Iran
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 28908 times
- Been thanked: 30024 times
- Status: Online
- ironman
- sirius

Re: Iran
Ahatovic je Bog..kaze vidis ti ministra odbrane tj ministra rata..budala bolan,zadnji mu posao bio da ocjenjuje koji restoran ima bolji hamburger na fox televiziji 
A kod nas?
Pa dobro kod nas je nastavnik geografije ahahahaha
Kaze 14 miliona se javilo u vojnu sluzbu u roku manjem od 48h..za odbranu Irana.
A kod nas?
Pa dobro kod nas je nastavnik geografije ahahahaha
Kaze 14 miliona se javilo u vojnu sluzbu u roku manjem od 48h..za odbranu Irana.
dream of spring...
- ironman
- sirius

Ovaj drugi dio sad sam zavrsio..svako ko zeli malo blize da se upozna sa prilikama i desavanjima oko Irana i dosta sire..sve je covjek lagano objasnio.
dream of spring...
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4539 times
- Been thanked: 1945 times
- Status: Offline
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14425 times
- Been thanked: 15609 times
Odlican je , dobar orator , iznosi istorijske cinjenice / fakte , sve to uz jednu dozu crnog humora koja te natjera da mu poklonis uhoironman wrote: 08 Jun 2026, 19:50 Ovaj drugi dio sad sam zavrsio..svako ko zeli malo blize da se upozna sa prilikama i desavanjima oko Irana i dosta sire..sve je covjek lagano objasnio.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10639 times
- Been thanked: 12526 times
Jedno je sasvim sigurno, Iran je iz dana u dan sve veći i veći.
Pentagon je priznao oko 30 milijardi gubitaka, a to znači da je stvarno stanje bar duplo veće.
Pentagon je priznao oko 30 milijardi gubitaka, a to znači da je stvarno stanje bar duplo veće.
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1444 times
- Been thanked: 1779 times
- Izbiću bombama sva go*na iz Irana - poručio je Tramp.
On je zatim opisao scenario u kojem bi iransko rukovodstvo, pod pritiskom američkih udara, moralo da podigne belu zastavu.
- Oni će mahati belom zastavom kapitulacije. Mogu da kažu: predajemo se, predajemo se, završili smo, dosta nam je, Sjedinjene Države su najveća sila, slava Alahu! - rekao je Tramp u programu Foks njuza.
Pogled Joca Vujičića
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10639 times
- Been thanked: 12526 times
Popularni televizijski voditelj i komičar Jimmy Kimmel u svojoj emisiji osvrnuo se na američku politiku prema Iranu, oštro kritikujući poteze vlasti kroz satiričan, ali i prilično direktan monolog.
Kimmel je pred svojom publikom sažeo kompleksnu geopolitičku situaciju u niz ironičnih "dostignuća", ističući apsurdnost posljednjih američkih odluka, ogromne finansijske troškove i izgubljene živote.
Voditelj je američke vanjskopolitičke poteze prema Iranu opisao sljedećim riječima:
Promjena režima: "Ubili smo ajatolaha i zamijenili ga mlađim, radikalnijim ajatolahom."
Odnos prema narodu: "Nismo učinili apsolutno ništa za demonstrante u Iranu."
Sankcije i status quo: "Ukinuli smo sankcije koje su bile nametnute Iranu prije početka rata. Dobili smo prekid vatre koji smo već imali prije ovoga i otvorili moreuz koji je već bio otvoren."
Ljudski i finansijski gubici: "Potrošili smo ko zna koliko milijardi dolara na bombe i rakete. Izgubljeni su mnogi američki i civilni životi."
Kapitulacija: "Prepustili smo Iranu potpunu kontrolu nad Hormuškim moreuzom i ubacili minimalno 300 milijardi dolara, jer zašto ne?"
Za sam kraj monologa, Kimmel je poentirao šalom na račun bivše prve dame, izazvavši smijeh u studiju:
"Trenutno se Melania pita: 'Kako da i ja dobijem takav dogovor?'"
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3303 times
- Been thanked: 1492 times
Ovaj memorandum je previse dobar da bi u njega povjerovao.
Vidjet cemo. Vrijeme ce pokazati.
Volio bih radi prijateljskog naroda Irana da se na ovome zavrsi ali...
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 438 times
Ma ja, Veliki Kreten je inace covjek od zakona i pravde pa ce ispostovati potpisano. Rodoljub ce nam to pojasniti.amidza idriz wrote:19 Jun 2026, 00:12 Ovaj memorandum je piam to sve razjasnitkrevise dobar da bi u njega povjerovao.
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4539 times
- Been thanked: 1945 times
Sreća je, što ovo nije radi zakona i pravde.Mirelam wrote: 19 Jun 2026, 12:55Ma ja, Veliki Kreten je inace covjek od zakona i pravde pa ce ispostovati potpisano. Rodoljub ce nam to pojasniti.amidza idriz wrote:19 Jun 2026, 00:12 Ovaj memorandum je piam to sve razjasnitkrevise dobar da bi u njega povjerovao.
Volio bih radi prijateljskog naroda Irana da se na ovome zavrsi ali...![]()
- ironman
- sirius

