Liga prvaka 2024/25

Kutak za sportski trenutak
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Liga prvaka 2015/ 2016

Post by storm »

Jesu klošari ovi madrižani :rol
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Jebo li ih otac ludi
🐽
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Bice ovdje jos golova. Vi's da sam kontre sijevaju s obe strane. :oo
Samo sabura
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Al' ih ljudi klepiše po ušima :hihi
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Gerard Pique na Twitteru: "Concussion. Odličan film! Will Smith je jedan od najboljih glumaca svih vremena."

:ooo
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Bješe ovo dobra navijačka večer za mene. :o
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ja bi najviše volio ako je moguće, da od ove današnje četvorke samo wolfsburg prođe dalje :123
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1540 times
Been thanked: 1426 times

Post by Tokmak »

golemo će proći dalje Wolfsburg i City... :lupa

mančester si ti
takav sam i ja...

:svira
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Djaba, mora se u 1/2 finalu naći mjesta za jedan klub na naftni pogon. :oo
Samo sabura
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9721 times
Been thanked: 11461 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Wolfsburg zasluženo pobijedio. Moglo je i gore. Real samo dvije prilike.
Ipak, vjerujem da ćče Real dalje. Ovo su možda pregorili protiv Barce.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Meni je jako upitno ono prvo zaleđe ronalda.... da je pao gol u 2. minuti :rol

kasnije su ih vukovi razvukli ko pitu :hihi
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Teško da će Real proći dalje( :zv ). Vidi se da Zidane nije dorastao poslu, koliko god mnogi bili zaslijepljeni pobjedom protiv Barce, te da Real igra na suhi kvalitet, koji je poprilično srozan povredom Benzeme. OndaK, valja zabiti dva ili tri gola, a ne primiti niti jedan protiv ovako ofanzivno potente ekipe kakav je Wolfsburg, koji je posebno jak kad su u pitanju kontranapadi.
Samo sabura
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4092 times
Been thanked: 4189 times

Post by srculence7 »

Ne bih ja tako lako kraljevski klub otpisala, ne bi bilo prvi put da u Madridu to rutinski odrade u svoju korist. A što se druge utakmice tiče bilo je tu svačega, počevši od sumnjivog penala pa do revanširanja kada su greške u pitanju :D.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Daleko od toga da se otpisuje, al' da će biti težak zadatak proći Wolfsburg s ovakvim stanjem na terenu-vjerujem da će biti.
Samo sabura
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 4575 times
Been thanked: 4243 times

Post by uvijek_kontra »

green.. slazem se u potpunosti.
Nije on trener za Real i to sam odma
rekla, kolko god on dobar fuzbaler bio.

Gledala sam juce i trebala su jos dobit
po nosu, zasluzili su. A i Barca me razocarala
jer su jako lose igrali i vec poceli s glupostima.

Pitam se samo dokle ce Ronaldo gledati ovo i dal
vec razmislja o pakovanju kofera.

p.s. Marcelo.. :grana
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Polako, polako ....2-0 i nije neki teški rez....1-0 i panika je odmah, još posebno ako bude brzi gol

Vukovi napravili senzaciju i šokirali Real Madrid

Piše: O. T./Klix.ba

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Wolfsburg je slavio protiv Real Madrida rezultatom 2:0.

Vukovi su poveli golom iz penala koji je skrivio Casemiro u 17. minuti, a precizan sa bijele tačke bio je lijevi bek Wolfsburga Ricardo Rodriguez.

Image

Interesantno, ovo je bio prvi primljeni gol za Keylora Navasa u njegovim nastupima u Ligi prvaka. Niz je trajao 738 minuta.

Bio je to blagi šok za Real, ali očekivao se brz povratak Galacticosa. Ipak, samo sedam minuta kasnije stvari su postale mnogo ozbiljnije. Arnold je nakon reznatnog centaršuta Henriquea pogodio za velikih 2:0.

