HAVANA wrote: 14 May 2026, 06:37
Hmm.Ima i ovoga.Cini mi se da ce i moje ovako.I od sure djeca...Kupuju stanove,rade,rentaju ih a na tanjiru i posteljini kod staraca.Namazani...
Pa kad moze tako, zasto da ne?

Lijepe pa uz to jos i pametne.
A sto se teme tice, nisu svi ljudi koji zive sa starcima “nesposobni” il kako ih neki ovdje karakterisu vec. Neki se jednostavno dobro slazu s roditeljima, imaju veliku kucu, imanje gdje svako ima svoj mir i normalno funkcioniraju zajedno.

Uz to rade, sudjeluju u troskovima oko kuce, pomazu po kuci i stede da jednog dana kupe nesto svoje bez kredita do grla. Ne vidim absolutno nista lose u tome. I da sam u takvoj situaciji, sto puta biram to, nego da se uvalim u kredit od 300.000€ u ovom vremenu.
Danas su cijene stanova i zivota otisle nenormalno u visinu i realno je pametnije, ako moze, nekoliko godina zivjeti s famelijom i mozda stvoriti dobru financijsku podlogu nego glumiti “samostalnost”, a jedva prezivljavati od place do place. Nije uspjeh samo odseliti se pod svaku cijenu, nego znati organizirati zivot dugorocno i odgovorno.
A iskreno, na Balkanu je oduvijek bilo normalnije da obitelj drzi skupa nego na zapadu gdje se ljude prakticki tjera iz kuce sa 18. Kod nas mnogi imaju bolji odnos s roditeljima i nema potrebe bjezati samo radi reda ili tudjeg misljenja.
Naravno, ima i onih koji nista ne rade i vise roditeljima na grbaci, ali nije fer sve trpati u isti kos i redati stereotipe, kao sto smo navikli.