Meni su sve male pive puno bolje....možda je to do psihe....ne stigne se zgrijati ili štoKrokodil Behko wrote:U zadnjih par god, Pan je najbolji u ey yu, bar kad je upakovan u onim malim flašicama.
Danas kupio neko licencirano češko, pravljeno u SA
PIVO
Re: PIVO
Habibti, ya nour el - ain... 
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Erdinger je ejdno vrlo vrlo dobro pivo a posebno je poznato svugdje psenicno pivo ili Weizenbier odnosno tkzv.Weissbier.....postoji tamniji(mutni) i bisti (Kristal tkzv.) i naravno Pils itd..

ovaj na slici je psenicno mutno pivo a ova casa je univarzalna casa u Njemackoj za sve ovakve vrste psenicnog piva..

ovaj na slici je psenicno mutno pivo a ova casa je univarzalna casa u Njemackoj za sve ovakve vrste psenicnog piva..
Last edited by STrendzer on 17 Apr 2016, 21:11, edited 1 time in total.
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4073 times
- Been thanked: 4177 times
Tu se slažem i ja sam uvek za ...storm wrote:Kad smo kod cirilice![]()
Uz velebitsko, na balkanu top pivo
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Sarajevska pivara proizvela pšenično pivo

Klix.ba
Sarajevska pivara d.d. nakon Oettinger Pilsa, proizvela je po licenci Oettingera i pšenično pivo. Ovo pivo će se uskoro naći na tržištu naše zemlje, a Sarajevsko pšenično pivo je Sarajevska pivara proizvodila i 80-ih godina prošlog vijeka.
"Sarajevska pivara je među prvima u regionu proizvodila pšenično pivo, prije više od 30 godina, i ponovna proizvodnja je prirodan slijed svih naših nastojanja da stalno poboljšavamo proizvodnju, kvalitet i ponudu proizvoda. Kuhanje pšeničnog piva je tehnološki veoma zahtjevno, radi se o ale, nefiltriranom pivu gornjeg vrijenja i može se reći da smo proizveli svojevrsno industrijski proizvedeno craft pivo. Ponosni smo što jedini u našoj zemlji proizvodimo pšenično pivo jer se radi o savladavanju industrijski veoma zahtjevnih procesa i ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim standardima", rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin.
Oettinger weiss, proizveden u Sarajevskoj pivari, je nefiltrirano ale svijetlo pšenično pivo blagog i osvježavajućeg okusa, a na tržištu će se moći naći u nepovratnim bocama od 0,5 l te kao točeno u ekskluzivnim ugostiteljskim objektima.
Sarajevska pivara je licencirani proizvođač Oettingera za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.
Oettinger grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a njihovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja.

Klix.ba
Sarajevska pivara d.d. nakon Oettinger Pilsa, proizvela je po licenci Oettingera i pšenično pivo. Ovo pivo će se uskoro naći na tržištu naše zemlje, a Sarajevsko pšenično pivo je Sarajevska pivara proizvodila i 80-ih godina prošlog vijeka.
"Sarajevska pivara je među prvima u regionu proizvodila pšenično pivo, prije više od 30 godina, i ponovna proizvodnja je prirodan slijed svih naših nastojanja da stalno poboljšavamo proizvodnju, kvalitet i ponudu proizvoda. Kuhanje pšeničnog piva je tehnološki veoma zahtjevno, radi se o ale, nefiltriranom pivu gornjeg vrijenja i može se reći da smo proizveli svojevrsno industrijski proizvedeno craft pivo. Ponosni smo što jedini u našoj zemlji proizvodimo pšenično pivo jer se radi o savladavanju industrijski veoma zahtjevnih procesa i ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim standardima", rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin.
Oettinger weiss, proizveden u Sarajevskoj pivari, je nefiltrirano ale svijetlo pšenično pivo blagog i osvježavajućeg okusa, a na tržištu će se moći naći u nepovratnim bocama od 0,5 l te kao točeno u ekskluzivnim ugostiteljskim objektima.
Sarajevska pivara je licencirani proizvođač Oettingera za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.
Oettinger grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a njihovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja.
Habibti, ya nour el - ain... 
- satnik alberto bertorelli
- Sitna buranija

uzeo danas prvi put germania pilsener http://m.cdn.blog.hu/so/sorfigyelo/imag ... 95_dob.JPG
bija na akciji. ubuduće će to bit i jedini razlog za uzet
bija na akciji. ubuduće će to bit i jedini razlog za uzet
- Sitna buranija

- Sitna buranija

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40894 times
- Been thanked: 27412 times
- Status: Online
Popio sam more sarajevske danas i nista mi
ide ko u krec ma slatka kao med
ide ko u krec ma slatka kao medIskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40894 times
- Been thanked: 27412 times
- Status: Online
Gdje si nabavio te pivonestorm wrote:Ova crna vještica pravo dobra.. Malo gorča.. Ali puna okusa![]()
Ocjena 3/4
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
- Sitna buranija

ja prošli tjedan kroz neum uzeja sarajevsku i tuzlanski pilsner malo za promjenu ali nisu mi bile baš nešto,
vraćan se nikšićkoj.
vraćan se nikšićkoj.
- Sitna buranija

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9711 times
- Been thanked: 11448 times
- STrendzer
- Inventar foruma

Mislim da je ovo najbolje pivo koje sam ikada pio......sto kazu poznavaoci pive-"ide niz grlo ko ulje"...
...nevjerovatno pitko i dopadljivo sa nekim posebnim karakteristicnim okusom...

a i cijena mu kaze mnogo toga o njemu...

a i cijena mu kaze mnogo toga o njemu...