Odmah nađi i wc...
Skupoća životnih namirnica
Moderator: Krokodil Behko
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1808 times
- Been thanked: 1582 times
- Status: Offline
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8645 times
- Been thanked: 20481 times
Re: Skupoća životnih namirnica
Ne pregonite. Bas im je dobar i pun mesa. Mozda je za 1cm manji od standardnog.
- Maja
- Administrator

Najbolje pecivo i pite.Zamjerka zbog ne izdavanja fiskalnog računa i nemogućnosti karticnog placanja
U poseti Mostaru pozeleli smo doručkovati nešto originalno mestu gde boravimo. Pite su bile pravi izbor. Koju god da odaberete nećete pogrešiti. Sve su sjajne. Obzirom da smo doručak poneli , prijatno smo se iznenadili kad smo otkrili da smo dobili još dodatne gratis. ..
Uživali smo zaista
Kupili smo punu kesu raznih peciva i svako je bilo natprosečno dobro. Voleo bih da imam još koji dan na raspolaganju u Mostaru pa da probam i ostale proizvodeKvalitet, usluga na nivou. SVE POHVALE
Kupio sam nekoliko bureka ovdje kao užinu za taj dan. Plaćanje je samo gotovinom, tako da se ne sjećam tačnih cijena, ali je bilo prilično jeftino. Burek je bio još topao i dobro začinjen. Volio bih da je bio i malo hrskav, ali sveukupno su bili ukusni i preporučio bih mjesto.
Dok smo bili u Mostaru, svratili smo u ovu pekaru na doručak. Kupili smo pecivo sa čokoladom i jagodama. Oba su bila zaista ukusna i zasitna. Kako nije bilo mjesta u pekari, kupili smo hranu za poneti i jeli u drugom kafiću. Iako nije bilo dovoljno sjedećih mjesta, svježinu i okus proizvoda svakako je vrijedilo probati.
Hlebovi su bili ukusni - dosli smo par puta da napravimo zalihe za rucak, boreci nisu bili 100% najbolji sto smo imali ALI smo ih kupili na kraju dana. I dalje su bili izuzetno ukusni i nevjerovatno jeftini, čak i u poređenju sa drugim mjestima u BiH, samo ne baš tako hrskavi. Činilo se da nas je i dama zagrijala. Stalno smo se vraćali!
Ovaj grad je bogat prilično dobrim pekarama "Pekara", ali ova se zaista ističe. Sve što sam probao bilo je ukusno, ali posebno preporučujem burek s mesom. Najbolji je koji sam jeo na cijelom Balkanu.
Mostar je bio nevjerovatno mjesto za posjetiti i istražiti—vratila bih se samo zbog ovog mjesta. Peciva i burek su bili ukusni, a žena koja vodi trgovinu je bila veoma strpljiva, ljubazna i uslužna.
Njihovi proizvodi su fantastični, cijene su razumne, a čak vam i nešto dodatno poklone ako kupite nekoliko stvari. Toliko su gostoljubivi da se osjećate kao da posjećujete prijatelja, a ne samo pekaru. Svakako biste trebali navratiti ako ste u Mostaru.
Jedan od najboljih bureka s mesom koje smo probali na Balkanu. Koštao je 2 KM. Bio je otvoren u nedjelju u 11:30 iako na Googleu piše da je zatvoreno.
Burek sam ovdje jeo gotovo svaki dan dok sam bio u Mostaru, bio je tako ukusan i tako jeftin, a poslužio se još topao kad se jede.
U poseti Mostaru pozeleli smo doručkovati nešto originalno mestu gde boravimo. Pite su bile pravi izbor. Koju god da odaberete nećete pogrešiti. Sve su sjajne. Obzirom da smo doručak poneli , prijatno smo se iznenadili kad smo otkrili da smo dobili još dodatne gratis. ..
Uživali smo zaista
Kupio sam nekoliko bureka ovdje kao užinu za taj dan. Plaćanje je samo gotovinom, tako da se ne sjećam tačnih cijena, ali je bilo prilično jeftino. Burek je bio još topao i dobro začinjen. Volio bih da je bio i malo hrskav, ali sveukupno su bili ukusni i preporučio bih mjesto.
Dok smo bili u Mostaru, svratili smo u ovu pekaru na doručak. Kupili smo pecivo sa čokoladom i jagodama. Oba su bila zaista ukusna i zasitna. Kako nije bilo mjesta u pekari, kupili smo hranu za poneti i jeli u drugom kafiću. Iako nije bilo dovoljno sjedećih mjesta, svježinu i okus proizvoda svakako je vrijedilo probati.
Hlebovi su bili ukusni - dosli smo par puta da napravimo zalihe za rucak, boreci nisu bili 100% najbolji sto smo imali ALI smo ih kupili na kraju dana. I dalje su bili izuzetno ukusni i nevjerovatno jeftini, čak i u poređenju sa drugim mjestima u BiH, samo ne baš tako hrskavi. Činilo se da nas je i dama zagrijala. Stalno smo se vraćali!
Ovaj grad je bogat prilično dobrim pekarama "Pekara", ali ova se zaista ističe. Sve što sam probao bilo je ukusno, ali posebno preporučujem burek s mesom. Najbolji je koji sam jeo na cijelom Balkanu.
Mostar je bio nevjerovatno mjesto za posjetiti i istražiti—vratila bih se samo zbog ovog mjesta. Peciva i burek su bili ukusni, a žena koja vodi trgovinu je bila veoma strpljiva, ljubazna i uslužna.
Njihovi proizvodi su fantastični, cijene su razumne, a čak vam i nešto dodatno poklone ako kupite nekoliko stvari. Toliko su gostoljubivi da se osjećate kao da posjećujete prijatelja, a ne samo pekaru. Svakako biste trebali navratiti ako ste u Mostaru.
Jedan od najboljih bureka s mesom koje smo probali na Balkanu. Koštao je 2 KM. Bio je otvoren u nedjelju u 11:30 iako na Googleu piše da je zatvoreno.
Burek sam ovdje jeo gotovo svaki dan dok sam bio u Mostaru, bio je tako ukusan i tako jeftin, a poslužio se još topao kad se jede.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3001 times
- Been thanked: 24869 times
Sinoc sam platio paradajz 10km kg.Zar je to toliko?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Penzioner

