Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...
Moderator: spacebound
-
Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10485 times
- Been thanked: 12357 times
-
Status:
maxim wrote: 14 May 2026, 22:44
Masamune wrote: 14 May 2026, 20:41
Jbg evolucijska psihologija... s tim se moraš pomiriti i raditi na drugim poljima mnogo više. Muškarac kao provider, zaštitnik i slično.
Tu su i društvena očekivanja i rodne uloge.
Kad je u pitanju visina muškarca to je većini žena jedan od strožijih kriterija koliko god da se veliki broj njih ustručavaju da to priznaju ili totalno banaliziraju jer ne žele nikog uvrijediti, ali to je činjenica.
Mada ni ovo nije uklesano u kamen.
Ipak mslim da je mnogo veći problem izuzetno visokoj ženi naći partnera nego izuzetno niskom muškarcu.
Ma da. To je to. Moras biti savrsen u svemu ostalome i opet ce ti na nedostatak visine uvijek gledat kao minus.
Najbolje je kad kazu ja volim visoke al nije svim zenama visina bitna. A ono 99% ih tako kaze.
Muskarcima nije toliko bitna visina zene. A i te visoke zene uvijek mogu naci vise muskarce od sebe. Zasto mislis da je njima teze?
Žene su užasne. Pored ismijavanja visine, imaju običaj i da ismijavaju veličinu tvog muzičkog instrumenta.
Sve ispod dvajs, izloženo je brutalnim vicevima.
Evo, imamo temu o tome, otvorio neko nekad ko je imao takva iskustva, uvjeri se
viewtopic.php?p=119782&hilit=ismijavanje#p119782
-
Zanki
- saudade

- Has thanked: 29629 times
- Been thanked: 33899 times
-
Status:
Mutevelija wrote: 14 May 2026, 20:56
Masamune wrote: 14 May 2026, 20:41
Jbg evolucijska psihologija... s tim se moraš pomiriti i raditi na drugim poljima mnogo više. Muškarac kao provider, zaštitnik i slično.
Tu su i društvena očekivanja i rodne uloge.
Kad je u pitanju visina muškarca to je većini žena jedan od strožijih kriterija koliko god da se veliki broj njih ustručavaju da to priznaju ili totalno banaliziraju jer ne žele nikog uvrijediti, ali to je činjenica.
Mada ni ovo nije uklesano u kamen.
Ipak mslim da je mnogo veći problem izuzetno visokoj ženi naći partnera nego izuzetno niskom muškarcu.
Ma kakve veze ima visina ja sam 182-184 pa se opet frendzonujem sa ženama , kaže meni jaran kod tebe je sve dobro dok ne progovorio.
Neke žene vole niske muškarce. Ali te su rijetkost.
Tako zvani short king.
Pa ne mo gu
Micek ti si legendica
Caveat emptor
-
Zanki
- saudade

-
Status:
Ali najjače je, kaj tebe to uopće ne pogađa, nego ti imponuje.
A tribalo bi da se malo zamisliš, ima vas ba koi iz svake kritike ne samo da ne izvućete uvridu, sram ili ljutnju, nego se umislite i ubahatite za level više.
Ti si mute moj, školski primjer tog fenomena
I takoe kakoe al nie dobro.
Caveat emptor
-
Zanki
- saudade

-
Status:
Znan da mi opet imaš i na ovo svašta za dodati

Pa ako namjeravaš, molin te kvotanje pribaci na drugu temu
Da ne spamamo ako će se odužit

Caveat emptor
-
Zanki
- saudade

-
Status:
A u vezi teme
Msm da san pisala
In general je nebitno
Ali su visoki muškarci neodoljivi nekako
Awwww
Caveat emptor
-
maxim
- Na probnom

- Been thanked: 2 times
-
Status:
Masamune wrote: 15 May 2026, 07:28
Ne moras biti savrsen u drugim poljima. Trebas se rijesiti kompleksa. Dakle, moras raditi na sebi. Ako se time opterecujes problem je do tebe, a one to osjete veoma brzo. Maheri su u namirisanju nesigurnosti i kompleksa kod muskaraca.
Da, bitna im je visina i tu ne mozes nista osim da se s time pomiris i radis na sebi. I to je u sustini to sto se tice toga… sve ostalo je supljiranje realno.
Jasno mi je po tome kako pises da si ti visok tip pa ne mozes razumjeti. Lako je reci nemoj imati komplekse.
Nisi odgovorio zasto mislis da je visokim zenama teze?
-
maxim
- Na probnom

-
Status:
Zanki wrote: 15 May 2026, 10:52
A u vezi teme
Msm da san pisala
In general je nebitno
Ali su visoki muškarci neodoljivi nekako
Awwww
Kako je dobro biti visok muskarac. Bukvalno nikakve druge kvalitete ne moras imati zene ce te zeljeti samo zbog toga.

