Jasenovac

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times
Status: Offline

Re: Šta je "prava istina" o Jasenovcu?

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote:
statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote:
statebriga wrote:
Pa,npr., na formiranje Jugoslavije su uticali i vanjski politicki faktori! Mislim da su vanjski politicki faktori odigrali presudnu ulogu.Stranci nisu pojma imali kome pomazu u formiranju jedne i jedine drzave.

Nije smetala svakome,to je razumljivo,a svakome ,kome je smetala,je otisao jos u Titovo doba.Tito nije branio iseljavanje stanovnistva.
Nole, jes to ti, titati?
cekaj malo,sad me zoves srbinom i cetnikom!

Zasto ?
Pa ne zovem te, nego i on kaže da su samo inostrani faktori krivi.
Znaš, ja takve postove ni ne čitam, pošto sam uvjeren da je to bilo malo drugačije.
Prvo,nakon dovoljno napisanih postova na temi me prozivas srbocetnikom,a to znaci da nisi procitao nijedan moj prethodni post na ovoj temi; drugo,osudila sam i cetnike i ustase ,jer su obe strane krive za svoje zocine; UDBA je ganjala i cetnicku i ustasku dijasporu po bijelom svijetu;trece,rat je poceo zahljujuci osobama koje su izasle iz zatvora,a znamo ko su,jel tako,i sve tri strane su ,jos dok su bile u zatvoru sanjale svoje male nov ciste etnicke domovinice.Eto,danas imaju jako ciste drzave ,i BiH sa dva prilicno cista entieta.

Ali ,ne mozes iskljuciti vanjske fakotre koji su uticali na formiranje Jugoslavije od '45 godine,a koje je promjenila svoje ime vise puta ,a potom zadnje ime u SFRJ,nakon prilicnog broja godina!

ako ti se opet ne dopadne moj post,pomislit cu da pricam za nepismenim Bosnjakom ;)
Last edited by Venera on 14 Apr 2016, 01:03, edited 1 time in total.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 11886 times

Post by Krokodil Behko »

Nema veze, čak je i najnepismeniji Bošnjak realniji od najučenijih komunista, ili bar razumniji.
Isto tako, sunce izlazi na istoku
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Bukvalno si desifrovao nepismenost: nepsimenost je sinonim za osobu koja je iedoloski zatrovana,a takvih je pun Balkan!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Uh, što smo se raspalili. Nisam baš siguran ko je zatrovan ideologijom.
Razumni ljudi znaju ko je srušio nesretnu Jugoslaviju, što se za tebe ne može reći.
Bitno je da su tu milioni uzvičnika. Tipični komunistički ispad, kad se zvizne glavom o činjenicu.
Šteta što u Americi neće biti zakonom zabranjene štetne ideologije, kao u EU.

Noćka, ne dangubi mi se više.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote:Uh, što smo se raspalili. Nisam baš siguran ko je zatrovan ideologijom.
Razumni ljudi znaju ko je srušio nesretnu Jugoslaviju, što se za tebe ne može reći.
Bitno je da su tu milioni uzvičnika. Tipični komunistički ispad, kad se zvizne glavom o činjenicu.
Šteta što u Americi neće biti zakonom zabranjene štetne ideologije, kao u EU.

Noćka, ne dangubi mi se više.
Ma ne brini se za Ameriku i EU ,brini se za svoj Balkan ;)

Vama na Balkanu jedino postoji izbor da se podavite i zivi jedni druge pokopate,jer vi ste izgubili orijentaciju sa vremenom i prostorom,a u komunikaciji sa vama se mogu otkriti znakovi apatije,depresije,mrznje, nepodnosljivosti.Pa,vas stranci analiziraju godinama,zabiljezeni ste kao patoloski slucaj u analima Balkanske istorije. :kafa
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Krokodil Behko wrote:Komunisti su krivi, što Jasenovac nije proglašen genocidom.
Nije mog'o biti "proglašen" genocidom, iz prostog razloga što genocid tada još nije bio formalno-pravno definisan, pa tako ni nacistička Njemačka, na suđenju u Nirnbergu, nije bila (pre)suđena za genocid. Tek tijekom tog suđenja i nakon njega počinje široka rasprava o kvalificiranju udruženog zločinačkog pothvata i genocida...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