Wolfsburg je iskoristio momentum i nastavio sa napadima i stvaranjem novih šansi. Prvo je Schurrle u 28. minuti bio u vrlo dobroj šansi, ali je šutirao u Navasa

Do kraja poluvreman Vukovi su imali još nekoliko izglednih šansi, ali rezultat se nije mijenjao. I drugo poluvrijeme donijelo je sjajnu igru njemačkog tima koji je ponovo prijetio najviše preko Shurrlea koji je imao odličnu šansu u 69. minuti kada je šutirao malo preko gola.

Real Madrid je imao šansu za izjednačenje u 73. minuti kada je Ronaldo bio u prilici, ali je Benaglio odbranio. Potom je rezervista Kruse prijetio na drugoj strani kada je imao šansu da potpuno potopi goste, ali šutirao je pored gola.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Wolfsburg je upisao veliku pobjedu koja mu daje i više nego realne šanse za plasmanom u polufinale.

Uzbudljivo na Parku prinčeva: PSG i City remizirali 2:2

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka PSG je na svom terenu remizirao sa Manchester Cityjem (2:2).

Image

Manchester City je stigao desetkovan povredama kapitena Vincenta Kompanyja, Yaye Tourea i Raheema Sterlinga, dok je na drugoj strani nedostajao samo Marco Verratti.

Prvo uzbuđenje desilo se u sedmoj minuti kada je Cavani dodao za Matuidija koji je izašao jedan na jedan protiv Harta, ali je nakon kontakta sa Mangalom pao, te su uslijedili protesti domaćeg tima koji je tražio penal, ali glavni sudija Milorad Mažić nije se oglasio. Ipak, šest minuta kasnije, u 13. minuti, Mažić je pokazao na bijelu tačku nakon što je Sagna srušio Luiza. Odgovornost je preuzeo Zlatan Ibrahimović, ali je Hart sjajno odbranio njegov udarac.

Kolosalnu šansu Ibrahimović je imao samo dvije minute kasnije, ali je njegov udarac glavom odbranio Hart. City je prvu šansu stvorio u 21. minuti kada je Silva neprecizno šutirao glavom nakon centaršuta Navasa. Potom je novu veliku šansu imao Ibrahimović u 24. minuti kada je išao jedan na jedan protiv Harta i šutirao preko gola.

Veliki promašaji Zlatana Ibrahimovića kažnjeni su u 38. minuti kada su gosti nakon odličnog kontranapada došli do prednosti, a strijelac je bio De Bruyne.

Međutim, slavlje gostiju je trajalo samo tri minute. Hart je trebao sasvim jednostavno vratiti loptu iz gol-auta, tražio je Fernanda koji je stajao na ivici šesnaesterca, ali je Brazilac napravio katastrofalnu grešu i doslovno napucao Ibrahimvića od kojeg se lopta odbila u gol za 1:1. Ovo je peti uzastopni meč Lige prvaka u kojem Ibrahimović postiže pogodak.

Šansu za preokret, PSG je imao u 45. minuti, ali je Matuidi jako loše reagova u završnici kada je poslao loš pas za Cavanija koji je bio sam ispred Harta.

Otvaranje drugog poluvrijema nije donijelo mnogo prilika, a gosti su do preokreta došli u 60. minuti preko Rabiota. Prvo je Cavani šutirao glavom nakon kornera, Hart odbranio, a odbijenu loptu u polupraznu mrežu pospremio Rabiot.

Veliku priliku za povećanje vodstva PSG je imao u 62. minuti, ali je udarac Matuidija odjseo na prečki Hartovog gola. Deset minuta kasnije stvari su ponovo bile na početku. City je iskoristio grešku desnog beka PSG-a Auriera, a strijelac je bio Fernandino za, ispostavit će se, konačnih 2:2.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

uvijek_kontra wrote:green.. slazem se u potpunosti.
Nije on trener za Real i to sam odma
rekla, kolko god on dobar fuzbaler bio.

Gledala sam juce i trebala su jos dobit
po nosu, zasluzili su. A i Barca me razocarala
jer su jako lose igrali i vec poceli s glupostima.

