Tesawuf- sufizam
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

- Been thanked: 29 times
- Status: Offline
Re: Tesawuf- sufizam
Nesto na jedan totalno drugaciji nacin....
COVJEK I ZENA - ZENA I COVJEK: ... jednakost razlicitosti.... razlicitih jednakosti.
E sad... u tom nekom mom istrazivanju... odavno se ovo kod mene "prokuhavalo i iskuhavalo" ..... izgori pa ponovo....
Najgore je sto tu vazda nesto nedostaje............
i to vazda bas ona neka trunkica koja sve to povezuje, sklapa i sastavlja u bilo kakvo... ikakvo razumjevanje....
U svemu tome ima jedno najjednostavnije jednostavno pitanje.......... ni vise ni manje vec samo jedno pitanje.
AKO SE RAZLICITI SPOLOVI PRIVLACE, ZASTO UNISTAVAJU JEDNO DRUGOG ????
Narocito bracni parovi koji vec imaju neki svoj zajednicki vremenski zivot...
i svasta nesto zajednicko sto je doslo od njih dvoje.... u tom njihovom zivotnom vremenu....
da se tek tako uniste i usput uniste jos svasta svega i svacega.
Kad se bilo sta unisti.... nikad se to vise ne moze ni povratiti... ni vratiti... toga jednostavno nema vise... to je kraj sve te price.
Kad se bilo sta pokvari... ako se hoce, moze se i popraviti.....
Znaci da se sve vrti oko hoce nece.....
E sad... ima ona stara sve svjetska sve narodna... svih naroda i svih ljudi.... i prijasnjih i sadasnjih i buducih.
Nemoj da predjes granicu iza koje se nikad ne mozes vratit...... tamo se nema nista popravit.
Covjek i zena... u vezi toga svasta sam od svakog nesto procitao i vise puta ponesto pojedinacno iscitavao... vise puta.
Da to odmah skroz skratim... nisam nigdje nista pronasao osim samo iz suplje u suplju do besvjesti i nesvjesti... i sve tako u krug.
Kur'an.... o svemu tome govori totalno dugacije od svega sto je "danas" napisano.... i receno.
LJUDI - MUSKO ZENSKO..... LJUDI - ZENSKO MUSKO.......
Prvo:.... u Kur'anu su dva pravca jednog te istog smjera...
Drugo:.... Kur'an nikad nigdje ne razdvaja ni jedan pravac od bilo kojeg drugog, jer je sve u istom smjeru.
Sedam Harfova na kojima je objavljen Kur'an bas o tome govore... i to se stalno non-stop ponavlja u cijelom Kur'anu.
U Kur'anu je Sedam Harfovskih svestranih jednakosti u svim svakakvim razlicitim pravcima...... svega i svacega.
U Kur'anu je Sedam Harfovskih svestranih razlicitosti u svim jednakostima svih svakakvih pravaca..... svega i svacega.
U Kur'anu je SVE stalno non-stop u istom Sedam Harfovskom smjeru.... i tu u stvari uopste nema ikakvog pravca.
Ovo SVE... se stalno non-stop ponavlja kroz cijeli Kur'an....... odakle se god iz Kur'ana krene...
Drugim rijecima.... Kur'anski Smjer je uvjek isti........... i nikad se nigdje ne mijenja.
Jedno od razumijevanja Sedam Harfova na kojima je objavljen Kur'an....
je povezanost svih tih Sedam Harfova sa svim drugim Harfovima izmedju njih....
Ovo se ne odnosi samo na ljude..... vec se odnosi na sve.
OVO SVE ZNACI NI MANJE NI VISE ...VEC SVE.... I TO SVE OD SVEGA SVE.
ISLAM KUR'AN - KUR'AN ISLAM
Na vise mjesta sam procitao, a tako su mi i neki odgovarali... a i vi ste vjerovatno culi nesto slicno tako......
..... da je Covjek Ogledalo Zeni i da je Zena Ogledalo Covjeku...
Radi se o tome da Kur'an govori o SVEMU....
a ljudi pripadaju svemu tome.... isto kao i sto sve pripada jedno drugom...
sto znaci da je SVACIJE OGLEDALO PUNO PUNO VECE....
Uvjek sam se pitao, pitam se i sada dok ovo pisem...
KAKO JE MUSKO UOPSTE NADOSLO NA TO.... DA JE ZENA NJEGOVO VLASNISTVO,
KAD KUR'AN GOVORI TOTALNO NESTO POTPUNO DRUGO I DRUGACIJE....
Jos vise sam se zacudio.... i sad sam zacudjen....
sto nista ne mogu pronaci, i jos nisam pronasao da je napisano.... sta u stvari Kur'an govori u vezi toga....?
U istrazivanju sam naisao na jednog, kako tu stoji napisano... "velikog islamskog ucenjaka" koji je bas doslovno ovako o tome napisao.
"...da se on pita, naredio bi zenama da klanjaju muskarcima..."
U prvom momentu nisam mogao vjerovati sta sam procitao...... pomislio sam da haluciniram.
Svugdje je prepuno ovakvih "mozdanih ringispila"........ sve od islamskih ucenjaka... i to sve i jedan nekakav veliki.
Jedna.... koliko znam jos nigdje ne napisana "prica" je.... (nigdje osim Kur'ana)
da se ovo " sve vuce...." od nastanka ljudi....
.
.. nastavit ce se.... mozda....
a mozda i nece....
COVJEK I ZENA - ZENA I COVJEK: ... jednakost razlicitosti.... razlicitih jednakosti.
E sad... u tom nekom mom istrazivanju... odavno se ovo kod mene "prokuhavalo i iskuhavalo" ..... izgori pa ponovo....
Najgore je sto tu vazda nesto nedostaje............
i to vazda bas ona neka trunkica koja sve to povezuje, sklapa i sastavlja u bilo kakvo... ikakvo razumjevanje....
U svemu tome ima jedno najjednostavnije jednostavno pitanje.......... ni vise ni manje vec samo jedno pitanje.
AKO SE RAZLICITI SPOLOVI PRIVLACE, ZASTO UNISTAVAJU JEDNO DRUGOG ????
Narocito bracni parovi koji vec imaju neki svoj zajednicki vremenski zivot...
i svasta nesto zajednicko sto je doslo od njih dvoje.... u tom njihovom zivotnom vremenu....
da se tek tako uniste i usput uniste jos svasta svega i svacega.