...Jer je istina, voda duboka...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 355 times

Post by Mirelam »

Krokodil Behko wrote:Komunisti su krivi, što Jasenovac nije proglašen genocidom.
Istina, obzirom na broj ubijenih i nacionalnu strukturu, ujedno bi to bio genocid i nad Hrvatima, pošto je istih pobijeno približno kao i u Srebrenici, pa tako da ništa od ekskluziviteta žrtve.
Apsolutni i definitivni krivci su komunisti. Daj da zataškamo, da zavladamo, ionako nas je 3/4 bilo u vezi sa Dražinim četnicima, itd.. To što Jasenovac nije proglašen genocidom, Srbi nek zahvale svojim ljudima, raznim komunističkim funkcionerima, pošto se u tom trenutku samo njih i pitalo.
tačnije, baš kao što je izigran plan za prvu Jugoslaviju (Melek napomenuo) izigran je i plan za drugu Jugoslaviju, jer ono što je potpisano u Jajcu, ne odgovara reviziji urađenoj u BG iza rata.

Što se tiče tobožnjih blagodeti u doba komunizma, a za Bošnjake, kroz glavu mi prolazi slika s početka aprila 92. godine, Karadžić zaokružuje svoj ratni plan, a hiljade teladi s Titovim slikama mitinguje po SA.
Bože dragi, kako sam se tad osjećao osramoćeno. Dok ja razmišljam, da obiđem hiljade kilometara i prođem kroz nekoliko evropskih zemalja, da učinim bilo šta da zaustavim fašiste, oni viču "Jugoslavija"
Kravlje ludilo i ništa drugo.
Pa tvoj predsjednik je rekao "Mirno spavajte , rata nece biti" :ooo
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

storm wrote:...Jer je istina, voda duboka...
:inasab

Siđe ronilac :D.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Upoznati svijet sa genocidom NDH nad Srbima

Post by storm »

U sadašnjosti :rol
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Imaš pozdrav iz budućnosti :obrve
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mohr wrote:Imaš pozdrav iz budućnosti :obrve
:haha

ajde ni ti nisi tako opran....ili pak??
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1679 times
Been thanked: 3209 times

Post by Mutevelija »

Navalili srbi da anuliraju Srebrenicu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mirelam wrote:
Istina, obzirom na broj ubijenih i nacionalnu strukturu, ujedno bi to bio genocid i nad Hrvatima, pošto je istih pobijeno približno kao i u Srebrenici, pa tako da ništa od ekskluziviteta žrtve.
Apsolutni i definitivni krivci su komunisti. Daj da zataškamo, da zavladamo, ionako nas je 3/4 bilo u vezi sa Dražinim četnicima, itd.. To što Jasenovac nije proglašen genocidom, Srbi nek zahvale svojim ljudima, raznim komunističkim funkcionerima, pošto se u tom trenutku samo njih i pitalo.
tačnije, baš kao što je izigran plan za prvu Jugoslaviju (Melek napomenuo) izigran je i plan za drugu Jugoslaviju, jer ono što je potpisano u Jajcu, ne odgovara reviziji urađenoj u BG iza rata.

Što se tiče tobožnjih blagodeti u doba komunizma, a za Bošnjake, kroz glavu mi prolazi slika s početka aprila 92. godine, Karadžić zaokružuje svoj ratni plan, a hiljade teladi s Titovim slikama mitinguje po SA.
Bože dragi, kako sam se tad osjećao osramoćeno. Dok ja razmišljam, da obiđem hiljade kilometara i prođem kroz nekoliko evropskih zemalja, da učinim bilo šta da zaustavim fašiste, oni viču "Jugoslavija"
Kravlje ludilo i ništa drugo.
Pa tvoj predsjednik je rekao "Mirno spavajte , rata nece biti" :ooo
Avlija nije moj predsjednik, niti je ikada bio. Isuviše je bio pi*kast, da bih ga prihvatio za predsjednika.
Ne mora značiti, da ako je neko protiv komunizma, automatski je u SDA. Malo si ofulio sad.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 355 times

Post by Mirelam »

Krokodil Behko wrote:
Avlija nije moj predsjednik, niti je ikada bio. Isuviše je bio pi*kast, da bih ga prihvatio za predsjednika.
Ne mora značiti, da ako je neko protiv komunizma, automatski je u SDA. Malo si ofulio sad.
Behkane, to je mjesto gdje stalno padas. Vidis kako se lako ofula , s namjerom. ;)
A statistickom metodom , slucajnim uzorcima i eliminacijom bi se vrlo lako moglo doci do tvog kandidata. :ooo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mirelam wrote:
Krokodil Behko wrote:
Behkane, to je mjesto gdje stalno padas. Vidis kako se lako ofula , s namjerom. ;)
A statistickom metodom , slucajnim uzorcima i eliminacijom bi se vrlo lako moglo doci do tvog kandidata. :ooo

Pa eto, izvedi statistiku, uvjeravam te da ćeš fuliti ;)
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Najsmjesniji su Bosnjaci kad kazu" Ja sam Bosnjak,ali Alija i SDA,nemaju nista sa mojim bosnjastvom" ;) ,a istovremeno, znamo da sve stranke rade u koaliciji. :zubi U danasnjoj politici,Bosnjaci su postali glumci,kao i danasnji Srbi i Hrvati. :kafa
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

statebriga wrote:Najsmjesniji su Bosnjaci kad kazu" Ja sam Bosnjak,ali Alija i SDA,nemaju nista sa mojim bosnjastvom" ;)
Želiš reći najopasniji?
Nemere im se prikačiti ni vehabizam ni SDA populizam/debilizam, e pa šta ćemo drugarice i drugovi?

Sad me eto, ne možeš "pritiskati" Avlijinim grijesima i glupostima, sad ne znaš šta ćeš.
E jedino da ih proglasimo smiješnim, u kontekstu glupi, zatucani i sl... Zanimljivo, jako je lako pljuckati po primitivnim Balkancima iz dijaspore i tek tu i tamo poneki podrumski frik, tradicionalno slabo konektovan sa stvarnošću.
Ono vidjeli ljudi svijeta, pa se odrazili kulturno i tako to?
Pa jel vi to stvarno mislite, da je to neka fora? To je mogao svako. To sam mogao i ja. Ipak, opredjelio sam se odbraniti, jedinu nam zemlju, a da sam ostao vani, obzirom na to kakav sam u poslu i oko posla, imao bih ja mnogo više nego ti. Angažirao bih te da mi donosiš novine i kafu.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Apelujem na sve prisutne da se podsjete, a da i mene podsjete, koja je tema ove diskusije. Tema, nadam se, nije dijaspora, Bosnjaci, radne navike, zapadno proucavanje Balkanaca, ko čita novine, a ko magazine lakog sadržaja.

Ako se, na kraju, ne možemo opet složiti koja je tema, onda predlažem da banujete Noleta, jer je to, čini se, najlakse u ovom odlučnom trenutku.

Smatram da je Vučic kriv za Jasenovac, Hirosimu, Nagasaki, Aushwitz, palestinsku patnju, globalno zagrijavanje, to što pande neće da se razmnožavaju, genocid u Rwandi, popularnost Donalda Trumpa, tuču bosanskih učesnika Evrovizije, poraz Barcelone i epidemiju gojaznosti u Sjevernoj Americi.
. . . . . . . . .
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Ima li smisla upoznavati svijet...
Vec sam mapisala da je svijet time jako jako dobro upoznat, i me samo to...
Hrvati su svi smatrani ustasoidnim a vidimo kako su okarakterizirani Seseljevi osvajacki pohodi...
Koga jos treba upoznavati...
Kod nas Pupovac i Stazic jos misle da imaju pravo naređivati...
Doveli su dvojicu u emisiju da laju....jedan se zauzimao da sve osvojeno i ostane njihovo..krasno...joj pa da ustase su to zasluzile...a drugi se u predizbornoj kampanji ipak malo zakitio ustastvom...ja ja....
Tpu...nema ustasa...
Slicni njima eno me mogu podnijeti ni sveca Leopolda vec ga nazivaju neraspadntim tijelom i mrtvoladnim...a Severka odusevljena komentarima te novinarke...
Pa s cime se to svijet jos ima upoznati...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Post Reply

Return to “Historija”