TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7454 times
Status: Offline

Re: Iran

Post by Matan » 05 Mar 2026, 15:10

Jebo forum gdje si ti faca, i forumas..
i gdje se ne smije drugacije misljenje napisati..
jebo te i Iran i forum..nisi plako kad su streljali svoje ljude i svoj narod,
sta ti znas o pravednosti..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24130 times
Been thanked: 22083 times
Status: Online

Re: TROSJED

Post by Masamune » 05 Mar 2026, 15:21

"koliko ste bolji od cionista razmislite sami.."

Samo za ovu rečenicu da sam administrator ja bih tebe sam trajno odstranio sa foruma.

Nije riječ o jednoumlju koje sam i ja sam x puta prozivao. Ovdje ispadaš baš pokvaren do srži.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2925 times
Been thanked: 9265 times

Re: Iran

Post by Duminjo » 05 Mar 2026, 15:35

Matan wrote: 05 Mar 2026, 15:10 Jebo forum
Ovo je bosanski forum i na bosanskom forumu se brane interesi BiH. Boli nas krc za mišljenje komšija agresora ili susjeda UZPovaca.

:pusa

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25864 times
Been thanked: 29068 times

Post by Shadow » 05 Mar 2026, 15:47

Pa, faca je i jako kvalitetan forumas.

O pravednosti bi se svi mogli zapitati koliko znamo.
Acta non Verba

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 28748 times
Been thanked: 29812 times

Post by ironman » 05 Mar 2026, 16:23

A nemam sta dodat..Masa je ovdje uz par jos forumasa stub foruma..
O pravednosti u ovoj prici o Iranu..krv onih djevojcica u skoli ..sunce ti pravedno poljubim..
dream of spring...

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 60262 times
Been thanked: 10932 times

Post by ElTriconi » 05 Mar 2026, 16:40

ironman wrote: 05 Mar 2026, 16:23 A nemam sta dodat..Masa je ovdje uz par jos forumasa stub foruma..
O pravednosti u ovoj prici o Iranu..krv onih djevojcica u skoli ..sunce ti pravedno poljubim..
Najjaci su oni koji na prvu polete i stvaraju zakljucke o svemu. U prvi mah plasiraju se informacije koje ne daju pravu sliku o necemu i zapale se ljudi. Isto kad se rastave covjek i zena pa svako nagoni vodu na svoj mlin, jedni brane covjeka a drugi zenu radi nekih svojih licnih subjektivnih osjecaja.

Strpljenje je nesta cega ima sve manje i manje, sto je manje strpljenja lakse je upravljati ljudima kroz plasiranje raznih informacija, bile one proprane u tri vode ne bile, nije bitno 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4653 times
Been thanked: 3719 times

Post by Melek » 14 Mar 2026, 16:51

Evergreen 😂

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 03 Apr 2026, 14:33

Weak people revenge.
Strong people forgive.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10621 times
Been thanked: 12491 times

ZAŠTO BACATE HRANU: U BiH se godišnje baci 83 kg hrane po stanovniku

Post by Krokodil Behko » 15 Apr 2026, 09:43

Image

Građani Bosne i Hercegovine i regiona godišnje bace desetine kilograma hrane po stanovniku, pokazuju najnovije mape potrošnje u evropskim zemljama. Dok se u Grčkoj bilježe rekordne cifre, podaci za našu zemlju i susjedstvo ukazuju na ozbiljan etički i ekonomski problem rasipništva.

Regionalna poređenja i neslavni rekordi
Na društvenim mrežama posljednjih dana kruži karta koja prikazuje koliko se hrane godišnje baci po stanovniku u evropskim zemljama, gdje su države označene crvenom bojom privukle najviše pažnje. Prema tim podacima, najviše hrane baca se u Grčkoj, čak 142 kilograma po stanovniku godišnje. S druge strane, među racionalnijima su Rusija sa 33 kilograma i Slovenija sa 34 kilograma po stanovniku. Hrvatska se nalazi visoko na toj ljestvici sa 84 kilograma, dok se u Bosni i Hercegovini i Srbiji godišnje baci po 83 kilograma hrane po stanovniku.

Zavod za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije Republike Hrvatske proveo je detaljno istraživanje koje daje dublji uvid u ove brojke. Prema tim podacima, u Hrvatskoj je tokom 2025. godine bačeno 221.808 tona otpada od hrane, odnosno 57,3 kilograma po stanovniku, ne računajući poslovni sektor.

Analiza navika i porodični budžeti

Kada se u statistiku uključi i otpad iz poslovnog sektora, ukupna količina u susjednoj Hrvatskoj raste na 481.553 tone, što znači da svaki stanovnik u prosjeku generira 124,6 kilograma otpada od hrane godišnje. "Rezultati istraživanja provedenog u 2025. godini ukazuju na to da se navike domaćinstava vezano za otpad od hrane nisu značajno promijenile u odnosu na 2021. godinu", navodi se u izvještaju, uz napomenu da ovaj problem ima ozbiljne ekološke posljedice.

