Liga prvaka 2024/25

Kutak za sportski trenutak
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times
Status: Offline

Re: Liga prvaka 2015/ 2016

Post by greeneyes » 13 Apr 2016, 16:02

srculence7 wrote:
greeneyes wrote:Ok, mor'o sam priupitati. :o

Srculence, Srculence, malo pomnije čitaj šta pišem. Fino sam pojasnio o čemu mislim, tj. čime me Ronaldo podsjetio na Inzaghija, a samim time i koji gol je više bio produkt sreće nego li znanja. Nemoj da ponavljam ko papagaj.

Uzgred, slobodnjak koji je Ronaldo izveo je sve samo ne dobar, jer je pucao po sred živog zida, zar ne? :o

To je više bilo na račun Stormage nego li tebe. Ti si još uvijek nova i trebaš prognozirati još desetak puta da vidimo jesi li ćorava koka, il' pak dobra koka. :cvike
Hm, pa nije Ronaldo jednom izvodio slobodnjak pa da o njegovom izvođenju komentarišeš na osnovu njega, a znamo kom taboru pripadaš pa ćemo sve ostalo pripisati huliganskoj strasti :srce
Srculence moje, ja i govorim isključivo o ovoj tekmi. :pusa
storm wrote::hm pazi ti njega :kafa

znači ja sam ta ćorava koka :123

nego drhtiš li za večeras.....niste nešto u raspoloženju....mogao bi vas el cholo prizemljiti :ovaj
Moram te malo bocnuti. :ble

Pa ono, znaš da ja nikad ne drhtim kad Barca igra, ma ko god bio protivnik. E sad, moRe se reći da nisam baš optimističan pred ovaj duel, jer je očigledno da je Barca "pala" u posljednje vrijeme i ova tekma večeras bi mogla biti prelomna. Ako prodju Atletiko i ako, naravno, budu izgledali dobro na terenu mislim da se više ni neće zaustaviti do samog kraja na sve tri fronta. A ako pak izgube i titula u Primeri će doći pod znak pitanja. :oo

Najgore od svega što se ni ne zna tačno zašto je Barca ovako pala? Pa se stoga ni ne može nešto plaho reći, niti prognozirati.
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 13 Apr 2016, 16:42

:hm ne znam.....baš su unedoba pali....mada jedna pobjeda vrača sve na svoje mjesto...

Treba li Barca strahovati? Sudi im Talijan kojeg vole u Atleticu
Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrat
Atletico Madrid - Barcelona, od 20:45 sati

Piše: A.P.

Image

UZVRAT četvrtfinala Lige prvaka između Atletico Madrida i Barcelone sudit će službeno najbolji sudac na svijetu 44-godišnji Nicola Rizzoli iz Modene. Arhitekt s Apenina vodio je do sada 41 utakmicu u Ligi prvaka te ukupno 78 u Uefinim natjecanjima. Sudio je finale Svjetskog prvenstva 2014. između Njemačke i Argentine (1:0), dok je u talijanskoj Serie A aktualan od 2001. a u Europi od 2007. godine.

> Messi već pet godina nije bio u ovakvoj krizi: Protiv Atletico Madrida traži prekid posta

Atleticu donosi sreću

Nakon polemika u prvom susretu, u kojem je Nijemac Felix Brych isključio strijelca Fernanda Torresa u 35. minuti, a propustio u svlačionicu poslati i Luisa Suareza, u crvenom dijelu Madrida su napokon odahnuli.

"Osjećao sam se tako frustrirano i nemoćno. Samo sam sapleo Piquea, nisam ga ni udario, nije je to trebao biti crveni. Da sam ostao na terenu, siguran sam da bismo pobijedili", rekao je Torres.

Rizzoli je do sada sudio Atleticu šest puta, uz pet pobjeda i jedan poraz španjolske momčadi i to 30. rujna 2009. od Porta (2:0) kada je na golu debitirao David De Gea. Također, vodio je finale Europa lige 2010. u kojem je Atletico svladao Fulham (2:1) nakon produžetaka, a tu je i polufinale Lige prvaka 2014. kada je momčad Diega Simeonea kao gost pobijedila s 3:1 Chelsea u uzvratu i plasirala se u finalu.

Mnogo nisu zaboravili da je tada Rizzoli dosudio, čini se, čist penal u 66. minuti, kada je Samuel Eto'o srušio Diega Costu, a napadač i trenutačni nogometaš engleske momčadi realizirao i pogurao Atletico ka finalu.

Barcelona dva od četiri

Talijan je arbitrirao Barceloni četiri puta, sva četiri u Ligi prvaka gdje su Katalonci slavili u dva navrata te uz isto toliko poraza. Momčad iz Gaudijevog grada sjeća se petarde (5:1) protiv Panathinaikosa 2010. godine, a poraze pamti protiv Arsenala (2:1) 2011. i Bayerna (3:0) u sezoni 2014/15.

