String wrote:Ja bih zabranio rad ovakvim restoranima.
Primjetio hinjo da se narucuje dosta hrane i da cesto ostaje u tanjirima pa uveo kazne. Kakav islam i price...profiter obicni pod sjenkom islama....uzas,,,
ne kontam te ovdje bas. sto raja vise naruci, vise on zaradi. jel tako? a sta on radi - udara kontru tj. sa tim potezom sebi eventualno uskracuje zaradu. tako da tu ne vidim neko profiterstvo. mnogi restorani praktikuju i to da npr. nesto sto "ti" ne pojedes, serviraju onom ko sljedeci isto naruci. a ovaj ugostitelj to nikako ne moze, kad iza svakog gosta nista ne ostaje. tako da bi to bila jos jedna pozitivna posljedica.
licno se grozim na bacanje hrane. nije mi jasno kako neko ne moze ocijeniti koliko moze pojesti. ja uvijek sve pojedem sto sebi izvadim na tanjir. znam u 99% slucajeva koliko mogu pojesti i toliko sebi i izvadim. rijetko mi se desi da se preletim, jer mi "oci budu gladne" - pa tad ili nazor sve pojedem ili ostavim za kasnije. ono sto iza rucka ostane, pojede se za veceru ili sljedeci dan. skroooooz rijetko se desi da se nesto od hrane baci.
jaran, svabo, skoro uvijek sebi vise izvadi nego moze pojesti. obicno pola pojede, pola baci. ja bih mu najradije onaj tanjir od glavu razbio.