Jasenovac

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times
Status: Offline

Re: Šta je "prava istina" o Jasenovcu?

Post by Mirelam »

Melek wrote:
Mirelam wrote:
Melek wrote: Isti taj sporazum Cvetkovic-Macek pokusavaju srpski i hrvatski komunisti primijeniti na BiH u ovoj najnovijoj nam istoriji koje smo svi svjedoci, zar ti je to promaklo ?!?
I kako se rijesila ta jednacina?
Status quo, Bosnjaci su im ipak zapeli kao kost u grlu. Pa zar ti ja to moram objasnjavati, nisi dijete :cudi
Naravno da ne moras, ali ako malo proanaliziras genezu tvojih postova od prvog pa do zadnjeg , vidjeces odredjene nedoslijednosti. Skontaces nisi dijete.
A ti neki hebeni komunisti su nakon koliko uspijeli da daju neki oblik ovoj hebenoj zemlji, pa cak i da izgleda ko fol ravnopravna, na osnovu cega smo i imali neke hebene karte u rukama pa da se drznemo i da trazimo nesto sto nam i (h)istorijski i moralno a onda i pravno pripada. Ali to nije tema emisije, koju ste svakako vec odavno pojebali.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Mirelam wrote:
Melek wrote:
Mirelam wrote:
Melek wrote: Isti taj sporazum Cvetkovic-Macek pokusavaju srpski i hrvatski komunisti primijeniti na BiH u ovoj najnovijoj nam istoriji koje smo svi svjedoci, zar ti je to promaklo ?!?
Status quo, Bosnjaci su im ipak zapeli kao kost u grlu. Pa zar ti ja to moram objasnjavati, nisi dijete :cudi
Naravno da ne moras, ali ako malo proanaliziras genezu tvojih postova od prvog pa do zadnjeg , vidjeces odredjene nedoslijednosti. Skontaces nisi dijete.
A ti neki hebeni komunisti su nakon koliko uspijeli da daju neki oblik ovoj hebenoj zemlji, pa cak i da izgleda ko fol ravnopravna, na osnovu cega smo i imali neke hebene karte u rukama pa da se drznemo i da trazimo nesto sto nam i (h)istorijski i moralno a onda i pravno pripada. Ali to nije tema emisije, koju ste svakako vec odavno pojebali.
Upravo sam nesto slicno htio da napisem. Jedno je kad ljudi lupetaju o drzavnosti od Kulina Bana, a drugo je kada se dohvatimo modernih shvatanja drzavnosti.

Bosnjaci a I Bosna, za razliku od Srba, Hrvata I Slovenaca, nisu imali nikakve politicke koristi od Kraljevine, ali su itekako imali korist od komunisticke Jugoslavije.
. . . . . . . . .
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

Bosanjaci su bili nezasticeni,zato su u BiH formirali Zeleni Kadar,jer NDH vojska nije imala "snage" da brani civile u BiH od cetnika!
Oni su tokom rata trazili od Njemaca nezavisnost BiH!
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1505 times
Been thanked: 1402 times

Post by Tokmak »

Mohr wrote:
zloćko_tokmak wrote:
Krokodil Behko wrote:
E a da vidimo malo i drugu stranu medalje.

U Srbiji je i to ne (samo) ministar (samo) kulture, nego predsjednik države četnički vojvoda. Premijer je četnički vojvoda, a glavni opozicionari (Drašković/Šešelj) isto tako.

Pitanje: Gdje su srpska kuka i motika, da se dignu protiv istih? Ko se buni protiv toga?

Kad je Nikolić rekao da je Dražina vojska zločinačka? Vučić? Opozicija? Bilo ko?
Ili još malo bliže, kad su jasno i glasno rekli (izuzev Draškovića) da je u BiH počinjen sistematski ratni zločin protiv nesrba?
Napada se na Šimunića, zbog "Za dom spremni", a 40.000 ljudi onomad, na utakmici Srbija-Albanija, "Kolji ustaše", Kolji Šiptare", "Kolji Hrvata da Šiptar nema brata", "Kolji balije", nekoliko transparenata "Nož-žica-Srebrenica", sveprisutni posteri Mladića i Karadžića (Veliki srpski junaci), a na sve to spiker državne televizije kaže "Večeras je izvanredna atmosfera na stadionu".

Pa jel to vi stvarno mislite, da su neki sisali vesla i da će mlatiti tu o Jasenovcu, koji je eto, koliko-toliko procesuiran i unutar Hrvatske u kojoj je kao što vidimo, ta ideologija napokon poražena, a da se ne osvrćemo na mnogo skorija događanja i situaciju u Srbiji, u kojoj zločinačka ideologija ne samo da nije poražena, nego je prisutnija i u većoj mjeri nego devedestih godina?

