Nole wrote:statebriga wrote:
Znas,zasto sam pitala: Primjetila sam da se na Balkanu jako puno mjesaju razliciti periodi u istoriji sa dnasnjim Bosnjastvom, Hrvastvom i Srpstvom. Niko ne pise o istim grupama u vrijeme starih Rimljana,starih Helena, i masa drugih prolaznika,pa slavenskih pagana , pa Vatikana,pa doba Bizantije ( iako su Bosanjci,znatno kasnije nastali,su imali slavenske paganske obicaje)

Dokle se ide sa identificiranjem osoba na Balkanu sa svojom gupom?
P.S> Da li znas da su se mnogi sprdali sa imenom Jugosalvija radi srpskog nacionalizma i zvali su je Srboslavija

Vizantijski car Simeon je pisao o dolasku Slovena na Balkan i pominjao je samo Srbe i Hrvate...ideja Jugoslovenstva je nastala u XiX veku a za cilj je imala ujedinjenje svih južnih slovena u jedan narod jugoslovenski...na žalost krvavo je završena, po nekom mom ličnom mišljenju samo zbog različitih veroispovesti. Bila je to dobra ideja jer svi imamo isti jezik istu kulturu i slične običaje...jbg
Plus ,starosjedioci na Balkanu ,o koji je nasa nepisemna Jugoslavija sa svojim arholozoima najmanje pisala,jer nije odgovoralo politicarima,eto,toliko smo glup narod
Moje prezime je sluzbeno prvi put zapisano u gradskim nekakvim papirima jos u 13 vijeku u Zadru,a danas psotji knjiga iz dva dijela o mom prezimenu

mogu ti reci,mene ne skakiljaju etnicke i nacionalisticke i religijske razlike,jer ih ne dozivljavam negativno,ali mi se povraca na politiku,generalno receno.