Da li se psovanjem Boga priziva nesreća, katastrofa ?

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5343 times
Been thanked: 2407 times
Status: Online

Re: Da li se psovanjem Boga priziva nesreća, katastrofa ?

Post by Quds » 09 Aug 2026, 22:29

Naseef Mushroom wrote: 09 Aug 2026, 21:40
HAVANA wrote: 19 Jul 2026, 08:20 A najgora psovka sto cuh je kad djecu psuju.Zadavit psovaca.
Nije samo stvar u psovkama i šta psuju, nego i način.
Sjećam se jednom, idem ulicom i kraj mene 5 dječaka na biciklu, jedan od njih drugog prestiže sa biciklom, i ovaj opsuje Boga, a ostali se smiju kao da je izmislio najgenijalniji fazon “hohohohoho”.
Šteta što onaj ludi komšija Ferid nije naišao, što se napije i onda vozi preko 100km na sat, da ih pokupi.
Nazife, ne lažem kad kažem da mi je drago što te vidim nakon duže pauze. I sam sam alergičan na takve psovke, obzirom da, iako sam počesto blesav, bezobrazan i svašta nešto, ipak sam musliman. Ali, tu se radi o djeci (jako važan detalj) koje neko nije odgojio kako treba, ali, ne mislim da zaslužuju da ih taj Ferid pogazi. Uvjeren sam da to što si napisao nije tvoja stvarna želja. Ali, mnogi će to tako razumjeti, onako kako su pročitali, jer, nisi ničim naznačio da misliš da im treba pokoja vaspitna, a da ne misliš bukvalno da bi volio da gledaš kako bivaju pregaženi Feridovim autom.

Ali, da ne bude da ja prevodim šta si ti mislio, dobar si insan - bilo bi dobro da ''rasčistiš'' to. Tek da bude jasno.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10347 times
Been thanked: 10806 times
Status: Offline

Post by Zana » 09 Aug 2026, 22:31

Quds wrote: 09 Aug 2026, 22:29
Naseef Mushroom wrote: 09 Aug 2026, 21:40
Nije samo stvar u psovkama i šta psuju, nego i način.
Sjećam se jednom, idem ulicom i kraj mene 5 dječaka na biciklu, jedan od njih drugog prestiže sa biciklom, i ovaj opsuje Boga, a ostali se smiju kao da je izmislio najgenijalniji fazon “hohohohoho”.
Šteta što onaj ludi komšija Ferid nije naišao, što se napije i onda vozi preko 100km na sat, da ih pokupi.
Nazife, ne lažem kad kažem da mi je drago što te vidim nakon duže pauze. I sam sam alergičan na takve psovke, obzirom da, iako sam počesto blesav, bezobrazan i svašta nešto, ipak sam musliman. Ali, tu se radi o djeci (jako važan detalj) koje neko nije odgojio kako treba, ali, ne mislim da zaslužuju da ih taj Ferid pogazi. Uvjeren sam da to što si napisao nije tvoja stvarna želja. Ali, mnogi će to tako razumjeti, onako kako su pročitali, jer, nisi ničim naznačio da misliš da im treba pokoja vaspitna, a da ne misliš bukvalno da bi volio da gledaš kako bivaju pregaženi Feridovim autom.

Ali, da ne bude da ja prevodim šta si ti mislio, dobar si insan - bilo bi dobro da ''rasčistiš'' to. Tek da bude jasno.
De mi malo tog sabura nekako prebaci, treba mi :D.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 10965 times
Been thanked: 9513 times

Post by uvijek_kontra » 09 Aug 2026, 22:36

Psovati Boga nije za pohvalu, ali zeljeti drugom covjeku (jos djeci) da pogine, jos manje ima veze s vjerom. Kakav je to vjernik ako mu je tudja smrt predmet sale i zadovoljstva?
Ima posla ko hoce da gleda svoja. 🪷