Kad se bilo sta unisti.... nikad se to vise ne moze ni povratiti... ni vratiti... toga jednostavno nema vise... to je kraj sve te price.
Kad se bilo sta pokvari... ako se hoce, moze se i popraviti.....
Znaci da se sve vrti oko hoce nece.....
E sad... ima ona stara sve svjetska sve narodna... svih naroda i svih ljudi.... i prijasnjih i sadasnjih i buducih.
Nemoj da predjes granicu iza koje se nikad ne mozes vratit...... tamo se nema nista popravit.
Covjek i zena... u vezi toga svasta sam od svakog nesto procitao i vise puta ponesto pojedinacno iscitavao... vise puta.
Da to odmah skroz skratim... nisam nigdje nista pronasao osim samo iz suplje u suplju do besvjesti i nesvjesti... i sve tako u krug.
Kur'an.... o svemu tome govori totalno dugacije od svega sto je "danas" napisano.... i receno.
LJUDI - MUSKO ZENSKO..... LJUDI - ZENSKO MUSKO.......
Prvo:.... u Kur'anu su dva pravca jednog te istog smjera...
Drugo:.... Kur'an nikad nigdje ne razdvaja ni jedan pravac od bilo kojeg drugog, jer je sve u istom smjeru.
Sedam Harfova na kojima je objavljen Kur'an bas o tome govore... i to se stalno non-stop ponavlja u cijelom Kur'anu.
U Kur'anu je Sedam Harfovskih svestranih jednakosti u svim svakakvim razlicitim pravcima...... svega i svacega.
U Kur'anu je Sedam Harfovskih svestranih razlicitosti u svim jednakostima svih svakakvih pravaca..... svega i svacega.
U Kur'anu je SVE stalno non-stop u istom Sedam Harfovskom smjeru.... i tu u stvari uopste nema ikakvog pravca.
Ovo SVE... se stalno non-stop ponavlja kroz cijeli Kur'an....... odakle se god iz Kur'ana krene...
Drugim rijecima.... Kur'anski Smjer je uvjek isti........... i nikad se nigdje ne mijenja.
Jedno od razumijevanja Sedam Harfova na kojima je objavljen Kur'an....
je povezanost svih tih Sedam Harfova sa svim drugim Harfovima izmedju njih....
Ovo se ne odnosi samo na ljude..... vec se odnosi na sve.
OVO SVE ZNACI NI MANJE NI VISE ...VEC SVE.... I TO SVE OD SVEGA SVE.
ISLAM KUR'AN - KUR'AN ISLAM
Na vise mjesta sam procitao, a tako su mi i neki odgovarali... a i vi ste vjerovatno culi nesto slicno tako......
..... da je Covjek Ogledalo Zeni i da je Zena Ogledalo Covjeku...
Radi se o tome da Kur'an govori o SVEMU....
a ljudi pripadaju svemu tome.... isto kao i sto sve pripada jedno drugom...
sto znaci da je SVACIJE OGLEDALO PUNO PUNO VECE....
Uvjek sam se pitao, pitam se i sada dok ovo pisem...
KAKO JE MUSKO UOPSTE NADOSLO NA TO.... DA JE ZENA NJEGOVO VLASNISTVO,
KAD KUR'AN GOVORI TOTALNO NESTO POTPUNO DRUGO I DRUGACIJE....
Jos vise sam se zacudio.... i sad sam zacudjen....
sto nista ne mogu pronaci, i jos nisam pronasao da je napisano.... sta u stvari Kur'an govori u vezi toga....?
U istrazivanju sam naisao na jednog, kako tu stoji napisano... "velikog islamskog ucenjaka" koji je bas doslovno ovako o tome napisao.
"...da se on pita, naredio bi zenama da klanjaju muskarcima..."
U prvom momentu nisam mogao vjerovati sta sam procitao...... pomislio sam da haluciniram.
Svugdje je prepuno ovakvih "mozdanih ringispila"........ sve od islamskih ucenjaka... i to sve i jedan nekakav veliki.
Jedna.... koliko znam jos nigdje ne napisana "prica" je.... (nigdje osim Kur'ana)
da se ovo " sve vuce...." od nastanka ljudi....
.
.. nastavit ce se.... mozda....
a mozda i nece....
- Bostan
- Sitna buranija

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 12 times
Zanimljiv video uredak na temu hayala, kretivne imaginacije u filozofiji Ibn Arabija
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

Kur'anski ADEM
Kur'an kad govori o Ademu... govori o samo jednoj od obznana kojom je Bog Obznanjen u Kur'anu.
Uz obznanu Adem... govori i o svim drugim obznanama.... da su sve obznane od jedne Cjelokupne Bozije Obznane.
Kur'an o sebi govori da je samo jedna od obznana... iz Cjelokupnosti svih Bozijih Obznana.....
... da se sve obznane nalaze u svim obznanama.... kao sto Kur'an ima sve obznane... tako i sve obznane imaju Kur'an.
Kur'an o sebi nigdje ne govori da je prva... ili zadnja.... Bozija Obznana.....
nigdje ne govori da je bilo koja obznana prva... ili zadnja... Bozija Obznana...
Kur'an kroz cijeli govor... govori da je svaka obznana stalna Bozija Obznana iz Jedne Cjelokupne Bozije Obznane.
Kur'an govori i o svemu i svacemu... izmedju svacega i svega...
.... o svim razlicitostima ocitovanja svih obznana..... u svim pojedinacnostima svake pojedinacne obznane.....
.... o svim razlicitostima ocitovanja obznana u cijelosti.... Jedne Bozije Obznane...
.... govori i o svim razlicitosti spoznavanja svih spoznaja u svim pojedinacnostima svake pojedinacne spoznaje...
.... i o svim razlicitostima spoznavanja svih spoznaja u cijelosti Jedne Bozije Spoznaje... Jedne Bozije Obznane.
Ima jedna "Kur'anska prica..."
Kad su upitali Kur'an... kako se BOG OBZNANIO... ?
odgovorio im:... samo onako kako je On svakom dao da se vidi...
Kad su upitali... kako se BOG spoznaje...?
odgovorio im:... upitajte BOGA, ne pitajte mene.
ISLAM - KUR'AN.... KUR'AN - ISLAM
odoh na kahvu...... nastavit ce se....
a mozda nece...
Kur'an kad govori o Ademu... govori o samo jednoj od obznana kojom je Bog Obznanjen u Kur'anu.
Uz obznanu Adem... govori i o svim drugim obznanama.... da su sve obznane od jedne Cjelokupne Bozije Obznane.
