tuzlak1212 wrote: 11 Aug 2026, 19:16
Naseef Mushroom wrote: 11 Aug 2026, 17:05
Ako ljudi ne treniraju AI i ako AI sam kolo vodi gdje se ljudi sve manje pitaju. Ako nam žele predstaviti AI onako kako nas plaše, kako se u to uklapa ovaj članak?
Ako nas plaše kako AI postaje sve više samostalan i da se čovjek sve manje pita, kako ljudi onda mogu uticati na AI?
Zar ne bi onda AI trebao sam da daje odgovore, bez obzira šta na to misle Izraelac, Palestinac, Greta Thunberg ili JD Vance.
Znači ako neki bogati homofob uloži masu novca, Chat GPT će ubuduće pisati da homoseksualnost jeste bolest umjesto kao do sada?
Ako šešelj osvoji glavni Jackpot na lotu i uloži u umjetnu inteligenciju, ubuduće će pisati da u Srebrenici nije izvršen genocid?
to sto ti ne kontas sta znaci "ai trenira sam sebe", i pravis pogresne zamjene teza, to ne umanjuje da ai trenira sam sebe
nemoj puno razmisljat o skynetu i terminatorima, mada cak i oni rade kako im se naredi u buducnosti
Šta kažu u medijima: AI nije još što će nekada još postati, ali je već na tom stepenu da je se dovoljno osamostalio što se tiče informacija na svoju ruku.
Ako je već došlo do tog stepena, kako onda može Izrael ili bilo ko drugi uticati na AI odgovore?
Kako se to uklapa u ublehe o AI koje nam serviraju?
Sjećam se članka kada je Albanija predstavila prvu AI ministricu? Razlog je borba protiv korupcije i da se ta “ministrica” ne može podmititi, jer je to nemoguće, a ovdje Izrael bukvalno podmićuje AI.
Zato je za mene AI najveća ubleha koja nam se servira.
Ne mislim sa tim da taj program i aplikacija ne postoji, pa i ja chatgpt lično koristim.
Ubleha u smislu, da ćemo mnoge stvari prihvatiti “Jer je to budućnost i AI sve više napreduje”.
AI nije ništa drugo nego bolje usavršen Google search, dok nam je Google izbacivao 100 web stranica pa mi biramo dok ne dođemo do odgovora, AI to spoji sve i odgovori za sekundu.
Isto tako, dok nam je Google veoma hladno izbacivao podatke i stranice, AI aplikacije su mnogo ljubaznije “Primjetio sam da te ta tema veoma interesuje. Da li želiš da ti još nešto o tome napišem?

”
I ljudi se čude “Au jest ovaj chatgpt napredovao, pa ono govori sa mnom!”, a to je tako kreirano od ljudi i ti isti ljudi će i dalje to kontrolisati, dok nam mediji serviraju kako je AI napredovao i sve više postaje samostalan.
Cilj toga već sada vidimo, ukidanje radnih mjesta, resursi jer AI zahtjeva puno vode za hlađenje a u budućnosti će se ratovi voditi oko vode, ubijanje duše i kreativnosti u muzici i ostaloj umjetnosti, kreiranje još više čudaka sa virtualnim djevojkama i prijateljima i još više zaglupljivanja, sve pod kontrolom određene elite.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.