MOSTAR
Moderator: Krokodil Behko
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 29094 times
- Been thanked: 7862 times
- Status: Offline
Re: MOSTAR
i provociraju rat, zna to nas narod, pa konta, pusti, rat ti u kuci bio, narod kao narod, razumijem, ali te nase politicare, tbj. sta bih ja njima uradila...ne rade to borci, nego politicari.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Quds
- Inventar foruma

- Has thanked: 5108 times
- Been thanked: 2289 times
Jah... a, sve mi htjeli ''džamahiriju'' (što na kraju i znači nešto kao republika), sve mi hoćemo centralizovanu državu, da preglasavamo ostale, da im namećemo nešto. A, djela govore sasvim drugu priču. Mi niti koga zovome ''pravoslavcima'', ako mislimo na Srbe, ne govorimo za njihove civilne žrtve da su same sebe pobile (iako, dokazivo je da kod nas sistemskih i sistematskih ratnih zločina nije bilo - oni nisi bili jedan od alata politike ili ideje za koju smo se zalagali. Ako je ''evropljanima'' čudno što biramo Komšića, znajući da je to baš i najmirniji način odbrane države (i samo bi legitiman bio neko iz HDZ-a)...Bože moj.
Svašta nešto mi nikad nismo, niti radimo danas, dok su ovi i radili i rade i danas. I ko tu koga pokušava tlačiti, zagorčavati život, insistirati na etničkim ključevima i podjelama po istim? Mi smo uvijek, a i danas to želimo, jednu normalnu državu za normalan narod, gdje je nebitno kako je onima na vlasti ime, sve dok rade posao koji su izabrani da rade.
Pući će ovo jednom. Došla generacija koja podržava zločinačke politike, iako mnogi ni rođeni nisu bili, pa tako ne znaju ni kako je dobiti po labrnji.
Svašta nešto mi nikad nismo, niti radimo danas, dok su ovi i radili i rade i danas. I ko tu koga pokušava tlačiti, zagorčavati život, insistirati na etničkim ključevima i podjelama po istim? Mi smo uvijek, a i danas to želimo, jednu normalnu državu za normalan narod, gdje je nebitno kako je onima na vlasti ime, sve dok rade posao koji su izabrani da rade.
Pući će ovo jednom. Došla generacija koja podržava zločinačke politike, iako mnogi ni rođeni nisu bili, pa tako ne znaju ni kako je dobiti po labrnji.
Last edited by Quds on 14 Jul 2026, 20:40, edited 1 time in total.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10852 times
- Been thanked: 12729 times
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
razmisljam dal' da lajkujem Behka, nazalost, u pravu je, koliko god ja u svom srcu i dusi, ne zelim to.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24781 times
- Been thanked: 22765 times
Što je najgore i kad se pronađe ko je to uradio prođe skoro pa bez kazne. E tu je poraz države da kad imaš priliku da to osudiš i presudiš ti to ne učiniš jer:
a) neko je tvoj iz tvog naroda i sve slično tome, a ovo se u preko 90% slučajeva odnosi na Srbe i Hrvate jer su ljudi iz njhovog tabora eksponencijalno više skloni ovim sranjima;
b) nesposoban i guraš pod tepih.
Nema ništa između.
Meni je nekad žao i Međunarodne zajednice u BiH. Oni što bi i htjeli sprovesti za dobrobit države nailaze na prepreke na svakom ćošku zbog govana raznog oblika i to dominantno hrvatskog i srpskog predznaka. Kad ključnim ljudima nije stalo da se neke stvari dovedu u red još manje će se stranac truditi u vezi toga.
Tako da... kipi kod običnih ljudi. Zato i ne čudi što je sve izraženije ovo mi ili oni.
a) neko je tvoj iz tvog naroda i sve slično tome, a ovo se u preko 90% slučajeva odnosi na Srbe i Hrvate jer su ljudi iz njhovog tabora eksponencijalno više skloni ovim sranjima;
b) nesposoban i guraš pod tepih.
Nema ništa između.
Meni je nekad žao i Međunarodne zajednice u BiH. Oni što bi i htjeli sprovesti za dobrobit države nailaze na prepreke na svakom ćošku zbog govana raznog oblika i to dominantno hrvatskog i srpskog predznaka. Kad ključnim ljudima nije stalo da se neke stvari dovedu u red još manje će se stranac truditi u vezi toga.
Tako da... kipi kod običnih ljudi. Zato i ne čudi što je sve izraženije ovo mi ili oni.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 15139 times
- Been thanked: 26109 times
Ko god je mislio da se sa esencijalnim zlom moze praviti kompromis, na kraju je to opet morao rijesiti sakama.
Nazalost, to je izgleda usud ljudske vrste, nevezano gdje.
Meni je prije bilo fascinantno kako to da im ne dosadi? Proizvodi mrznju, nesrecu, ludilo, i nikad da se zapita cemu sve to, pogotovo zato sto je potpuno besmisleno i ne vodi nicemu dobrom. Na kraju se pomiris da imas posla sa ozbiljnim ludacima i onda sta je tu je. Jebiga.
Nazalost, to je izgleda usud ljudske vrste, nevezano gdje.
Meni je prije bilo fascinantno kako to da im ne dosadi? Proizvodi mrznju, nesrecu, ludilo, i nikad da se zapita cemu sve to, pogotovo zato sto je potpuno besmisleno i ne vodi nicemu dobrom. Na kraju se pomiris da imas posla sa ozbiljnim ludacima i onda sta je tu je. Jebiga.
Dozvolite da se obratimo
- Quds
- Inventar foruma

Veco, vidiš kako prolazi vrijeme, da su od obične drskosti i podjebavanja u politici (a i na djelima), krenuli ka otvorenom negiranju presuda, izmišljajući te priče kako smo mi sami sebe ubijali, došli do ovoga danas, da se i psuje genocid,javno, da se bijednici pod imenom i prezimenom na društvenim mrežama više nimalo, ne da ne libe da veličaju Ratka Mladiča iostale, nego da govore kako bi trebalo opet... Rehabilitivali su sve i jedan zločin i sve i jednog zločinca.Veca wrote: 14 Jul 2026, 16:46 razmisljam dal' da lajkujem Behka, nazalost, u pravu je, koliko god ja u svom srcu i dusi, ne zelim to.
Što znači, komotno im se moRe da krenu ponovo ''čistih ruku,obraza i srca'', da brane srpsku nejač i hrvatski narod od nestanka. Ako bi to dočekali nespremni, zaslužili smo i da izgubimo državu (iako, mnogi nisu svjesni koliko znači imati je, pa često čuješ, ''ma za koga bih ja to branio opet'',pa se krene imenima). Ja znam da se mnogi jesu obogatili na borbi Armije. Ali, ne bih se nimalo dvoumio, da li bih trebao biti među onim prvima koji bi se stavili na raspolaganje, za odbranu naroda i države.
Jebeš i mir gdje vidiš da će kada-tad ponovo biti sranje, a u međuvremenu, ti svako svoje 'ja' ukopavaš radi opšteg mira, i često u nekim krajevima zemlje, ljudi nemaju ni ono osnovno dostojanstvo čovjeka. Nemamo se kome pravdati, za bilo šta, ni prije, ni sada, a ni ako procijenimo da moramo i u budućnosti.
Last edited by Quds on 14 Jul 2026, 23:36, edited 1 time in total.
- Veca
- Uvijek slobodna!

dragi, Quds, kako necu vidjeti, sve vidim i pratim, od rata, pa do sada...te njihove foline, ja sam davno prozrela...gledam nase uhljupe-politicare i ne vjerujem svojim ocima i usima, sta rade, kako rade, kako se ugradjuju, Boze sacuvaj, pa svi djecu imaju, kakvu buducnost ce ostaviti svojoj djeci, unucadi...kako su dijasporu sikterisali, zlatne ljude imamo, sposobne, bajagi sad prave neke kontakte, pu, gadovi...ne znam, nas narod ne zna kako je zivjeti bez vlastite drzave, ne daj Boze nikom...................imamo posla sa fasistickom klicom koja se prenosi sa koljena na koljeno, u knjigama, u skolama, svaki dan slave " 'eroje, bez rata to moze samo eu da sredi, ne mogu da vjerujem da nas toliko mrze ili da su toliko glupi i nesposobni, ba, ja mislim ako tu izbije jos jednom rat, nece ni oni ostati mirni, smjela bih se zakleti, nismo mi vise naivni i glupi, kao sto smo bili...hvala Bogu, djeca su mi odrasla, mene ovdje nista vise ne drzi, nedao bogo cega, ja sam zena, stara, ali ne bih ovdje sjedila i posmatrala skrstenih ruku, sigurno........................i opet kazem, cast izuzecima.
- Quds
- Inventar foruma

Volio bih ja tebe imati iza sebe da m ileđa čuvaš, ako bude stani-pani, nego 100 pojedinih ''zajebanih'' političara, kojia svako malo izraze svoju zabrinutost, i pišu otvorena pisma.Veca wrote: 14 Jul 2026, 21:56 dragi, Quds, kako necu vidjeti, sve vidim i pratim, od rata, pa do sada...te njihove foline, ja sam davno prozrela...gledam nase uhljupe-politicare i ne vjerujem svojim ocima i usima, sta rade, kako rade, kako se ugradjuju, Boze sacuvaj, pa svi djecu imaju, kakvu buducnost ce ostaviti svojoj djeci, unucadi...kako su dijasporu sikterisali, zlatne ljude imamo, sposobne, bajagi sad prave neke kontakte, pu, gadovi...ne znam, nas narod ne zna kako je zivjeti bez vlastite drzave, ne daj Boze nikom...................imamo posla sa fasistickom klicom koja se prenosi sa koljena na koljeno, u knjigama, u skolama, svaki dan slave " 'eroje, bez rata to moze samo eu da sredi, ne mogu da vjerujem da nas toliko mrze ili da su toliko glupi i nesposobni, ba, ja mislim ako tu izbije jos jednom rat, nece ni oni ostati mirni, smjela bih se zakleti, nismo mi vise naivni i glupi, kao sto smo bili...hvala Bogu, djeca su mi odrasla, mene ovdje nista vise ne drzi, nedao bogo cega, ja sam zena, stara, ali ne bih ovdje sjedila i posmatrala skrstenih ruku, sigurno........................i opet kazem, cast izuzecima.

Last edited by Quds on 15 Jul 2026, 02:38, edited 1 time in total.
-
panter7
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 470 times
- Been thanked: 701 times
sjedi tu gdje jesi i ne mrdaj nigdjeVeca wrote: 14 Jul 2026, 21:56 dragi, Quds, kako necu vidjeti, sve vidim i pratim, od rata, pa do sada...te njihove foline, ja sam davno prozrela...gledam nase uhljupe-politicare i ne vjerujem svojim ocima i usima, sta rade, kako rade, kako se ugradjuju, Boze sacuvaj, pa svi djecu imaju, kakvu buducnost ce ostaviti svojoj djeci, unucadi...kako su dijasporu sikterisali, zlatne ljude imamo, sposobne, bajagi sad prave neke kontakte, pu, gadovi...ne znam, nas narod ne zna kako je zivjeti bez vlastite drzave, ne daj Boze nikom...................imamo posla sa fasistickom klicom koja se prenosi sa koljena na koljeno, u knjigama, u skolama, svaki dan slave " 'eroje, bez rata to moze samo eu da sredi, ne mogu da vjerujem da nas toliko mrze ili da su toliko glupi i nesposobni, ba, ja mislim ako tu izbije jos jednom rat, nece ni oni ostati mirni, smjela bih se zakleti, nismo mi vise naivni i glupi, kao sto smo bili...hvala Bogu, djeca su mi odrasla, mene ovdje nista vise ne drzi, nedao bogo cega, ja sam zena, stara, ali ne bih ovdje sjedila i posmatrala skrstenih ruku, sigurno........................i opet kazem, cast izuzecima.
ako sam bar jedan zivot spasio, sekunde mi nije zao godina gladi,smrzavanja, straha razno-raznih zajebancija ranjavanja, HALAL BILO!!!
ALI
Nikad vise!!!
Za koga?
Ratne profitere, politicare, dezertere, koji se se 30 g izivljavaju nnad onim sto su im to omogucili!?
Razne "njemacke" socijala, radili po baustelama, skupili stvari nna "spermilu", i puni ko brod se vratili se u Bosnu. "HADzIJE".Jebo ih onaj ko ih je amnestiro.
Kupili radna mjesta, djecu uvalili, borcima , qur.. za usi
Kuce im napravila MZ da se vrate na svoje. JOK!
Na prste izbrojat koliko ih se vratilo. u svoja mjesta., to im sluze ko vikendice, "hadzije"
osjetilo asfalt, ne mozes ti to vise puskom vratit, slave karadzica i mladica (nemoj slucajno da mi kaze neko da lazem!)
One sto smo puskom nna liniju tjerali (cekali oslobodioce) sad i oni neke patriote borci, ma bjezi, zajebi to.
Politicare, ma da ne spomijem, jad ljudi bez muda i casti, prodali i narod i drzavu, prvi ce se ispalit i branit Bosnu, skupljat humanitarnu iz turske i drugih bratskih zemalja.
Haram im bilo, balije jedne!
isto ko cetnicima i ujkama , ni oprosta ni halala!!!
Biti dobra osoba često znači živjeti prema visokim moralnim načelima, pokazivati empatiju, ljubaznost i razumijevanje prema drugima. No, što se događa kada se te vrline suoče s lošim ljudima?
- Quds
- Inventar foruma

I dobro sad, znajući da su takvi dezerteri postali lopovi, vratili se i imaju povlašten status, kako bi to trebalo da mene ''nauči'', kada kada naredni put krenu, a ja vidim da još mogu, da kažem, ''neka nas pobiju sve, poslije će se lopovi opet dećepati vlasti''? Niko od nije branio političare. Branio sisvoj kučni prag, porodicu, narod,nevinu djecu, itd. Da se opet desi isto, kako to zaboraviti, nego misliti o dezerterima, ratnim profiterima, i sl?panter7 wrote: 15 Jul 2026, 01:48sjedi tu gdje jesi i ne mrdaj nigdjeVeca wrote: 14 Jul 2026, 21:56 dragi, Quds, kako necu vidjeti, sve vidim i pratim, od rata, pa do sada...te njihove foline, ja sam davno prozrela...gledam nase uhljupe-politicare i ne vjerujem svojim ocima i usima, sta rade, kako rade, kako se ugradjuju, Boze sacuvaj, pa svi djecu imaju, kakvu buducnost ce ostaviti svojoj djeci, unucadi...kako su dijasporu sikterisali, zlatne ljude imamo, sposobne, bajagi sad prave neke kontakte, pu, gadovi...ne znam, nas narod ne zna kako je zivjeti bez vlastite drzave, ne daj Boze nikom...................imamo posla sa fasistickom klicom koja se prenosi sa koljena na koljeno, u knjigama, u skolama, svaki dan slave " 'eroje, bez rata to moze samo eu da sredi, ne mogu da vjerujem da nas toliko mrze ili da su toliko glupi i nesposobni, ba, ja mislim ako tu izbije jos jednom rat, nece ni oni ostati mirni, smjela bih se zakleti, nismo mi vise naivni i glupi, kao sto smo bili...hvala Bogu, djeca su mi odrasla, mene ovdje nista vise ne drzi, nedao bogo cega, ja sam zena, stara, ali ne bih ovdje sjedila i posmatrala skrstenih ruku, sigurno........................i opet kazem, cast izuzecima.
ako sam bar jedan zivot spasio, sekunde mi nije zao godina gladi,smrzavanja, straha razno-raznih zajebancija ranjavanja, HALAL BILO!!!
ALI
Nikad vise!!!
Za koga?
Ratne profitere, politicare, dezertere, koji se se 30 g izivljavaju nnad onim sto su im to omogucili!?
Razne "njemacke" socijala, radili po baustelama, skupili stvari nna "spermilu", i puni ko brod se vratili se u Bosnu. "HADzIJE".Jebo ih onaj ko ih je amnestiro.
Na prste izbrojat koliko ih se vratilo. u svoja mjesta., to im sluze ko vikendice, "hadzije"
osjetilo asfalt, ne mozes ti to vise puskom vratit, slave karadzica i mladica (nemoj slucajno da mi kaze neko da lazem!)
One sto smo puskom nna liniju tjerali (cekali oslobodioce) sad i oni neke patriote borci, ma bjezi, zajebi to.
Politicare, ma da ne spomijem, jad ljudi bez muda i casti, prodali i narod i drzavu, prvi ce se ispalit i branit Bosnu, skupljat humanitarnu iz turske i drugih bratskih zemalja.
Razumijem ja ljutnju, razočarenje, ne kažem da nije tako kao što si rekao. Ali ja mislim da ne bi trebali zaboraviti zašto se ta borba vodila, iz kojih razloga... i ako krenu opet, ti razlozi nisu prestali da postoje. Valjda...
-
panter7
- Osvježenje foruma