Kur'an o sebi govori da je samo jedna od obznana... iz Cjelokupnosti svih Bozijih Obznana.....
... da se sve obznane nalaze u svim obznanama.... kao sto Kur'an ima sve obznane... tako i sve obznane imaju Kur'an.
Kur'an o sebi nigdje ne govori da je prva... ili zadnja.... Bozija Obznana.....
nigdje ne govori da je bilo koja obznana prva... ili zadnja... Bozija Obznana...
Kur'an kroz cijeli govor... govori da je svaka obznana stalna Bozija Obznana iz Jedne Cjelokupne Bozije Obznane.
Kur'an govori i o svemu i svacemu... izmedju svacega i svega...
.... o svim razlicitostima ocitovanja svih obznana..... u svim pojedinacnostima svake pojedinacne obznane.....
.... o svim razlicitostima ocitovanja obznana u cijelosti.... Jedne Bozije Obznane...
.... govori i o svim razlicitosti spoznavanja svih spoznaja u svim pojedinacnostima svake pojedinacne spoznaje...
.... i o svim razlicitostima spoznavanja svih spoznaja u cijelosti Jedne Bozije Spoznaje... Jedne Bozije Obznane.
Ima jedna "Kur'anska prica..."
Kad su upitali Kur'an... kako se BOG OBZNANIO... ?
odgovorio im:... samo onako kako je On svakom dao da se vidi...
Kad su upitali... kako se BOG spoznaje...?
odgovorio im:... upitajte BOGA, ne pitajte mene.
ISLAM - KUR'AN.... KUR'AN - ISLAM
odoh na kahvu...... nastavit ce se....
a mozda nece...
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

O spoznajama...
Kur'an govori da ni jedna spoznaja nema da je bez obznane... kao sto ni jedna obznana nema da je bez spoznaje...
Ovo je "ono..." kad je Muhammed savs prije nego sto ce preseliti,
na svom oprostajnom govoru... na kraju govora tri puta upitao... "Jesam li vam dostavio?"
Tad su Ashabi sva tri puta odgovorili "da je sve dostavio."
E sad... ova Tri Pitanja i Tri Odgovora.... su u Kur'anu jedna od najvaznijih pitanja i odgovora.
U njima je sadrzan citav Kur'an sa svim Obznanama i svim Spoznajama.
Obznana (Muhammed) prvo pita zajedno sve obznane (Ashabe) je li sve dostavljeno...?
Spoznaja (Muhammed) drugo pita zajedno sve spoznaje (Ashabe) je li sve dostavljeno...?
Obznana i Spoznaja (Muhammed) trece pita zajedno sve obznane i sve spoznaje (Ashabe) je li sve dostavljeno...?
Na sva Tri Pitanja i pojedinacno i sve zajedno... sve obznane i sve spoznaje (Ashabi) su odgovorili da je sve dostavljeno.
Muhammed i Ashabi se protezu kroz citav Kur'an.
Kur'an za sebe govori da ga je donio Muhammed i predao Ashabima, i da su ga Ashabi predali svima....
E sad... ko su meleci... ko su dzini......?
"Danas" kad o tome citamo sta je sve napisano.... Kur'an o tome govori sve potpuno drugacije..
Kur'an kad o tome govori.............
govori da sve i svasta ima i svoju "licnu" i Obznanu i Spoznaju, na kojima je sve i svako "licno" i sve obznanjen i sve spoznajan...,
Drugim rijecima...
i muha ima svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim i obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
i svinja ima svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
i pas i macka i mis imaju svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
i ruza i korov i trava, i kruska i tresnja... i lav i krokodil... i vrabac i vrana i crvendac...i brda i doline, stijene i kamenice... i pijesak....
i dasak vjetra i oluja, i rosa i svaka kapljica vode, i Zemlja i Mjesec i citav Svemir..................
ima svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje...
U ovo sve zajedno spadaju i meleci i dzini.. sa svim "licnim" obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje.
I mi zajedno sa svime i svacemu imamo svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
SVE IMA OBZNANU JEDNE OBZNANE I SPOZNAJU JEDNE SPOZNAJE
E sad... po "danasnjem kad citas sta je sve napisano".... ispada da samo mi (ljudi) imamo Bozije poslanike...
dok Kur'an govori da nema niko i nista.... da nije obznana cjelokupne obznane sa spoznajom cjelokupne spoznaje...
Ko su sejtani... i sve drugo u tome...?
Sejtan je u stvari sejtanluk (raznolikost svakolikog ponasanja)...
i odnosi se samo na "ponasanja" bilo cega i bilo koga.. u bilo kojoj obznani i bilo kojoj spoznaji u cjelokupnosti... svega i svacega.
I mi (ljudi) zajedno i sa melecima i dzinima i sa sve i svasta u cjeloj cjelokupnosti.... spadamo u to.
Kur'an o tome govori... "kad precizira vise pravaca istog smjera svake obznane... iz razlicitosti svake spoznaje.."
Tu Kur'an govori o dzennetu i dzehennemu... i sta je to... i zasto je to... i o cemu se tu radi...
"Danas...." sve sto je o tome napisano.... Kur'an o tome tako nista nigdje ne spominje...
.....o tome u nekom od nastavaka... ako do toga dodjem......
Ovo da bi se razumjelo... obratite paznju na "sedamharfovsku objavu Kur'ana"
Ima Jedan Harf Cjelokupne Obznane i Cjelokupne Spoznaje....
koji je sve to "dostavio..." u Dva Harfa....
a ta Dva Harfa sve su to "dostavili..." u Cetiri Harfa...
od ta Cetriri Harfa... sve je to "dostavljeno..." svim drugim Harfovima...
sto znaci da svaki HARF uz svoju "licnu" obzanu i spoznaju, ima I sve druge i obznane i spoznaje... iz Jedne Cjelokupne i Obznane i Spoznaje...
koji sve vode u JEDNU OBZNANU I JEDNU SPOZNAJU.
Kur'an govori da se svaka Obznana i svaka Spoznaja nalazi u sedmoharfovskoj Kur'anskoj objavi...
koje se sve mogu i vidjeti i upoznati i spoznati.... zivjeti i prozivjeti....
Zato se kaze... kreni od sebe............. (ali stalno i samo sa svojom "glavom")
Ovo su ta... za sto "danas" kazu da su kiraeti...
to su sedmoharfovske (CJELOKUPNE OBZNANE I SPOZNAJE) OBJAVE BOGA U KUR'ANU...
