NIJEMCI PIŠU: Islamski feminizam duboko potresa Bosnu i Hercegovinu

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14945 times
Been thanked: 25672 times
Status: Offline

Re: NIJEMCI PIŠU: Islamski feminizam duboko potresa Bosnu i Hercegovinu

Post by Fuddo » 19 May 2026, 14:51

Calla wrote: 19 May 2026, 14:29
Fuddo wrote: 18 May 2026, 17:33

Na istom mjestu dje su i zenski popovi i svecenici
Nidje :D.
I to godinama ta muska rabota , kontrola i dominacija opstaje ,
Samo masu svetim knjigama i to je to.
Nista ti ja to ne dominiram
Ako ti nesto znaci, mescini da su izjebali vise mene nego tebe u tim procesima dominiranja.
Dozvolite da se obratimo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3209 times
Been thanked: 1450 times
Status: Online

Post by amidza idriz » 20 May 2026, 00:52

Calla wrote: 19 May 2026, 14:32
amidza idriz wrote: 18 May 2026, 22:17 Ma kakvi na tebe nego na ove kriticare iz Njemacke.
Sjedi ,kec ko kuca . :oo
Sociologinja bosanska ,ona je najbitnija u ovoj prici ,
ne zabusavaj na casu .
Profesorice, pratim tok novca.
Ko te placa taj te ima. :oo (u sluzbi)

Ma mozes ti misliti cega se ona dosjetila, da bude imam...hahahaa.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3099 times
Been thanked: 5446 times

Post by Nora Ibsenova » 20 May 2026, 03:05

amidza idriz wrote: 15 May 2026, 23:36 Pametnica.
Tako je u svim religijama.
NIJEMCI PIŠU: Islamski feminizam duboko potresa Bosnu i Hercegovinu
Katolicki feminizam u dure isto kao i pravoslavni.

p.s. taman ce od religije napraviti sprdnju ko je sve tumaci i interpretira.
p.p.s. nista protiv zena i feminizma.
Pa ocito se nisi potrudio ni da procitas tekst, jer se u istom na vise mjesta pominju i druge religije u istom kontekstu.

Pps nece te abolirat, jer je to isto "podrzavam zene, protiv nasilja sam" pa onda u iducem redu "eee nije bezveze Kuduz ubio bademu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1782 times
Been thanked: 3368 times

Post by Mutevelija » 20 May 2026, 09:39

Ja bi mogao pisati o tome kako Islam čuva čast žene i štiti je NPR , da se kažnjava onaj ko optuži ženu za blud a nema svjedoka nekoliko udaraca bičem, i da se njihovo svjedočenje više nikad ne razmatra , ali se bojim da moja namjera bi bila da se dodvoravam ženama pošto sam muškarac, a ne da govorim o haku-istini.
Islam znači pokoravanje , i islam nije došao da odgovara ni paše ni muškarci ni ženi.
"Volite nešto ono nije dobro za vas, ne volite nešto a ono je možda dobro za vas, Allah zna a vi ne znate."
Zašto muškarac mora izdržavati porodicu, zašto mu je farz, zašto nije pola pola , iz svog ega tj nefsa bi mogao postaviti
to pitanje.
U Islamu prvo idu odgovornosti obaveze prema Bogu pa onda prava.
Ali da budem realan ni naredbe o zabrani alkohola, niti naredba o hidzabu nisu odmah došle. Nego su postepeno se implementirali.
Zašto ?
Pa zato što to društvo ne bi moglo sve svariti odjednom.
Sura Nur -Svjetlost
"One koji okrive poštene žene, a ne dokažu to s četiri svjedoka, sa osamdeset udaraca biča izbičujte i nikada više svjedočenje njihovo ne primajte; to su nečasni ljudi,

osim onih koji se poslije toga pokaju i poprave, jer i Allah prašta i samilostan je!