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Quds » 09 Aug 2026, 22:45

uvijek_kontra wrote: 09 Aug 2026, 22:36 Psovati Boga nije za pohvalu, ali zeljeti drugom covjeku (jos djeci) da pogine, jos manje ima veze s vjerom. Kakav je to vjernik ako mu je tudja smrt predmet sale i zadovoljstva?
Kao što sam mu i napisao, sumnjam da mu je to bila stvarna želja, ali, nije pojasnio, te je tako malo prostora ostalo da se razumije drugačije. Nadam se da će se javiti i reći nešto. Upravo zbog toga što je vjernik, i još su u pitanju djeca. Ne mogu zamisliti da bi Nazif zaista to mislio, ali valjda čujemo od njega, jel'...

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Quds » 09 Aug 2026, 22:46

Zana wrote: 09 Aug 2026, 22:31
Quds wrote: 09 Aug 2026, 22:29

De mi malo tog sabura nekako prebaci, treba mi :D.
E, jesi našla crkvu gdje ćeš se moliti. Ja i sabur. :D.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4393 times
Been thanked: 4108 times

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2026, 03:05

De ba, šta vam je. Samo sam se nadovezao na ovo Havanino “Zadaviti psovača” a ne bukvalno.
Nisam ni ja pomislio da Havana želi nekoga ubiti davljenjem.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3061 times
Been thanked: 25519 times

Post by HAVANA » 10 Aug 2026, 07:34

Quds wrote: 10 Aug 2026, 02:58
HAVANA wrote: 10 Aug 2026, 01:43

Bog te jebo jesi ti normalan?Djecu da pregazi?
Čemu to, Havana? Šta si i ti doprinijeo razgovoru time što si baš odlučio da i ti opsujes tako,na temi gdje se priča o tome? Mogao si ga pitati je li normalan i bez toga.
Pa namjerno.Na glupost gluposcu...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2026, 07:44

HAVANA wrote: 10 Aug 2026, 07:34
Quds wrote: 10 Aug 2026, 02:58

Čemu to, Havana? Šta si i ti doprinijeo razgovoru time što si baš odlučio da i ti opsujes tako,na temi gdje se priča o tome? Mogao si ga pitati je li normalan i bez toga.
Hoćeš reći na glupost o gluposti glupošću?
Po čemu se moje razlikuje od tvog davljenja?
Što mene lično ne smeta jer ni moje ni tvoje nije bukvalno, niti sam sekunde pomislio da bi bio u stanju nekoga zadaviti zbog psovke, ali je ironija kada se ti uzbuđuješ zbog toga
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29877 times
Been thanked: 31372 times

Post by ironman » 10 Aug 2026, 08:08

pazi verbalno ili izgovoreno...to je isto ko kad prdis..otprilike
al kad nekoga spicis autom brzinom 100m na sat..to je nesto sasvim drugo
sta hocu reci..pa sunce mu poljubim prvo to su djeca..a sta koji kurac o zivotu i kako se ponasat djeca znaju..
I sam Bog ce djeci oprostiti a lik koji pijan vozi kroz naselje ja bi ga osudio na strijeljanje bez ikakvog sudjenja..
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2026, 08:15

ironman wrote: 10 Aug 2026, 08:08 pazi verbalno ili izgovoreno...to je isto ko kad prdis..otprilike
sta hocu reci..pa sunce mu poljubim prvo to su djeca..a sta koji kurac o zivotu i kako se ponasat djeca znaju..
I sam Bog ce djeci oprostiti a lik koji pijan vozi kroz naselje ja bi ga osudio na strijeljanje bez ikakvog sudjenja..
Čekaj, da je Havana napisao da bi djecu zadavio koja psuju a ja napisao da su petorica odraslih muškaraca cestom psovali i da je trebao naići Ferid i pokupio ih, to bi bilo drugačije?

Pa prvi bi Havana napisao za nekoga koje nekoga zadavio zbog psovke da je psihopata, iako je on to napisao, kao što bih i ja napisao za nekoga ko je djecu pregazio, da je monstrum, iako sam i ja to napisao.
Gdje je razlika? Obojica niti bi nekoga ubili niti im želimo smrt, iako bi se po našim postovima kada bi se bukvalno gledalo to moglo to pomisliti.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33941 times
Been thanked: 31967 times

Post by Morgen » 10 Aug 2026, 08:17

Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2026, 07:44
HAVANA wrote: 10 Aug 2026, 07:34

Što mene lično ne smeta jer ni moje ni tvoje nije bukvalno, niti sam sekunde pomislio da bi bio u stanju nekoga zadaviti zbog psovke, ali je ironija kada se ti uzbuđuješ zbog toga
Zato sto se radi o deci. I nema tu diskusije.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 10 Aug 2026, 08:18

Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2026, 08:15
ironman wrote: 10 Aug 2026, 08:08 pazi verbalno ili izgovoreno...to je isto ko kad prdis..otprilike
Čekaj, da je Havana napisao da bi djecu zadavio koja psuju a ja napisao da su petorica odraslih muškaraca cestom psovali i da je trebao naići Ferid i pokupio ih, to bi bilo drugačije?

Pa prvi bi Havana napisao za nekoga koje nekoga zadavio zbog psovke da je psihopata, iako je on to napisao, kao što bih i ja napisao za nekoga ko je djecu pregazio, da je monstrum, iako sam i ja to napisao.
Gdje je razlika? Obojica niti bi nekoga ubili niti im želimo smrt, iako bi se po našim postovima kada bi se bukvalno gledalo to moglo to pomisliti.
msm da sam bio sasvim jasan..
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2026, 08:24

Morgen wrote: 10 Aug 2026, 08:17
Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2026, 07:44
Zato sto se radi o deci. I nema tu diskusije.
To je kao ono, igraš GTA V, gaziš ljude autom, ubijaš prostitutke, bacačem plamena zapališ masu ljudi, uzmeš mitraljez i pobiješ 20 osoba, izbodeš nekoga na cesti, svi koji su tu igricu igrali su to radili, i to su normalni gejmeri, ali ako udariš nogom mačku u toj igrici, onda si monstrum :oo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2026, 08:29

ironman wrote: 10 Aug 2026, 08:18
Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2026, 08:15

msm da sam bio sasvim jasan..
Jesi, ali si sve ignorisao šta sam napisao.
Da li smatraš normalno odraslog muškarca zadaviti zbog psovke?
Pomenuti u postu figurativno ne smatram strašno, učiniti u pravom životu jeste strašno.
Znači gdje je onda razlika između odraslog muškarca, žene, djeteta, penzionera, životinje ili biljke ako se nije stvarno desilo?
Drugo bi bilo da ih je komšija stvarno pokupio autom a ja napisao “Neka ih je pokupio”.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1070 times
Been thanked: 1676 times

Post by tuzlak1212 » 10 Aug 2026, 10:19

djeca se izmedju sebe obracunavaju, na nama je da ih ne diramo osim da im ocevi usta razvale :oo

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 10 Aug 2026, 10:23

naravno da se priziva nesreca
priziva se nesreca da covjek zivi i umre a ne spozna gospodara i ni minute ne zivi za ono sto je stvoren u osnovi, to je najveca nesreca na dunjaluku i s tim se ona moze lahko prizvat

kao sto ovdje imamo primjera na izvoz

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3061 times
Been thanked: 25519 times

Post by HAVANA » 10 Aug 2026, 10:35

To je samo vase misljenje.Vasa spoznaja.Vi ste sretni sa vasom spoznajom, neko drugi sa svojom...Mnogo je spoznaja a svi ko biva tvrde da je njihova prava.Suludo je raspravljati o tome.Nase je da prozivimo ovaj zivot najbolje kako znamo i volimo,sa svojim prijateljima,porodicom itd Ljudski ga prozivimo.Ne znam stvarno sta bih trebao uraditi i za sta sam stvoren.Za ono sto ja smatram vaznim i bitnim sve sam ispunio.Pa nek svako tako.Sta smatra da mu treba, nek tako i radi.A primjera svega i svacega ima na izvoz.Zivot svasta nauci.Zivot je najaca knjiga,jaca od bilo koje druge.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Aug 2026, 10:39

tuzlak1212 wrote: 10 Aug 2026, 10:19 djeca se izmedju sebe obracunavaju, na nama je da ih ne diramo osim da mu otac usta razvali :oo
Pa i ne diramo ih, to je ostalo na riječima.

Pravdaš li ti nasilje nad ženama ili čak femicid zbog jednog lista papira? Siguran sam 100% da ne pravdaš pa opet kažemo da bi zadavili šalterušu jer je odvratna ili što čekaš sat vremena da dođeš na red zbog pečata.
Pravdaš li silovanje zbog sporta? Naravno da ne, pa opet vičemo “sudija yebemo li ti majku”.
Kažeš li ako čuješ da je neki muškarac ubijen “Nije ni dijete a ni žena, šta ima veze?” Ne.

Gdje onda pravimo granicu i razliku u šalama, psovkama, u sekundi kada nas uhvati huja ili kada smo nasekirani?
Ako se radi o pravom ubistvu, to je zločin na koji nikada niko od nas ne bi pomislio, bez obzira o kojem spolu se radi i koliko godina ima.

Ako jedan forumaš izjavi da bi jednu osobu zadavio, niko se ne zgražava i ne kaže da je ta osoba opasna po društvo i kako ima ozbiljne probleme ako bi zbog psovke nekoga golim rukama zadavio i počinio ubistvo, jer znamo da ta osoba to ne misli niti da želi da se to desi u pravom životu.
Koja je onda razlika od ovog drugog?

Da li je osoba koja sanja da uđe u tržni centar i izbode odrasle osobe nožem manji psihopata od onoga koji sanja da uđe u dječiji vrtić i izbode djecu?

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 10 Aug 2026, 10:45

ma trebo si im osovat mater a ne pozelit da ih pijana budala pregazi 100 na sat :D.
dream of spring...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 10 Aug 2026, 10:48

Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2026, 10:39
tuzlak1212 wrote: 10 Aug 2026, 10:19 djeca se izmedju sebe obracunavaju, na nama je da ih ne diramo osim da mu otac usta razvali :oo
Pa i ne diramo ih, to je ostalo na riječima.

Pravdaš li ti nasilje nad ženama ili čak femicid zbog jednog lista papira? Siguran sam 100% da ne pravdaš pa opet kažemo da bi zadavili šalterušu jer je odvratna ili što čekaš sat vremena da dođeš na red zbog pečata.
Pravdaš li silovanje zbog sporta? Naravno da ne, pa opet vičemo “sudija yebemo li ti majku”.
Kažeš li ako čuješ da je neki muškarac ubijen “Nije ni dijete a ni žena, šta ima veze?” Ne.

Gdje onda pravimo granicu i razliku u šalama, psovkama, u sekundi kada nas uhvati huja ili kada smo nasekirani?
Ako se radi o pravom ubistvu, to je zločin na koji nikada niko od nas ne bi pomislio, bez obzira o kojem spolu se radi i koliko godina ima.

Ako jedan forumaš izjavi da bi jednu osobu zadavio, niko se ne zgražava i ne kaže da je ta osoba opasna po društvo i kako ima ozbiljne probleme ako bi zbog psovke nekoga golim rukama zadavio i počinio ubistvo, jer znamo da ta osoba to ne misli niti da želi da se to desi u pravom životu.
Koja je onda razlika od ovog drugog?

Da li je osoba koja sanja da uđe u tržni centar i izbode odrasle osobe nožem manji psihopata od onoga koji sanja da uđe u dječiji vrtić i izbode djecu?
nemoj se vise vadit samo se ukopavas jos vise
reko si za djecu ono sto ne treba reci, dusebriznike koji jedva cekaju srat neces nikad usrecit i tu si s njima zajebo, take the hit na tome i nastavi dalje :oo

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”