Tri pitanja... Tri Odgovora...
... nastavit ce se... a mozda nece.
Kur'an govori da ni jedna spoznaja nema da je bez obznane... kao sto ni jedna obznana nema da je bez spoznaje...
Ovo je "ono..." kad je Muhammed savs prije nego sto ce preseliti,
na svom oprostajnom govoru... na kraju govora tri puta upitao... "Jesam li vam dostavio?"
Tad su Ashabi sva tri puta odgovorili "da je sve dostavio."
E sad... ova Tri Pitanja i Tri Odgovora.... su u Kur'anu jedna od najvaznijih pitanja i odgovora.
U njima je sadrzan citav Kur'an sa svim Obznanama i svim Spoznajama.
Obznana (Muhammed) prvo pita zajedno sve obznane (Ashabe) je li sve dostavljeno...?
Spoznaja (Muhammed) drugo pita zajedno sve spoznaje (Ashabe) je li sve dostavljeno...?
Obznana i Spoznaja (Muhammed) trece pita zajedno sve obznane i sve spoznaje (Ashabe) je li sve dostavljeno...?
Na sva Tri Pitanja i pojedinacno i sve zajedno... sve obznane i sve spoznaje (Ashabi) su odgovorili da je sve dostavljeno.
Muhammed i Ashabi se protezu kroz citav Kur'an.
Kur'an za sebe govori da ga je donio Muhammed i predao Ashabima, i da su ga Ashabi predali svima....
E sad... ko su meleci... ko su dzini......?
"Danas" kad o tome citamo sta je sve napisano.... Kur'an o tome govori sve potpuno drugacije..
Kur'an kad o tome govori.............
govori da sve i svasta ima i svoju "licnu" i Obznanu i Spoznaju, na kojima je sve i svako "licno" i sve obznanjen i sve spoznajan...,
Drugim rijecima...
i muha ima svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim i obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
i svinja ima svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
i pas i macka i mis imaju svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
i ruza i korov i trava, i kruska i tresnja... i lav i krokodil... i vrabac i vrana i crvendac...i brda i doline, stijene i kamenice... i pijesak....
i dasak vjetra i oluja, i rosa i svaka kapljica vode, i Zemlja i Mjesec i citav Svemir..................
ima svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje...
U ovo sve zajedno spadaju i meleci i dzini.. sa svim "licnim" obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje.
I mi zajedno sa svime i svacemu imamo svoju "licnu" i obznanu i spoznaju u svim obznanama i spoznajama... cjelokupne i obznane i spoznaje,
SVE IMA OBZNANU JEDNE OBZNANE I SPOZNAJU JEDNE SPOZNAJE
E sad... po "danasnjem kad citas sta je sve napisano".... ispada da samo mi (ljudi) imamo Bozije poslanike...
dok Kur'an govori da nema niko i nista.... da nije obznana cjelokupne obznane sa spoznajom cjelokupne spoznaje...
Ko su sejtani... i sve drugo u tome...?
Sejtan je u stvari sejtanluk (raznolikost svakolikog ponasanja)...
i odnosi se samo na "ponasanja" bilo cega i bilo koga.. u bilo kojoj obznani i bilo kojoj spoznaji u cjelokupnosti... svega i svacega.
I mi (ljudi) zajedno i sa melecima i dzinima i sa sve i svasta u cjeloj cjelokupnosti.... spadamo u to.
Kur'an o tome govori... "kad precizira vise pravaca istog smjera svake obznane... iz razlicitosti svake spoznaje.."
Tu Kur'an govori o dzennetu i dzehennemu... i sta je to... i zasto je to... i o cemu se tu radi...
"Danas...." sve sto je o tome napisano.... Kur'an o tome tako nista nigdje ne spominje...
.....o tome u nekom od nastavaka... ako do toga dodjem......
Ovo da bi se razumjelo... obratite paznju na "sedamharfovsku objavu Kur'ana"
Ima Jedan Harf Cjelokupne Obznane i Cjelokupne Spoznaje....
koji je sve to "dostavio..." u Dva Harfa....
a ta Dva Harfa sve su to "dostavili..." u Cetiri Harfa...
od ta Cetriri Harfa... sve je to "dostavljeno..." svim drugim Harfovima...
sto znaci da svaki HARF uz svoju "licnu" obzanu i spoznaju, ima I sve druge i obznane i spoznaje... iz Jedne Cjelokupne i Obznane i Spoznaje...
koji sve vode u JEDNU OBZNANU I JEDNU SPOZNAJU.
Kur'an govori da se svaka Obznana i svaka Spoznaja nalazi u sedmoharfovskoj Kur'anskoj objavi...
koje se sve mogu i vidjeti i upoznati i spoznati.... zivjeti i prozivjeti....
Zato se kaze... kreni od sebe............. (ali stalno i samo sa svojom "glavom")
Ovo su ta... za sto "danas" kazu da su kiraeti...
to su sedmoharfovske (CJELOKUPNE OBZNANE I SPOZNAJE) OBJAVE BOGA U KUR'ANU...
Tri pitanja... Tri Odgovora...
... nastavit ce se... a mozda nece.
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

(nesto uopsteno, jednostavnije... neki osnovni uvod...)
Sta Kur'an govori....
o melecima... o dzinnima.... o sejtanlucima.... o dzennetu i dzehennemu...
Kur'an kad govori o melecima...
govori i u jednini svih mnozina... i kao donosilac... i kao primalac... i kao prenosilac
govori i u mnozinama svih jednina... i kao donosioci... i kao primaoci... i kao prenosioci
(govori i u drugim znacenjima... ali to cemo sad preskociti)
Kur'an kad govori o dzinnima....
govori u cjelokupnom sveopstem "smislu" i kao jednina... i kao mnozina
za "smisao" sve izvrsilac... i za "smisao" sve izvrsioci...
(Govori i na nacine drugacijeg "smisla"... i to cemo sad preskociti...)
Kur'an kad govori o sejtan... sejtani... sejtanluk... sejtanluci...
govori da ovo nista nije isto... da se ovdje nista ne odnosi na isto, i da je ovo sve potpuno razlicito u svemu i svacemu...
Govori da su to...
ili da je cjelokupna suprotnost u desavanjima.. iz svih cjelokupnih spoznajnih dogadjanja.. od... ili iz.... cjelokupnosti svih obznana...
ili da su djelomicne.. ili potpune suprotnosti pojedinacnih odnosa.. bilo koje pojedinacne spoznaje.. od... ili iz... bilo koje pojedinacne obznane.