A oni koji okrive svoje žene, a ne budu imali drugih svjedoka, nego su samo oni svjedoci, potvrdiće svoje svjedočenje zakletvom Allahom, i to četiri puta da zaista govore istinu,

a peti put da ih pogodi Allahovo prokletstvo, ako lažu

A ona će kazne biti pošteđena, ako se četiri puta Allahom zakune da on, doista, laže

a peti put da je stigne Allahova srdžba, ako on govori istinu!

A da nije Allahove dobrote prema vama i milosti Njegove i da Allah ne prima pokajanje i da mudar nije… –

Među vama je bilo onih koji su iznosili potvoru. Vi ne smatrajte to nekim zlom po vas; ne, to je dobro po vas. Svaki od njih biće kažnjen prema grijehu koji je zaslužio, a onoga od njih koji je to najviše činio čeka patnja velika.

Zašto, čim ste to čuli, nisu vjernici i vjernice jedni o drugima dobro pomislili i rekli: "Ovo je očita potvora

Ovi ajeti su objavljeni kad je Aiša zastala za ostalima sa jednim ashabom , ima piše u tefsiru ko hoće da čita pročitati će.

Islam sadrži u sebi i elemente matrijarhata :sok cuj odkut too?
Pa eto zato što je majka na većem stepenu kod djece od oca.
Teško bi bilo izvagati u islamu ko ima veća prava i odgovornosti
Moglo bi se reći da žene dok su djevojke su da manjim pravima i slobodama od muškaraca ALI
Npr muškarci su obavezni ići u borbu, a ko voli ići ubijati ili biti ubijen?
Feminizam priča o toksičnoj muškosti i tome kako muškarci trebaju pokazivati emocije, uredu , ali nije uredu da se muškarac toliko oslabi da ga je lakše kontrolirati.
U suštini i Feminizam i Patrijarhat žele da dominiraju i kontroliraju samo na različite načine, ne muškarce posebno a žene posebno nego oba spola u isto vrijeme.
Patrijarhat je lakše prepoznati i njegovu kontrolu i dominaciju , dok feminizam je teže, jer je "upakovan kroz emocije empatiju" pa čovjek misli da je ugodan, međutim krajnji cilj je kontrola stanovništva.
Moglo bi se reći da feminizam je striktniji za žene u nekim oblastima, žena može sve kao muškarac, dakle idi radi sve muške poslove, ratuju ,ubij i budi ubijena.
Patrijarhat štiti ženu od toga ali joj uzima slobodu.
Feminizam štiti muškarca od toga da bude jak, snažan, da ne bude hrabar ali ga feminizuje , čini slabijim, kao kad učiteljica disciplinuje dječaka , takav muškarac ne može opstati kasnije u svijetu ili takvi muškarci "Zapad".
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 20 May 2026, 23:40

Nora Ibsenova wrote: 20 May 2026, 03:05
amidza idriz wrote: 15 May 2026, 23:36 Pametnica.
Tako je u svim religijama.

Katolicki feminizam u dure isto kao i pravoslavni.

p.s. taman ce od religije napraviti sprdnju ko je sve tumaci i interpretira.
p.p.s. nista protiv zena i feminizma.
Pa ocito se nisi potrudio ni da procitas tekst, jer se u istom na vise mjesta pominju i druge religije u istom kontekstu.

Pps nece te abolirat, jer je to isto "podrzavam zene, protiv nasilja sam" pa onda u iducem redu "eee nije bezveze Kuduz ubio bademu.
Ni nalik. :ooo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 21 May 2026, 09:09

