Dobri ljudi

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29661 times
Been thanked: 31076 times
Status: Offline

Re: Dobri ljudi

Post by ironman » 05 Jun 2026, 08:18

Masamune wrote: 05 Jun 2026, 08:10
ironman wrote: 05 Jun 2026, 07:37 nisam nikad imao zivce za te vrste nesorti..zivot je ybn igra za vecinu nas i onda te ponekad stavi u poziciju da neke stvari istrpis jer u suprotnom gubis puno...licno pricam za par godina koje sam odradio kao prevodioc..kostalo me zivaca a bio sam mlad,za danasnje standarde premlad,ako je sta dobra iz tog izaslo,to me forimiralo i to mi onda dalo priliku u zivotu..
Danas ,zapravo vec neki niz godina mnogi pa i oni koji su mi blizu znaju reci da sam "pobudalio"..ne jer radim ludosti ili neke sumanute stvari nego pokusavam sacuvat sebe,sto od otrova raznih sto od poslova i poslica koji mi crpe zivotnu energiju ako se razumijemo..
A na temu.
Jednom davno ..u to vrijeme gore,kad sam prevodioc bio..rijesio kupit kola ili da ma Maje ne opali stocem :ooo auto..petak popodne i banka ne radi do ponedjeljka..a bio sam mlad i kontam ako ne kupim ovo sad to ce neko preko vikenda uzet..i neko ko mi nije nikakv rod osim sto mi je bio jedini pravi prijatelj i jedan od par muskih u ovom zivotu sto me naucio i poakazao mi sta i kako..samo se nakon pola sata pojavio s lovom . Bez rijeci.
Kupio sam ja ta kola..ybomajku ko da sma Himalaju bio osvojio..
U ponedjeljak odem u banku podignem i vratim mu..ja to zaboravit nikad necu..ni njega.Odnijela mi ga bolest..imao godina ko ja danas..
Ne mrzim ja ljude..nisam namcor ni ta vrsta koja mrzi sve oko sebe..samo odivijek cijenim onu smirenost koja dolazi samo sa rijetkima,,onu tisinu u kojoj mozes disat bez rijeci a znas sve..pa zato onda volim coskove i mjesta gdje nema puno ljudi..jer ta tisina je strasno teska za pronac.
Pretpostavljam da ljudi misle da si nezadovoljan sto si takav i sto tako zivis, pa se jos i sazaljevaju.

Zapravo ljudi nisu svjesni da si tako sretan i da jednostavno mnogo vise cijenis tisinu u svijetu koji je pun buke.

Budem i ja takav povremeno. Nekad bih najradije da zivim na planini sa zenom i djecom izolovan od svih i da je sljedeca kuca udaljena tek par kilometara.
Pitaj Boga sta ko misli..znas vec kako to ide..oni koji imaju koristi od tebe misle da si najbolji na svijetu i da si najgori a oni kojima stanes na zulj njima nisi dobar pa da si i po zanimanju Papa imena Mahatma Gandhi :D.
Nego svoj pravac ..fuck the world..
dream of spring...

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14666 times
Been thanked: 15816 times

Post by immuno » 05 Jun 2026, 09:22

Nepopravljivi pozitivac sam ...ti zlobni ljudi naucili su me da znam sama sa sobom ...potrijebim ih bez srkleta i ljepota

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 29045 times
Been thanked: 7851 times

Post by Veca » 05 Jun 2026, 11:36

Masamune wrote: 05 Jun 2026, 07:17 Tačno sam počeo bježati od zavidnih, ljubomornih i sujetnih ljudi. Gdje god ne primijetim naprijed navedeno tim ljudima dajem šansu, pa se iz toga može roditi nešto baš dobro.

A i zlopamtila mi idu na onu stvar pa i njih sve više škartiram iz života. Nisu vrijedni moje energije.

Za one čisto zlobne ljude da ne govorim... to otresam po kratkom postupku. Goni ih šta će mi u životu.