Kur'an kad govori o dzennetu i dzehennemu...
govori da je nekad dzennet samo iz dzenneta... (dzennetski dzennet)
govori da je nekad dzehennem samo iz dzehennema... (dzehennemski dzehennem)
govori da je nekad dzennet iz dzehennema... (dzennetski dzehennem)
govori da je nekad dzehennem iz dzenneta... (dzehennemski dzennet)
(Govori i kad je i zasto je to tako... i to cemo preskociti)
Kur'an govori da su i dzennet i dzehennem jedno u drugom....
i za sebe govori da je on i jedno i drugo... sa svime i svacemu i u jednom i u drugom.
Kur'an i meleke... i dzinne... i sejtanluke... i dzennet i dzehennem...
zaokruzuje i u pojedinacnost i u cjelokupost... i svih obznana i svih spoznaja.... "u sve pravce istog smjera...."
nikad ne razdvajajuci ili odvajajuci na bilo koji nacin... nista od svega i svacega... ni samog sebe...
E sad... ovo se nista ne moze razumjeti bez spoznavanja.... i spoznaje samog sebe.
Kur'an sam o sebi govori da je i obznana i spoznaja... i samog sebe
i da je i obznana i spoznaja svih obznana i svih spoznaja svega i svacega...
Kao sto svaka obznana govori i o samoj sebi.... tako isto govori i o svim drugim obznanama...
Kao sto svaka spoznaja govori i o samoj sebi... tako isto govori i o svim drugim spoznajama...
Kao sto se meleci.. dzinni.. sejtanluci.. dzennet i dzehennem.. i sve i svasta nalazi u Cijelom Kur'anu,
tako isto se i u melecima.. i u dzinnima.. i u sejtanlucima.. i u dzennetima i u dzehennemima.. i u sve i u svasta nalazi Cijeli Kur'an.
Tako je sve potpuno isto i kod nas... (ljudi)
.... nastavit ce se... a mozda nece.
Sta Kur'an govori....
o melecima... o dzinnima.... o sejtanlucima.... o dzennetu i dzehennemu...
Kur'an kad govori o melecima...
govori i u jednini svih mnozina... i kao donosilac... i kao primalac... i kao prenosilac
govori i u mnozinama svih jednina... i kao donosioci... i kao primaoci... i kao prenosioci
(govori i u drugim znacenjima... ali to cemo sad preskociti)
Kur'an kad govori o dzinnima....
govori u cjelokupnom sveopstem "smislu" i kao jednina... i kao mnozina
za "smisao" sve izvrsilac... i za "smisao" sve izvrsioci...
(Govori i na nacine drugacijeg "smisla"... i to cemo sad preskociti...)
Kur'an kad govori o sejtan... sejtani... sejtanluk... sejtanluci...
govori da ovo nista nije isto... da se ovdje nista ne odnosi na isto, i da je ovo sve potpuno razlicito u svemu i svacemu...
Govori da su to...
ili da je cjelokupna suprotnost u desavanjima.. iz svih cjelokupnih spoznajnih dogadjanja.. od... ili iz.... cjelokupnosti svih obznana...
ili da su djelomicne.. ili potpune suprotnosti pojedinacnih odnosa.. bilo koje pojedinacne spoznaje.. od... ili iz... bilo koje pojedinacne obznane.
Kur'an kad govori o dzennetu i dzehennemu...
govori da je nekad dzennet samo iz dzenneta... (dzennetski dzennet)
govori da je nekad dzehennem samo iz dzehennema... (dzehennemski dzehennem)
govori da je nekad dzennet iz dzehennema... (dzennetski dzehennem)
govori da je nekad dzehennem iz dzenneta... (dzehennemski dzennet)
(Govori i kad je i zasto je to tako... i to cemo preskociti)
Kur'an govori da su i dzennet i dzehennem jedno u drugom....
i za sebe govori da je on i jedno i drugo... sa svime i svacemu i u jednom i u drugom.
Kur'an i meleke... i dzinne... i sejtanluke... i dzennet i dzehennem...
zaokruzuje i u pojedinacnost i u cjelokupost... i svih obznana i svih spoznaja.... "u sve pravce istog smjera...."
nikad ne razdvajajuci ili odvajajuci na bilo koji nacin... nista od svega i svacega... ni samog sebe...
E sad... ovo se nista ne moze razumjeti bez spoznavanja.... i spoznaje samog sebe.
Kur'an sam o sebi govori da je i obznana i spoznaja... i samog sebe
i da je i obznana i spoznaja svih obznana i svih spoznaja svega i svacega...
Kao sto svaka obznana govori i o samoj sebi.... tako isto govori i o svim drugim obznanama...
Kao sto svaka spoznaja govori i o samoj sebi... tako isto govori i o svim drugim spoznajama...
Kao sto se meleci.. dzinni.. sejtanluci.. dzennet i dzehennem.. i sve i svasta nalazi u Cijelom Kur'anu,
tako isto se i u melecima.. i u dzinnima.. i u sejtanlucima.. i u dzennetima i u dzehennemima.. i u sve i u svasta nalazi Cijeli Kur'an.
Tako je sve potpuno isto i kod nas... (ljudi)
.... nastavit ce se... a mozda nece.
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

Sad cemo se ovdje malo zaustavit sa ovim sto sam do sada napisao...
jer da bi nastavio da od ovoga bilo sta napisem.... prvo je potrebno procitati ovo.....
"Danasnji Arapski jezik" i Kur'anski Jezik... ne da nisu isti... vec nisu ni blizu jedan drugom... a kamoli da su ikako priblizni ili imalo slicni.
"Danas..." su to totalno razliciti jezici u svemu i svacemu u svakom smislu, zamisli, podmisli.......................
"Danasnji" Arapski jezik su kombinacije rijeci iz Arapskih jezicnih rijecnih korjenova... kojima su ljudi govorili u vremenima prije Kur'ana....
od kojih su "....danas" dobivene druge rijeci iz tih rijecnih korjenova...
koje su prije "korjenovanja..." i znacile i oznacavale Kur'anski Jezik...
Prolaskom vremena..... "korjenovanog rijecnog jezicnog vremena do danas"... danasnje rijeci i jezik nemaju nista sa Kur'anom.