Meni to liči na situaciju, zamislimo da se 2.w.w. završio na način, da je Hitler odlučio predati se i sude mu u Haagu, a saveznici nisu ulazili u Njemačku gdje ostaju vladati Goebels, Himler, Goering itd i fabrikuju nova pokoljenja nacista. Ista meta-isto odstojanje, kako mi se čini.
odličan upis,eto te napisao si sve kako misli čak i prosječan Hrvat :ruke

problem je samo što se dosta tvojih sunarodnjaka ne slaže sa tobom... ;)

Leleeee... Vid' ovog zagovarača (mračnog) jednoumlja :o
razočaran sam... :123
nisi me nazvao fašistom,pih... :auf
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4338 times
Been thanked: 3269 times

Post by Melek »

Mirelam wrote:
Melek wrote:
Mirelam wrote:
Problem je u tome sto ti komuniste smatras neprikosnovenom konstantom (u smislu vjecitog moralnog plusa) a ja ih smatram varijablom. Oni komunisti sto su definisali AVNOJ-evske granice su ok. Komunisti 80-tih i 90-tih godina proslog vijeka su nesto sasvim drugo. A ako nije tema emisije onda ne polijevaj dodatno, ne podnosim te folove tipa "hit & run"..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

Melek wrote:
Problem je u tome sto ti komuniste smatras neprikosnovenom konstantom (u smislu vjecitog moralnog plusa) a ja ih smatram varijablom. Oni komunisti sto su definisali AVNOJ-evske granice su ok. Komunisti 80-tih i 90-tih godina proslog vijeka su nesto sasvim drugo. A ako nije tema emisije onda ne polijevaj dodatno, ne podnosim te folove tipa "hit & run"..
Hajde citiraj gdje si nasao ove gluposti sto insinuiras.
A to sta ti podnosis i ne podnosis , to mi je odavno jasno. Tako si i poceo.
Po pitanju ove varijable ti si je i uveo u diskusiju. Problem je sto ste ti i tvoja klika mislili da cete kada se rjesite komunista vezuci zastave i odlazeci na osnivacke skupstine jedni drugma rjesiti sve probleme ove zemlje, ali malo ste se zajebali, ne samo vi nego i gomilu drugih.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4338 times
Been thanked: 3269 times

Post by Melek »

Ma niko se nije rijesio nikakvih komunista, o cemu to pricas? I dalje su oni pain in the ass, vidi samo sta Lagumdzija napravi. Hoces da ti nabrojim jos par dodatnih, vrlo visokokotirajucih komunista i Titovih generala? Da pocnem sa Slobom, pa preko Franje, pa onako usput da tutnem i onog poltrona Bulatovica i ine. Kad ta "klika" sveze zastave, pa to Srebrenice svuda unaokolo stvara. A sve crvendac do crvendaca. Mislis da su nam komunisti napravili pravu stvar? Ti mozda, ali ja smatram da su nam najgoru mogucu stvar bas oni priredili. I to u smislu tempirane bombe..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

Melek wrote:Ma niko se nije rijesio nikakvih komunista, o cemu to pricas? I dalje su oni pain in the ass, vidi samo sta Lagumdzija napravi. Hoces da ti nabrojim jos par dodatnih, vrlo visokokotirajucih komunista i Titovih generala? Da pocnem sa Slobom, pa preko Franje, pa onako usput da tutnem i onog poltrona Bulatovica i ine. Kad ta "klika" sveze zastave, pa to Srebrenice svuda unaokolo stvara. A sve crvendac do crvendaca. Mislis da su nam komunisti napravili pravu stvar? Ti mozda, ali ja smatram da su nam najgoru mogucu stvar bas oni priredili. I to u smislu tempirane bombe..
Pocevsi od Jasenovca ili diktature?
Izvini, ali nemam ja volje s tobom da se peglam. To je davno iza mene. Ponekad cu onako malo hit and run ali sve ono sto ti je Sokrates rekao , vise manje kazem ti i ja.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9655 times
Been thanked: 11394 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Komunisti su krivi, što Jasenovac nije proglašen genocidom.
Istina, obzirom na broj ubijenih i nacionalnu strukturu, ujedno bi to bio genocid i nad Hrvatima, pošto je istih pobijeno približno kao i u Srebrenici, pa tako da ništa od ekskluziviteta žrtve.
Apsolutni i definitivni krivci su komunisti. Daj da zataškamo, da zavladamo, ionako nas je 3/4 bilo u vezi sa Dražinim četnicima, itd.. To što Jasenovac nije proglašen genocidom, Srbi nek zahvale svojim ljudima, raznim komunističkim funkcionerima, pošto se u tom trenutku samo njih i pitalo.
tačnije, baš kao što je izigran plan za prvu Jugoslaviju (Melek napomenuo) izigran je i plan za drugu Jugoslaviju, jer ono što je potpisano u Jajcu, ne odgovara reviziji urađenoj u BG iza rata.