j.... li joj mater.Bojkotujem konzum od sad.Kupicu paradajza po 13 u granapu.Ja na kasu placam nesta kaze imate li penzionerski popust.O jebala ti sebi mater. 
- ironman
- sirius

- Has thanked: 28013 times
- Been thanked: 28896 times
- Maja
- Administrator

Zasto se mora jesti vansezonsko voce/povrce 
Ne samo da je skupo nego ne valja, uvozno, nezdravo.
Ne samo da je skupo nego ne valja, uvozno, nezdravo.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14894 times
- Been thanked: 25556 times
Dzaba je, moras metnit kosuHAVANA wrote: 09 Apr 2026, 14:54 j.... li joj mater.Bojkotujem konzum od sad.Kupicu paradajza po 13 u granapu.Ja na kasu placam nesta kaze imate li penzionerski popust.O jebala ti sebi mater.![]()
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

Fuddo wrote: 13 Apr 2026, 20:56Kupicu val.I pustit.I rajf cu kupit.Konto sam joj rec jesu ti male sise al nisam.HAVANA wrote: 09 Apr 2026, 14:54 j.... li joj mater.Bojkotujem konzum od sad.Kupicu paradajza po 13 u granapu.Ja na kasu placam nesta kaze imate li penzionerski popust.O jebala ti sebi mater.![]()
Dzaba je, moras metnit kosu![]()
- HAVANA
- Penzioner

- HAVANA
- Penzioner

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10485 times
- Been thanked: 12356 times
Na tržnici u bh. gradu kilogram lješnjaka 30 maraka
Na banjalučkoj Tržnici ovih dana zabilježen je širok raspon cijena voća i povrća, u zavisnosti od vrste i kvaliteta proizvoda. Najniže cijene imaju osnovne namirnice poput krompira, dok su pojedini proizvodi, kao što su bijeli luk i orašasti plodovi, znatno skuplji.
Kada je riječ o voću, jabuke se prodaju po cijeni od 2,5 do 3 KM, banane od 3 do 3,5 KM, dok su narandže od 3 do 5 KM.
Kruške koštaju od 4 do 5 KM, kao i limun, dok su jagode oko 10 KM. Bijelo grožđe dostiže cijenu od 13 do 15 KM, dok je crno znatno povoljnije i košta od 4 do 5 KM. Mandarine se mogu naći po cijeni od oko 3,5 KM. Od suvog voća, suve šljive koštaju od 10 do 12 KM, suve smokve oko 19 KM, a lješnik dostiže cijenu od 30 KM po kilogramu.
Kod povrća, krompir je i dalje među najjeftinijim i košta od 1,5 do 2 KM, dok je mladi krompir oko 3,5 KM. Mrkva se prodaje po cijeni od 2 do 3,5 KM, a crveni luk od 2 do 3 KM. Bijeli luk je među najskupljim i košta od 15 do 20 KM. Paradajz se kreće od 7 do 8 KM, paprika od 9 do 10 KM, a krastavac od 6 do 7 KM.
Tikvice koštaju oko 5 KM, karfiol oko 6 KM, dok su zelena salata od 4 do 5 KM i blitva oko 6 KM. Mladi luk, celer i peršun dostižu cijenu od oko 10 KM, a praziluk je oko 4 KM.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10485 times
- Been thanked: 12356 times
Cijene teletine u bh. entitetu Republika Srpska dostigle su historijski maksimum i približile se granici od 50 maraka po kilogramu, dok istovremeno ponuda na tržištu nikada nije bila oskudnija.
Aaa, nema teletine
Zna se šta je na repertoaru kad se puno srbuje
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 59446 times
- Been thanked: 10693 times
Ima na kalinoviku kolko hos goveda, ako ih ne smaknu srbi otice u federaciju. A vecinom to i gaje za prodaju u federacijuKrokodil Behko wrote: 29 Apr 2026, 08:43Cijene teletine u bh. entitetu Republika Srpska dostigle su historijski maksimum i približile se granici od 50 maraka po kilogramu, dok istovremeno ponuda na tržištu nikada nije bila oskudnija.
Aaa, nema teletine
Zna se šta je na repertoaru kad se puno srbuje
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta