Krize u BiH i njihova rješenja su ...

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Wer
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 4 times
Status: Offline

Krize u BiH i njihova rješenja su ...

Post by Wer » 21 Jun 2026, 21:51

Pošto nisam našao sličnu temu ali dovoljno ljudi u BiH kukaju da u državi ima dovoljno problema i ja bih htio saznati koje (sve) krize postoje u BiH i kako bi se one mogle riješiti? Ko na primjer ova poskupljenja u zadnje vrijeme. Vaše mišljenje je i preporuke za riješenje su? Ako postoji neka kriza koja se ne može riješiti objasnite zašto.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3353 times
Been thanked: 1505 times

Re: Krize u BiH i njihova rješenja su ...

Post by amidza idriz » 21 Jun 2026, 23:10

BiH je u krizi od Dejtona do danas.
Rjesava se na kasicicu i onoliko koliko to zele neprijatelji BiH.
Ljudi se fizicki borili da BiH ne postoji i neko iz MZ ocekuju da takvi izgradjuju drzavu.

Jebo te poskupljenje. To je nista gdje se nalazi drzava.

Ako Amerika digne ruke(a dici se sa ovom administracijom), ovo se nece rijesiti do novog sukoba.
Nema sansi da ce neprijatelji dozvoliti da BiH funkcionise kao normalna i pravna drzava.
Ili ce neko nekome zavrnuti ruku ili ce se trpiti do novog sukoba. Trece nema(dogovora).
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1784 times
Been thanked: 3381 times

Post by Mutevelija » 21 Jun 2026, 23:18

Ovo je najveće rješenje

Image

Prije sam se brinuo za državu sta ako se raspadne a danas sam ravnodušan.

Evo ljudi su se borili pod bajrakom ljiljana i šta je ispalo , država koja je naklonjena i naginje se Zapadu

Možda Bošnjaci zaslužuju Herceg Bosnu i republiku srpsku.
Ne sad što Hrvati i Srbi su nešto bolji, nego što su Bošnjaci licemjeri barem što se Islama i Evrope tiče
Ne može se sjediti na dvije stolice.
Sluge cionističke.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Wer
Na probnom
Na probnom

Post by Wer » 24 Jun 2026, 23:11

amidza idriz wrote: 21 Jun 2026, 23:10 BiH je u krizi od Dejtona do danas.
Rjesava se na kasicicu i onoliko koliko to zele neprijatelji BiH.
Ljudi se fizicki borili da BiH ne postoji i neko iz MZ ocekuju da takvi izgradjuju drzavu.

Jebo te poskupljenje. To je nista gdje se nalazi drzava.

Ako Amerika digne ruke(a dici se sa ovom administracijom), ovo se nece rijesiti do novog sukoba.
Nema sansi da ce neprijatelji dozvoliti da BiH funkcionise kao normalna i pravna drzava.
Ili ce neko nekome zavrnuti ruku ili ce se trpiti do novog sukoba. Trece nema(dogovora).
Ako sam vas 100% razumio sa
"Rjesava se na kasicicu i onoliko koliko to zele neprijatelji BiH."
znači i neprijatelji BiH su na rješenjem zainteresirani ili ne jer ste opet sa "Nema sansi da ce neprijatelji dozvoliti da BiH funkcionise kao normalna i pravna drzava." opisali da nisu u kompletno zainteresirani na funkcionisanju kao normalna i pravna država jer oni imaju neke koristi ako BiH ne funkcionira i ako nije normalna i pravna država. Znači prijatelji BiH se mogu pripremati na novi sukob jer dogovor bez sukoba nije moguć. Tužna priča ali to je za ljude u BiH normalno.

Wer
Na probnom
Na probnom

Post by Wer » 24 Jun 2026, 23:16

Mutevelija wrote: 21 Jun 2026, 23:18 Ovo je najveće rješenje

Image

Evo ljudi su se borili pod bajrakom ljiljana i šta je ispalo , država koja je naklonjena i naginje se Zapadu

Ne sad što Hrvati i Srbi su nešto bolji, nego što su Bošnjaci licemjeri barem što se Islama i Evrope tiče
Sluge cionističke.
Kakvu drukčiju opciju vi sebi zamišljate u BiH bez zapada? Očekivate li da se okrenemo više Turskoj, Kini ili Rusiji i kakve koristi bi mi u BiH mogli od toga izvući? Kakve Bošnjake vi sebi zamišljate bez takozvanog licemjerja? Kada su Bošnjaci bili sluge cionističke?

Wer
Na probnom
Na probnom

Post by Wer » 24 Jun 2026, 23:26

Mutevelija ja sam pitao AI aplikaciju ovo "Koje cionističke organizacije postoje na svijetu?" i dobio sam ovaj odgovor
Cionističke organizacije postoje na nekoliko nivoa: krovne, specijalizovane i regionalne. Evo pregleda najznačajnijih:

🏛️ Krovne i centralne institucije

· Svjetska cionistička organizacija (WZO): Osnovana 1897. kao kišobran organizacija cionističkog pokreta. Danas joj članstvo nije individualno, već kolektivno (organizacije) .
· Jevrejska agencija za Izrael: Blisko povezana s WZO, bila je njen izvršni organ. Danas se fokusira na aliyu (useljavanje Jevreja u Izrael) i apsorpciju imigranata .

📚 Organizacije pod okriljem WZO

· WIZO (Ženska međunarodna cionistička organizacija): Fokus na socijalnu skrb, obrazovanje i status žena .
· Hadassah: Ženska cionistička organizacija iz SAD, poznata po medicinskim i zdravstvenim projektima u Izraelu .
· B'nai B'rith: Međunarodni jevrejski servisni i ljudskopravaški red .
· Maccabi: Cionistički sportski pokret .
· Međunarodna sefardska federacija: Predstavlja jevrejske zajednice sefardskog porijekla .
· Svjetska unija jevrejskih studenata (WUJS): Okuplja jevrejske studente širom svijeta .
· Vjerske struje: Predstavnici ortodoksnog, konzervativnog i reformskog judaizma .

🌍 Političke i ideološke grupe

· Generalni cionisti: Buržoaska, umjerena frakcija unutar pokreta .
· Mizrachi: Religijska cionistička partija .
· Poale Zion (Radnici Siona): Socijalistički cionistički pokret (lijeva orijentacija) .
· Revizionisti: Nacionalistička, desničarska frakcija (Jabotinski). Iz nje su proizašli Betar (omladina) i Irgun (vojna organizacija) .
· Hašomer Hacair: Lijeva cionistička omladinska organizacija .

🇺🇸 Regionalni primjeri

· Cionistička organizacija Amerike (ZOA): Najveća američka cionistička federacija .
· Američki cionistički savjet za hitne slučajeve: Koordinirao je cionističke aktivnosti u SAD tokom 1940-ih .

💡 Ključni kontekst

· Nakon 1960. WZO je promijenila statut, pa pojedinci više ne mogu biti članovi – članstvo se stiče isključivo preko organizacija .
· Nakon osnivanja Izraela 1948., mnoge su funkcije prebačene na izraelsku vladu, dok su WZO i Jevrejska agencija ostale zadužene za dijasporu i imigraciju .

Ako vas zanima neka od navedenih organizacija detaljnije (npr. ideologija, istorijat), slobodno pitajte.

Koju organizaciju od tih su Bošnjaci osnovali ili danas financiraju ili nekako služe u njihovoj koristi?

Wer
Na probnom
Na probnom

Post by Wer » 24 Jun 2026, 23:42

Iako ću se sa ovim pitanjem možda napraviti nepopularan bili mi u BiH ot tih cionista mogli išta naučiti? Ja sam čuo da jevrejske žene dobijaju više djece od drugih religijskih grupa u SAD-u i Izraelu iako su otišle na fakultet. Zašto to ne važi za bosanske žene? Po mome mišljenju imamo i krizu sa premalo djece jer izumiremo.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3031 times
Been thanked: 25204 times
Status: Online

Post by HAVANA » 25 Jun 2026, 07:29

Image

Sluge cionističke.
Ne kontam ja bas sta je to tolika frka sa ovim? Nit ih volim nesta nit ne volim,jebe mi se nek zive svoj zivot.Smorovi su s nakim paradama i satro ponosom al hajd.Al sta je ovde konkretno problem? Meni su ljiljani moji,tu nekako najvise osjecam i srecom i tugom...Od svih stvari i ko se sve sakrivo iza tih ljiljana i kakve poteze napravio ,ovaj mi najmanje smeta...Sto se prvim pljesce i ne zamjera im se a ovo je ko biva grozno, ne kontam pa me j....
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 60574 times
Been thanked: 11018 times

Post by ElTriconi » 25 Jun 2026, 14:28

Wer wrote: 24 Jun 2026, 23:26 Mutevelija ja sam pitao AI aplikaciju ovo "Koje cionističke organizacije postoje na svijetu?" i dobio sam ovaj odgovor
Cionističke organizacije postoje na nekoliko nivoa: krovne, specijalizovane i regionalne. Evo pregleda najznačajnijih:

🏛️ Krovne i centralne institucije

· Svjetska cionistička organizacija (WZO): Osnovana 1897. kao kišobran organizacija cionističkog pokreta. Danas joj članstvo nije individualno, već kolektivno (organizacije) .
· Jevrejska agencija za Izrael: Blisko povezana s WZO, bila je njen izvršni organ. Danas se fokusira na aliyu (useljavanje Jevreja u Izrael) i apsorpciju imigranata .

📚 Organizacije pod okriljem WZO

· WIZO (Ženska međunarodna cionistička organizacija): Fokus na socijalnu skrb, obrazovanje i status žena .
· Hadassah: Ženska cionistička organizacija iz SAD, poznata po medicinskim i zdravstvenim projektima u Izraelu .
· B'nai B'rith: Međunarodni jevrejski servisni i ljudskopravaški red .
· Maccabi: Cionistički sportski pokret .
· Međunarodna sefardska federacija: Predstavlja jevrejske zajednice sefardskog porijekla .
· Svjetska unija jevrejskih studenata (WUJS): Okuplja jevrejske studente širom svijeta .
· Vjerske struje: Predstavnici ortodoksnog, konzervativnog i reformskog judaizma .

🌍 Političke i ideološke grupe

· Generalni cionisti: Buržoaska, umjerena frakcija unutar pokreta .
· Mizrachi: Religijska cionistička partija .
· Poale Zion (Radnici Siona): Socijalistički cionistički pokret (lijeva orijentacija) .
· Revizionisti: Nacionalistička, desničarska frakcija (Jabotinski). Iz nje su proizašli Betar (omladina) i Irgun (vojna organizacija) .
· Hašomer Hacair: Lijeva cionistička omladinska organizacija .

🇺🇸 Regionalni primjeri

· Cionistička organizacija Amerike (ZOA): Najveća američka cionistička federacija .
· Američki cionistički savjet za hitne slučajeve: Koordinirao je cionističke aktivnosti u SAD tokom 1940-ih .

💡 Ključni kontekst

· Nakon 1960. WZO je promijenila statut, pa pojedinci više ne mogu biti članovi – članstvo se stiče isključivo preko organizacija .
· Nakon osnivanja Izraela 1948., mnoge su funkcije prebačene na izraelsku vladu, dok su WZO i Jevrejska agencija ostale zadužene za dijasporu i imigraciju .

Ako vas zanima neka od navedenih organizacija detaljnije (npr. ideologija, istorijat), slobodno pitajte.

Koju organizaciju od tih su Bošnjaci osnovali ili danas financiraju ili nekako služe u njihovoj koristi?
Pajdo cim ti gledas sta ti gpt ai vice nije to to. Nisi ti bas za tih tema, moj savjet ti je kupi sebi bolju drsku za lopate i sikire, da te to dvoje ne izda 🥹
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29165 times
Been thanked: 30376 times

Post by ironman » 25 Jun 2026, 15:04

:D.
dream of spring...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1784 times
Been thanked: 3381 times

Post by Mutevelija » 25 Jun 2026, 16:56

HAVANA wrote: 25 Jun 2026, 07:29

Image

Sluge cionističke.
Ne kontam ja bas sta je to tolika frka sa ovim? Nit ih volim nesta nit ne volim,jebe mi se nek zive svoj zivot.Smorovi su s nakim paradama i satro ponosom al hajd.Al sta je ovde konkretno problem? Meni su ljiljani moji,tu nekako najvise osjecam i srecom i tugom...Od svih stvari i ko se sve sakrivo iza tih ljiljana i kakve poteze napravio ,ovaj mi najmanje smeta...Sto se prvim pljesce i ne zamjera im se a ovo je ko biva grozno, ne kontam pa me j....

PRoblem je što su dosadni , postoji teorija da iz LGBT-a stoje lezbejkem i da se forsira razvod zena i muskaraca kako bi imale bolje trziste i sanse kod straight zena, a isto tako ako ima vise razvoda , ima vise i djece koju treba udomiti, a udomiti ih mogu LGBT osobe.
A kako ce?
Pa tako sto ce se legalizovati, ako se to legalizuje onda će doći do još većeg jaza muškaraca i žena, većina onih koji podrzava LGBT su lezbejke, manji procenat su homoseksualci muskarci.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 28163 times
Been thanked: 7547 times
Status: Online

Post by Veca » 25 Jun 2026, 20:34

e pa, poserem vam se u brakove, ako vam brakovi zavise od homica.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 9858 times
Been thanked: 8664 times

Post by uvijek_kontra » 25 Jun 2026, 21:02

Veca wrote: 25 Jun 2026, 20:34 e pa, poserem vam se u brakove, ako vam brakovi zavise od homica.
Ovi sto ih najvise mrze, obicno su sami u nekim segmentima skloni tome. Samo sto oni ta saznanja ne citaju, a ima i toga na Chat gpt, a bilo ih je i prije njega. :D

Trebali bi se ljudi pozabavit svojom seksualnoscu, konfliktima i strahovima pa se ne bi imali kad bavit homoseksualcima i strahovat od njih, a posebno ne gledati ih kao konkurenciju.
Ima posla ko hoce da gleda svoja. 🪷

Post Reply

Return to “BiH”