"Danasnji Arapski korjenovani" jezik je predstavljen kao da je Kur'anski Jezik...
a ne korjenovane rijeci iz samih prijasnih jezika za komunikaciju izmedju ljudi... koji su prije zivjeli...
i tako se "danas" iz tih korjenovanih rijeci prevodi Kur'an na bilo koji jezik...
E sad.... radi se o tome da je arapski jezik kao i bilo koji drugi jezik... podlozan svim promjenama kao i svaki bilo koji jezik...
napravljen iz ljudskih medjusobnih komunikacija kojim ljudi izmedju sebe komuniciraju... sporazumijevaju se...
dok je Kur'an je sastavljen od NEPROLAZNIH HARFOVA... KOJIMA KUR'AN GOVORI, PRICA, OBJASNJAVA ...
Drugim rijecima:
Kur'an ima sve jezike... ne samo nase (ljudske) i lahko se sporazumjeva sa svime i svacemu... pa tako i sa nama (ljudima)...
bez ikakvih "rijecnih korjenova...." da bi napravio bilo ikakve rijeci... da bi bilo sta govorio.. objasnio... rekao...
"DANAS" imamo prevode Kur'ana sa ljudskog korjenovanog jezika... na ljudske korjenovane jezike...
umjesto KUR'ANSKE HARFOVSKE PREVODE na bilo koji ljudski jezik... (nema ni na arapskom jeziku)
Ako pogledate danasnje prevode Kur'ana na bilo kojoj strani svijeta... svih ljudskih jezika...
vidjet ce te da su svi prevodi razliciti... dok su HARFOVI SVUGDJE POTPUNO ISTI....
Ovaj post iznad... prije ovoga posta... je napisan iz Kur'ana, a ne iz korjenovanog bilo kojeg jezika....
Ako ovo sto sam napisao niste razumjeli... necete razumjeti nista ni od onoga sto cu dalje napisati...
KUR'AN sadrzi Kur'an... pa sadrzi Kur'anski Kur'an... pa sadrzi Kur'an Kur'anskog Kur'ana...
a ovo sto dalje slijedi.......... dolazi iz toga...
nastavit ce se...mozda...... a mozda nece...
jer da bi nastavio da od ovoga bilo sta napisem.... prvo je potrebno procitati ovo.....
"Danasnji Arapski jezik" i Kur'anski Jezik... ne da nisu isti... vec nisu ni blizu jedan drugom... a kamoli da su ikako priblizni ili imalo slicni.
"Danas..." su to totalno razliciti jezici u svemu i svacemu u svakom smislu, zamisli, podmisli.......................
"Danasnji" Arapski jezik su kombinacije rijeci iz Arapskih jezicnih rijecnih korjenova... kojima su ljudi govorili u vremenima prije Kur'ana....
od kojih su "....danas" dobivene druge rijeci iz tih rijecnih korjenova...
koje su prije "korjenovanja..." i znacile i oznacavale Kur'anski Jezik...
Prolaskom vremena..... "korjenovanog rijecnog jezicnog vremena do danas"... danasnje rijeci i jezik nemaju nista sa Kur'anom.
"Danasnji Arapski korjenovani" jezik je predstavljen kao da je Kur'anski Jezik...
a ne korjenovane rijeci iz samih prijasnih jezika za komunikaciju izmedju ljudi... koji su prije zivjeli...
i tako se "danas" iz tih korjenovanih rijeci prevodi Kur'an na bilo koji jezik...
E sad.... radi se o tome da je arapski jezik kao i bilo koji drugi jezik... podlozan svim promjenama kao i svaki bilo koji jezik...
napravljen iz ljudskih medjusobnih komunikacija kojim ljudi izmedju sebe komuniciraju... sporazumijevaju se...
dok je Kur'an je sastavljen od NEPROLAZNIH HARFOVA... KOJIMA KUR'AN GOVORI, PRICA, OBJASNJAVA ...
Drugim rijecima:
Kur'an ima sve jezike... ne samo nase (ljudske) i lahko se sporazumjeva sa svime i svacemu... pa tako i sa nama (ljudima)...
bez ikakvih "rijecnih korjenova...." da bi napravio bilo ikakve rijeci... da bi bilo sta govorio.. objasnio... rekao...
"DANAS" imamo prevode Kur'ana sa ljudskog korjenovanog jezika... na ljudske korjenovane jezike...
umjesto KUR'ANSKE HARFOVSKE PREVODE na bilo koji ljudski jezik... (nema ni na arapskom jeziku)
Ako pogledate danasnje prevode Kur'ana na bilo kojoj strani svijeta... svih ljudskih jezika...
vidjet ce te da su svi prevodi razliciti... dok su HARFOVI SVUGDJE POTPUNO ISTI....
Ovaj post iznad... prije ovoga posta... je napisan iz Kur'ana, a ne iz korjenovanog bilo kojeg jezika....
Ako ovo sto sam napisao niste razumjeli... necete razumjeti nista ni od onoga sto cu dalje napisati...
KUR'AN sadrzi Kur'an... pa sadrzi Kur'anski Kur'an... pa sadrzi Kur'an Kur'anskog Kur'ana...
a ovo sto dalje slijedi.......... dolazi iz toga...
nastavit ce se...mozda...... a mozda nece...
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 29190 times
- Been thanked: 7888 times
@zvrk, svidja mi se kako razmisljas svojom glavom i tabiris...
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

[Veca] @zvrk, svidja mi se kako razmisljas svojom glavom i tabiris... [/quote]
Haj da to ovako nekako napisem...
Kako ispasti fin tamo gdje nista ne valja.... jer se meni uopste nista ne svidja od ovoga sto ovo pisem.
Iza se kriju totalno ruzne stvari "ispiranja mozga na sve strane..." i to od onih.. od kojih to uopste nikad tako nesto nisam ocekivao...
sto me je blago od najblazeg najblaze nekako receno "totalno pravo puklo..." pa sad tek samo nesto pisem o tome...
Znaci da mi razlog pisanja nije iz ikakve pozitive.... vec iz totalne negative...
E sad... sa druge strane drago mi je sto ti se svidja... bilo bi mi jos draze da svi ovo sve pronadjete u Kur'anu....
ali meni... uopste se ne radi o tome...
vec se radi da se izbjegnu manipulacije kojima sam ja bio izmanipulisan.... max total od svih total totala... totalno na svim stranama..
a treba "glavu pri kakvoj takvoj bilo kako u pameti sacuvat"
Zato ako ovo... neko bilo ko... pocne razumijevat o cemu pisem... ako BOG da,
... sto se mene tice nek to zadrzi za sebe...
