uvijek_kontra wrote: 17 May 2026, 12:38
Mutevelija wrote: 16 May 2026, 17:27
Da ali ja bi imao vise povjerenja da trans osoba ne udje u WC zenski.Pogotov ako imas dijete.
Kakve veze ima to sto je osoba trans sa djecom?
Mislim da moras ti malo istrazit sta znace pojmovi koje upotrebljavas, a ne znas ocigledno znacenje.
Transvestit je muškarac koji se oblači kao žena , i znam značenje.
Ja mu ne bi vjerovao, tome kako god da se izjašnjava, čak razumijem malo bolje i ono kad kažu , would you be alone with man or bear , would you choose bear.
Ja bi prije izabrao za neku žensku osobu recimo rodicu da bude sama sa medvjedom nego sa transvestitom.
Kako u bosanskom jeziku se kaže ono jer je srednji rod.
Nije ni muški ni ženski. Moramo i jezik još malo unakaziti da bi se neko osjećao udobno .
Ja mu , ja joj ne bi vjerovao , ja opet mu , ako je i za srednji rod.
Valjda sam ispravno napisao.
On čekić M rod
Ona stolica Ž rod
Ono pile Sr rod
Hm njemu njoj , ne moze ne postoji drugačija odrednica za srednji rod u bos jeziku.
Tom muškarcu M. rod
Toj ženi Ž rod
Tom piletu - s rod
Znam da sam otišao daleko sad sa ovim deklinacija ali ne bi me čudilo da u budućnosti kao i Švedskom jeziku se izmisli riječ za to , kod njih je hen.
In Swedish, "hen" is a gender-neutral personal pronoun used as an alternative to the male han ("he") and the female hon ("she"). It is used when a person's gender is unknown, when specifying gender is unnecessary, or to refer to non-binary individuals.How it is UsedWhen the gender is irrelevant: "The applicant will be notified by the end of the week. Hen may bring a plus-one."When the gender is unknown: "Someone left henne (her) wallet behind. I should find hen to return it."For non-binary individuals: Many people who do not identify as strictly male or female use hen as their chosen pronoun.
I onda kao Jordana Peterson's razapeti što nećeš da osobu iz LGBT populacije zoveš tako kako ona hoće.