Screenshot_2026-05-21-08-55-10-403_com.facebook.katana.jpg
Sve je to uredu dok ne pređe u novotariju i pređu se određene granice , šta me briga nek rade šta hoće, svakako je dobro da se mažu oči kjafirima o "islamskom feminizmu"
Valjda Bošnjakinje ne odu u tačku pa počnu podržavati trans imame ili ženske imame ili ,LGBT brakove , mada ugledajući se na onu što je dobila prijavu što je rekla da treba izolirati LGBT osobe
Jedno je sigurno vodi se rat danas protiv muškarca heteroseksualaca u svijetu, daleko od toga da ja ulazim u ulogu žrtve , ali nakon GENOCIDA i ubijanja 8372 muškarca u Srebrenici, današnji muškarac heteroseksualac Bošnjak je anksiozan, stavljena mu je "luđačka košulja " zvana Dejtonski mirovni sporazum i pokušava se istrijebiti sa prostora BiH.
Ili da se seli ili da se prilagodi tom novom sistemu življenja, ili da radi u tom sistemu za crkavicu.
Ja imam drugačiji pogled od ostalih forumaša jer se nalazim u srednjovjekovnom gradu kraljeva i mentalitet mi je negdje u srednjem vijeku ali nova "Crkva " sa Zapada želi da promijeni tradiciju i društvo, ne zanimaju me Srbi i Hrvati ali i oni imaju sličan problem na Balkanu danas..
O ovome je Zukorlić rahmetli još govorio kako nam je ethos i moral jedan, nema bošnjački moral i hrvatski moral, moral je moral, i karakter čovjek može imati bio nevjernik ili vjernik.

Amerikanac napada na Islam podmuklo željeći ga reformirati u nekakav " bosanski islam" međutim nije bilo većih sekularnih Muslimana od onih koji su bacali cvijece na tenkove i opet su završili kao mete snajperima
I neka se ne zavaravaju oni koji su ateisti ili agnostici a pripadaju bošnjačkom ili bosanskom korpusu da će biti pošteđeni
Islam je naša "Crkva Bosanska" ideologija protiv ekspanzije Vatikana i Istočne Pravoslavne crkve
Što se mene tiče (a kao da me neko pita) nek rade šta hoće ako me on feminizam , pa dobro je nek mažu oči kjafirima o "Islamskom feminizmu".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1015 times
Been thanked: 1547 times

Post by tuzlak1212 » 21 May 2026, 09:17

Mutevelija wrote: 21 May 2026, 09:09 Screenshot_2026-05-21-08-55-10-403_com.facebook.katana.jpg

Sve je to uredu dok ne pređe u novotariju i pređu se određene granice , šta me briga nek rade šta hoće, svakako je dobro da se mažu oči kjafirima o "islamskom feminizmu"
Valjda Bošnjakinje ne odu u tačku pa počnu podržavati trans imame ili ženske imame ili ,LGBT brakove , mada ugledajući se na onu što je dobila prijavu što je rekla da treba izolirati LGBT osobe
Jedno je sigurno vodi se rat danas protiv muškarca heteroseksualaca u svijetu, daleko od toga da ja ulazim u ulogu žrtve , ali nakon GENOCIDA i ubijanja 8372 muškarca u Srebrenici, današnji muškarac heteroseksualac Bošnjak je anksiozan, stavljena mu je "luđačka košulja " zvana Dejtonski mirovni sporazum i pokušava se istrijebiti sa prostora BiH.
Ili da se seli ili da se prilagodi tom novom sistemu življenja, ili da radi u tom sistemu za crkavicu.
Ja imam drugačiji pogled od ostalih forumaša jer se nalazim u srednjovjekovnom gradu kraljeva i mentalitet mi je negdje u srednjem vijeku ali nova "Crkva " sa Zapada želi da promijeni tradiciju i društvo, ne zanimaju me Srbi i Hrvati ali i oni imaju sličan problem na Balkanu danas..
O ovome je Zukorlić rahmetli još govorio kako nam je ethos i moral jedan, nema bošnjački moral i hrvatski moral, moral je moral, i karakter čovjek može imati bio nevjernik ili vjernik.

