Da su izbori sutra da li biste glasali, i za koga?

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Da su izbori sutra da li biste glasali, i za koga?

08 Oct 2011, 13:31

ne
bolje biti malo lud nego malo pametan

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

08 Oct 2011, 15:12

Krokodil Behko wrote:
Maja wrote:Nisam nikad glasala i glasat ću tek kad budem imala za koga

A kad će to biti, boga pitaj.

Samo mi nemojte reći kako da očekujem promjene, ako ne glasam. Jednostavno ne vidim da bi neka od stranaka mogla i htjela pokrenuti stvari na bolje.
Preostaje mi samo da se potpisem..

I jos bih dodao,mozda je jos licemjernije,tvrditi da apstinenti kritikuju a neglasanjem ne cine nista u smislu promjena. Neka neko prvo navede,razloge zbog kojih treba glasati za neku stranku. :kafa

Jedno je sasvim sigurno!
Jos 20 najtezih godina zajedno,ni sa rodjenim bratom ne bih a kamoli tek sa nekim maticarem koji je bio oslobodjen od fizickog vaspitanja u skoli.. Valjda mu usi smetale da potrci :D.
ovo je "logika" na nivou jednog bubuljicavog 15godisnjaka. pokusaj zbijanja "šale" na racun necije profesije (iako Tihic nije maticar, a sve i da jeste, to nije "sramota" niti diskvalificira covjeka-mogli smo vidjeti sta su nam napravili razni dr.mr.i sl.); takodjer je infantilno ismijavanje fizickog izgleda- klempavih usiju, velikog nosa, celavosti, ili cak necije invalidnosti. bez iole ljudskog obzira prema covjeku Sulejmanu Tihicu koji je propatio po srpskima logorima, poput mnogih Bosnjaka (i Hrvata)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

08 Oct 2011, 16:38

evergreen wrote:
Krokodil Behko wrote:
Maja wrote:Nisam nikad glasala i glasat ću tek kad budem imala za koga

A kad će to biti, boga pitaj.

Samo mi nemojte reći kako da očekujem promjene, ako ne glasam. Jednostavno ne vidim da bi neka od stranaka mogla i htjela pokrenuti stvari na bolje.
Preostaje mi samo da se potpisem..

I jos bih dodao,mozda je jos licemjernije,tvrditi da apstinenti kritikuju a neglasanjem ne cine nista u smislu promjena. Neka neko prvo navede,razloge zbog kojih treba glasati za neku stranku. :kafa

Jedno je sasvim sigurno!
Jos 20 najtezih godina zajedno,ni sa rodjenim bratom ne bih a kamoli tek sa nekim maticarem koji je bio oslobodjen od fizickog vaspitanja u skoli.. Valjda mu usi smetale da potrci :D.
ovo je "logika" na nivou jednog bubuljicavog 15godisnjaka. pokusaj zbijanja "šale" na racun necije profesije (iako Tihic nije maticar, a sve i da jeste, to nije "sramota" niti diskvalificira covjeka-mogli smo vidjeti sta su nam napravili razni dr.mr.i sl.); takodjer je infantilno ismijavanje fizickog izgleda- klempavih usiju, velikog nosa, celavosti, ili cak necije invalidnosti. bez iole ljudskog obzira prema covjeku Sulejmanu Tihicu koji je propatio po srpskima logorima, poput mnogih Bosnjaka (i Hrvata)

A ovo je demagogija na nivou sasvim prosjecnog simpatizera SDA,od kojih obicno i drekavac uhvati maglu,ili zauvijek zanijemi :D.

Dakle postavka je glasila: Ko hoce nagovarati ljude da glasaju za neku starnku i propagirati je tu,nek iznese razloge !
Bez demagogije i sa konkretnim razlozima,inace nema diskusije.. Kao i bez uvreda!!!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

08 Oct 2011, 16:41

evergreen wrote: infantilno

ah da.. Ovo ti je vec cetvrti put,da koristis taj izraz u vezi mojih postova..
hajd tita ti,pojasni sta ovaj izraz znaci.. Kladim se da nemas pojma!!
kao dokaz,navodim da si simpatizer politicara,koji je ruzniji od drekavca :D.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

08 Oct 2011, 22:53

Držite se teme

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

09 Oct 2011, 17:35

nesto je truhlo u "drzavi za covjeka " http://www.sdp.ba/novost/13884/29.-okto ... gres-SDP-a

