jarana u Tz koji se zali kako je tesko otici na more.
Kazem mu ja, hajmo zajedno da ti okrecimo stan i vec imas dovoljno za mora a ja cu ti manjak nadomjestiti.
Ne ne, ja imam majstora i ekipu koji dodju i za jedan dan sve to zavrse a ja im dam 800Km i gotovo(do pretprosle godine, sada ne znam koliko).
Ok jarane, daj onda moleru i kupi lezaljku za Panonska.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3026 times
- Been thanked: 5355 times
U životu sam najviše uštedila jer mora sve sad i odmah.amidza idriz wrote: 10 Apr 2026, 23:45Nora Ibsenova wrote: 10 Apr 2026, 16:41
To se ne isplati prodat. Sredit i na booking. Nadjes nekog da ti "vodi" kuću i platiš po odsjedanju da primi goste, očisti iza njih, dokupi inventar.![]()
Ima garsonjera iza kuce(u sklopu kuce) i nudio sam rodici da zivi tu i da se brine o kuci i gostima ali jok, bolje je biti cistacica u Njemackoj nego domacica u toj kuci za finu platu.
Kazem mu ja, hajmo zajedno da ti okrecimo stan i vec imas dovoljno za mora a ja cu ti manjak nadomjestiti.
Ne ne, ja imam majstora i ekipu koji dodju i za jedan dan sve to zavrse a ja im dam 800Km i gotovo(do pretprosle godine, sada ne znam koliko).
Ja kad skontam da se kreči mora se ODMAAAAAAAAAAAAH krečit, nema čekat majstora po 3 mj
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2992 times
- Been thanked: 24755 times
Booking ti je 15 do 17% neko da doceka i spremi jedno 20% pausal racuni to je sve skupa od 40 do 50% rashoda.Prerovi booking ,airbnb po datumima druge smjestajne jedinice i cackaj njihovu popunjenost i kvalitet ponude,cijenu pa formiraj svoju.Pod pretpostavkom godisnje popunjenosti stvori sliku prihoda,odbij rashod i eto.To ti je to otprilike.U krajnjem slucaju ovako bezveze stoji a ne valja da je kuca prazna.A i rashod pretvaras u prihod...amidza idriz wrote: 10 Apr 2026, 23:45Nora Ibsenova wrote: 10 Apr 2026, 16:41
To se ne isplati prodat. Sredit i na booking. Nadjes nekog da ti "vodi" kuću i platiš po odsjedanju da primi goste, očisti iza njih, dokupi inventar.![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10414 times
- Been thanked: 12287 times
Julia-Klara wrote: 10 Apr 2026, 13:57Joj ja imam problem u potkrovlju, trebala bih prvo te mreze lijepit. Das su malterisali previse cementa stavili, i sad se sve one pukotine vide, pokusali samo sa gletom i krecenjem, ali kurko, opet sve izbije. Pricala sa ocem i sa molerom koji nam je radio prosle godine sve osim moje i sestrine sobe, kaze samo mreza i polako preko mreze jos jedan sloj.Krokodil Behko wrote: 09 Apr 2026, 07:47 Niko ne govori, pošto je moleraj s lijepljenjem mreža, ako ima pukotina.
Veze nemam. Imam ormare teske ko tuc, etison na podu, ne da mi se... jebat ga, nek stoji... a doce vrijeme kad cu morati![]()
Hoće to biti dobro.
Msm, te mreže nisu ni skupe, pola marke do marku po kvadratu. 10-15 maraka je vreća (25 kg) ljepila za te mreže i ide kila po kvadratu. Otprilike, materijal te dođe 1.5 maraka po kvadratu
Ja sam sebi u sobi to lijepio prije deset godina. Nema kakvih pukotina nije bilo i eno stoji ko beton još uvijek.Prilikom ljepljenja, ljepilo se fino navuče gletericom da bude ravno. Nakon toga, još samo sloj gleta ide i to je sve. Tu ti materijal ne igra nikakvu ulogu što se tiče cijene. Otprilike 90% troška će ići mjastoru.
Majstor s pomoćnikom, može polijepiti kompletnu sobu od 12 do 15 kvadrata, za jedan dan. Pola dana za gletovanje i još toliko za krečenje.