Sad da dodam nesto na ovo sve sto sam do sada napisao...
Ovo uopste nije Prevod Kur'ana na ikakav nacin... nemojte se prevariti.
Ovo je "samo nesto iz Kur'ana..." o cemu Kur'an u stvari govori, objasnjava, prica... i nema nista sa bilo kakvim Prevodom.
Prevod Kur'ana.... bilo cega... je "nesto..." sto danas uopste na ikakav nacin... nigdje necete pronaci...
i to je "nesto..." sto uopste ne slici na ista sto danas mozete procitati... bilo sta o Islamu i Kur'anu.
Ovo sto pisem... moze se reci da je tek samo "nesto" u smjeru otkrivanja Prevoda Kur'ana.
U stvari o ovome se radi... "ovo je tek razvaljivanje katancinaaa sa kojima su zakatancili Prevod Kur'ana"
pa onda ide "razvaljivanje i bacanje lancinaaa kojima je to sve svezano..."..
pa onda ide svasta nesto.... AKO BOG DA
daleko je do toga... pa mozda nece ni biti... a mozda i hoce...
sad je ovako kako je.... i nije nikako nimalo drugacije....
... nastavit ce se... a mozda i nece
odoh laganini na kahvu...
Haj da to ovako nekako napisem...
Kako ispasti fin tamo gdje nista ne valja.... jer se meni uopste nista ne svidja od ovoga sto ovo pisem.
Iza se kriju totalno ruzne stvari "ispiranja mozga na sve strane..." i to od onih.. od kojih to uopste nikad tako nesto nisam ocekivao...
sto me je blago od najblazeg najblaze nekako receno "totalno pravo puklo..." pa sad tek samo nesto pisem o tome...
Znaci da mi razlog pisanja nije iz ikakve pozitive.... vec iz totalne negative...
E sad... sa druge strane drago mi je sto ti se svidja... bilo bi mi jos draze da svi ovo sve pronadjete u Kur'anu....
ali meni... uopste se ne radi o tome...
vec se radi da se izbjegnu manipulacije kojima sam ja bio izmanipulisan.... max total od svih total totala... totalno na svim stranama..
a treba "glavu pri kakvoj takvoj bilo kako u pameti sacuvat"
Zato ako ovo... neko bilo ko... pocne razumijevat o cemu pisem... ako BOG da,
... sto se mene tice nek to zadrzi za sebe...
Sad da dodam nesto na ovo sve sto sam do sada napisao...
Ovo uopste nije Prevod Kur'ana na ikakav nacin... nemojte se prevariti.
Ovo je "samo nesto iz Kur'ana..." o cemu Kur'an u stvari govori, objasnjava, prica... i nema nista sa bilo kakvim Prevodom.
Prevod Kur'ana.... bilo cega... je "nesto..." sto danas uopste na ikakav nacin... nigdje necete pronaci...
i to je "nesto..." sto uopste ne slici na ista sto danas mozete procitati... bilo sta o Islamu i Kur'anu.
Ovo sto pisem... moze se reci da je tek samo "nesto" u smjeru otkrivanja Prevoda Kur'ana.
U stvari o ovome se radi... "ovo je tek razvaljivanje katancinaaa sa kojima su zakatancili Prevod Kur'ana"
pa onda ide "razvaljivanje i bacanje lancinaaa kojima je to sve svezano..."..
pa onda ide svasta nesto.... AKO BOG DA
daleko je do toga... pa mozda nece ni biti... a mozda i hoce...
sad je ovako kako je.... i nije nikako nimalo drugacije....
... nastavit ce se... a mozda i nece
odoh laganini na kahvu...
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
hajde, hajde na kahvu, evo i ja sam sebi umutila
skuzila sam ja tebe o cemu se radi, zato sam to gore i napisala.
skuzila sam ja tebe o cemu se radi, zato sam to gore i napisala.
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

Kur'an kad "detaljnije" objasnjava sve i svasta...nikad ne odvaja nikog i nista od bilo cega...
vec sve stavlja i zaokruzuje u Jedninu.... ne spominjuci nikakvu mnozinu... osim kad govori o redu mjesta gdje se bilo sta nalazi..
Drugim rijecima govori da je sva mnozina redova... iz Jednine Jednog Reda odakle je sve poredano...
u svoj Jedinstveni Red iz bilo koje mnozine bilo kojih redova... DA JE TO SVE JEDAN RED.
Trecim rijecima govori... da se i mi kao (ljudi) ne odvajamo ni iz jednog reda iz bilo kojeg reda... JEDNINE.
vec da sa svime i svacemu spadamo u mnozinu redova... JEDNOG REDA.
Cetvrtim rijecima govori da upoznavanje bilo kojeg reda... vodi do upoznavanja kako samog sebe tako i svega i svacega...
koje upoznavanje... sve dovodi do upoznavanja JEDNINE
gdje kad objasnjava detalje... govori da smo svi jednina u jednini koja dolazi iz JEDNINE.
Zato se kaze... ako upoznas sebe... preko sebe upoznat ces sve.
nastavit ce se.... a mozda i nece.
vec sve stavlja i zaokruzuje u Jedninu.... ne spominjuci nikakvu mnozinu... osim kad govori o redu mjesta gdje se bilo sta nalazi..
Drugim rijecima govori da je sva mnozina redova... iz Jednine Jednog Reda odakle je sve poredano...
u svoj Jedinstveni Red iz bilo koje mnozine bilo kojih redova... DA JE TO SVE JEDAN RED.
Trecim rijecima govori... da se i mi kao (ljudi) ne odvajamo ni iz jednog reda iz bilo kojeg reda... JEDNINE.
vec da sa svime i svacemu spadamo u mnozinu redova... JEDNOG REDA.
Cetvrtim rijecima govori da upoznavanje bilo kojeg reda... vodi do upoznavanja kako samog sebe tako i svega i svacega...
koje upoznavanje... sve dovodi do upoznavanja JEDNINE
gdje kad objasnjava detalje... govori da smo svi jednina u jednini koja dolazi iz JEDNINE.
Zato se kaze... ako upoznas sebe... preko sebe upoznat ces sve.
nastavit ce se.... a mozda i nece.
- Veca
- Uvijek slobodna!

jah, samo to treba skontati i zaroniti u samog sebe, mnogi ne znaju ni plivati, kamo li roniti.............a ko ce uz to vikati "vid mu glove
itd. itd. itd.
