TROSJED
Moderator: VIP
-
Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 4028 times
- Been thanked: 7454 times
- Status: Offline
Re: Iran
Jebo forum gdje si ti faca, i forumas..
i gdje se ne smije drugacije misljenje napisati..
jebo te i Iran i forum..nisi plako kad su streljali svoje ljude i svoj narod,
sta ti znas o pravednosti..
i gdje se ne smije drugacije misljenje napisati..
jebo te i Iran i forum..nisi plako kad su streljali svoje ljude i svoj narod,
sta ti znas o pravednosti..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24130 times
- Been thanked: 22083 times
- Status: Online
Re: TROSJED
"koliko ste bolji od cionista razmislite sami.."
Samo za ovu rečenicu da sam administrator ja bih tebe sam trajno odstranio sa foruma.
Nije riječ o jednoumlju koje sam i ja sam x puta prozivao. Ovdje ispadaš baš pokvaren do srži.
Samo za ovu rečenicu da sam administrator ja bih tebe sam trajno odstranio sa foruma.
Nije riječ o jednoumlju koje sam i ja sam x puta prozivao. Ovdje ispadaš baš pokvaren do srži.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2925 times
- Been thanked: 9265 times
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25864 times
- Been thanked: 29068 times
Pa, faca je i jako kvalitetan forumas.
O pravednosti bi se svi mogli zapitati koliko znamo.
O pravednosti bi se svi mogli zapitati koliko znamo.
Acta non Verba
- ironman
- sirius

- Has thanked: 28748 times
- Been thanked: 29812 times
A nemam sta dodat..Masa je ovdje uz par jos forumasa stub foruma..
O pravednosti u ovoj prici o Iranu..krv onih djevojcica u skoli ..sunce ti pravedno poljubim..
O pravednosti u ovoj prici o Iranu..krv onih djevojcica u skoli ..sunce ti pravedno poljubim..
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 60262 times
- Been thanked: 10932 times
Najjaci su oni koji na prvu polete i stvaraju zakljucke o svemu. U prvi mah plasiraju se informacije koje ne daju pravu sliku o necemu i zapale se ljudi. Isto kad se rastave covjek i zena pa svako nagoni vodu na svoj mlin, jedni brane covjeka a drugi zenu radi nekih svojih licnih subjektivnih osjecaja.ironman wrote: 05 Mar 2026, 16:23 A nemam sta dodat..Masa je ovdje uz par jos forumasa stub foruma..
Strpljenje je nesta cega ima sve manje i manje, sto je manje strpljenja lakse je upravljati ljudima kroz plasiranje raznih informacija, bile one proprane u tri vode ne bile, nije bitno
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4653 times
- Been thanked: 3719 times
- Melek
- Deer Hunter

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10621 times
- Been thanked: 12491 times
ZAŠTO BACATE HRANU: U BiH se godišnje baci 83 kg hrane po stanovniku

Građani Bosne i Hercegovine i regiona godišnje bace desetine kilograma hrane po stanovniku, pokazuju najnovije mape potrošnje u evropskim zemljama. Dok se u Grčkoj bilježe rekordne cifre, podaci za našu zemlju i susjedstvo ukazuju na ozbiljan etički i ekonomski problem rasipništva.
Regionalna poređenja i neslavni rekordi
Na društvenim mrežama posljednjih dana kruži karta koja prikazuje koliko se hrane godišnje baci po stanovniku u evropskim zemljama, gdje su države označene crvenom bojom privukle najviše pažnje. Prema tim podacima, najviše hrane baca se u Grčkoj, čak 142 kilograma po stanovniku godišnje. S druge strane, među racionalnijima su Rusija sa 33 kilograma i Slovenija sa 34 kilograma po stanovniku. Hrvatska se nalazi visoko na toj ljestvici sa 84 kilograma, dok se u Bosni i Hercegovini i Srbiji godišnje baci po 83 kilograma hrane po stanovniku.
Zavod za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije Republike Hrvatske proveo je detaljno istraživanje koje daje dublji uvid u ove brojke. Prema tim podacima, u Hrvatskoj je tokom 2025. godine bačeno 221.808 tona otpada od hrane, odnosno 57,3 kilograma po stanovniku, ne računajući poslovni sektor.
Analiza navika i porodični budžeti
Kada se u statistiku uključi i otpad iz poslovnog sektora, ukupna količina u susjednoj Hrvatskoj raste na 481.553 tone, što znači da svaki stanovnik u prosjeku generira 124,6 kilograma otpada od hrane godišnje. "Rezultati istraživanja provedenog u 2025. godini ukazuju na to da se navike domaćinstava vezano za otpad od hrane nisu značajno promijenile u odnosu na 2021. godinu", navodi se u izvještaju, uz napomenu da ovaj problem ima ozbiljne ekološke posljedice.
Rezultati pokazuju da prosječno domaćinstvo u sedam dana baci 2.688 grama hrane, od čega čak 42 posto otpada na jestivi dio koji se mogao izbjeći. Najčešće se bacaju povrće, voće i orašasti plodovi, kao i meso, riba i jaja. Zanimljivo je da manju količinu hrane u pravilu bacaju domaćinstva koja imaju vrt ili okućnicu, dok najveći otpad po osobi stvaraju jednočlana domaćinstva. Iako domaćinstva s nižim prihodima ukupno bacaju manje, po članu je situacija obrnuta, što se objašnjava manjim brojem članova u tim porodicama.
Izvor: dnevno.hr
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 10128 times
- Been thanked: 10455 times
Re: ZAŠTO BACATE HRANU: U BiH se godišnje baci 83 kg hrane po stanovniku
Strašno
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3020 times
- Been thanked: 25085 times
Skoro nikad.Imam tu neku furku jos od rata, grozim se toga.Nista zena ne smije bacit.Sta ostane meni smijesaj ja cu pojest.Bacat jok.I kad se sta pokvari j.... im sve po kuci.I voda nikad nije skupa.Nikad.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Melek
- Deer Hunter

