Makedonija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23574 times
Been thanked: 21577 times
Status: Online

Re: Makedonija

Post by Masamune » 14 Apr 2026, 14:10

Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 16:10
Koraci_u_noci wrote: 16 Mar 2025, 21:53 Da, i u koliko njih smo i mi sami bili. I koliko puta. Vecinom sve dobro prodje, al kad se jednom desi, posljedice su katastrofalne. Inace je svugdje tako, i u boljim objektima, evakuacijski putevi su zatrpani, imas samo jedan izlaz jer je lakse kontrolisat masu ljudi, udje vise nego sto moze stat i obicno se svi uzdaju u srecu da ce sve bit u redu
Da, uzas.
Otkako se bavim djelom i time (vatrodojava, protupozarni sistemi, panik rasvjeta i slicno) ostala sam zaprepastena koliko se malo kod nas te regulacije sprovode.
Ovo tek sad vidim i baš je ovako. Ne samo to i kad se nešto desi neće ljudi ni da izađu iz zgrade. Recimo ja sam zadužen za jedan sprat zgrade, te sam dobio nalog kao član komisije da učestvujem u evakuaciji ljudi. Kad se jednom zapalila prostorija niko nije jebao živu silu... ubijao dim ona neće da ode sa radnog mjesta kae saće to biti ugašeno, ne diraj me imam posla :rol

Vele ono upalila se sirena malo tandrče bezbeli neko zapalio cigaru u zgradi i nije je ugasio kako treba, pa nije ništa. Pa ja... sve tako dok nekog plamen ne proguta, pa će pitati šta ovo bi, kako je moguće...

A edukacije koje provode jednom u godini dana da ne govorim koliko budu smiješne. Od edukacija prave skeč komedije.

Sve u svemu sve je to poprilično neozbiljno.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58486 times
Been thanked: 10488 times
Status: Offline

Post by ElTriconi » 14 Apr 2026, 19:32

Masamune wrote: 14 Apr 2026, 14:10
Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 16:10

Da, uzas.
Otkako se bavim djelom i time (vatrodojava, protupozarni sistemi, panik rasvjeta i slicno) ostala sam zaprepastena koliko se malo kod nas te regulacije sprovode.
Ovo tek sad vidim i baš je ovako. Ne samo to i kad se nešto desi neće ljudi ni da izađu iz zgrade. Recimo ja sam zadužen za jedan sprat zgrade, te sam dobio nalog kao član komisije da učestvujem u evakuaciji ljudi. Kad se jednom zapalila prostorija niko nije jebao živu silu... ubijao dim ona neće da ode sa radnog mjesta kae saće to biti ugašeno, ne diraj me imam posla :rol

Vele ono upalila se sirena malo tandrče bezbeli neko zapalio cigaru u zgradi i nije je ugasio kako treba, pa nije ništa. Pa ja... sve tako dok nekog plamen ne proguta, pa će pitati šta ovo bi, kako je moguće...

A edukacije koje provode jednom u godini dana da ne govorim koliko budu smiješne. Od edukacija prave skeč komedije.

Sve u svemu sve je to poprilično neozbiljno.
Treba prihvatit da neki ljudi nemaju u sebi sta je potrebno za prezivljavanje, ne treba sebe ugrozavat da nekog spasis. Hoce, hoce, nece, alajhmanet razija 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10352 times
Been thanked: 12229 times
Status: Offline

Post by Krokodil Behko » 15 Apr 2026, 10:09

Sioux wrote: 14 Apr 2026, 11:04
insomnia wrote: 29 Jul 2022, 18:59 Sta sve rade ne bi li ih primili u EU. A kad Sipac udari bice help sjeverna makedonija now
Ođe ti se napadaju srbi, grci i eventualno bugari.. podmuklog kalimera brane.. hazarsko-jezuitske pudlice dragi insomnija..

Jelde, Srbi i Grci fina raja, treba ih pustiti oko svega?

Post Reply

Return to “EX YU”