Ni sam ne znam..kontam da sam a nisam al da sam iranac ja bih sad svu snagu al onako ispod radara usmjerio na nabavku naajbolje bonbone na svijetu..kiki bonbone..
I onda bih tako dusmane odvracao...jer kad oni budu znali da ja imam kiki bonbonu onda ce me napokon ostavit na miru jer ja nikog ne diram..
I onda bih tako dusmane odvracao...jer kad oni budu znali da ja imam kiki bonbonu onda ce me napokon ostavit na miru jer ja nikog ne diram..
dream of spring...
- ironman
- sirius

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 60356 times
- Been thanked: 10962 times
- ironman
- sirius

Jer kad je Pakistan kupio kiki bonbonu vise nikad i niko u historiji ga nije zajebavao...cak se produbilo prijateljstvo sa amerima..nako kazem
dream of spring...
- ironman
- sirius

Predsjednik Irana Masoud Pezeshkian izjavio je da bi njegova zemlja bez svojih projektila završila "poput Gaze", poručivši da iranski balistički program nije predmet pregovora..
- Da ne postoje projektili koje imamo za svoju odbranu, Izrael i Sjedinjene Američke Države sravnili bi Iran sa zemljom baš kao Gazu, ne pokazujući milost ni prema starima ni prema mladima - rekao je tokom posjete Pakistanu koji ima važnu posredničku ulogu u pregovorima između Teherana i Washingtona o trajnom okončanju rata na Bliskom istoku.
- Nikada, ni pod kojim okolnostima, ni s kim nećemo pregovarati o svojim odbrambenim sposobnostima - kazao je.
Prije izbijanja rata Sjedinjene Države nastojale su u pregovore o iranskom nuklearnom programu uključiti i pitanje balističkih projektila, kao i podršku koju Teheran pruža naoružanim savezničkim grupama u regiji.
Posljednjih dana američki predsjednik Donald Trump ostavio je dojam da je ublažio svoj stav o pitanju iranskih projektila.
- Kažem da je pomalo nepravedno da ih oni nemaju, ako ih imaju druge zemlje - rekao je Trump prošle sedmice na samitu grupe G7 u Francuskoj.
dream of spring...
- ironman
- sirius

dal je zaista izignorisao..Dženazi Alija Hameneija prisustvuju predstavnici 100 zemalja: Denis Bećirović izignorisao poziv
I jel mogla bit poslana neka delegacija iz mvp...
Iran je nama pomogao kad je najteze bilo.
dream of spring...
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1041 times
- Been thanked: 1586 times
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1439 times
- Been thanked: 4801 times
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3303 times
- Been thanked: 1492 times
Sramota bi bila da neko ne ode.
Teroristi nastavljaju dalje ubijati neistomisljenike i one koji pruzaju otpor kolonijalizmu.
Sto je ironija, oni smisljaju koga ce staviti na listu terorista a najveci su teroristi.
Teroristi nastavljaju dalje ubijati neistomisljenike i one koji pruzaju otpor kolonijalizmu.
Sto je ironija, oni smisljaju koga ce staviti na listu terorista a najveci su teroristi.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#