Amerikanac napada na Islam podmuklo željeći ga reformirati u nekakav " bosanski islam" međutim nije bilo većih sekularnih Muslimana od onih koji su bacali cvijece na tenkove i opet su završili kao mete snajperima
I neka se ne zavaravaju oni koji su ateisti ili agnostici a pripadaju bošnjačkom ili bosanskom korpusu da će biti pošteđeni
Islam je naša "Crkva Bosanska" ideologija protiv ekspanzije Vatikana i Istočne Pravoslavne crkve
Što se mene tiče (a kao da me neko pita) nek rade šta hoće ako me on feminizam , pa dobro je nek mažu oči kjafirima o "Islamskom feminizmu".
Nije u redu jer mi nemamo dzamije da podnesu ovo, u redu je ako je dzamija stvarno toliko velika, ako ima poseban ulaz i posebne sobe zenama, al kod nas na dzumama sami muskarci preplave dzamiju i do ceste se nagomilaju, klanjaju na kaldrmi. Gdje ce tu i stare i mlade zene, nije to za njih ni u kojem smislu da se vuku po asfaltu, kamenu i sl. I sta ce i neozenjeni i oni vjecno napaljeni slusat od hutbe kad se tu krenu redat djevojke, zenice, itd

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 21 May 2026, 09:37

tuzlak1212 wrote: 21 May 2026, 09:17
Mutevelija wrote: 21 May 2026, 09:09 Screenshot_2026-05-21-08-55-10-403_com.facebook.katana.jpg

Nije u redu jer mi nemamo dzamije da podnesu ovo, u redu je ako je dzamija stvarno toliko velika, ako ima poseban ulaz i posebne sobe zenama, al kod nas na dzumama sami muskarci preplave dzamiju i do ceste se nagomilaju, klanjaju na kaldrmi. Gdje ce tu i stare i mlade zene, nije to za njih ni u kojem smislu da se vuku po asfaltu, kamenu i sl. I sta ce i neozenjeni i oni vjecno napaljeni slusat od hutbe kad se tu krenu redat djevojke, zenice, itd
Ma normalno da neće niko ići , ali je uredu da kjafiri sa Zapada misle da je eto neki islamski feminizam prisutan u BiH.
Bila je jedna nena na džummi hadzinica (starije žene se mogu miješati sa muškarcima ) i hodza daje obavijest na hutbi, gdje ce se sta desiti a ona pita hodzu, a znaš da kad je hodza na minberu da se ne smije pričati.
Sin joj odgovor gdje je taj dogadja, gdje ce se desiti , osramoti i sina i nama bi čudno, nije Sabiha nikad više došla na džummu :D. Kao sto ona je hadzinica da ona dođe.

A imaš ženska predavanja posebno gdje muškarci ne ulaze.
Naglašeno je predavanje za žene.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10587 times
Been thanked: 12446 times

Post by Krokodil Behko » 21 May 2026, 10:13

Nije u redu jer mi nemamo dzamije da podnesu ovo, u redu je ako je dzamija stvarno toliko velika, ako ima poseban ulaz i posebne sobe zenama

A što mora biti poseban ulaz?

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1015 times
Been thanked: 1547 times

Post by tuzlak1212 » 21 May 2026, 10:39

Krokodil Behko wrote: 21 May 2026, 10:13

Nije u redu jer mi nemamo dzamije da podnesu ovo, u redu je ako je dzamija stvarno toliko velika, ako ima poseban ulaz i posebne sobe zenama

A što mora biti poseban ulaz?
Ne mora se o tome razmisljat ako nema drugih uslova, kod nas su mnoge dzamije previse male da ne treba o ovome ni pricat
Al ako je dzamija stvarno prostrana, onda poseban ulaz i posebne prostorije
To je propis Islama, najvise iz prakse cetvorice pravednih halifa, cuvat cast i dignitet svakog
I kad se ode na Umru, muski i zenski ulaz daleko ko pola Tuzle da prehodas

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10101 times
Been thanked: 10404 times

Post by Zana » 21 May 2026, 11:18

Odo ja sa im objasnim da nije vako

Sve ja moram :nora
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1428 times
Been thanked: 4761 times

Post by Laser » 21 May 2026, 15:45

Sve sam pročito. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 21 May 2026, 20:59

Islamski feminizam pocinje iz BiH. :D.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3016 times
Been thanked: 25029 times

Post by HAVANA » 21 May 2026, 21:04

Meni mrsko citat.Al sve je to zana zakuhala garant.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Post Reply

Return to “Vijesti”