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Oct 2011, 17:54

u svakom slucaju ne bih glasao ni za jednu nacionalnu stranku.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Oct 2011, 17:58

evergreen wrote: ovo je "logika" na nivou jednog bubuljicavog 15godisnjaka. pokusaj zbijanja "šale" na racun necije profesije (iako Tihic nije maticar, a sve i da jeste, to nije "sramota" niti diskvalificira covjeka-mogli smo vidjeti sta su nam napravili razni dr.mr.i sl.); takodjer je infantilno ismijavanje fizickog izgleda- klempavih usiju, velikog nosa, celavosti, ili cak necije invalidnosti. bez iole ljudskog obzira prema covjeku Sulejmanu Tihicu koji je propatio po srpskima logorima, poput mnogih Bosnjaka (i Hrvata)
Za koga glasati,.... pa sigurno ne za nasljednika Alije, koji je i došao na čelo SDA na preporuku Alije.
A to tvoje veličanje njegovih patnji,...... nemoj molim te, on uopšte nije patio,mada je bio član medijske kampanje, al ja znam da je helikopterom prebačen u Srbiju , na čuvanje - da mu se šta ne desi , za razliku od tih Bošnjaka i Hrvata - koje pominješ.
Dakle, za nacionalističke stranke se ne glasa, jer su oni i zavadili narod, zbog njih se je ratovalo, svaka nacio stranka je imala svoju vojsku, svoj teritorij i niko se nije borio za raju, već prvenstveno za svoje podanike.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Oct 2011, 18:10

mrki62 wrote:
evergreen wrote: ovo je "logika" na nivou jednog bubuljicavog 15godisnjaka. pokusaj zbijanja "šale" na racun necije profesije (iako Tihic nije maticar, a sve i da jeste, to nije "sramota" niti diskvalificira covjeka-mogli smo vidjeti sta su nam napravili razni dr.mr.i sl.); takodjer je infantilno ismijavanje fizickog izgleda- klempavih usiju, velikog nosa, celavosti, ili cak necije invalidnosti. bez iole ljudskog obzira prema covjeku Sulejmanu Tihicu koji je propatio po srpskima logorima, poput mnogih Bosnjaka (i Hrvata)
Za koga glasati,.... pa sigurno ne za nasljednika Alije, koji je i došao na čelo SDA na preporuku Alije.
A to tvoje veličanje njegovih patnji,...... nemoj molim te, on uopšte nije patio,mada je bio član medijske kampanje, al ja znam da je helikopterom prebačen u Srbiju , na čuvanje - da mu se šta ne desi , za razliku od tih Bošnjaka i Hrvata - koje pominješ.
Dakle, za nacionalističke stranke se ne glasa, jer su oni i zavadili narod, zbog njih se je ratovalo, svaka nacio stranka je imala svoju vojsku, svoj teritorij i niko se nije borio za raju, već prvenstveno za svoje podanike.
ne bih rekao da su nacionalne stranke izazvale rat.
one su samo bile toliko kratkovide i glupe da nisu shvatile da su samo orudje u rukama zapada.
ubijale su se izmedju sebe ne za interes svog naroda nego za interes zapada a pojedini clanovi tih stranaka i za interese svog novcanika.
krajnju cijenu je platio narod i jos dan danas placa

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Oct 2011, 18:42

blento59 wrote:
ne bih rekao da su nacionalne stranke izazvale rat.
one su samo bile toliko kratkovide i glupe da nisu shvatile da su samo orudje u rukama zapada.
ubijale su se izmedju sebe ne za interes svog naroda nego za interes zapada a pojedini clanovi tih stranaka i za interese svog novcanika.
krajnju cijenu je platio narod i jos dan danas placa
Bilo kako bilo , ostaje dejstvo da je BiH kao država bez vodstva .
Da ne bude zabune, od 1992 godine pa sve do danas BiH nema vodstva.
Dakle, nema političara koji predstavlja državu, sve nekakvi predstavnici ovog il onog naroda.
A narod to ne konta

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Oct 2011, 18:44

hoces da kazes LAZNI predstavnici, jer oni predstavljaju samo svoj interes

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Oct 2011, 19:02

Da

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

09 Oct 2011, 21:07

Već odavno ne glasam i ne ponosim se time ali zaista ne vidim nikoga ko bi bio dostojan moga glasa. Kad se samo sjetim da je uslov da dobijem posao bio učlanjenje u stranku :place
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

