Liga prvaka 2024/25

Kutak za sportski trenutak
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Liga prvaka 2015/ 2016

Post by storm »

Parovi polufinala Lige prvaka: Manchester City protiv Reala, Bayern sa Atleticom

Piše: D. B./Klix.ba

Žrijebom u Nyonu danas su izvučeni parovi polufinala Lige prvaka, a to su Manchester City i Real Madrid te Atletico Madrid i Bayern.

Image

Plasman u polufinale Lige prvaka su nakon četvrtfinalnih duela izborili Atletico Madrid, Bayern, Manchester City i Real Madrid. Žrijeb je bio otvoren, što znači da su klubovi iz iste zemlje mogli igrati međusobno, ali se to nije dogodilo. Današnji žrijeb je obavio bivši srbijanski reprezentativac i legenda Intera Dejan Stanković.

Odlukom žrijeba će u polufinalu snage odmjeriti Manchester City i Real te Atletico i Bayern.

Prve polufinalne utakmice će biti odigrane 26. i 27. aprila, dok su revanši na rasporedu 3. i 4. maja.

Ovo je prvi put za Manchester City da nastupa u polufinalu, dok je Real već 27. put u ovoj fazi takmičenja. Bayern će u polufinalu zaigrati 18. put, a Atletico peti.

Finalna utakmica ovogodišnje Lige prvaka bit će odigrana na stadionu Giuseppe Meazza u subotu 28. maja.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Ma ja ba, nije da se nešt' drugačije očekivalo. :oo

Put Reala do finala Roma, Wolfsburg and City. :DD

Mislim da se već zna jedan finalista, mada, posotji mogućnost da vile pronosaju City kao onomad Čelzija( :valja ). Dok će se Bayo i Atletiko u drugm dvoboju pokrviti i izmrcvariti jedni druge do daske. Srećom, imaju dovoljno vremena da se odmore i fizički i psihički pripreme za finale LP-a.
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Image

Pellegrini traži "vruće srce i hladnu glavu", Zidane jedino spremnog Ronalda
Manchester City - Real Madrid, prva polufinalna utakmica Lige prvaka.

Piše: A. V.

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER CITY ugostit će Real Madrid u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (20:45), Građani su se prvi put plasirali među četiri najbolje momčadi na kontinentu, a Real je već starosjedioc u ovoj fazi natjecanje, naime igrat će u svojem šestom uzastopnom polufinalu, što je najduži aktivan niz među europskim klubovima, a današnja utakmica bit će mu 27. u ovoj fazi LP-a što nema ni jedan drugi europski klub.

Građanima će danas jako nedostajati Yaya Toure, sjajni vezni igrač napustio je utakmicu protiv Stoke Cityja u subotu i propustit će susret zbog ozljede bedra. Yaya Toure je čovjek od najvećeg Pellegrinijevog povjerenja, ove sezone propustio je tek jednu utakmicu u Ligi prvaka no za danas može zaboraviti na njega, nada se kako bi reprezentativac Obale Bjelokosti mogao zaigrati u uzvratnoj utakmici za devet dana.

No zato će se u momčad vratiti kapetan Vincent Kompany, koji je izostavljen iz momčadi za tu utakmicu jer bi tri utakmice u samo sedam dana bile previše za igrača koji je četiri puta ove sezone ozlijedio potkoljenicu.

"Ne prođe mi dan u životu kad ne pomislim kako su ove utakmice stresne, na koncu sezone odlučuje se o trofejima i bit će nam jako teško," rekao je Belgijac.

"Želim osvojiti ovaj trofej, prije svega zbog sebe, želim dokaz da sam među najboljima na svijetu, a kako bi bio najbolji, moraš pobijediti najbolje jer, siguran sam, svi igrači Real Madrida žele isto što i ja, a to jest upisati se u povijest svog kluba. To možeš jedino, ako osvojiš najteža natjecanja."

"Real Madrid je dovoljan motiv, ako protiv kraljevskog kluba nisi motiviran, ne moraš se ni baviti ovim sportom. Oni su momčad koju svi žele dobiti," rekao je Kompany, a nakon što su ga upitali, u kojoj se ulozi vidi danas na travnjaku, rekao je:

"Glavnoj! Bit će ovo vrlo emotivna utakmica za mene."

Manuel Pellegrini također bi mogao biti emotivan, dočekat će momčad u kojoj je dobio otkaz 2010. godine nakon samo godinu dana na klupi.

"Nikad ne gledam u prošlost, zanima me jedino sadašnjost, volio bih osvojiti Ligu prvaka, ali svejedno mi je protiv koga igram, Real doživljavam na isti način kao i druge suparnike" rekao je Pellegrini pa upozorio igrače da pripaze na svoje emocije.

"Protiv Barcelone u sezoni 2013./14. su nam u obje utakmice osmine finala isključili po igrača, a prošle sezone Clichy je pocrvenio protiv istog protivnika. Vrlo je važno kontrolirati svoje ponašanje kako nam se tako nešto ne bi ponovilo."

"Srca nam trebaju biti zagrijana, a glave hladne, naučili smo lekciju prošle godine."
Zinedine Zidane pak nema problema s igračkim emocijama, jedino čemu se on nada jest da će liječnička služba osposobiti Cristiana Ronalda i Karima Benzemu za današnji okršaj nakon što su propustili subotnju pobjedu protiv Rayo Vallecana. Ronaldo nije ni započeo susret, a francuski napadač odšepao je s terena u subotnjem prvenstvenom kolu.