Ti ko pravi politicar, populisticka prica pred izbore.Quds wrote: 15 Jul 2026, 02:46I dobro sad, znajući da su takvi dezerteri postali lopovi, vratili se i imaju povlašten status, kako bi to trebalo da mene ''nauči'', kada kada naredni put krenu, a ja vidim da još mogu, da kažem, ''neka nas pobiju sve, poslije će se lopovi opet dećepati vlasti''? Niko od nije branio političare. Branio sisvoj kučni prag, porodicu, narod,nevinu djecu, itd. Da se opet desi isto, kako to zaboraviti, nego misliti o dezerterima, ratnim profiterima, i sl?panter7 wrote: 15 Jul 2026, 01:48
sjedi tu gdje jesi i ne mrdaj nigdje
ALI
Nikad vise!!!
Za koga?
Razumijem ja ljutnju, razočarenje, ne kažem da nije tako kao što si rekao. Ali ja mislim da ne bi trebali zaboraviti zašto se ta borba vodila, iz kojih razloga... i ako krenu opet, ti razlozi nisu prestali da postoje. Valjda...
Branio porodice, materijalno i od tih vojno sposobnih, hocu rec dezertera.
i politicara
Trudim se da zaboravim, al' se vracaju slike i u snu i na javi.
Ovaj put ja bi da (malo) zamijenimo uloge, nek oni ratuju, ja bi da saljem pakete.
Sreca pa sad ima ovaj internet, preko instagrama da ih "bodrim", pjevam po kafanama "izdrzi bosno, ne daj se bosno"
ako nije problem
Biti dobra osoba često znači živjeti prema visokim moralnim načelima, pokazivati empatiju, ljubaznost i razumijevanje prema drugima. No, što se događa kada se te vrline suoče s lošim ljudima?
- Veca
- Uvijek slobodna!

Quds wrote: 14 Jul 2026, 23:40Volio bih ja tebe imati iza sebe da m ileđa čuvaš, ako bude stani-pani, nego 100 pojedinih ''zajebanih'' političara, kojia svako malo izraze svoju zabrinutost, i pišu otvorena pisma.Veca wrote: 14 Jul 2026, 21:56 dragi, Quds, kako necu vidjeti, sve vidim i pratim, od rata, pa do sada...te njihove foline, ja sam davno prozrela...gledam nase uhljupe-politicare i ne vjerujem svojim ocima i usima, sta rade, kako rade, kako se ugradjuju, Boze sacuvaj, pa svi djecu imaju, kakvu buducnost ce ostaviti svojoj djeci, unucadi...kako su dijasporu sikterisali, zlatne ljude imamo, sposobne, bajagi sad prave neke kontakte, pu, gadovi...ne znam, nas narod ne zna kako je zivjeti bez vlastite drzave, ne daj Boze nikom...................imamo posla sa fasistickom klicom koja se prenosi sa koljena na koljeno, u knjigama, u skolama, svaki dan slave " 'eroje, bez rata to moze samo eu da sredi, ne mogu da vjerujem da nas toliko mrze ili da su toliko glupi i nesposobni, ba, ja mislim ako tu izbije jos jednom rat, nece ni oni ostati mirni, smjela bih se zakleti, nismo mi vise naivni i glupi, kao sto smo bili...hvala Bogu, djeca su mi odrasla, mene ovdje nista vise ne drzi, nedao bogo cega, ja sam zena, stara, ali ne bih ovdje sjedila i posmatrala skrstenih ruku, sigurno........................i opet kazem, cast izuzecima.![]()
hvala ti, cast mi je sto takvo misljenjeimas o meni
i ja tebe, Behka, Fudu, Ihrona, Schadovku, ljubi je Veca i mnogo vas jos, da ne nabrajam, bolje je jednom casno umrijeti, nego cio zivot puziti na koljenima, fuj.
- Veca
- Uvijek slobodna!