10 Oct 2011, 11:14

Ideja wrote:Već odavno ne glasam i ne ponosim se time ali zaista ne vidim nikoga ko bi bio dostojan moga glasa. Kad se samo sjetim da je uslov da dobijem posao bio učlanjenje u stranku :place
Bez stranke si niko i ništa. Moj rođak je bio propalitet na faksu, studirao ekonomiju a glasao uvijek za SDP i non stop, ali non stop pljuvao po SDA. Kad odjednom...zove me sestra vidi slike tog i tog na FB.. rođak na plakatima sa SDA glavešinama, one godine kad su bili izbori. Prebaci se lik na pravo i evo još mu 1 ispit ostao da završi-u roku, a NIKAD ga niko nije vidio da uči, niti je ikad u kući. Mislim, javna je tajna da su mu sve ispite sredili, sam je priznao.
I sutra kad završi odmah posao dobija, a pojma nema.
I ti da nam sutra vode državu. Pravi materijal za potkupljivanje od strane optuženih kriminalaca.

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

11 Oct 2011, 13:13

Maja wrote:
Ideja wrote:Već odavno ne glasam i ne ponosim se time ali zaista ne vidim nikoga ko bi bio dostojan moga glasa. Kad se samo sjetim da je uslov da dobijem posao bio učlanjenje u stranku :place
Bez stranke si niko i ništa. Moj rođak je bio propalitet na faksu, studirao ekonomiju a glasao uvijek za SDP i non stop, ali non stop pljuvao po SDA. Kad odjednom...zove me sestra vidi slike tog i tog na FB.. rođak na plakatima sa SDA glavešinama, one godine kad su bili izbori. Prebaci se lik na pravo i evo još mu 1 ispit ostao da završi-u roku, a NIKAD ga niko nije vidio da uči, niti je ikad u kući. Mislim, javna je tajna da su mu sve ispite sredili, sam je priznao.
I sutra kad završi odmah posao dobija, a pojma nema.
I ti da nam sutra vode državu. Pravi materijal za potkupljivanje od strane optuženih kriminalaca.
raduje me za tvog rodjaka, a vjerujem i tebe - ipak ste vi rod :zubi decko ce ipak diplomirati, plus sto je dosao tobe.:)

a to nema veze sa SDA nego s cinjenicom da je sada vaspostavljena SDP-koalicija i da je do jucer omrazena SDA postala "prihvatljiv" partner za Partiju Slucajnog Prolaznika, te automatski i za vecinu SDP-ovih medija, koji su do tada godinama satanizirali SDA.
pored medija, poznato je ko kontrolira vecinu univerziteta&fakulteta, ciji je ministar obrazovanja (u tuzli, u sarajevu...narocito u sarajevu poznati "gospodin ministar" Smuljagic), i ko je poznat po aferama na fakultetima (Pravnom, recimo)

poselami rodjaka & pozdravi, mahsuz

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 883 times

14 Oct 2011, 20:21

tutnplock wrote:SDA i opet.
1. promjena troclanog precjednistva.... ( neophodna)............ Radončić.( pun love.....ne dolazi da .....sebi zgrce vec da pomogne ) :respekt :oo

2. SDA............zna se . :puca :zubi

kasnije...nekad...... SDP dobra nema sta....Zlaju izuzetno cijenim ali.............kad budu bolja vremena za socijalu.... :zubi

bosnasjever
Na probnom
Na probnom

17 Oct 2011, 06:23

Glasao bi za crvene kmere, mozda oni znaju kako da smijene foteljase i usmjere drzavu na pravi put :ok
Milton Wedding Photographer
http://www.armansphotography.com

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 883 times

21 Oct 2011, 21:46

Pa...........kaze se ........riba smrdi od glave ne? :zubi

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

22 Oct 2011, 01:52

Samo ne za one koji vladaju od 1990, ko za njih glasa a poslije kuka kako nam je lose znaci da je previse glup i nema za takve lijeka ni na psihijatrijskoj klinici
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

bosnasjever
Na probnom
Na probnom

07 Nov 2011, 04:42

Sta da se kaze jos na ovakvo dobrim vec komentarima? Jedno mozda samo, stranke nemogu opstati bez glasaca, (glasaci = ovce)-(stranke=cobani), (EU-sef mjesne zajednice), (UN-pendrak), (Tajne agencije - gazde). Kako god okrenes, nahebo si! Suti i trpi, nadaj se boljim danima!
Milton Wedding Photographer
http://www.armansphotography.com

Post Reply

Return to “Politika u BiH”