Rezultati pokazuju da prosječno domaćinstvo u sedam dana baci 2.688 grama hrane, od čega čak 42 posto otpada na jestivi dio koji se mogao izbjeći. Najčešće se bacaju povrće, voće i orašasti plodovi, kao i meso, riba i jaja. Zanimljivo je da manju količinu hrane u pravilu bacaju domaćinstva koja imaju vrt ili okućnicu, dok najveći otpad po osobi stvaraju jednočlana domaćinstva. Iako domaćinstva s nižim prihodima ukupno bacaju manje, po članu je situacija obrnuta, što se objašnjava manjim brojem članova u tim porodicama.

Izvor: dnevno.hr

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10128 times
Been thanked: 10455 times

Re: ZAŠTO BACATE HRANU: U BiH se godišnje baci 83 kg hrane po stanovniku

Post by Zana » 16 Apr 2026, 20:19

Strašno
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3020 times
Been thanked: 25085 times

Post by HAVANA » 16 Apr 2026, 21:40

Skoro nikad.Imam tu neku furku jos od rata, grozim se toga.Nista zena ne smije bacit.Sta ostane meni smijesaj ja cu pojest.Bacat jok.I kad se sta pokvari j.... im sve po kuci.I voda nikad nije skupa.Nikad.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 16 Apr 2026, 22:05

Pa u nas npr vlada onaj ritual da ako skuhani (a i pečeni) krompir prenoći, da onda on ne valja, nije više za jelo, pa se baci. Eto, počnimo samo od tog iblizluka.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 28748 times
Been thanked: 29812 times

Post by ironman » 16 Apr 2026, 22:07

Ma uvijek negdje ima zivotinja koje ce to pojesti..psi,macke,ptice pa i mravi na kraju ..sta ja znam.
Jest ono u gradovima puno teze pronaci ali sve je bolje nego bacit u smece.
dream of spring...

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 60262 times
Been thanked: 10932 times

Post by ElTriconi » 16 Apr 2026, 22:23

Melek wrote: 16 Apr 2026, 22:05 Pa u nas npr vlada onaj ritual da ako skuhani (a i pečeni) krompir prenoći, da onda on ne valja, nije više za jelo, pa se baci. Eto, počnimo samo od tog iblizluka.
Cuj ako prenoci, ja jedem tri dana star kuhani krompir jos se nisam otrovo 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14374 times
Been thanked: 15576 times

Post by immuno » 16 Apr 2026, 22:24

Naucena da ne smijem ...nekad neku sitnicu kontam ma bacit cu i onda ona " koliko djece ima gladne " ...ma ne mogu bacit pa me ubi ....

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8749 times
Been thanked: 20662 times

Post by Maja » 16 Apr 2026, 22:57

Ako je nesto za baciti, sto je bas rijetko, bacam u kompost

panter7
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 435 times
Been thanked: 597 times

Post by panter7 » 16 Apr 2026, 23:34

Jel neko upratio gdje zavrsava neprodana hrana iz prodavnica/pijace?
Vise vole bacit nego podijelit narodu
Biti dobra osoba često znači živjeti prema visokim moralnim načelima, pokazivati empatiju, ljubaznost i razumijevanje prema drugima. No, što se događa kada se te vrline suoče s lošim ljudima?

panter7
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Re: Grupa B: Bosna i Hercegovina, Kanada, Švicarska, Katar

Post by panter7 » 10 May 2026, 11:21

pizarro wrote: 08 May 2026, 14:59 ima pdf politika za politicke rasprave.
ima pdf ekonomija za rasprave o ekonomskom stanju.
ima tema borilacki sportovi gdje se moze fizicki obracun organizovati.

pa bujrum birajte gdje ce se ovaj vas dijalog nastaviti.
Sram te bilo!!!

Cuj imate borilacke sportove, pa rjesavajte???

Ja jesam (namjerno) napisao na provokativan nacin, ne da nekog uvrijedim nego da ukazem na neke stvari.
Jasno mi je, finansijska situacija, prioretiti u zivotu (volio bi i ja gledata svaku utakmice Zelje, upalit privatni aviondoc ).
Ali, nista od te ljubavi, ne moze se.

Ali, ne moze niko sa mojih ledja doc!
Da me jebe 30-tak g u zdrav mozak i jos da mu ja platim! Nema sanse, pa ako treba, poginut, poginut!
Imam nesto sto se zove ponos, nesto kako sam odgojen, DA NE DIRAM DRUGE PRVI, AL DA NE DAM NA SEBE!!!

To hipoteticko ne j.... ,nego retorika (face to face) pa da vidimo.

Evo ti moja ponuda.
Nas 6-rica ide na Sp (svi 60+)
Jedan se zbog obaveza mora vratit ranije.
Ja ti poklonjam kartu za tekmu BiH -Katar, obijezbjedjen smjestaj sa nama u hotelu i svi ostali troskovi (hrana/pice, sta god) su na moj racun.
Znas ono “s kim si takav si”, da imas “punu sliku” o meni (neke od njih vjerovatno znas , javne su licosti, “vrte” se po medijima).
Tvoje je da dodjes,( treba ti samo cetkica za zube) i da mi u lice kazes to “idi se pobij se nekim”.
Mene mozes udarit, nakautirat, prebit, “a “ti nece niko rec, niti bilo sta pokusat!!!

Ima moja slika na forumu (ako treba stavit cu opet), da vidis kako nisam nikakav zajeban lik, nabildan, ovo-ono “zajeba”n pogled, zajeban hod vidi mene, nego prosjek, neces me ni primijetit na ulici.
Samo da vidim kako izgleda neko u realnom zivotu da mi tako hladno, zajebano, autorativno kaze “idi bij se”.
Znaci, sve ti obezbijedjujem u Seatlu, tvoje da dodjes i to kazes!!!
Nista vise!
Pp otvoren, bujrum posalji poruku
Biti dobra osoba često znači živjeti prema visokim moralnim načelima, pokazivati empatiju, ljubaznost i razumijevanje prema drugima. No, što se događa kada se te vrline suoče s lošim ljudima?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2925 times
Been thanked: 9265 times

Post by Duminjo » 10 May 2026, 12:21

panter7 wrote: 10 May 2026, 11:21
pizarro wrote: 08 May 2026, 14:59 ima pdf politika za politicke rasprave.
ima pdf ekonomija za rasprave o ekonomskom stanju.
ima tema borilacki sportovi gdje se moze fizicki obracun organizovati.

pa bujrum birajte gdje ce se ovaj vas dijalog nastaviti.
Sram te bilo!!!

Ja jesam (namjerno) napisao na provokativan nacin, ne da nekog uvrijedim nego da ukazem na neke stvari.
Jasno mi je, finansijska situacija, prioretiti u zivotu (volio bi i ja gledata svaku utakmice Zelje, upalit privatni aviondoc ).

Da me jebe 30-tak g u zdrav mozak i jos da mu ja platim! Nema sanse, pa ako treba, poginut, poginut!
Imam nesto sto se zove ponos, nesto kako sam odgojen, DA NE DIRAM DRUGE PRVI, AL DA NE DAM NA SEBE!!!

Evo ti moja ponuda.
Ja ti poklonjam kartu za tekmu BiH -Katar, obijezbjedjen smjestaj sa nama u hotelu i svi ostali troskovi (hrana/pice, sta god) su na moj racun.
Znas ono “s kim si takav si”, da imas “punu sliku” o meni (neke od njih vjerovatno znas , javne su licosti, “vrte” se po medijima).
Tvoje je da dodjes,( treba ti samo cetkica za zube) i da mi u lice kazes to “idi se pobij se nekim”.
Mene mozes udarit, nakautirat, prebit, “a “ti nece niko rec, niti bilo sta pokusat!!!

Ima moja slika na forumu (ako treba stavit cu opet), da vidis kako nisam nikakav zajeban lik, nabildan, ovo-ono “zajeba”n pogled, zajeban hod vidi mene, nego prosjek, neces me ni primijetit na ulici.
Samo da vidim kako izgleda neko u realnom zivotu da mi tako hladno, zajebano, autorativno kaze “idi bij se”.
Nista vise!
Bezveze prljaš temu o sportu nekim stvarima od kojih nas sve boli glava. Ima drugih tema za to, bujrum, pucaj do mile volje.
Za ovo svjetsko i sve grupe, Pizarro je odvojio svoje vrijeme, otvorio teme i postavio da imamo o tim grupama i lopti "srati".

Ko si ti i šta si ti, sebi si. Nisi nama.

panter7
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by panter7 » 10 May 2026, 12:23

Duminjo wrote: 10 May 2026, 12:21
panter7 wrote: 10 May 2026, 11:21

Sram te bilo!!!

Evo ti moja ponuda.

Nista vise!
Bezveze prljaš temu o sportu nekim stvarima od kojih nas sve boli glava. Ima drugih tema za to, bujrum, pucaj do mile volje.
Za ovo svjetsko i sve grupe, Pizarro je odvojio svoje vrijeme, otvorio teme i postavio da imamo o tim grupama i lopti "srati".

Ko si ti i šta si ti, sebi si. Nisi nama.
jesil ovo dugo smisljo

Post Reply

Return to “Pričaona”