:aplauzz :srce
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 05 Jun 2026, 11:40

ironman wrote: 05 Jun 2026, 07:37 nisam nikad imao zivce za te vrste nesorti..zivot je ybn igra za vecinu nas i onda te ponekad stavi u poziciju da neke stvari istrpis jer u suprotnom gubis puno...licno pricam za par godina koje sam odradio kao prevodioc..kostalo me zivaca a bio sam mlad,za danasnje standarde premlad,ako je sta dobra iz tog izaslo,to me forimiralo i to mi onda dalo priliku u zivotu..
Danas ,zapravo vec neki niz godina mnogi pa i oni koji su mi blizu znaju reci da sam "pobudalio"..ne jer radim ludosti ili neke sumanute stvari nego pokusavam sacuvat sebe,sto od otrova raznih sto od poslova i poslica koji mi crpe zivotnu energiju ako se razumijemo..
A na temu.
Jednom davno ..u to vrijeme gore,kad sam prevodioc bio..rijesio kupit kola ili da ma Maje ne opali stocem :ooo auto..petak popodne i banka ne radi do ponedjeljka..a bio sam mlad i kontam ako ne kupim ovo sad to ce neko preko vikenda uzet..i neko ko mi nije nikakv rod osim sto mi je bio jedini pravi prijatelj i jedan od par muskih u ovom zivotu sto me naucio i poakazao mi sta i kako..samo se nakon pola sata pojavio s lovom . Bez rijeci.
Kupio sam ja ta kola..ybomajku ko da sma Himalaju bio osvojio..
U ponedjeljak odem u banku podignem i vratim mu..ja to zaboravit nikad necu..ni njega.Odnijela mi ga bolest..imao godina ko ja danas..
Ne mrzim ja ljude..nisam namcor ni ta vrsta koja mrzi sve oko sebe..samo odivijek cijenim onu smirenost koja dolazi samo sa rijetkima,,onu tisinu u kojoj mozes disat bez rijeci a znas sve..pa zato onda volim coskove i mjesta gdje nema puno ljudi..jer ta tisina je strasno teska za pronac.

:srce :srce :srce

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1454 times
Been thanked: 1787 times

Post by Sioux » 05 Jun 2026, 11:57

Pogled Joca Vujičića

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61487 times
Been thanked: 11198 times

Post by ElTriconi » 05 Jun 2026, 16:24

HAVANA wrote: 05 Jun 2026, 07:26
Masamune wrote: 05 Jun 2026, 07:23
Baš tako. Nemam više ni energije ni živaca ni vremena za te ljude.
Dolazis u godine za toga.Normala.Da ti ne kazem staris... :oo
Ja sam ostario sa 18 godina onda, nikad nisam mogo mlacenja prazne slame :valja
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61487 times
Been thanked: 11198 times

Post by ElTriconi » 05 Jun 2026, 16:26

immuno wrote: 05 Jun 2026, 09:22 Nepopravljivi pozitivac sam ...ti zlobni ljudi naucili su me da znam sama sa sobom ...potrijebim ih bez srkleta i ljepota
Pametan covjek iz svega izvuce pouku a pouka zivota je uzdaj se u se, svi mogu otic i nestat a ti si tu. Ne moze se dusa odvojit od tjela, nebo visoko a zemlja tvrda.

Kad naucis rovit onda zivis filozofiju starih grka 🥹
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29661 times
Been thanked: 31076 times

Post by ironman » 05 Jun 2026, 16:40

ju huu
dream of spring...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 05 Jun 2026, 17:14

ElTriconi wrote: 05 Jun 2026, 16:26
immuno wrote: 05 Jun 2026, 09:22 Nepopravljivi pozitivac sam ...ti zlobni ljudi naucili su me da znam sama sa sobom ...potrijebim ih bez srkleta i ljepota
Pametan covjek iz svega izvuce pouku a pouka zivota je uzdaj se u se, svi mogu otic i nestat a ti si tu. Ne moze se dusa odvojit od tjela, nebo visoko a zemlja tvrda.

Kad naucis rovit onda zivis filozofiju starih grka 🥹

:ljub :srce

Post Reply

Return to “Drustvo”