-
zvrk
- Poneki mu pročitamo

Vaznost bilo kojeg ili bilo kakvog primjecivanja je u "kako se taj odrazaj odrazava na tebi... od onog odrazaja sto je bilo kako primjeceno..."
Odraz onog sto je primjeceno... i tvoj odraz na tebi..... "... je putokaz unazad..."
"to je ono...."... odakle bilo koji pravac istog smjera dolazi....
a gdje ide i gdje ce otici.. je "nepoznanica... misljenje... umisljaj..."
Nepoznanica je zato sto se "odrazajno" nista ne zna dok se... ne odrazi.... zato je putokaz za unazad...
Drugim rijecima... sva odrazavanja su "kompas" gdje se sve i svako nalazi u svojoj stvarnosti...
ne u umisljenoj... ili zamisljenoj... stvarnosti... vec u svojoj stvarnoj stvarnosti.
Na primjer... drugim rijecima..
Kur'an kad "detaljnije objasnjava dzennet i dzehennem" izmedju svega govori i o tome...
Nekako u prevodu to bi znacilo kao... RAZLICITOSTI U ODRAZAVANJIMA... OD PRIMJECENIH ODRAZAJA.....
gdje Ku'ran govori da Dzennet ima "samo svoj odrazaj..."..... i da Dzehennem ima "samo svoj odrazaj..."
Govori da se svi odrazaji nalaze u svima i svacemu... svi i sve ih imaju... i da dolaze ili iz dzenneta... ili iz dzehennema.
Stalno se desavaju.. ne mogu se izbjeci... ne moze se pobjeci.. jer su od stalnih glavnih sastava svega i svacega...
Mogu svi biti izmjesani.... kad jedan odrazaj iz jednog prodje... odmah drugi odrazaj iz drugog dodje...
Mogu svi biti iz samo jednog odrazaja.... ili samo jedan ode....i takvi dolaze.... ili samo drugi ode... i takvi dolaze...
Nikad nista ne dolazi iz oba odjednom zajedno... stalno je... ili je ovo pa ode... ili je ono pa ode...
Kur'an nikad nista nigdje ne spominje... gdje ce bilo sta "zavrsiti..."
vec samo govori sta odakle dolazi... i zasto... i kako.... je sve to tako...
Da dodam ovdje nesto...
Ovo je osnova za manipulisanje bilo koga.... jer smo svi i sve u tome...
Ovo je " jedan od glavnih razloga".... zasto Islam kroz cijeli Kur'an stalno i svugdje govori... uci.... i nauci......
ne da bi... nasao dobar posao...bio neki nakav glavni... ovo ono... itd
vec da ne moze niko nikog manipulisat... kako kome odgovara...
Barem je ovo "danas" svugdje lahko primjetiti.... gdje se god pogleda... to se odmah primjeciva.. odrazava...
A lahko je to sve primjetiti i iz blize i dalje svacije historije....
i uopste nikakve veze nema sta se primjetilo... vec sta se to "odrazilo i odrazava na bilo kome...".....
Po tome se u stvari svi ponasamo onako kako se ponasamo... iz odrazaja od primjecivanja....
onoga... ili sto vidimo, ili sto smo saznali... ili sto ne znamo a umislili se da znamo... i pojedinacno i sve zajedno od jednom....
NEMOJTE SE PREVARITI.... NIKO I NISTA NEMA DA JE IZNIMKA... NI JA.
Odraz onog sto je primjeceno... i tvoj odraz na tebi..... "... je putokaz unazad..."
"to je ono...."... odakle bilo koji pravac istog smjera dolazi....
a gdje ide i gdje ce otici.. je "nepoznanica... misljenje... umisljaj..."
Nepoznanica je zato sto se "odrazajno" nista ne zna dok se... ne odrazi.... zato je putokaz za unazad...
Drugim rijecima... sva odrazavanja su "kompas" gdje se sve i svako nalazi u svojoj stvarnosti...
ne u umisljenoj... ili zamisljenoj... stvarnosti... vec u svojoj stvarnoj stvarnosti.
Na primjer... drugim rijecima..
Kur'an kad "detaljnije objasnjava dzennet i dzehennem" izmedju svega govori i o tome...
Nekako u prevodu to bi znacilo kao... RAZLICITOSTI U ODRAZAVANJIMA... OD PRIMJECENIH ODRAZAJA.....
gdje Ku'ran govori da Dzennet ima "samo svoj odrazaj..."..... i da Dzehennem ima "samo svoj odrazaj..."
Govori da se svi odrazaji nalaze u svima i svacemu... svi i sve ih imaju... i da dolaze ili iz dzenneta... ili iz dzehennema.
Stalno se desavaju.. ne mogu se izbjeci... ne moze se pobjeci.. jer su od stalnih glavnih sastava svega i svacega...
Mogu svi biti izmjesani.... kad jedan odrazaj iz jednog prodje... odmah drugi odrazaj iz drugog dodje...
Mogu svi biti iz samo jednog odrazaja.... ili samo jedan ode....i takvi dolaze.... ili samo drugi ode... i takvi dolaze...
Nikad nista ne dolazi iz oba odjednom zajedno... stalno je... ili je ovo pa ode... ili je ono pa ode...
Kur'an nikad nista nigdje ne spominje... gdje ce bilo sta "zavrsiti..."
vec samo govori sta odakle dolazi... i zasto... i kako.... je sve to tako...
Da dodam ovdje nesto...
Ovo je osnova za manipulisanje bilo koga.... jer smo svi i sve u tome...
Ovo je " jedan od glavnih razloga".... zasto Islam kroz cijeli Kur'an stalno i svugdje govori... uci.... i nauci......
ne da bi... nasao dobar posao...bio neki nakav glavni... ovo ono... itd
vec da ne moze niko nikog manipulisat... kako kome odgovara...
Barem je ovo "danas" svugdje lahko primjetiti.... gdje se god pogleda... to se odmah primjeciva.. odrazava...
A lahko je to sve primjetiti i iz blize i dalje svacije historije....
i uopste nikakve veze nema sta se primjetilo... vec sta se to "odrazilo i odrazava na bilo kome...".....
Po tome se u stvari svi ponasamo onako kako se ponasamo... iz odrazaja od primjecivanja....
onoga... ili sto vidimo, ili sto smo saznali... ili sto ne znamo a umislili se da znamo... i pojedinacno i sve zajedno od jednom....
NEMOJTE SE PREVARITI.... NIKO I NISTA NEMA DA JE IZNIMKA... NI JA.