"Trenutačno su u vrlo dobrom stanju, odmorili su se za današnju utakmicu i nadam se da će biti 100 posto spremni na vrijeme za prvi sučev zvižduk," rekao je trener Real Madrida Zinedine Zidane, koji uoči ove utakmice strepi jedino nad sudbinom ponajboljeg svjetskog igrača.

Manchester City i Real Madrid igrali su dvije utakmice dosad u LP-u, u sezoni 2012./13. Real je pobijedio kod kuće 3:2, a na Etihadu bilo je 1:1. Šesti put zaredom Real će prvu utakmicu u nokaut fazi igrati u gostima i nadaju se kako će njihovo iskustvo u europskim natjecanjima biti presudno.

Građani su prvi put u svojoj povijesti u polufinalu i samo jedanput pobijedili su kod kuće u nokaut fazi LP-a, u četvrtfinalu protiv PSG-a ranije ove sezone, ali na toj utakmici primili su kod kuće. Obrana je lošija faza Cityjeve igre u europskim utakmicama protiv španjolskih klubova, naime jedino joj Villarreal nije zabio u posljednjih deset utakmica protiv španjolskih klubova.

Manuel Pellegrini broji svoje posljednje dane na Cityjevoj klupi, na koncu sezone zamijenit će ga Pep Guardiola, koji je doveden kako bi napokon osvojio toliko željenu Ligu prvaka. Za njegov dolazak igrači Manchester Cityja znaju od siječnja, a na isti način je najavio svoj dolazak u Bayern. Bavarci su te sezone osvojili Ligu prvaka, a Pellegrinijev City ove sezone došao je do polufinala nakon što je dvije godine zaredom zaustavljen u osmini, iako je imao jednu od najjačih i najskupljih momčadi. Možda je sad konačno došlo njegovo vrijeme za trofej...
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4060 times
Been thanked: 4156 times

Post by srculence7 »

Blago nama koji imamo za koga da navijamo večeras ;)
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

srculence7 wrote:Blago nama koji imamo za koga da navijamo večeras ;)
Za koga ti navijas
🐽
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 »

Zna se, za CR7 :zubi
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Koji je to klub?
Question everything.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

I ja sam poceo da pratim real kad je cr doso 2009 godine
🐽
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 »

Dosadne li utakmice, da ti se odmili fudbal :p
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Lose :dole
Question everything.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Dosadna, bezvoljna tekma. Doduše, nije ni bilo za očekivati neki dobar fudbal od ova dva tima, al' eto, tu su gdje jesu. Možda drugo poluvrijeme bude drastično bolje, ko zna.
Samo sabura
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Ja bi malo modifikovao pravila u fudbalu.
Da se prvo pucaju jedanaesterci, pa ako bude neriješeno da se igra utakmica.
Uštedilo bi se dosta vremena. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

greeneyes wrote:Dosadna, bezvoljna tekma. Doduše, nije ni bilo za očekivati neki dobar fudbal od ova dva tima, al' eto, tu su gdje jesu. Možda drugo poluvrijeme bude drastično bolje, ko zna.
to ti je bolan polufinale lp, to vi ne znate sta je
🐽
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Reći za klub koji je odigrao 7-8 polufinala LP-a unazad deset godina da ne zna šta je polufinale je vjerovatno jedna od najglupljih konstatacija, a vjerovatno bi se mogla nominirati i za najveću glupost u historiji ovog foruma.

Nego, tuga me obuzme kad shvatim da će jedan od ova dva kluba završiti u finalu LP-a. Tuga.
Samo sabura
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

jedan od ova dva kluba ce osvojit ligu prvaka i primeru bolan
🐽
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Meni očekivano :cudi
Real ipak smanjene potencije :oo bez Ronalda...kao da su došli ne primiti gol, a City opet prilično nemoćan, pa osim petljanja do šesnajsterca ništa više nisu mogli...
Bez nekih prilika sa obje strane....samo jedna ona "čista" (Pepe - ubij se :D. ) te pred kraj nešto malo Realovih konkretnijih probijanja....
Za uzvrat nezahvalno....ali ipak Real djeluje za nijansu ozbiljniji kandidat za finale, posebno ako se cr pridruži.
Opet, brzi gol Cityja postavlja sve na glavu....
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Hannibal Lecter wrote:jedan od ova dva kluba ce osvojit ligu prvaka i primeru bolan
Šta si ti uzimao danas :misli
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Ne isključujem tu mogućnost, finale LP je finale LP i sve je moguće pa tako da i neki od ova dva kluba osvoje LP, nažalost. A ovo za primeru-jok.
Samo sabura
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

cuj sve je moguce. pa nije radnik iz bijeljine nego real. real je u svakom duelu unaprijed favorit. joj kako spustise barcu ocm. enrike se nesta razmaho, dodje zidane opali mu seftu i kaze jes to mangup matere ti
🐽
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

greeneyes wrote:Ne isključujem tu mogućnost, finale LP je finale LP i sve je moguće pa tako da i neki od ova dva kluba osvoje LP, nažalost. A ovo za primeru-jok.
Ja mislim real- bayern finale bayern uzima, a primeru barca- to ono ukratko :kafa
Post Reply

Return to “Fudbal”