Pa u nas npr vlada onaj ritual da ako skuhani (a i pečeni) krompir prenoći, da onda on ne valja, nije više za jelo, pa se baci. Eto, počnimo samo od tog iblizluka.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 28748 times
- Been thanked: 29812 times
Ma uvijek negdje ima zivotinja koje ce to pojesti..psi,macke,ptice pa i mravi na kraju ..sta ja znam.
Jest ono u gradovima puno teze pronaci ali sve je bolje nego bacit u smece.
Jest ono u gradovima puno teze pronaci ali sve je bolje nego bacit u smece.
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 60262 times
- Been thanked: 10932 times
Cuj ako prenoci, ja jedem tri dana star kuhani krompir jos se nisam otrovoMelek wrote: 16 Apr 2026, 22:05 Pa u nas npr vlada onaj ritual da ako skuhani (a i pečeni) krompir prenoći, da onda on ne valja, nije više za jelo, pa se baci. Eto, počnimo samo od tog iblizluka.
Da sam pcela zelja mi je pusta

- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14374 times
- Been thanked: 15576 times
Naucena da ne smijem ...nekad neku sitnicu kontam ma bacit cu i onda ona " koliko djece ima gladne " ...ma ne mogu bacit pa me ubi ....
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8749 times
- Been thanked: 20662 times
Ako je nesto za baciti, sto je bas rijetko, bacam u kompost
-
panter7
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 435 times
- Been thanked: 597 times
Jel neko upratio gdje zavrsava neprodana hrana iz prodavnica/pijace?
Vise vole bacit nego podijelit narodu
Vise vole bacit nego podijelit narodu
Biti dobra osoba često znači živjeti prema visokim moralnim načelima, pokazivati empatiju, ljubaznost i razumijevanje prema drugima. No, što se događa kada se te vrline suoče s lošim ljudima?
-
panter7
- Poneki mu pročitamo