-
panter7
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 511 times
Evo, 3X citam naslov teme, nikako da skotam (valjda je do mene) jel naslov parafraziram nece u molere ili nece da uce?Laser wrote: 10 Apr 2026, 20:47Ti očito poznaješ neke klošare.
Bogami, oko mene je većinom vrijedna i pametna omladina, znaju dobro računat, znaju istraživat, poredit, analizirat. Ne znaju zidat i malterisat, zašto bi to znali.
Ako očekuješ da budu Alije Sirotanovići, zayebo si se, ta priča odavno ne pije vode.
gdje sam napisao da nisu pametni ne znaju racunat, nece da uce, ili nesto slicno?
procitaj naslov, moj komentar, skocentrisi se malo
p.s.sta znaci klosar?
@Masamune, ono 'stari prdonja', je l' se odnosi na mene?
da provjerim
ovdje i bog vozi mercedes, sto veci smrad to bolje ces proc
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25589 times
- Been thanked: 28615 times
Da se placa ko kod Maje, ne bi ni ja majke mi.
Acta non Verba
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1753 times
- Been thanked: 3330 times
Ovo je nasjkuplje , ja kolegu is firme zvao električara nakon sto mi je promijenio sa jos jednim osigurače sa starih na nove , i sad da je jos jednu utičnicu da stavim i neonku dole u radionu.
Zvao ga par puta i neke izgovore imao, nije mogao kao doci. Nebitno ne moze reci ne isplati mi se gubiti vrijeme zbog malo posla sto bi zaradio dok mogu vise na drugom mjestu zaraditi.ž
Na kraju ja sam kupio neonku i spojio u radioni.
Najbolje vam je neke firme nadjite, nego da vam ko radi ako ste legalisti ako hocete da placate poreze i td i da ne usluzujete majstore.
Meni su na "crno" radili i tako da zavrsen posao kostalo je sa materijalom, i sad on ima volju hocel doci nece li do njih je, ali ja ga vise necu traziti.
Nemas tu neke garancije. Probleem je kad obeca doci pa slaze, da mu je pare a ne zna kako da te odbije.
I ne znam kako se kreči na drugim mjestima ali ovde imas covjeka od povjerenja i nadjes okreci ti, opet sad ce neki reci paa nisi platio poreza.
Pa eto plati ti porez i firmu nek ti kreči
ali se nemoj zaliti sto je skupo
Zvao ga par puta i neke izgovore imao, nije mogao kao doci. Nebitno ne moze reci ne isplati mi se gubiti vrijeme zbog malo posla sto bi zaradio dok mogu vise na drugom mjestu zaraditi.ž
Na kraju ja sam kupio neonku i spojio u radioni.
Najbolje vam je neke firme nadjite, nego da vam ko radi ako ste legalisti ako hocete da placate poreze i td i da ne usluzujete majstore.
Meni su na "crno" radili i tako da zavrsen posao kostalo je sa materijalom, i sad on ima volju hocel doci nece li do njih je, ali ja ga vise necu traziti.
Nemas tu neke garancije. Probleem je kad obeca doci pa slaze, da mu je pare a ne zna kako da te odbije.
I ne znam kako se kreči na drugim mjestima ali ovde imas covjeka od povjerenja i nadjes okreci ti, opet sad ce neki reci paa nisi platio poreza.
Pa eto plati ti porez i firmu nek ti kreči
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1415 times
- Been thanked: 4694 times
Zašto bismo svi znali krečit?panter7 wrote: 11 Apr 2026, 11:31Evo, 3X citam naslov teme, nikako da skotam (valjda je do mene) jel naslov parafraziram nece u molere ili nece da uce?Laser wrote: 10 Apr 2026, 20:47
Ti očito poznaješ neke klošare.
gdje sam napisao da nisu pametni ne znaju racunat, nece da uce, ili nesto slicno?
p.s.sta znaci klosar?
da provjerim
Ja znam krečit, ali to nije normalno, ne bih trebao znati, a naučio sam jer sam odrastao u nenormalnim okolnostima gdje su ljudi sami sebi popravljali auta, veš mašine, sami sebi gradili kuće itd.
Yebeni Brozov vakat koji si ti, zajedno.sa Vecom, spreman braniti do kraja.