Što se tiče tobožnjih blagodeti u doba komunizma, a za Bošnjake, kroz glavu mi prolazi slika s početka aprila 92. godine, Karadžić zaokružuje svoj ratni plan, a hiljade teladi s Titovim slikama mitinguje po SA.
Bože dragi, kako sam se tad osjećao osramoćeno. Dok ja razmišljam, da obiđem hiljade kilometara i prođem kroz nekoliko evropskih zemalja, da učinim bilo šta da zaustavim fašiste, oni viču "Jugoslavija"
Kravlje ludilo i ništa drugo.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Bošnjaci su narod izgubljen u vremenu i prostoru otkad postoje i takvi će zauvijek i ostati..
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote:Komunisti su krivi, što Jasenovac nije proglašen genocidom.
Istina, obzirom na broj ubijenih i nacionalnu strukturu, ujedno bi to bio genocid i nad Hrvatima, pošto je istih pobijeno približno kao i u Srebrenici, pa tako da ništa od ekskluziviteta žrtve.
Apsolutni i definitivni krivci su komunisti. Daj da zataškamo, da zavladamo, ionako nas je 3/4 bilo u vezi sa Dražinim četnicima, itd.. To što Jasenovac nije proglašen genocidom, Srbi nek zahvale svojim ljudima, raznim komunističkim funkcionerima, pošto se u tom trenutku samo njih i pitalo.
tačnije, baš kao što je izigran plan za prvu Jugoslaviju (Melek napomenuo) izigran je i plan za drugu Jugoslaviju, jer ono što je potpisano u Jajcu, ne odgovara reviziji urađenoj u BG iza rata.

Što se tiče tobožnjih blagodeti u doba komunizma, a za Bošnjake, kroz glavu mi prolazi slika s početka aprila 92. godine, Karadžić zaokružuje svoj ratni plan, a hiljade teladi s Titovim slikama mitinguje po SA.
Bože dragi, kako sam se tad osjećao osramoćeno. Dok ja razmišljam, da obiđem hiljade kilometara i prođem kroz nekoliko evropskih zemalja, da učinim bilo šta da zaustavim fašiste, oni viču "Jugoslavija"
Kravlje ludilo i ništa drugo.
Vrlo jednostrano i ogrniceno razmisljanje!

Komunisti nisu mogli priznati nijedan genocid iz drugog svjetsko rata,inace bi jos tad nastupio novi oruzani sukob medju Balkancima. Genocid Bosanjaka u Foci niko ne spominje,a Srbi i Hrvati toliko decenija pricaju o "svojim" genocidima,jer nijedni nisu bili spremni reci" izvinte,nismo bili u pravu" Eh da su ti srpski i hrvatski komunisti priznali svoje greske ne bi se desilo ratno stanje prije 25 godina!
Niko se nije izvinio ubijenim Bosnjacima,nijedna strana!
Komunisti su bili svjesni da ne mogu smiriti stanje na Balkanu,inace bi Tito,jos tad rijesio stanje Kosov,ali nije. KOmunisti nisu Bogovi a ni Tito nije bio Svemoguci.Pokusali su formirati i urediti drzavu naroda koji nece biti opsjednuti proslosti.Na zalost,i danas je ista prica,mrzanj nij nikad ni prestala.Mrznja vlada balkanom,oh da i Hrvatska je jos uvijek dio takvog blkangos razmisljanja,a jedina drzava koja se izvukla iz ralja blkanstva je Slovenija.
Balkanci su jako nedokazan narod,nece priznati vlastite greske,a zeli obavezno isticati tudje greske.Na Balkanu se jos uvijek zivi u proslosti,a ova opterecenost sukobima i politickimm natezanjima danas je davno presla u sferu patoloskih istrazivnja.Stranci vec dvije decenije analziraju Balkance.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Lebowski wrote:Bošnjaci su narod izgubljen u vremenu i prostoru otkad postoje i takvi će zauvijek i ostati..
Zasto?
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

pročitaj svoj prethodni post
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

statebriga wrote:KOmunisti nisu Bogovi a ni Tito nije bio Svemoguci.Pokusali su formirati i urediti drzavu naroda koji nece biti opsjednuti proslosti.
Kako nisu kad jesu? Zar ne čitaš postove na temi? Kuju ih i zakivaju u nebesa, pa šta drugo jedan siroti dečko iz mahale da pomilsi, nego da su svemogući?