-
Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23764 times
- Been thanked: 21727 times
-
Status:
maxim wrote: 15 May 2026, 11:54
Masamune wrote: 15 May 2026, 07:28
Ne moras biti savrsen u drugim poljima. Trebas se rijesiti kompleksa. Dakle, moras raditi na sebi. Ako se time opterecujes problem je do tebe, a one to osjete veoma brzo. Maheri su u namirisanju nesigurnosti i kompleksa kod muskaraca.
Da, bitna im je visina i tu ne mozes nista osim da se s time pomiris i radis na sebi. I to je u sustini to sto se tice toga… sve ostalo je supljiranje realno.
Jasno mi je po tome kako pises da si ti visok tip pa ne mozes razumjeti. Lako je reci nemoj imati komplekse.
Uopšte ne spadam u visoke muškarce. Čak sam i ispod prosjeka. Rekoh ti da se toga trebaš riješiti čim prije.
Teže im je zato što s druge strane baš mora biti gromada od lika 2m i više. Sužen im je prostor izbora.
Muškarac ispod 1.70m opet može naći mnogo više žena koje su niže od njega. Prosječna visina žena kod nas je oko 1.67m.
Ono što ne možeš promijeniti i što ti je priroda podarila s tim se trebaš pomiriti. Ista stvar sa onima sa malim zokom. Trebaš početi voliti sebe pa i to. Ako si u dvadesetim ima vremena. Ako si u tridesetim i to te još muči onda jbg... nemam šta više da kažem. To su uglavnom kompleksi kojih se čovjek treba riješiti u dvadesetim.
-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 59451 times
- Been thanked: 10697 times
-
Status:
Jest u tuzli tolka visina zenskinja, u HNK je 1.85

Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 59451 times
- Been thanked: 10697 times
-
Status:
Masamune wrote: 15 May 2026, 15:17
Hercegovke su mašala mogu pitu jesti s glave
Svaka njima cast ali one dole mostarke cim zinu vidis kolko je sati. Ko da pricaju drugi jezik ocam

Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

-
maxim
- Na probnom

-
Status:
Masamune wrote: 15 May 2026, 15:09
maxim wrote: 15 May 2026, 11:54
Uopšte ne spadam u visoke muškarce. Čak sam i ispod prosjeka. Rekoh ti da se toga trebaš riješiti čim prije.
Teže im je zato što s druge strane baš mora biti gromada od lika 2m i više. Sužen im je prostor izbora.
Muškarac ispod 1.70m opet može naći mnogo više žena koje su niže od njega. Prosječna visina žena kod nas je oko 1.67m.
Ono što ne možeš promijeniti i što ti je priroda podarila s tim se trebaš pomiriti. Ista stvar sa onima sa malim zokom. Trebaš početi voliti sebe pa i to. Ako si u dvadesetim ima vremena. Ako si u tridesetim i to te još muči onda jbg... nemam šta više da kažem. To su uglavnom kompleksi kojih se čovjek treba riješiti u dvadesetim.
Za zenu se smatra jako visokom ako je recimo 185. A jako puno muskaraca je 185+. Muskarcima visina zene nije toliko bitna sve dok nije bas visa od njih.
Muskarac ispod 170 moze naci zena koje su nize od njega. Samo sto i zene koje su nize ne zele bas muskarca od 170. Zene mnogo veci prioritet daju visini prilikom izbora partnera. Tako da po meni nije ni blizu tacno ovo tvoje da je visokim zenama teze.
-
Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23764 times
- Been thanked: 21727 times
-
Status:
Pa to možda ako smatraš da će svaka visoka žena zaskočiti prvog muškarca koji je visočiji od nje... ne ide to tako jarane.
I žene imaju pravo na kriterije slagali se mi s njima ili ne. One su te koje biraju, a tvoje je da se boriš i ganjaš i riješiš kompleksa.
Nijedna neće muškarca sa kompleksima koje bi i njoj nabijao na nos. To je ono što se može odmah zaokružiti. Naravno, kad pričamo o nekim normalnim vezama, ljudima itd.
-
Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1773 times
- Been thanked: 3355 times
-
Status:
Zanki wrote: 15 May 2026, 10:44
Mutevelija wrote: 14 May 2026, 20:56
Ma kakve veze ima visina ja sam 182-184 pa se opet frendzonujem sa ženama , kaže meni jaran kod tebe je sve dobro dok ne progovorio.
Neke žene vole niske muškarce. Ali te su rijetkost.
Tako zvani short king.
Pa ne mo gu
Micek ti si legendica
Znaam cakana, moj ti je problem valjda sto iz nekog razloga ne vjerujem zenamaaa, kad ti jednom srce slome ne vjerujes nikomeee.
I eto držim i ja njih na distanci i dok na se nakanim ujagmi drugi.
Dok ja izanaliziram šta i kako, kao da sa ženama treba logičkog i razmišljati, treba srcetom, ali neeee dam srceee.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
-
Mutevelija
- Selonačelnik

