Prvo,nakon dovoljno napisanih postova na temi me prozivas srbocetnikom,a to znaci da nisi procitao nijedan moj prethodni post na ovoj temi; drugo,osudila sam i cetnike i ustase ,jer su obe strane krive za svoje zocine; UDBA je ganjala i cetnicku i ustasku dijasporu po bijelom svijetu;trece,rat je poceo zahljujuci osobama koje su izasle iz zatvora,a znamo ko su,jel tako,i sve tri strane su ,jos dok su bile u zatvoru sanjale svoje male nov ciste etnicke domovinice.Eto,danas imaju jako ciste drzave ,i BiH sa dva prilicno cista entieta.Krokodil Behko wrote:Pa ne zovem te, nego i on kaže da su samo inostrani faktori krivi.statebriga wrote:cekaj malo,sad me zoves srbinom i cetnikom!Krokodil Behko wrote:Nole, jes to ti, titati?statebriga wrote:
Pa,npr., na formiranje Jugoslavije su uticali i vanjski politicki faktori! Mislim da su vanjski politicki faktori odigrali presudnu ulogu.Stranci nisu pojma imali kome pomazu u formiranju jedne i jedine drzave.
Nije smetala svakome,to je razumljivo,a svakome ,kome je smetala,je otisao jos u Titovo doba.Tito nije branio iseljavanje stanovnistva.
Zasto ?
Znaš, ja takve postove ni ne čitam, pošto sam uvjeren da je to bilo malo drugačije.
Ali ,ne mozes iskljuciti vanjske fakotre koji su uticali na formiranje Jugoslavije od '45 godine,a koje je promjenila svoje ime vise puta ,a potom zadnje ime u SFRJ,nakon prilicnog broja godina!
ako ti se opet ne dopadne moj post,pomislit cu da pricam za nepismenim Bosnjakom