I kakva ti je to čudna koncepcija, prvo kažeš:
statebriga wrote: Komunisti nisu mogli priznati nijedan genocid iz drugog svjetsko rata
A potom:

statebriga wrote:Eh da su ti srpski i hrvatski komunisti priznali svoje greske ne bi se desilo ratno stanje prije 25 godina!
Pa de, živa bila, razbistri mi i ne zbunjuj me, jesul oni bili komunisti ili su bili Srbi i Hrvati u komunistima. Nešto mi sve zbrčkano. Mora da si na brzinu pisala, pa ti se omaklo par lapsusa.

Pa tako da, sad-zasad, pada u vodu ta pregalačka priča o stvaranju "normalne države"
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote:
statebriga wrote:KOmunisti nisu Bogovi a ni Tito nije bio Svemoguci.Pokusali su formirati i urediti drzavu naroda koji nece biti opsjednuti proslosti.
Kako nisu kad jesu? Zar ne čitaš postove na temi? Kuju ih i zakivaju u nebesa, pa šta drugo jedan siroti dečko iz mahale da pomilsi, nego da su svemogući?

statebriga wrote: Komunisti nisu mogli priznati nijedan genocid iz drugog svjetsko rata
A potom:

statebriga wrote:Eh da su ti srpski i hrvatski komunisti priznali svoje greske ne bi se desilo ratno stanje prije 25 godina!
Pa de, živa bila, razbistri mi i ne zbunjuj me, jesul oni bili komunisti ili su bili Srbi i Hrvati u komunistima. Nešto mi sve zbrčkano. Mora da si na brzinu pisala, pa ti se omaklo par lapsusa.

Pa tako da, sad-zasad, pada u vodu ta pregalačka priča o stvaranju "normalne države"

Pa komunisti su se i dalje u popisu stanovnistva imali pravo da kazu da li su bili Hrvati ili Srbi, a muslimani komunisiti su mogli biti ili Srbi ili Hrvati :oo Muslimana u SFRJ nie bilo na popisu skoro tri decenije od '45 :ooo

SFRJ je bila projekat,pokusaj stvaranja normalne drzave,ali prjekat nije uspio!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote:

A potom:

Pa komunisti su se i dalje u popisu stanovnistva imali pravo da kazu da li su bili Hrvati ili Srbi, a muslimani komunisiti su mogli biti ili Srbi ili Hrvati :oo Muslimana u SFRJ nie bilo na popisu skoro tri decenije od '45 :ooo

SFRJ je bila projekat,pokusaj stvaranja normalne drzave,ali prjekat nije uspio!

Slažem se ja tu s tobom, još samo da razvidimo zbog koga to nije uspjelo?
Ni meni ista nije smetala, sve dok je bila iole podnošljiva, za nekog ko je odlučio pomoći ovim tupsonima oko sebe, pa se šes' god prije Alije, izjasnio kao Bošnjak.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote: Slažem se ja tu s tobom, još samo da razvidimo zbog koga to nije uspjelo?
Ni meni ista nije smetala, sve dok je bila iole podnošljiva, za nekog ko je odlučio pomoći ovim tupsonima oko sebe, pa se šes' god prije Alije, izjasnio kao Bošnjak.
Pa,npr., na formiranje Jugoslavije su uticali i vanjski politicki faktori! Mislim da su vanjski politicki faktori odigrali presudnu ulogu.Stranci nisu pojma imali kome pomazu u formiranju jedne i jedine drzave.

Nije smetala svakome,to je razumljivo,a svakome ,kome je smetala,je otisao jos u Titovo doba.Tito nije branio iseljavanje stanovnistva.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote: Slažem se ja tu s tobom, još samo da razvidimo zbog koga to nije uspjelo?
Pa,npr., na formiranje Jugoslavije su uticali i vanjski politicki faktori! Mislim da su vanjski politicki faktori odigrali presudnu ulogu.Stranci nisu pojma imali kome pomazu u formiranju jedne i jedine drzave.

Nije smetala svakome,to je razumljivo,a svakome ,kome je smetala,je otisao jos u Titovo doba.Tito nije branio iseljavanje stanovnistva.
Nole, jes to ti, titati?
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote:
statebriga wrote:

Nole, jes to ti, titati?
cekaj malo,sad me zoves srbinom i cetnikom!

Zasto ?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote:
statebriga wrote:

Nole, jes to ti, titati?
cekaj malo,sad me zoves srbinom i cetnikom!

Zasto ?
Pa ne zovem te, nego i on kaže da su samo inostrani faktori krivi.
Znaš, ja takve postove ni ne čitam, pošto sam uvjeren da je to bilo malo drugačije.
Post Reply

Return to “Historija”