-
Status:
Masamune wrote: 15 May 2026, 15:26
Pa to možda ako smatraš da će svaka visoka žena zaskočiti prvog muškarca koji je visočiji od nje... ne ide to tako jarane.
I žene imaju pravo na kriterije slagali se mi s njima ili ne. One su te koje biraju, a tvoje je da se boriš i ganjaš i riješiš kompleksa.
Nijedna neće muškarca sa kompleksima koje bi i njoj nabijao na nos. To je ono što se može odmah zaokružiti. Naravno, kad pričamo o nekim normalnim vezama, ljudima itd.
Hoće trud i posvećenost ali neće opet da si puno naporan.
Žene i biraju jeri po biologiji rađaju što je i logično.
Visok joj muškarac treba da bi joj sutra bio visok sin, nama treba žena sa velikim sisama da doji dijete (podsvjesno ostalo tako) i širokim bokovima da može iznijeti trudnoću.
Ne kažem ja sad da muškarac gleda u ženu i kažeee ee ona će mi roditi dijete, jok to, nego u podsvijesti samo ostalo.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

-
Mutevelija
- Selonačelnik

-
Status:
Zanki wrote: 15 May 2026, 10:51
Znan da mi opet imaš i na ovo svašta za dodati

Pa ako namjeravaš, molin te kvotanje pribaci na drugu temu
Da ne spamamo ako će se odužit
Umoran sam , nenaspavan, ne znam šta bi ti rekao

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

-
maxim
- Na probnom

-
Status:
To je sad nesto drugo. Zene su generalno izbirljivije od muskaraca. Ali onda dolazimo do zakljucka da visokoj zeni ne manjka opcija vec njoj vecina opcija ne odgovara. Sa druge strane nizak muskarac je sretan ako nadje jednu kojoj je zanimljiv.
-
maxim
- Na probnom

-
Status:
Mutevelija wrote: 15 May 2026, 15:56
Visok joj muškarac treba da bi joj sutra bio visok sin, nama treba žena sa velikim sisama da doji dijete (podsvjesno ostalo tako) i širokim bokovima da može iznijeti trudnoću.
Ne kažem ja sad da muškarac gleda u ženu i kažeee ee ona će mi roditi dijete, jok to, nego u podsvijesti samo ostalo.
A zasto bi molim te zeni trebalo biti da joj je sin visok? Na visinu svakako uticu i njeni geni. Moze ona naci muskarca od 190. Ali ako je sama metar i po dobre su sanse da sin nece biti visok.
-
Mutevelija
- Selonačelnik

-
Status:
maxim wrote: 15 May 2026, 16:57
Mutevelija wrote: 15 May 2026, 15:56
A zasto bi molim te zeni trebalo biti da joj je sin visok? Na visinu svakako uticu i njeni geni. Moze ona naci muskarca od 190. Ali ako je sama metar i po dobre su sanse da sin nece biti visok.
Zato što hoće da se hvale drugim ženama kakvog zekana imaju koji ih sluša a one male. Mislim na muškarca muža ne sina
Neke zene vole moć i status, i da se takmiče jedna sa drugom
Ne znam zavisi od žene mada i to može biti problem kod poroda ako je krupno dijete, mora na carski rez
Samo dzaba nabijas komplekse , do držanja ti je nije do visine i do energije, one osjete kad mutiš kalkulišeš i kad si opušten.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav