Nebojša Vukanović
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4634 times
- Been thanked: 3670 times
- Status: Offline
Re: Nebojša Vukanović
Ma jok. A šta sa silnim uvezenim slaveniziranim Vlasima?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4634 times
- Been thanked: 3670 times
Da ne bude da sam šovinist - dobar dio Vlaha je isto tako prešao i na Islam, naročito tamo oko 17. vijeka. Procjenjuje se čak otprilike polovina vlaške nomadske populacije da se islamizirala u tom procesu. Postoje čak i zapisi o antagonizmu koji je tad nastao izmedju pravoslavnih i islamiziranih Vlaha. Prema nekim teorijama su npr kalesijski zvuci tipičan vlaški melos. 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3036 times
- Been thanked: 1374 times
Goreg od Dodika nema.Masamune wrote: 10 Apr 2026, 09:22Pa zato što uvijek imaš one koji misle da je Dodik gori jer su njegovi vlast, a opozicija koja udara po njemu je kao lafo bolja.spacebound wrote: 10 Apr 2026, 07:45 Svi su oni isti, ne kontam one komentare da je sad pokazao kakav je. Covjek to pokazao ima godina i godina. Al vole ljudi odbacit sto im se ne svidja, a cut samo ono sto im se svidja![]()
A nije. Oni su još gori od njega. Nisu ni isti kao što ti tvrdiš. Puno su gori ideološki od njega, a time Dodika uopšte ne treba izdvajati da je dobar samo je malo manje gori od njih.
Jedino je bitno ovo - daleko im svima skupa kuća bila od moje.
Opozicija je podla ali nije toliko prefrigana da smislja ovolike probleme.
Covjek nas 20 god. drzi okovane pa ni makac.
Opozicija nije toliko inteligentna ali jeste podla.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

A Mara i derventske lole katolicki melos.Melek wrote: 10 Apr 2026, 21:51 Da ne bude da sam šovinist - dobar dio Vlaha je isto tako prešao i na Islam, naročito tamo oko 17. vijeka. Procjenjuje se čak otprilike polovina vlaške nomadske populacije da se islamizirala u tom procesu. Postoje čak i zapisi o antagonizmu koji je tad nastao izmedju pravoslavnih i islamiziranih Vlaha. Prema nekim teorijama su npr kalesijski zvuci tipičan vlaški melos.![]()
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1431 times
- Been thanked: 1762 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23681 times
- Been thanked: 21652 times
Vrijeme će pokazati. Nadam se da nisam u pravu, ali sudeći po stavovima, objavama i ostalom nije on toliko ideološki u srbovanju.amidza idriz wrote: 10 Apr 2026, 23:51Goreg od Dodika nema.Masamune wrote: 10 Apr 2026, 09:22
Pa zato što uvijek imaš one koji misle da je Dodik gori jer su njegovi vlast, a opozicija koja udara po njemu je kao lafo bolja.
A nije. Oni su još gori od njega. Nisu ni isti kao što ti tvrdiš. Puno su gori ideološki od njega, a time Dodika uopšte ne treba izdvajati da je dobar samo je malo manje gori od njih.
Jedino je bitno ovo - daleko im svima skupa kuća bila od moje.
Dodik forsiranim nacionalizmom brani imperiju koju je izgradio 20 i kusur godina i najviše obmanjuje vlastiti narod. Od 200+ stanova koje ima u BiH i inostranstvu, firmi na njegovim koji dobijaju većinu tendera do svega ostalog. Zato i pravi većinu problema. Milioni su mu se dobro osladili i puno toga je u igri.
Ja se ne plašim Dodika. Plašim se onih koji će doći nakon njega.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27808 times
- Been thanked: 28636 times
A jednom kad shvatimo i prihvatimo gdje zivimo i na zalost kakve nakane svi koji zive u nasem susjedstvu imaju ka nama,onda bude lakse..
Ne ocekujes nista osim da te se pusti na miru da zivis..
A ono ne da ni to.
Pa sta jej rjesenje..
Radit na sebi,pokusat nove generacije okrenut tome da znaju da ako usvoje glupost kao cilj u zivotu da ne mogu ocekivat nista zauzvrat.
Nego uhvatit se nauke i uhvatit se posla.
Drzavu imamo. Tu smo u startu u prednosti nad palestincima.
Do nas je hocemol dopustit da nas ko zabu kuhaju do gubitka drzave a time i nestanka ili cemo se izdignut iz mocvare..
juce dodik sutra vukanovic..treba prihvatit da tamo ne moze dobit glasove niko ko bi rekao "ja volim BiH,moja drzava je BiH"..osim legende Mektica al njega su sjebali udruzeno njegovi i nasa 5 kolona..
Ne ocekujes nista osim da te se pusti na miru da zivis..
A ono ne da ni to.
Pa sta jej rjesenje..
Radit na sebi,pokusat nove generacije okrenut tome da znaju da ako usvoje glupost kao cilj u zivotu da ne mogu ocekivat nista zauzvrat.
Nego uhvatit se nauke i uhvatit se posla.
Drzavu imamo. Tu smo u startu u prednosti nad palestincima.
Do nas je hocemol dopustit da nas ko zabu kuhaju do gubitka drzave a time i nestanka ili cemo se izdignut iz mocvare..
juce dodik sutra vukanovic..treba prihvatit da tamo ne moze dobit glasove niko ko bi rekao "ja volim BiH,moja drzava je BiH"..osim legende Mektica al njega su sjebali udruzeno njegovi i nasa 5 kolona..
dream of spring...
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Zar je bitan razlog zbog cega 20 god. stagniramo, njegovo bogatstvo ili nacionalizam. Mi ne idemo dalje.Masamune wrote: 11 Apr 2026, 10:03Vrijeme će pokazati. Nadam se da nisam u pravu, ali sudeći po stavovima, objavama i ostalom nije on toliko ideološki u srbovanju.amidza idriz wrote: 10 Apr 2026, 23:51
Goreg od Dodika nema.
Dodik forsiranim nacionalizmom brani imperiju koju je izgradio 20 i kusur godina i najviše obmanjuje vlastiti narod. Od 200+ stanova koje ima u BiH i inostranstvu, firmi na njegovim koji dobijaju većinu tendera do svega ostalog. Zato i pravi većinu problema. Milioni su mu se dobro osladili i puno toga je u igri.
Ja se ne plašim Dodika. Plašim se onih koji će doći nakon njega.
Opet ponavljam, opozicija jeste podla ali nije toliko inteligentna niti ima infrastrukturu da ovoliko koci drzavu.
Dodik je upregao svih 20 savjetnika i seratore samo da smisljaju probleme kako drzava BiH ne bi isla naprijed.