"Neće to utjecati na nas. Predugo smo u ovome da bismo se zabrinuli", kazao je Andres Iniesta.

No, sigurno zbog svega na Nou Campu ipak zabrinuto vrte glavom pred večerašnji sudar od 20:45 sati.

Očekivani sastavi:

Image
Habibti, ya nour el - ain... :srce

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 13 Apr 2016, 17:01

Nakon večerašnje tekme znat će se mnogo štošta. :oo

Eto vidiš, sad i Talijan sudi pa će vjerovatno pustiti grubu igru, što najviše odgovara Atletiku. Hoću l' šta dobro čuti za večerašnju tekmu? :D.
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 13 Apr 2016, 17:04

Navijam za Raketu....jel dosta dobro :D.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 13 Apr 2016, 17:12

Uff, dobra vijest! Napokon! :D.

Ima nade, ima.. :DD
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 13 Apr 2016, 21:23

Ooops :kafa... Grizonja

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9589 times
Been thanked: 11339 times

Post by Krokodil Behko » 13 Apr 2016, 21:35

Nigdje Barce. :cudi
Kako su se samo pogubili, u zadnjih 20 dana.
Paralelno sam gledao i Benfica-Bayern. Benfica je nekako povela, ko zna kako ali su odlučili da pritišču Bayernovu zadnju liniju i cijeli tim su pomakli prema naprijed, a to znači šupljikavu odbranu, što im se obilo o glavu.

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4039 times
Been thanked: 4100 times

Post by srculence7 » 13 Apr 2016, 21:36

Nije zanimljivo pratiti utakmicu bez Zelenog, ali očekujem detaljnu analizu ove bitne utakmice kada se pojavi :zubi
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 13 Apr 2016, 22:01

Sve se odvija prema mom predvidjanju ocm i sve su prilike da cu se obogatit od kladionice. Real je opasno digo formu i grabi ka jedanestoj tituli i stize barcu u ligi a barci forma opada i evo ako sudije ne ulete ispadose vec sad. Sta da vam kazem...
🐽

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 13 Apr 2016, 22:30

Ne znam...

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 13 Apr 2016, 22:40

odoh da otvorim stranicu na fb hannibal tips
🐽

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9589 times
Been thanked: 11339 times

Post by Krokodil Behko » 13 Apr 2016, 22:41

Ostali smo uskraćeni, za potencijalni Clasico u polufinalu ili finalu, ali tu je potencijalni gradski dvomeč-derbi.
Mislim da u Realu boga mole da ne dobije Atletico, jer s njima im ne ide već 3 sezone.

S druge strane, neka je tradicija, kad se Real i Bayern kvalifikuju u polufinale, nikako jedni druge da zaobiđu.

Nastavljaju se dva prokletstva:
- Benfica ponovo neće osvojiti evropski trofej
- Titula šampiona LP ponovo neće biti odbranjena.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 13 Apr 2016, 22:42

storm wrote:Ne znam...
Treba nekad i zapucati po golu :cudi

Bayern I Atletico u polufinalu :oo
Uz real i city... Hoće li ždrijeb opet Španjolce spojiti :hm

Hasan 88
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Hasan 88 » 13 Apr 2016, 22:44

bila je ruka unutra :(
"Osveta je kao pijanstvo, nikad nije dosta." - Meša Selimović Bosnian | Izreke o obitelji

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 13 Apr 2016, 22:53

Diegovi ratnici izbacili Barcu i podsjetili da je Liga prvaka neodbranjiv trofej, Bayern lako sa Benficom

Piše: O. T./Klix.ba

Ligu prvaka niko nije odbranio. Neće ni Barcelona. To znamo nakon uzvratnih utakmica četvrtfinala Lige prvaka, a demonstratori su bili igrači Atletico Madrida koji su u svom dvorištu sasvim zasluženo sa 2:0 savladali Barcelonu i plasirali se u polufinale gdje ide i Bayern koji je remizirao u Lisabonu protiv Benfice (2:2) što je bilo dovoljno za prolaz.

Image
Foto: EPA

Atletico je pokazao čvrstinu, ratobornost, onu prepoznatljivu želju, ali i napadačke sposobnosti pošto su, za razliku od sraza na Nou Campu, igrali mnogo otvorenije. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme.

Tim Diega Simeonea je sasvim hrabro otvorio meč i napao iako je igrao bez klasičnog napadača, jer je Torres suspendovan, a Vietto je svakako daleko od prvih 11. Stoga, naprijed su počeli Carrasco i Griezmann koji su zadavali glavobolje odbrani Barcelone.

Veliku šansu u trećoj minuti imao je Atletico preko Gabija koji je iz kaznenog prostora šutirao preko gola, a nedugo nakon toga prijetio je i Carrasco. Potom je u sedmoj minuti Griezmann oprobao glavom, ali ponovo je to bio lagan plijen za Ter Stegena.

Barcelona je imala momente kada je vladala terenom, ali Katalonci nisu uspijevali opasno zaprijetiti. Nakon burnog uvoda, uslijedio je period bez većih šansi da bi u 36. minuti Atletico postigao pogodak koji je otvorio vrata polufinala. Strijelac je bio Griezmann koji je pogodio glavom nakon prelijepog centaršuta Nigueza.

Do kraja prvog dijela još jedan pokušaj imao je Carrasco, a onda je nakon samo osam minuta igre u drugom dijelu Niguez pogodio prečku.

Poslije prečke domaćeg tima, Barcelona je sve više napadala i vladala terenom, a prva prava šansa gostiju desila se u 59. minuti kada je Alba prijetio. Dvije minute kasnije nakon kontre u prilici je bio Griezmann čiji udarac brani Ter Stegen.

Kako je vrijeme odmicalo Barca je bivala još opasnija, ali nije mogla probiti bedem ispred Oblakovog gola. I kada se očekivala neizvjesnost pred kraj meča, Atletico je izborio penal nakon što je Iniesta igrao rukom u svom šesnaestercu. Siguran sa bijele tačke bio je Griezmann koji je svom timu donio pobjedu 2:0 i prolaz u polufinale. Atletico je prošao s ukupnih 3:2.

U drugom večerašnjem meču Bayern je izborio prolaz dalje iako nije briljirao u duelima protiv Benfice.

Nakon poprilično mirnog uvoda meča, Benfica je stigla do prednosti u 27. minuti kada je nakon centaršuta Eliseua i Neuerovog "leta u prazno", mrežu Bayerna glavom pogodio Raul Jimenez. Prelijepi stadion u Lisabonu je eksplodirao.

Nažalost za domaći tim, radost nije dugo trajala. Gosti su izjednačili u 38. minuti preko Vidala koji je bio jedini strijelac u prvom meču ova dva tima.

Preokret Bayernu je donio Muller golom u 52. minuti čime je skoro osigurao plasman njemačkog kluba u polufinale. Domaćin je stigao do izjednačenja u 77. minuti, kada Talisca pogađa Neuerovu mrežu za 2:2, ali to je bilo sve od Portugalaca.

Prvi meč je završen rezultatom 1:0 za Bayern što znači da njemački tim prolazi dalje s ukupnih 3:2.

U polufinale Lige prvaka prošli su Real Madrid, Manchester City, Bayern Minhen i Atletico Madrid.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1489 times
Been thanked: 1397 times

Post by Tokmak » 13 Apr 2016, 23:03

zasluženo Atletico prošao dalje... :aplauzz

kad su ono prije dvije godine nesretno u finalu izgubili od Reala,mislio sam da će proći još dugo vremena dok se opet plasiraju i u polufinale LP,kamoli da dođu u priliku osvojiti titulu LP konačno,ali večeras kad su opet izbacili Barcu mislim da će ovo biti njihova godina,da će Atletico i Diego Simeone konačno podići pokal sa ušima...mark my words... :kafa

još ako dobiju City u polufinalu...

Real-Bayern
Atletico M.-Man. City :hm
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

drbrk
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by drbrk » 14 Apr 2016, 09:14

Barsa pada u formi kada je najvaznije, na kraju sezone. Mozda je bilo bolje da je enrike odmarao veliki trio par utakmica, da bi se forma izbruslia. A mozda stize kazna sto se Mesi zaj..avao sa izvodjenjem onog penala
http://montaznakuca.blogspot.com

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 4043 times
Been thanked: 3818 times

Post by uvijek_kontra » 14 Apr 2016, 09:54

Losije Barce nisam gledala... ne pamtim.

Ne navijam za Atletico, ne sto su nas pobijedili
vec sto takav odnos i ponasanje ne podrzavam,
nebitno koji klub je u pitanju. I da odma kazem da
me Ney razocarao jer je mogao sav bijes iskoristiti
za utakmicu i poboljsanje stanja, a ne prepucavanje
sa suprotnikom. Ne znam kad sam se zbog neke
utakmice tako lose osjecala kao juce. Zamalo da
zaplacem. Sreca pa danas ne moram u grad. :grana

Odluke sudije necu da komentarisem.
*ebo takvu kompenzaciju. Jest Barca bila
strasno losa al penal je penal. A to sto on ne dade
Iniesti crveni ranije, apsolutno nije bio nas problem.

Navijam za Bayern.
Za mog Pepa, da ode u stilu.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 14 Apr 2016, 10:05

Kao sto sam i predvidio, nema tog tima na svijetu kojeg Simeone neće razmontirati nakon četiri utakmice u sezoni.

Ako Atletico dobije Real, i njih će proći. Za Bayern već ne bih mogao da garantujem.
. . . . . . . . .

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 14 Apr 2016, 18:48

Samo sabura

Post Reply

Return to “Fudbal”