Ovo tek sad vidim i baš je ovako. Ne samo to i kad se nešto desi neće ljudi ni da izađu iz zgrade. Recimo ja sam zadužen za jedan sprat zgrade, te sam dobio nalog kao član komisije da učestvujem u evakuaciji ljudi. Kad se jednom zapalila prostorija niko nije jebao živu silu... ubijao dim ona neće da ode sa radnog mjesta kae saće to biti ugašeno, ne diraj me imam poslaNora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 16:10Da, uzas.Koraci_u_noci wrote: 16 Mar 2025, 21:53 Da, i u koliko njih smo i mi sami bili. I koliko puta. Vecinom sve dobro prodje, al kad se jednom desi, posljedice su katastrofalne. Inace je svugdje tako, i u boljim objektima, evakuacijski putevi su zatrpani, imas samo jedan izlaz jer je lakse kontrolisat masu ljudi, udje vise nego sto moze stat i obicno se svi uzdaju u srecu da ce sve bit u redu
Otkako se bavim djelom i time (vatrodojava, protupozarni sistemi, panik rasvjeta i slicno) ostala sam zaprepastena koliko se malo kod nas te regulacije sprovode.
Vele ono upalila se sirena malo tandrče bezbeli neko zapalio cigaru u zgradi i nije je ugasio kako treba, pa nije ništa. Pa ja... sve tako dok nekog plamen ne proguta, pa će pitati šta ovo bi, kako je moguće...
A edukacije koje provode jednom u godini dana da ne govorim koliko budu smiješne. Od edukacija prave skeč komedije.
Sve u svemu sve je to poprilično neozbiljno.