Re: Grupa B: Bosna i Hercegovina, Kanada, Švicarska, Katar
Sram te bilo!!!pizarro wrote: 08 May 2026, 14:59 ima pdf politika za politicke rasprave.
ima pdf ekonomija za rasprave o ekonomskom stanju.
ima tema borilacki sportovi gdje se moze fizicki obracun organizovati.
pa bujrum birajte gdje ce se ovaj vas dijalog nastaviti.
Cuj imate borilacke sportove, pa rjesavajte???
Ja jesam (namjerno) napisao na provokativan nacin, ne da nekog uvrijedim nego da ukazem na neke stvari.
Jasno mi je, finansijska situacija, prioretiti u zivotu (volio bi i ja gledata svaku utakmice Zelje, upalit privatni aviondoc ).
Ali, nista od te ljubavi, ne moze se.
Ali, ne moze niko sa mojih ledja doc!
Da me jebe 30-tak g u zdrav mozak i jos da mu ja platim! Nema sanse, pa ako treba, poginut, poginut!
Imam nesto sto se zove ponos, nesto kako sam odgojen, DA NE DIRAM DRUGE PRVI, AL DA NE DAM NA SEBE!!!
To hipoteticko ne j.... ,nego retorika (face to face) pa da vidimo.
Evo ti moja ponuda.
Nas 6-rica ide na Sp (svi 60+)
Jedan se zbog obaveza mora vratit ranije.
Ja ti poklonjam kartu za tekmu BiH -Katar, obijezbjedjen smjestaj sa nama u hotelu i svi ostali troskovi (hrana/pice, sta god) su na moj racun.
Znas ono “s kim si takav si”, da imas “punu sliku” o meni (neke od njih vjerovatno znas , javne su licosti, “vrte” se po medijima).
Tvoje je da dodjes,( treba ti samo cetkica za zube) i da mi u lice kazes to “idi se pobij se nekim”.
Mene mozes udarit, nakautirat, prebit, “a “ti nece niko rec, niti bilo sta pokusat!!!
Ima moja slika na forumu (ako treba stavit cu opet), da vidis kako nisam nikakav zajeban lik, nabildan, ovo-ono “zajeba”n pogled, zajeban hod vidi mene, nego prosjek, neces me ni primijetit na ulici.
Samo da vidim kako izgleda neko u realnom zivotu da mi tako hladno, zajebano, autorativno kaze “idi bij se”.
Znaci, sve ti obezbijedjujem u Seatlu, tvoje da dodjes i to kazes!!!
Nista vise!
Pp otvoren, bujrum posalji poruku
Biti dobra osoba često znači živjeti prema visokim moralnim načelima, pokazivati empatiju, ljubaznost i razumijevanje prema drugima. No, što se događa kada se te vrline suoče s lošim ljudima?
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2925 times
- Been thanked: 9265 times
Bezveze prljaš temu o sportu nekim stvarima od kojih nas sve boli glava. Ima drugih tema za to, bujrum, pucaj do mile volje.panter7 wrote: 10 May 2026, 11:21Sram te bilo!!!pizarro wrote: 08 May 2026, 14:59 ima pdf politika za politicke rasprave.
ima pdf ekonomija za rasprave o ekonomskom stanju.
ima tema borilacki sportovi gdje se moze fizicki obracun organizovati.
pa bujrum birajte gdje ce se ovaj vas dijalog nastaviti.
Ja jesam (namjerno) napisao na provokativan nacin, ne da nekog uvrijedim nego da ukazem na neke stvari.
Jasno mi je, finansijska situacija, prioretiti u zivotu (volio bi i ja gledata svaku utakmice Zelje, upalit privatni aviondoc ).
Da me jebe 30-tak g u zdrav mozak i jos da mu ja platim! Nema sanse, pa ako treba, poginut, poginut!
Imam nesto sto se zove ponos, nesto kako sam odgojen, DA NE DIRAM DRUGE PRVI, AL DA NE DAM NA SEBE!!!
Evo ti moja ponuda.
Ja ti poklonjam kartu za tekmu BiH -Katar, obijezbjedjen smjestaj sa nama u hotelu i svi ostali troskovi (hrana/pice, sta god) su na moj racun.
Znas ono “s kim si takav si”, da imas “punu sliku” o meni (neke od njih vjerovatno znas , javne su licosti, “vrte” se po medijima).
Tvoje je da dodjes,( treba ti samo cetkica za zube) i da mi u lice kazes to “idi se pobij se nekim”.
Mene mozes udarit, nakautirat, prebit, “a “ti nece niko rec, niti bilo sta pokusat!!!
Ima moja slika na forumu (ako treba stavit cu opet), da vidis kako nisam nikakav zajeban lik, nabildan, ovo-ono “zajeba”n pogled, zajeban hod vidi mene, nego prosjek, neces me ni primijetit na ulici.
Samo da vidim kako izgleda neko u realnom zivotu da mi tako hladno, zajebano, autorativno kaze “idi bij se”.
Nista vise!
Za ovo svjetsko i sve grupe, Pizarro je odvojio svoje vrijeme, otvorio teme i postavio da imamo o tim grupama i lopti "srati".
Ko si ti i šta si ti, sebi si. Nisi nama.
-
panter7
- Poneki mu pročitamo

jesil ovo dugo smisljoDuminjo wrote: 10 May 2026, 12:21Bezveze prljaš temu o sportu nekim stvarima od kojih nas sve boli glava. Ima drugih tema za to, bujrum, pucaj do mile volje.panter7 wrote: 10 May 2026, 11:21
Sram te bilo!!!
Evo ti moja ponuda.
Nista vise!
Za ovo svjetsko i sve grupe, Pizarro je odvojio svoje vrijeme, otvorio teme i postavio da imamo o tim grupama i lopti "srati".
Ko si ti i šta si ti, sebi si. Nisi nama.