Pitam se samo dokle ce Ronaldo gledati ovo i dal
vec razmislja o pakovanju kofera.

p.s. Marcelo.. :grana
Treba se on još kaliti, prerano je dobio (pre)težak teret na djale. A Real ne trpi neuspjeh, nebitno da l' se ti zvao Zidane ili Schuster. :oo

Barca je u laganoj krizi, al' mislim da će se dozvati i zaigrati onak' kako im dolikuje. Ako naravno nije u pitanju rana istrošensot, umor, u tom slučaju nam spasa nema, jer nema ko zamijeniti ključne igrače(klupa je bolna tačka Barce), a raspored je svakako bezobrazno zgusnut.

Ma mislim da polagHano i Ronaldo završava svoju epizodu u Realu, možda ostane još jednu sezonu, ne vjerujem da se duže ostati. Onda ga vidim u PSG-u gdje će moć' harati Francuskom ligom, nabiti statistiku, nakupiti se domaćih titula pa možda osvoji i LP, ko zna, i to je to. :oo

@Storm

Pa nije nedostižno, al' gotov' ništa ne ide na ruku Realu. Počevši od zaostatka od dva gola razlike, povrede jednog od ključnih igrača pa sve do zakona velikih brojeva koji kaže da je Real zadnjih osam puta ispao nakon što je izgubio prvu tekmu u nokaut fazi. Plus je sam Wolsfburg nezgodna ekipa za Real jer su jaki u kontrama + ako budu onako hrabri i odlučni kao sinoć-bome Realu neće biti nimalo lako.

Kad već spominjem hrabrost, izuzev hrabrosti u ofanzivi, posebno me iznenadilo iznošenje lopte iz svog šesnaesterca. U par navrata sam pomislio-pa čo'eče je l' 'vo Barca? Tako hladnokrvno, smireno, tehnički iznošenje lopte i pod velikim pritiskom je baš ala Barcelona. Doduše, to i ne čudi kad znaš da u odbrani imaš dva jaka(ne isključivo u fizičkom smislu), iskusna štopera koji su i tehnički jako dobro potkovani, plus im dodaš Rodrigueza na beku i misterija razotkrivena. Uglavnom, mislim da će biti dobra tekma na Santiago Bernabeu i da će moRebit tekmu odlučiti hrabrost, odlučnost, požrtvovanost. :oo
Samo sabura
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Neki taktički propusti trenera ili pak neposlušnost, nehtijenje igrača. Kao da igraju rinegaraja ili vozića pa se ne smiju odmaknuti jedan od drugog te iskoristiti prazan prostor(slika br. 3).

Image

Image

Image

ps: ovo sam posudio s jedne stranice
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Jest se zeleni stručno bacio u analize :ooo

da ih vidimo danas...

Real lovi dva gola zaostatka protiv Wolfsburga
Real - Wolfsburg 0:0 (0:2)

Piše: Z.A.

REAL od 20:45 sati dočekuje Wolfsburg u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka u kojem lovi 0:2 zaostatak iz Njemačke.

Zinedine Zidane je ponovno Matea Kovačića izostavio s popisa 18 nogometaša koji su u konkurenciji za utakmicu.

REAl - WOLFSBURG 0:0 (0:2)

Sastavi:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić, Bale, Ronaldo, Benzema

Wolfsburg: Benaglio; Vieirinha, Dante, Naldo, Rodriguez; Gustavo, Guilavogui; Draxler, Henrique, Arnold; Schürrle

Image
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ibrahimović i PSG u Manchesteru love polufinale
Liga prvaka, četvrtfinale, druga utakmica:
City - PSG 0:0 (2:2)

Piše: A.Ha.

U UZVRATU četvrtfinala Lige prvaka Manchester City dočekuje PSG i ima blagu prednost budući da je utakmica u Parizu završila 2:2.

MANCHESTER CITY - PSG 0:0 (2:2)

Sastavi:

City: Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas, Silva, De Bruyne, Aguero

PSG: Trapp; Aurier, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell; Motta, van der Wiel, Rabiot; Di María, Cavani, Ibrahimović

Uoči utakmice:

19:45 Ovo je sastav Cityja:

Image
Post Reply

Return to “Fudbal”