panter7 wrote: 15 Jul 2026, 01:48sjedi tu gdje jesi i ne mrdaj nigdjeVeca wrote: 14 Jul 2026, 21:56 dragi, Quds, kako necu vidjeti, sve vidim i pratim, od rata, pa do sada...te njihove foline, ja sam davno prozrela...gledam nase uhljupe-politicare i ne vjerujem svojim ocima i usima, sta rade, kako rade, kako se ugradjuju, Boze sacuvaj, pa svi djecu imaju, kakvu buducnost ce ostaviti svojoj djeci, unucadi...kako su dijasporu sikterisali, zlatne ljude imamo, sposobne, bajagi sad prave neke kontakte, pu, gadovi...ne znam, nas narod ne zna kako je zivjeti bez vlastite drzave, ne daj Boze nikom...................imamo posla sa fasistickom klicom koja se prenosi sa koljena na koljeno, u knjigama, u skolama, svaki dan slave " 'eroje, bez rata to moze samo eu da sredi, ne mogu da vjerujem da nas toliko mrze ili da su toliko glupi i nesposobni, ba, ja mislim ako tu izbije jos jednom rat, nece ni oni ostati mirni, smjela bih se zakleti, nismo mi vise naivni i glupi, kao sto smo bili...hvala Bogu, djeca su mi odrasla, mene ovdje nista vise ne drzi, nedao bogo cega, ja sam zena, stara, ali ne bih ovdje sjedila i posmatrala skrstenih ruku, sigurno........................i opet kazem, cast izuzecima.
ALI
Nikad vise!!!
Za koga?
otkud ti znas da ja to sve nisam prosla u privatnom zivotu i bez pravog rata?!
razumijem razocarenje i shvacam te, puuuuno si u pravu, kad sam skontala sta se poslje rata desava, sta takozvani nasi rade i kako rade, prvoj meni je bilo zao, a to sam i javno iznijela, mojih prijatelja, poznanika, familije, da su bogdom svi pobjegli, a ostali zivi...ja sam iz Posavine, a zna se kako smo tamo prosli.
ne daj Boze rata, ne prizeljkujem ga, ali kako vrijeme dalje odmice, normalnom covjeku koji to vidi i kuzi, rat se u glavi sam namece..........................pa, valjda smo iz proslog rata i nesto naucili, posebno posljeratno vrijeme.........................ako nismo....................necu svoju zavrsnu misao ovdje javno napisati i iznijeti.
- Veca
- Uvijek slobodna!

eto, Quds je iiznio svoje misljenje, bez da sam ga i procitala, skoro isto, pa moje 
-
panter7
- Osvježenje foruma

veco,pisem o ratu, svi mi imamo i" licne" ratoveVeca wrote: 15 Jul 2026, 12:13panter7 wrote: 15 Jul 2026, 01:48
sjedi tu gdje jesi i ne mrdaj nigdje
ALI
Nikad vise!!!
Za koga?
otkud ti znas da ja to sve nisam prosla u privatnom zivotu i bez pravog rata?!
razumijem razocarenje i shvacam te, puuuuno si u pravu, kad sam skontala sta se poslje rata desava, sta takozvani nasi rade i kako rade, prvoj meni je bilo zao, a to sam i javno iznijela, mojih prijatelja, poznanika, familije, da su bogdom svi pobjegli, a ostali zivi...ja sam iz Posavine, a zna se kako smo tamo prosli.
ne daj Boze rata, ne prizeljkujem ga, ali kako vrijeme dalje odmice, normalnom covjeku koji to vidi i kuzi, rat se u glavi sam namece..........................pa, valjda smo iz proslog rata i nesto naucili, posebno posljeratno vrijeme.........................ako nismo....................necu svoju zavrsnu misao ovdje javno napisati i iznijeti.
-
panter7
- Osvježenje foruma

Quds, jes to ti nazife, dedinog ti rahmeta
- Veca
- Uvijek slobodna!

Dobro.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1064 times
- Been thanked: 1644 times
- Status: Online
nadje se i neka njihova budala koja nije u koraku sa njihovim nacionalnim interesimaQuds wrote: 14 Jul 2026, 16:29 Jah... a, sve mi htjeli ''džamahiriju'' (što na kraju i znači nešto kao republika), sve mi hoćemo centralizovanu državu, da preglasavamo ostale, da im namećemo nešto. A, djela govore sasvim drugu priču. Mi niti koga zovome ''pravoslavcima'', ako mislimo na Srbe, ne govorimo za njihove civilne žrtve da su same sebe pobile (iako, dokazivo je da kod nas sistemskih i sistematskih ratnih zločina nije bilo - oni nisi bili jedan od alata politike ili ideje za koju smo se zalagali. Ako je ''evropljanima'' čudno što biramo Komšića, znajući da je to baš i najmirniji način odbrane države (i samo bi legitiman bio neko iz HDZ-a)...Bože moj.