To je nenormalno pa zato pozdravljam omladinu što ne želi imati "zlatne ruke" koje se u svašta razumiju.
Nek vala ne kreče, pa makar jedna generacija živjela u čađavim stanovima.
Kad-tad, stvari će se dovesti u normalu. Ako budemo svi krečili, lijepili pločice, mijenjali ulje i filtere na autima, nikad nećemo izaći na hajr i nikad ništa neće biti normalno.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
-
panter7
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 511 times
cuj krecio, ja levata Tito dragi (jes vas Saban levatio, svaku ma cast)Laser wrote: 11 Apr 2026, 12:42Zašto bismo svi znali krečit?panter7 wrote: 11 Apr 2026, 11:31
Evo, 3X citam naslov teme, nikako da skotam (valjda je do mene) jel naslov parafraziram nece u molere ili nece da uce?
p.s.sta znaci klosar?
da provjerim
Ja znam krečit, ali to nije normalno, ne bih trebao znati, a naučio sam jer sam odrastao u nenormalnim okolnostima gdje su ljudi sami sebi popravljali auta, veš mašine, sami sebi gradili kuće itd.
Yebeni Brozov vakat koji si ti, zajedno.sa Vecom, spreman braniti do kraja.![]()
To je nenormalno pa zato pozdravljam omladinu što ne želi imati "zlatne ruke" koje se u svašta razumiju.
Kad-tad, stvari će se dovesti u normalu. Ako budemo svi krečili, lijepili pločice, mijenjali ulje i filtere na autima, nikad nećemo izaći na hajr i nikad ništa neće biti normalno.
ja prije rata iso vani na "sanu" i "valu", krao sta sam stigo
a nesto se i skolice (vecernja) zavrsilo
jes se lijepo zivilo Tito dragi
p.s. opet si profulio poentu
ovdje i bog vozi mercedes, sto veci smrad to bolje ces proc
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 26589 times
- Been thanked: 6976 times
Umal te neyeba Broz, tbj. Ja, u Brozovo vrijeme, nikad nisam zakuhala hljeb, pitu napravila, okrecila, ali jesam zidala, rofu nabacivala, stojala za mjesalicom, i rucno sam malter pravilaLaser wrote: 11 Apr 2026, 12:42Zašto bismo svi znali krečit?panter7 wrote: 11 Apr 2026, 11:31
Evo, 3X citam naslov teme, nikako da skotam (valjda je do mene) jel naslov parafraziram nece u molere ili nece da uce?
p.s.sta znaci klosar?
da provjerim
Yebeni Brozov vakat koji si ti, zajedno.sa Vecom, spreman braniti do kraja.![]()
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 25276 times
- Been thanked: 10952 times
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
nije mi bila namjera podvuci sve, nego samo onu recenicu gdje je spomenuo Broza i Vecu-ispade sve podvuceno, meni ne smeta
u pravu si, bez lazne skromnosti, ovakve su jako rijetke i ne bih nikom pozeljela biti ja, jer biti ja, jako je tesko na ovom dunjaluku i pokvarenom svijetu.
Nice, imas pozdrav od Vece
vec kad pisem, da i to izbacim iz sebe
- Nice
- Forum [Bot]
Pusti, ne treba se zamarati nebitnim stvarima i mišljenjima, uvijek ostani svoja...
- Veca
- Uvijek slobodna!

Nice wrote: 11 Apr 2026, 17:15 Pusti, ne treba se zamarati nebitnim stvarima i mišljenjima, uvijek ostani svoja...
svasta sebi narod dozvoli i olako sifre dijele, a najvise mi upadnu u oci, sto i sami sifre imaju.
a ja vise volim umrijeti, nego nebiti svoja, samo to rijetko ko kuzi
- Nice
- Forum [Bot]
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14857 times
- Been thanked: 10388 times
Ja u Pragu ba, sacu, kad dodjemHAVANA wrote: 10 Apr 2026, 22:30Ja se vec vozam izvuko ga neki dan.Julia-Klara wrote: 10 Apr 2026, 17:53
Kad se vratim u Brcko. A tad se vec necu moci penjati u potkrovlje, pa ako ne ugradim lift, onda cu preselit sprat nize, u sestrinu sobu![]()
![]()
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija